Przejdź do forum
Droga do kariery - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Droga do kariery - SNG regular => MTT

125 Posty
36 Użytkownicy
84 Reakcje
8,087 Wyświetlenia
Guras1

Dzięki :f_thumbsup:

Niestety takie przegrywanie to standard i trzeba się przyzwyczaić. Mnie właśnie mega jara cała dynamika MTT, ta adrenalina na FTkach, wywieranie presji na semi-FT, gra na bubble itp itd. W cashach nie mogłem tego znaleźć. A wariancja to nasza przyjaciółka, bo gdyby nie ona to nie byłoby graczy rekreacyjnych.

Odpowiedz
Cytat
Antares404

To moja miała chyba akurat okres :rage:

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
xSniFF

.

Odpowiedz
Cytat
NoDramas
Guras1

Taki spocik, 102 left czyli praktycznie bubble, przy foldzie mamy 100% wejście do kasy, allin bez fold equity ale spora szansa na double up po otwiera loose gość. Allin or fold?

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack

Zuzywasz timebank na maxa, grasz raise do prawie allin np. 12k, po czym znowu timebank na max i call. Liczysz ze wejdziesz do kasy :D Ja w takim turnieju bym nie foldowal.

Odpowiedz
Cytat
NoDramas

robie to samo co kolega wyżej :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Antares404

hahah dobre cwaniaczki! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Będę zaglądał. Gratki i GL!

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 127 (17060 rąk)
Typ gier: MTT, kilka SNG
Zysk/strata: -446,67
Aktualny bankroll: 1997,02$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Hmm co tu dużo pisać, ciąg dalszy zjazdu, najlepsze wyniki z tego tygodnia to 6 miejsce w 5+r na starsach i 7 w 16,5$ freez na starsach, przegrane wszystkie alliny preflop na FTkach w tym tygodniu. Były fajne deepy na starsach ale nie mogę nic domknąć, natomiast iPoker leci prawie pionowo w dół, run fatalny, a dodatkowo wciąż nie mogę się całkowicie przyzwyczaić do tego roomu (inna struktura, wygląd stolików). Spadłem poniżej 2k$ więc zgodnie z założeniami odpuszczam 5+r na iPokerze.

Niestety od tego tygodnia zajęcia na studiach ruszają pełną parą, plan fatalny, poniedziałek WF na 7:30 rano wyklucza niedzielne sesje na najbliższe pół roku (dozwolone bodajże 3 nieobecności), reszta tygodnia też generalnie na rano. Jak zagram 2 sesje w tygodniu to będzie dobrze.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

A nie możesz chodzić na WF w innym terminie? Ja na studiach kilka przedmiotów dałem radę przenieść na inny termin, bo tak się złożyło, że było u mnie 6 grup na roku. A WF to pewnie jest codziennie przez kilka godzin...

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 113 (14767 rąk)
Typ gier: MTT/SNG 180
Zysk/strata: -421,60
Aktualny bankroll: 1575,42$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Trochę to jest dobijające, czuję, że w każdej sesji mam solidne deepy, ale brakuje tego przełamania, domknięcia, wygranego flipa. Wczoraj np zbubblowany FT 8maxa (AQ<AK na wojnie blindów 35BB zestackowane preflop, przy moim mega agresywnym image, gdy graliśmy na semi FT na stoliku 4 osobowym), 4 miejsce w najtańszym turku za 2,2$, gdzie przy 6 left miałem chiplida, ale potem 3 razy podwoiłem shortów żeby odpaść A7s<J9o.

Tak wygląda wykres w BB z tego tygodnia, myślę, że jest całkiem solid (13,74 ev BB/100):

Spoiler

Generalnie czuję edge, każda sesja to solidny winrate BB/100, ale MTT na starsach to spore fieldy (mimo, że dobieram turki z jak najmniejszą liczbą graczy), więc jeżeli jednocześnie kiepską idą FTki w SNG, to bardzo łatwo o downswing.

Jako, że bankroll cały czas spada, do czasu odbudowy ustalam sobie taki schedule:

+na ipokerze Core za 5 euro o 19:15 i Prime za 10 euro o 20:15. Reszta to SnG 180 4,5$, które będą stanowić około 50-60% sesji. Oczywiście praktycznie nigdy nie mam czasu na wszystkie turki z rozpiski, różnie zaczynam/kończę sesję.

Plany na następny tydzień to:
:spade: Poniedziałek: sesja, chyba dam radę odpalić wszytko od 16:30 do 20:15
:spade: Wtorek: dzień kobiet
:spade: Środa: zaczynam współpracę z Kalinosem z blogu SHIP IT!, oboje jesteśmy z Gdańska, byliśmy razem w Pradze w zeszłym roku. Jesteśmy umówieni tego dnia na review kilku turków. Mam nadzieję, że wspólna analiza rozdań wniesie wiele dobrego do mojej gry.
:spade: Czwartek: prawdopodobnie nie dam rady nic zagrać bo będę robił kilka rzeczy na studia.
:spade: Piątek/Sobota: w jeden z tych dni gram solidną sesję.

A nie możesz chodzić na WF w innym terminie? Ja na studiach kilka przedmiotów dałem radę przenieść na inny termin, bo tak się złożyło, że było u mnie 6 grup na roku. A WF to pewnie jest codziennie przez kilka godzin...

Hmm, jest drugi termin WFu dla naszego kierunku ale koliduje on z moimi ćwiczeniami, natomiast inne kierunki na moim wydziale z tego co patrzyłem przynajmniej częściowo kolidują z wykładami co oczywiście byłoby do przełknięcia, ale stwierdziłem, że przynajmniej na razie nie chcę się przenosić. W niedzielę fieldy są dużo większe, a przynajmniej na razie mój bankroll na stawki które gram nie jest bardzo solidny, więc zawsze odpuszczam wszystkie turki, które mają za dużo osób. Niedziela teraz będzie moim dniem funkcyjnym - przygotowuję się na zajęcia na studia, żeby później w poniedziałek, wtorek móc rozegrać normalną sesję.

Odpowiedz
Cytat
Guras1

W końcu jakiś plus w tym tygodniu, trochę ponad 200$. Niewielki, ale coś ruszyło. Ale to co się dzisiaj stało.. Jak tu się nie wkurwić:

Z tego turka out K8o<K3o, co prawda byłem shortem 8BB ale w przypadku wygranej trafiłbym na podobny stack co 5 miejsce wtedy

A tutaj out jak widać, mega szkoda bo stolik był wyjątkowo słaby jak na FT :((

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 111 turniej (11226 rąk)
Typ gier: MTT/SNG 180
Zysk/strata: 297,63
Aktualny bankroll: 1873,05$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7

Ten tydzień stosunkowo więcej SNG 180 w porównaniu do MTT niż w poprzednich tygodniach i od razu spoko plusik, ale mega niedosyt mogło być duuużo lepiej :/

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Ależ dzisiaj była długa sesja, uratowana na sam koniec - ostatni odpalony sit w sesji = ship, ostatni odpalony MTT = heads up. 180 raczej łatwa, ten 5+r dosyć ciężki FT, coś tam udało się flipnąć w końcu na nim, ale zabrakło szczęścia w heads upie. Lekka odbudowa jest, ale brakuje jeszcze pierdolnięcia. Przed tymi FTkami był zjazd, ale tydzień udaje się zamknąć jakoś trochę ponad 300 na +.

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Lol, przyżarło w najmniej oczekiwanym turku - wczoraj nie grałem sesji, odpaliłem freerola na telefonie z myślą, że pewnie po 15 min odpadnę na flipku, a tutaj skończyło się na 3h gry ;p Grane w dzikich warunkach bo byłem umówiony ze znajomym na wieczór, a musiałem jeszcze wyprowadzić psa, potem w drodze do znajomego cały czas na telefonie

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 147 turniejów (14895 rąk)
Typ gier: MTT/SNG 180/kilkanaście SNG 45
Zysk/strata: 691,97$
Aktualny bankroll: 2565,02$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 8

Kolejna sesja prawdopodobnie dopiero w czwartek.
A to mały piątkowy maraton:

Z czego ostatnie ~4 godziny to było dogrywanie ostatnich 2-3 stołów na czilu z serialem

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 71 turniejów (6711 rąk)
Typ gier: MTT/SNG 180/SNG 45
Zysk/strata: -89,73$
Aktualny bankroll: 2475,29$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 9

3 średnio długie sesje w tygodniu, w pierwszej profit, ale żeby nie było za łatwo, to wykres z ostatnich dwóch sesji:

Spoiler

Totalne tyranie, pomarańczowa kilometr nad zieloną. Szkoda słów na płacz.
Ze względu na zmianę rake na starsach w turkach rebuy + chęć obniżenia av BI ze względu na początek downswinga (nie chcę kolejny raz przeżywać zjazdu poniżej 2k) w schedule zostawiam tylko 1 turek z rebuy (o 23 5+2R1A) + ew. 2+r grane pod warunkiem niewielkiego late rega, o ile będę tak wcześnie zaczynał sesje.

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 87 turniejów (9754 rąk)
Typ gier: MTT/SNG 180/SNG 45
Zysk/strata: +152,28$
Aktualny bankroll: 2627,57$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 10

Ten tydzień 432% roi na 4,5$ 180 na 19 gierek, MTT na minus, cały czas deepy nie siadają.

Mam ciężki okres na studiach, jak na czas który miałem to i tak dobre volume. 8-17 wyjeżdżam na zakończenie sezonu na narty do Livigno, do tego czasu masa rzeczy do zrobienia --> możliwe, że najbliższe 2-3 tygodnie nie będzie w ogóle pokerka :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
Guras1

Biorę urlop w MBC na 2 tygodnie - teraz wrzuciłem podsumowanie, następne podsumowanie 24/25 kwietnia.

Odpowiedz
Cytat