Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK NL2

12 Posty
9 Użytkownicy
1 Reakcje
537 Wyświetlenia
miltiades

iPoker - €0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BTN): €2.06
SB: €5.81 (VPIP: 29.41, PFR: 20.59, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 35)
BB: €5.26 (VPIP: 5.71, PFR: 5.71, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 35)
UTG: €0.83 (VPIP: 29.02, PFR: 15.49, 3Bet Preflop: 4.19, Hands: 451)
MP: €2.00 (VPIP: 42.42, PFR: 27.27, 3Bet Preflop: 20.00, Hands: 33)
CO: €4.17 (VPIP: 24.24, PFR: 15.15, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 66)

SB posts SB €0.01, BB posts BB €0.02

Pre Flop: (pot: €0.03) Hero has A♦ K♠

fold, MP raises to €0.06, fold, Hero calls €0.06, fold, fold

Flop: (€0.15, 2 players) 4♣ 4♦ 6♠
MP bets €0.10, Hero calls €0.10

Turn: (€0.35, 2 players) A♠
MP bets €0.22, Hero calls €0.22

River: (€0.79, 2 players) J♣
MP bets €0.50, Hero calls €0.50

Call pre, aby nie izolować się na pocket pary i AK, i aby dominować inne asy post, które pewnie by spasował na 3 bet. Na flopie raczej nic nie trafił, co najwyżej mógł mieć overparę, ale myślę, że cbetuje tu wiele Ax, Kx Qx, a może nawet cały zakres. T i R chyba nie było sensu raisować (chyba że R, aby sprawdził z Ax, ale raczej nie). Co myślicie o takim graniu AK?

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
kovadelko

myślę, że na nl2 nie będziesz się wcale tak strasznie izolował i możesz dostać call od znacznie szerszego range. myślę, że nawet na raise tego A dostałbyś sporo calli od rąk, których nie umiałby zrzucić (słabsze asy, pockety, FD)

Odpowiedz
Cytat

Pre 3bet, zwłaszcza na nl2 przeciwko fiszowi, co do postflop zagrane wg mnie ok, na takie fiszowate statystyki sprawdzam 3brls. Swoją drogą, co pokazał przeciwnik?

Odpowiedz
Cytat
miltiades

ATo

Odpowiedz
Cytat
ONKAM

Ja też bym radził przebijać go pre na tej pozycji. Masz dobrą kartę co nie oznacza że zawsze wygrywa. Nawet ze słabym asem:) Przy takim callowaniu do końca nie raz możesz się nadziać.

Odpowiedz
Cytat
miltiades

Napisane przez ONKAM
Ja też bym radził przebijać go pre na tej pozycji. Masz dobrą kartę co nie oznacza że zawsze wygrywa. Nawet ze słabym asem:) Przy takim callowaniu do końca nie raz możesz się nadziać.

Wiadomo, ale 3betując często zgarniam tylko dead money, a tylko callując zdarza się też przegrać, ale zyski z wygranych mogą to rekompensować i być bardziej opłacalne od 3betu w long runie. 3betując izoluje się na dużo węższy zakres przeciwnika, a po za tym przeciwnik też wtedy mnie obstawia na silne ręce i może grać dużo ostrożniej, przez co ciężko będzie z niego coś wydobyć.

Odpowiedz
Cytat
waski33

ja też wolę 3bet vs mp. jeszcze suited można czasami callnąć, ale ogólnie to 3bet. a w tym spocie masz calldown i po sprawie

Odpowiedz
Cytat
xeperek

Ja też wolę 3bet bo od początku budujesz większą pulę. Za mała próbka żeby stwierdzić czy częściej ucieknie z rozdania czy callnie.

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak

Ja po części zgadam się z autorem wątku - jak odniesiecie się do Jego argumentów dot callowania a nie 3betowania? (Ci którzy polecają 3b:) )

Odpowiedz
Cytat
zbok

Napisane przez kovadelko
myślę, że na nl2 nie będziesz się wcale tak strasznie izolował i możesz dostać call od znacznie szerszego range. myślę, że nawet na raise tego A dostałbyś sporo calli od rąk, których nie umiałby zrzucić (słabsze asy, pockety, FD)

+1

Grasz z pozycją, na tym limicie sprawdzi Cię masa gorszych rąk, nie "wpuszczasz" do rozdania BB z trashem, na flopie masz inicjatywę jako agresor z pre.
Myślę, że to najważniejsze argumenty przemawiające za 3betem preflop.

Jeżeli jednak decydujesz się na call to grałbym tak samo.
To jest zaleta grania z pozycją - w tym wypadku gość rozegrał to rozdanie za Ciebie :)
Sam dobrał sizingi i spłacił Twoje TPTK.

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Grając 3bet będziesz w stanie wrzucić całego staka jak trafisz parę, betując 3razy. W nie 3betowanej puli masz problem z zestakowaniem przeciwnika i jest to strata value, bo przeciwnik 42/27 będzie prawdopodobnie słabszym graczem, w 3betowanej puli będzie pojawiać się z wieloma gorszymi rękami.

Odpowiedz
Cytat
miltiades

Czyli ogólnie roznosi się o to czy tacy zawodnicy będą sprawdzać 3bety z gorszmi rękoma, czy nie, i jaki zakres wtedy im przypisać. Może 22-QQ, ATo+ A8s+, KJ+, T9s-QJs, nie wiem czy takie ręce jak JJ QQ AK nie 4betowałby? i czy taki zakres jest logiczny?

Odpowiedz
Cytat