Przejdź do forum
Pasywne rozegranie ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pasywne rozegranie AQ/AK w 3bet pocie

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
662 Wyświetlenia
Lepracun

Taka sytuacja:
3betujemy na BB z AK/AQ vs BU steal. Przeciwnik zostaje z mniej więcej takim zasięgiem: 66-JJ, Axs, AQo-ATo, KQo, KJo, 87s-KQs, KTs, QTs, J9s, T8s.
Fold to cbet przeciwnika = 42%

Board: T72r

Myślę, że cbetem robimy tu nieduży profit, ale co sądzicie o x/c?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Filipo91

Witam ,

Ja bym uderzał beczke na tym flopie , uwazam że cbet bedzie profitowy . Nie ma sensu czekać . i robić check .

Odpowiedz
Cytat
kovadelko

Niski fold to cbet. walniesz w niego 70% pota on callnie, turn blank i co wtedy? myślę, że warto sprawdzić jaki gość ma bet vs missed cbet flop/turn. Oprócz tych wszystkich asów chyba dość dobrze trafia podanym przez ciebie rangem we flopa

Odpowiedz
Cytat
cin3q

Napisane przez kovadelko
Niski fold to cbet. walniesz w niego 70% pota on callnie, turn blank i co wtedy? myślę, że warto sprawdzić jaki gość ma bet vs missed cbet flop/turn. Oprócz tych wszystkich asów chyba dość dobrze trafia podanym przez ciebie rangem we flopa

Na podany range jesteśmy lekko z przodu :

Stół: T♦7♥2♠
       Equity  Wygrana  Podział
UTG    48.49%   46.13%    2.36% { JJ-66, A2s+, KQs, KTs, QTs+, J9s+, T8s+, 98s, 87s, AQo-ATo, KJo+ }
UTG+1  51.51%   49.15%    2.36% { AQs+, AQo+ }

Po za tym uderzanie za 70% pota jest totalnie bez sensu w tym spocie. Dlaczego za 70%? Grając x/c najprawdopodobniej musimy dwa streety callowć na kartach innych niż Q i J . Jest to spoko o ile mamy info na gracza. Cbet średnio mi się podoba ponieważ wyrzucamy słabsze ręce , a po callu druga beczka za bardzo mi się nie podoba.

Odpowiedz
Cytat
zbok

Polecam te dwie produkcje:

Zacznij walczyć o big blinda - gra po flopie jako 3-betujący
Zacznij walczyć o big blinda - pasywna gra postflop

Mnie bardzo rozjaśniły pasywne rozgrywanie z tej pozycji.
Jest dużo konkretnych przykładów więc można łatwo zaadaptować u siebie.

Odpowiedz
Cytat