Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ZOOM 2NL 97s CO, multiway pot

6 Posty
5 Użytkownicy
4 Reakcje
530 Wyświetlenia
Edited212

https://jivaro.com/profile/Edited212/posts/5728f277255d057507c65a72/

Duużo luda. Flop mokry, turn jeszcze bardziej zaognia, gracie x/c czy x/f ? Przy takiej ilości przeciwników mój mózg jeśli idzie o range wysiada, założyłem w każdym razie że bezpieczniej jest tutaj spasować. Co myślicie? ;p

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
B3DNAR3K

to nie jest ten flop którego szukasz z tą ręką , jak dla mnie nie ma optymalnego sposobu rozegrania tej reki bo :

-masz z dupy kickera , byle fish cię orga z Q7s :f_drink:
-twój c-bet to palenie kasy w multiway-u nie masz FEQ , zawsze dostaniesz call
-CHCĄC WYMUSIĆ maksymalne FEQ musiałbyś grać donka/overbeta ale izolujesz się na lepszy range
-na turn nie wiesz czy dalej betujesz for value czy barrelujesz
-linią x/call sam jesteś podatny na wyblefowanie

to tyle ode mnie

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Ja zagrałbym tak samo. Bet na flopie za 2/3 puli. Co po dawać gorszym rękom freecard?? Fold na turnie na donkbet przeciwnika. Przeciwnika obstawiam na suited konektory lub suited broadwaye typu KT, QT, które dały flusha.

Odpowiedz
Cytat
Edited212

B3DNAR3K - wszystko ok, masz rację w tym co mówisz, nie rozumiem tylko dwóch rzeczy z tych co napisałeś:

twój c-bet to palenie kasy w multiway-u nie masz FEQ , zawsze dostaniesz call

Emm....ja tu nie c-betuję przecież :D Robię donka, dla ograniczenia ludzi w puli, mimo wszystko nie spodziewam się tu wielu sprawdzeń po tylu checkach. W zasadzie jedyne coś co by miało sens mnie sprawdzić to albo draw do trefli, albo niskie connectory z drawem do strita. Może jakieś A7, choć na siódemki pojawia się deficyt przy mojej jednej i jednej na boardzie. Made handów nie przewiduję, bo z tyloma ludźmi w rozdaniu raczej by betowali, mając prawie 100% pewność, że ktoś ich sprawdzi ;p Niestety turn uzupełnił jedno i drugie więc ten...no. Ale nie wiem, może ten donk też był bez sensu :D

na turn nie wiesz czy dalej betujesz for value czy barrelujesz

Na turnie to ja w ogóle już nie gram. Pasuje do donk beta :) Więc jak możesz bardziej wyjaśnić o co Ci chodziło byłoby super. Bo z resztą się w sumie zgadzam, fakt. Kicker żaden, FEQ zerowe, a x/c podatny na blef w przypadku jakiejkolwiek scare karty.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Nie podoba mi się bet flop w ogóle z tak słabą ręką w multi poza tym nie ma tu dla Ciebie dobrych Turnów IMO jest to X flop,snap fold Turn

Odpowiedz
Cytat
m4r3cki

nie wiem czy decyzja PF była dobra. ale jak już "oglądnąłeś " flopa to wg mnie check/fold. Kicker 9 nie robi wrażenia przy 7T+, nie mówiąc już o pocket 88 czy ręce 89c.
GL :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat