Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Szymek morning mtts

199 Posty
53 Użytkownicy
135 Reakcje
17.7 K Wyświetlenia
NHXeHep

wczorajsza sesja pokazuje, że umiem robić volume, więc jeszcze trochę podkręcić śrubę i powinno być całkiem najs. Ogółem idzie spoko, na jutro zostało mi 86 turków do zagrania, żeby było zgodnie z minimalnym planem, więc powinno być ok

Wrzucam już dzisiaj uśrednione podsumowanie dwóch ostatnich tygodni do MBC, żeby nie dostać czerwonej kartki, a ewentualny jutrzejszy volumen dopiszę do przyszłego tygodnia:

Update #5
Ilość rozegranych turniejów: 357
Typ gier: 180tki (2,5$ / 3,5R)
Zysk/strata: -163,21$
Aktualny bankroll: 352,05$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Pograłem trochę trójeczek, zanim dobrze ogarnąłem wtf to zjechałem kilkaset dolków i wróciłem z podkulonym ogonem na dwójeczki. Next atak planowany jest w kwietniu o ile będzie odpowiednia asekuracja, a w marcu spróbuję zaatakować złoto na PS na dwójkach.

Jeszcze jedna sprawa:

-10vip steps do Feb 15 06:00 CET

done :milord:

Odpowiedz
Cytat
NoDramas

Chyba jakiś błąd się wdarł w podsumowaniu MBC _biggrin: w poprzednim poście miałeś 515,26$ a teraz po utracie 163,21$ masz 188,84$? _wink:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

NHXeHep trochę pomieszałeś z raportami. Jeśli w jakimś tygodniu zapomniałeś wstawić raport to go pomijasz. To jest zawsze podsumowanie ostatniego tygodnia. Jeśli dostałeś żółtą kartkę to w nowym raporcie wystarczy wstawić dane z ostatnich 7 dni i ona znika.

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

poprawiłem rolla i już wygląda to dobrze. W rzeczywistości jednak przegrałem 2x więcej i zagrałem 2x więcej, więc niech już tak zostanie. Na przyszłość będę wiedział, żeby pomijać nieuwzględniony tydzień. Ale bądźmy szczerzy - tu bardziej chodzi o regularność niż o jakieś szczegółowe wyniki, więc nie poprawiajcie tak na siłę wszystkiego :D

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

Kilka słów updatu ~~ po pierwsze jak widać tu na forum wystawiłem stejka, rozeszliśmy się z GC, więc nie będzie dalej treningów i teraz plan jest prosty - robić rolla. Zapraszam do obserwowania railingu, można śledzić jak mi idzie i czy gram czy się opierdalam. Jako, że z powodu rozejścia się z GC mam mniej kontaktów z ludźmi i już mi tego brakuje to pytanko - ktoś jest chętny porobić jakieś SR ze 180tek? jak tak to pisać na Skype: roma_180t (amazonka w avku). Nazbierało mi się shipków trochę i bym je z kimś poprzeglądał. Najlepiej jak ktoś gra wyżej, czyli rebuye lub 8mki lub nawet jeszcze wyżej. Przeglądałem wiele razy z kimś i podoba mi się taka forma analizy. Tylko konkretnych ogarów poproszę. Yo.

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

2 najbliższe cele + postepy:
A) zloto w kwietniu na starsach:
-realizacja volumenu:

-upływ czasu:

https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3965971#post3965971 br>
w tym temacie do końca miesiąca musi być nabite 1860 turków i będzie złoto. W sumie idzie spoko.

B) schudnąć 7,5kg do wagi 80kg w ciągu 5tyg (4,5tyg zostało, zrzuciłem 200g :coolface: ):
-realizacja:

-upływ czasu:

Ta sprawa jest bardzo ważna + o wiele trudniejsza i jako gambler ofc założyłem się o to, czyli w każdym przypadku chodzi o hajsy. Wstępnie jest postanowienie, żeby nie wpierdalać gówna, zero alkoholu (bo potem ofc kebab musi wjechać), słodyczy czy innych gówien słodkich, mniej tłuszczy, i sport (wstępnie rower, bo dopiero jutro mam zamiar na niego wsiąść) kiedy tylko jest okazja. Jak 2 tyg przed metą nie będzie spodziewanych efektów to wprowadzę jakąś głodo-dietę i chuj :) pozdro500.

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

Update pt. turning into poker pro ;)
1.Ostatni tydzień w liczbach:

po lewej godziny, po prawej ilość turniejów (180tki + jakieś okazjonalne mtt). Jest to dla mnie mega wyczyn osiągnąć taki poziom jaskiniowca, bo pierwszy raz udało mi się postawić wszystko na poker i w 100% zrealizować zamierzone plany. Schemat tygodnia był niezmiennie taki sam: pobudka, ogarnięcie mordy, zrobienie szamy i picia na cały dzień, poker all day long, w kimono i tak 7 razy ;) Ofc tego tygodnia by nie było gdybym wcześniej na bieżąco wszystko realizował jak należy, ale chuj tam :P
2. #Challenge x3 w kwietniu:
-nr 1 goldstar na starsach:

done
-nr 2 profit challenge na dwójkach vs Virgath:

Tutaj nie napiszę, że byłem lepszy czy coś - po prostu na przekroju miesiąca osiągnąłem większy profit o 9$ i dlatego wygrałem :D Ale ten gościu jest mistrzem. Etyką pracy bije na głowę 95% regów jakich możemy spotkać przy stołach i ja póki co mogę mu wiązać buty i się od niego po prostu uczyć. Dzięki za challenge i naprawdę wielki respekt za profesjonalne podejście do pokera.
-nr 3 schudnąć 7,5kg w 5tyg:
po 3 tyg mamy zrzucone 3,5kg, więc jesteśmy 1kg do tyłu. W tym momencie jest dietka 1,8k kcal i jak na tryb jaskiniowca to naprawdę jest dużo żarcia. Teraz trzeba przyjebać delikatnie bardziej i tyle. Ofc po challengu dalej zostajemy na diecie, bo moim celem jest zrzucenie ponad 10kg. W tym momencie mam 84kg przy wzroście 175cm, więc dalej dramat.

3.Najbliższe pokerowe plany:
-kończymy stejka, utrzymując golda w maju i próbujemy tworzyć jak najszybciej własnego rolla, bo dzielenie się z kimś hajsem nie podoba mi się i to kurwa bardzo i w tej chwili robię po prostu to co wydaje mi się koniecznie. Mam teraz takie naprawdę pozytywne wkurwienie w tym temacie. Potem robimy rolla na mtt i do końca roku chciałbym zmienić odmianę. Zatem determinacja jest duża i napierdalamy ile wlezie. Jak mnie zobaczycie przy stołach to wiedzcie, że ja bardziej chcę niż Wy i nigdy się nie poddam. Pozdro i do następnego wpisu, yo.

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

Właśnie przerobiłem tę lekturę. Trwało to dość szybko, bo pierwsza połowa nie przypadła mi do gustu i ją pominąłem po prostu. Kiedyś z tego powodu nie przeczytałbym książki, ale już jakiś czas temu nauczyłem się, że właśnie tak trzeba postąpić i się udało ;) Wklejam te myśli, które mają dla mnie znaczenie i wierzę, że praca nad nimi przybliży mnie do sukcesu.

1. Myśli o bogactwie - zestaw 2
Bogaci grają o pieniądze tak, żeby wygrać. Biedni grają o pieniądze tak, żeby nie przegrać.
2. Myśli o bogactwie - zestaw 4
Bogaci myślą na dużą skalę. Biedni myślą na małą skalę.
3. Myśli o bogactwie - zestaw 5
Bogaci koncentrują się na szansach. Biedni koncentrują się na przeszkodach.
4. Myśli o bogactwie - zestaw 6
Bogaci podziwiają innych bogatych. Biedni nie cierpią bogatych.
5. Myśli o bogactwie - zestaw 7
Bogaci wiążą się z pozytywnie nastawionymi ludźmi, którzy odnoszą sukcesy. Biedni wiążą się z negatywnie nastawionymi ludźmi, którzy nie odnoszą sukcesów.
6. Myśli o bogactwie - zestaw 9
Bogaci są więksi od swoich problemów. Biednych przerastają problemy.
7. Myśli o bogactwie - zestaw 11
Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy. Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy.
8. Myśli o bogactwie - zestaw 12
Bogaci myślą: "I to, i to". Biedni myślą: "Albo to, albo to".
9. Myśli o bogactwie - zestaw 14
Bogaci dobrze zarządzają swoimi pieniędzmi. Biedni źle zarządzają swoimi pieniędzmi.
10. Myśli o bogactwie - zestaw 15
Bogaci dbają o to, żeby pieniądze ciężko na nich pracowały. Biedni ciężko pracują na swoje pieniądze.
11. Myśli o bogactwie - zestaw 16
Bogaci działają pomimo lęku. Biednych powstrzymuje lęk.
12. Myśli o bogactwie - zestaw 17
Bogaci ciągle się uczą i rozwijają. Biedni uważają, że już wszystko wiedzą.

Na tę chwilę mocno do poprawy nr 5, 8 i 11. Wracać tu często, wracać do książki i pracować nad leakami.
Ofc polecam, dobra pozycja ;)

Odpowiedz
Cytat
Pirate9999

Cześć,
No właśnie szukam jakieś ciekawej książki. Sporo osób poleca "Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi". Przejrzałem ją w empiku i nie bardzo mi podeszła. A wyżej wymieniona pozycja mówisz ciekawa ? Jeżeli się nie mylę, to miałem tą książkę na uwadze.

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

Siemaneczko. Niby pominąłem część książki, niby z niektórymi jego radami się nie do końca zgadzam, niby część rzeczy jest mega obvious, ale znalazło się też coś, co mogę spróbować wprowadzić do siebie i wierzę, że da to efekty. Co kilka stron autor promował swoje szkolenia i było to irytujące, ale jak pisałem ofc polecam, bo pośród tego gówna jest też sporo wartościowych treści, a to najważniejsze. Też się właśnie zastanawiam nad nową pozycją i albo dla uzupełnienia wiedzy przeczytam to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/15379/bogaty-ojciec-biedny-ojciec albo trochę inny kierunek i wybór padnie na to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/171834/sila-nawyku Imo wszystkie 3 pozycje powinny być solid. Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

100h pokera w 7 dni czas start :challenge:

Odpowiedz
Cytat
forzanerazzurri

świr

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

potrzebuje wpłacić na starsy trochę siana (kilkaset dolarów)
jak ktoś ma zamiar zlecać wypłaty to możemy się dogadać, że ja zrobię Wam przelew w złotówkach na konto bankowe, a Wy mi zrobicie przelew na konto na starsach. I ja i Wy zaoszczędzimy na przewalutowaniu.
pozdro!

Odpowiedz
Cytat
dzipek19922

wyślij priva :)

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

dzięki za odzew, już znalazłem pomoc :)

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

14days = 14 sessions ~ 160h poker.
czas start :coolface:
Stosunek gra/nauka ~ 78/22, up to 80/20. Nie niżej.
jest to kolejne po tym przygotowanie do regularnej pracy na poziomie 300h/month w drugim półroczu 2016r. Zaciskamy zęby i walczymy o lepsze jutro, gogo!
PS. Jak dobrze pójdzie to w lipcu zacznę klikać jakieś micro mtt i może powalczymy o większą życiówkę aniżeli 123,31$ ;) WML :pcuser:

//edit:
failed
Roma = still guwno
na razie bez zmian.

Odpowiedz
Cytat
profChaos780

roma, jakie mtt? nie pakuj się w ten szajs, chyba, że lubisz szczać w puszkę po red bullu:) bo przecież zwykle nie ma nawet czasu lecieć do klo... albo chcesz się przekonać jak to jest jeździć autem grając przy tym na tablecie, laptopie czy smartfonie kilkanaście stołów, jak mi się zdarzało, bo np. musiałem coś załatwić a nie mogłęm przerwać sesji. totalny hardcore - raz nawet zająłem w czymś tam 4 miejsce kierując:)
nie pakuj się w to badziewie i chodź na spiny. ja nie tykałem się spinów aż do przedprzedwczoraj. sfrustrowany długą serią totalnie zjebanych badbeatów w mtt i na zoomie postanowiłęm spróbować. a nuż wygram milion pomyślałem:) i kurcze po rozegraniu 600 spinów mogę ci powiedzieć, że to jest kopalnia pieniędzy. to jest po prostu jak drukowanie dolarów. moze mam jakicś hot run, możlwie, ale po tych 600 grach, co w końcu nie jest aż tak małą próbką, mam jakiś kosmiczny ITM ponad 40% i czuję, że spiny są piękne :) na 5$ gracze są takimi imbecylami, że aż trudno to opisać to słowami. na 7$ niemal to samo. byłem też na kilkudziesięciu 15$ i 30$ i powiem ci, że wszędzie tam jest mnóstwo graczy, o których można powiedzieć tylko jedno: być może kiedyś mieli w mózgu jakiś jeden neuron, ale on już dawno obumarł... :)

Odpowiedz
Cytat
profChaos780

a i jeszcze dodam, że na p* i tak poziom jest wysoki w porównaniu np. z netbet, bo w końcu pełno regów. ale wejdź na ipoker i zagraj w twistera. będziesz się czuł, jak ksiądz latający z tacą po zatłoczonym kościele, który gdziekolwiek nie spojrzy widzi ręce wręczające pieniądze :)

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep

nie lubię kiedy blindy rosną co 3 minuty,
nie lubię kiedy nie ma wielu graczy w turnieju,
nie lubię kiedy nie ma wielu graczy na stole,
nie lubię kiedy nie ma wielu wypłat, payjumpów,
nie lubię kiedy nie ma ante,
nie lubię tego pierdolonego losowania puli przed rozpoczęciem turnieju,
nie lubię szybkiej akcji,
a gdzie rebuye, addony, knockouty, festivale, bracelety, satelity i wiele wiele innych?

Mam upodobania i predyspozycje do robienia największych pieniędzy w MTT właśnie, bo widzę tylko ten aspekt poruszasz. Jakieś 46x większych niż w spinach. Pozdro :D

Odpowiedz
Cytat
profChaos780

a ja właśnie lubię szybką akcję shorthanded na szerokich zakresach. czuję się z tym mega komfortowo. a najbardziej lubię się znęcać nad graczami w heads up. prześladowanie ich wówczas to taka moja zemsta za wszystkie bad beaty :)

a Ty lubisz odpadać na bubblu FT dlatego, że preflop byłeś faworytem, na flopie byłęś faworytem, na turnie miałęś 98% a na river koles złapał swojego 1-outtera? bo trochę mtt z życiu rozegrałem i niestety takie jest życie gracza turniejowego. w przytłaczającej ilości przypadków nie odpadasz przecież z mtt dlatego, ze zrobiłęś błąd, ale dlatego, ze ktoś inny miała farta. więc jeśli uwielbiasz dochodzić do semi final table jako chipleader a potem trzy razy z rzędu przerypać AK vs Ax, albo AA vs coś tam, to w takim razie cofam: MTT jest dla Ciebie stworzone :) BDSM równiez:)

Odpowiedz
Cytat