Przejdź do forum
defend vs mp i ep

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

defend vs mp i ep

12 Posty
7 Użytkownicy
15 Reakcje
1,243 Wyświetlenia
soodol

Orientujecie się ile powinienem bronic na bb vs EP i MP (chodzi mi o ogolna wartosc call+3bet) na zoomach w okolicach NL10? Bo w produkcjach governa i chyba yaca padlo,ze ok.20%(i 3bet i call) vs EP a 25% vs MP,
A w rangach weezla widze sporo mniejszy ten defend w okolicach 13 vs UTG i tam pewnie z 17 vs MP.

Wiadomo im pewniej się czuje tym więcej i zależy to od openów danego przeciwnika, ale chodzi mi tak próżniowo mniej więcej,a te wartosci 13-17 mi sie wydaja troche weak

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
LAPA2000

Wartości podane przez naszych trenerów są spoko. I nie ma co zwiększać znacząco 3bet żeby to osiągnąć. Na bb chodzi tylko o ograniczanie strat, dlatego można bronić tak dużo poprzez call. Do tego istotne jest żebyś sztywno nie bronił określonego zakresu tylko brał zawsze pod uwagę sizing opena, jego wartość % oraz rodzaj przeciwnika (leaki postflop).

Odpowiedz
Cytat
soodol

Dzieki! Ktos jeszcze ma jakas opinie?

Odpowiedz
Cytat
Flowwater
Odpowiedz
Cytat
ripper92

Wiecej opinii ci nie trzeba, stosuj się do tego co ci napisał LAPA i bedzie git.

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Hej może się przydać podczas Tworzenia zasięgu oczywiście nie można brać wszystkiego na sztywno, ale na pewno warto zerknąć i zobaczyć w jakim kierunku z zakresem warto iść pod kątem CC 3betów.

No i najważniejsze jest to żeby ten range który będziesz bronił nie sprawiał Ci trudności postflop, bo jak masz na siłę wrzucać 20% a mieć problem z rozgrywaniem tego to kompletnie mija się z celem. Miej na uwadze to żeby zbliżać się do tych liczb, ale tylko pod warunkiem, że będziesz czuć się z tym rangem komfortowo. Więc na początku możesz bronić 12-15% gdy już będziesz widział że wychodzi to tak jak ma być i czegoś Ci brakuje dorzucasz więcej i tak dalej. ;)

GL

Odpowiedz
Cytat
soodol

Napisane przez GoverN666
Hej może się przydać podczas Tworzenia zasięgu oczywiście nie można brać wszystkiego na sztywno, ale na pewno warto zerknąć i zobaczyć w jakim kierunku z zakresem warto iść pod kątem CC 3betów.

Dzięki!

Odpowiedz
Cytat
Lusia845

problem naszych mikro prosow jest taki ze oni chca dostac gotowy przepis na pokera.

Odpowiedz
Cytat
soodol

Napisane przez GoverN666

No i najważniejsze jest to żeby ten range który będziesz bronił nie sprawiał Ci trudności postflop, bo jak masz na siłę wrzucać 20% a mieć problem z rozgrywaniem tego to kompletnie mija się z celem. Miej na uwadze to żeby zbliżać się do tych liczb, ale tylko pod warunkiem, że będziesz czuć się z tym rangem komfortowo. Więc na początku możesz bronić 12-15% gdy już będziesz widział że wychodzi to tak jak ma być i czegoś Ci brakuje dorzucasz więcej i tak dalej. ;)

GL

Dzięki!

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Też ostatnio zastanwiam się jak poszerzyć defend vs te pozycji i w sumie na razie nie mam jakos czasu/ chęci na szukanie bottom range więc pomyślałem, że skorzystam z tej tabelki Goviego ale nie bardzo kumam o co chodzi. Powiedzmy, że vs jakiś 15% range AJo ma 48% EQ a JTo 39% a w tabelce to są ręce tej samej kategorii, więc na początku myślałem, że idea jest taka, że jak bronię AJo to mogę bronić wszystkie jasnofioletowe kombo i to upraszcza sprawę ale teraz już nie wiem

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Napisane przez Varrancomando
Też ostatnio zastanwiam się jak poszerzyć defend vs te pozycji i w sumie na razie nie mam jakos czasu/ chęci na szukanie bottom range więc pomyślałem, że skorzystam z tej tabelki Goviego ale nie bardzo kumam o co chodzi. Powiedzmy, że vs jakiś 15% range AJo ma 48% EQ a JTo 39% a w tabelce to są ręce tej samej kategorii, więc na początku myślałem, że idea jest taka, że jak bronię AJo to mogę bronić wszystkie jasnofioletowe kombo i to upraszcza sprawę ale teraz już nie wiem

To normalne dlatego, że ten range nie przedstawia equity danej ręki tylko jej ogólną trafialność boardów.

To samo jest w flopzilli ale trzeba po kolei klikać a dzięki tej tabelce którą zrobiłem po prostu łatwiej to sobie wszystko zobrazować.

Generalnie na tworzenie rangu składa się wiele czynników, bo trafialność, equity swoją drogą, ale wypadało by też podzielić range na:

-ręce grywalne takie jak K2s
-ręce z dwoma wysokimi kartami z którymi trafiamy dobre TP (K8o, Q8o itp)
-Ahigh

I dopiero wtedy przełożyć to na grę, i wiadomo że gdy mamy też informacje na graczy warto to dopasowywać pod nich, bo np na agresywnego gracza wolimy ręce własnie takie jak K8o, które po prostu mają większe szanse na TP dzięki czemu łatwiej się gra vs agro typ, a ręce grywalne, które trafiają więcej draw, bd draw chcemy rozgrywać na graczy pasywniejszych i łatwiejszych do ogrania na post flopie.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

OK. Rozumiem. Będę musiał zainstalować triala flopzilli, bo na nowym lapku chyba nie miałem i pobawić się trochę dokładniej

Odpowiedz
Cytat