Skip to forum
Notifications
Clear all

NL10 AQo UTG+1

9 Posts
5 Users
2 Reactions
496 Views
DeepSabbath

Seat 8 is the button
Seat 1: Player1 ( $13.06 USD ) - VPIP: 14, PFR: 10, 3B: 5, AF: 3,3, Hands: 1427, fold to c-bet OOP: 44, WTSD%:24, W$SD:53
Seat 2: Player2 ( $11.65 USD ) - VPIP: 16, PFR: 14, 3B: 7, AF: 2,5, Hands: 423
Seat 4: Player4 ( $3.53 USD ) - VPIP: 12, PFR: 8, 3B: 0, AF: 5,0, Hands: 89
Seat 5: Hero ( $10.30 USD ) - VPIP: 21, PFR: 15, 3B: 5, AF: 2,0, Hands: 24395
Seat 6: Player6 ( $6.27 USD ) - VPIP: 18, PFR: 14, 3B: 4, AF: 5,5, Hands: 279
Seat 7: Player7 ( $11.03 USD ) - VPIP: 17, PFR: 10, 3B: 4, AF: 2,4, Hands: 545
Seat 8: Player8 ( $10.63 USD ) - VPIP: 24, PFR: 20, 3B: 9, AF: 0,0, Hands: 54
Player1 posts small blind [$0.05 USD].
Player2 posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ Q♥: A♦: ]
Player4 folds
Hero raises [$0.30 USD]
Player6 folds
Player7 folds
Player8 folds
Player1 calls [$0.25 USD]
Player2 folds
** Dealing Flop ** [ A♠:, 7♦:, 4♥: ]
Player1 checks
Hero bets [$0.40 USD]
Player1 calls [$0.40 USD]
** Dealing Turn ** [ K♣: ]
Player1 checks
Hero checks
** Dealing River ** [ A♥: ]
Player1 bets [$0.90 USD]

Spoiler

Hero raises [$2.25 USD]
Player1 calls [$1.35 USD]
Hero shows [Qh, Ad ]
Player1 shows [7h, 7c ]
Player1 wins $5.73 USD from main pot

Pre standard open z AQ, dostajemy call od tight gracza na SB
Flop: spada całkiem przyjemny leci c-bet. dość niski ze względu na suchy board i chęć utrzymania PP w grze.
Turn: check behind, uważa, że na gościa mam tutaj 2 streety value, postanawiam ściągnąć je na river
River: spada A i gościu leaduje i tu się zastanawiałem czy grać bezpiecznie call, czy jednak raisować i starać się ściągnąć value od słabszych Asów (może AT, AJ), o ile ma je w swoim zakresie.

Co sądzicie o tym rozegraniu, gdzie gracie inaczej (może inne sizingi), co robicie na river?

Reply
8 replies
mistralx

Na Flopie mógłbyś nawet pomyśleć o jeszcze niższym sizingu, w granicach 40%, ultra dry.
Co prawda jesteś w rozdaniu z nitem, ale on zdecydowanie ma w swoim zakresie AT-AQ, więc nie za bardzo rozumiem dlaczego check na Turnie .. moim zdaniem tracisz value (65s, AT, AJ, split z AQ).

As played .. z villainem 14/10 chyba wybrałbym na Riverze opcję bezpieczną, czyli call (jego calling range składa się też w sporej części z pp i często możesz się tam spotkać z FH).

Reply
Endurx

Gram tak samo i broń boże nie podbijam rivera bo żebranie o value od AJ w momencie gdy koleś ma całą paletę nutsów jest bez sensu, widzę u typa tylko z AJ+ 77 i 44 jak jakimś cudem ręce pokroju 99 TT JJ zamienia nie wiedzieć po co w blef to i tak na rise to składa. Bet na turnie przy tej konkretnej strukturze boardu będzie błędem.

Reply
mistralx

E: całkowicie missreadnąłem pozycję Hero i przeciwnika - myślałem, że to LP vs BB - w sytuacji EP vs SB faktycznie check na Turnie wydaje się być dobry.

Reply
DeepSabbath

Dzięki za wypowiedź :f_drink:

Reply
B3DNAR3K

check flop bet bet , od czego chcesz value betując flopa na tight gracza na takim suchym boardzie i na asie ???

Reply
DeepSabbath

Napisane przez B3DNAR3K
check flop bet bet , od czego chcesz value betując flopa na tight gracza na takim suchym boardzie i na asie ???

To też jest opcja.

W tej sytuacji myślę, że dostajemy value od AJ, czasami od 88-JJ (bądź TT, jeśli JJ on tutaj 3-betuje).
Z kolei przy Twoim rozwiązaniu mamy większe szanse, że callnie tutaj PP, o ile nie spadnie scary karta.
Tylko, co w przypadku, gdy będzie leadował turn, bluff-catchujemy jeden czy dwa streety?, bo raczej nie sądzę, żeby vbetował tutaj coś słabszego, może po za jednym betem z AJ

Reply
B3DNAR3K

on ma pierwszy prawo głosu więc jesli sam stawia to bluffcatchujemy , jeśli nie to sam stawiaj , jakieś ATs AJo może znajdzie się w calling range pre na SB ,więc trzeba dać mu postrzelać

Reply
rusher88

Siema.

Raczej betuje i flop i turn, jak on jest straight forward. Powód jest prosty, to ja ustale ile dostanę value od PP/AX na flopie i ile dostanę value od AX na turnie, bo po check-check turn, zakładam, że jesli on betuje river, to ja max to calluje (nie wiem na turnie jaki będzie river), ale po prostu jego zakres dla mnie to mid PP, mooooże small PP, lubią to callować i broadways, gdzie tylko AX XC flopa.

Więc flop paradoksalnie vs taki villain mocniej a nie słabiej, bo on mając TT type of hands, będzie i tak szukał calla na flopie, a często na turnie już nie, więc wolę wyżej + poprawiam turn i zazwyczaj XB river.

Ps. As played, pewnie nie masz value raise, on nawet AK ma w tym spocie w range.

Reply