Skip to forum
Notifications
Clear all

AJo NL5 (BUvsBB)

3 Posts
3 Users
3 Reactions
505 Views
DarkPross

:welcome: Dosyć mocno zastanawia mnie to oto rozdanie:

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.23 (104.6 bb)
BB: $5.07 (101.4 bb)
UTG: $7.75 (155 bb)
MP: $7.02 (140.4 bb)
CO: $7.74 (154.8 bb)
Hero (BTN): $5 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with J♠: A♥:
3 folds, Hero raises to $0.15, SB folds, BB raises to $0.55, Hero calls $0.40

Flop: ($1.12) T♦: 8♣: 9♠: (2 players)
BB checks, Hero checks

Turn: ($1.12) 7♣: (2 players)
BB bets $0.88, Hero calls $0.88

River: ($2.88) T♥: (2 players)
BB bets $3.64 and is all-in, Hero calls $3.57 and is all-in

Results:

Spoiler

$10.02 pot ($0.42 rake)
Final Board: T♦: 8♣: 9♠: 7♣: T♥:
BB showed T♣: T♠: and won $9.60 ($4.60 net)
Hero showed J♠: A♥: and lost (-$5 net)

Ogólnie gramy na unk'a, tak na prawdę ciężko mi jakoś coś wnioskować z jego checku na flopie. Tylko co robicie po tym checku? Osobiście trochę śmierdzi mi tu check/raise, który mógłby zagrać poprzez sety, dwie pary, overpary. Jednak równie dobrze może być to poddanie puli, jakies value na sd w sumie mam na jego 3betbluff np. Ax.

Na turn przeciwnik zagrywa dosyc pokaznego beta, który co może oznaczać? Troche mnie nim zbil z tropu, 4 karty po kolei i np. sety w 3betowanej puli nie chcialby grac na parowanie boardu? Czy moze wysuwa wniosek, że skoro nie betowalem flopa to nie mialem tutaj drawa? Ewentualnie czasem semiblefy? Albo dlatego ze pokazalem slabosc nie repuje zadnego zahaczenia boardu i blefuje mnie z rangem, który poddawał na flopie? Tylko, że z podobnych powodów może zagrać nawet overpary i dwie parki. QJ jako 3bet? :sifflote:

Jak gracie call czy raise? Osobiscie Gram call z oczywistego powodu, jesli atakuje mnie blefem, niech i blefuje river.
Niestety board sie paruje, callujecie ten overbet? Pula 3betowana + jedna ulica, wiec nie taka mala. Mamy dosyc silny uklad, a on repuje w sumie sam nie wiem co, tzn są fulle jako prawdopodobne, ale nie podoba mi sie brak betu+mocny bet na turnie na takim boardzie. Oprocz tego jednak nie mam zawężonego w sumie w zaden sposob, ba przeciez czekalem na jego bluff.

Pozdrawiam

Reply
2 replies

na turnie masz raise for value od 6 i setow. na river izi fold na wsuwke. nic co bijesz tak nie zagra

Reply
luffykind

F: Czemu XB? easy bet.
T" easy rasie for value
R: wyglada na klasyczny spot, gdzie koles trafia FH., zle zagrane wczesniejsze streety dlatego river jest tak paskudny, na overbeta zrzucam tutaj str8.

Reply