Wiem, wiem:) ogólnie chcę troszkę poprawić grę na blindach:)
Dzięki za materiały na pewno lukne:)
Wiem, wiem:) ogólnie chcę troszkę poprawić grę na blindach:)
Dzięki za materiały na pewno lukne:)
To dorzuć do tego jeszcze 9 część 'w34z3l walkthrough' właśnie o grze z blindów. Turbofajne i proste
Siema!
Jest tu ktoś kto w miarę ogarnia Turbo scannera?? potrzebuje pomocy by go ustawić, mogę służyć wiedzą jesli ktos gra niskie limity lub przesłać $$, lub ktos po prostu pomoże przyjacielsko
Witam serdecznie:)
Chciałbym ustawić takie filtry w Turboscannerze:
Reg=kolor czerwony, nit=kolor niebieski oraz FISH=kolor żółty
I chciałbym to tak ustawić by mi wyszukiwało powiedzmy stoły na których mam max 1 Reg lub nit a retsza to albo żółte kolory, albo po prostu unki...
Da radę takie coś ustawić?
Siema!
Super ! Powodzenia ! Pozdro od świeżaka w pokerze jak i w łowieniu - od pół roku karta wędkarska
Ale i tu i tu potrzeba czasu i doświadczenia żeby coś osiągnąć
Cześć:)
z doświadczeniem się zgodzę, ale najważniejsze być czerpał z tego radość:)
Do wędkarstwa jak i do pokera podchodzę z pasją, ale i tu i tu staram się rozwijać, by były jak najlepsze efekty, choć jesli chodzi o wędkarstwo to nawet jak nie biorą to i tak jest super(znajomi, grill, piwko etc)
Jeśli mógłbym Ci w czymś pomóc wal śmiało:) ps. co gras i jak Ci idzie?:)
Super! Myślę, że o porady w obydwu tematach się zgłoszę. Ale z rybami to poczekam do wiosny ![]()
Na razie bardzo delikatnie, zaczynam przygodę z NL2. Na razie dużo literatury, filmów etc. Z czasem tak jak u Ciebie - najpierw rodzina, praca a potem późnym wieczorem jest czas na pokera.
A co do ryb, to nie zapomną radości całej rodziny (bezcenne) jak złowiłem pierwszą sztukę - całe 5 cm

Napisane przez xkwlx
Witam serdecznie:)Chciałbym ustawić takie filtry w Turboscannerze:
Reg=kolor czerwony, nit=kolor niebieski oraz FISH=kolor żółtyI chciałbym to tak ustawić by mi wyszukiwało powiedzmy stoły na których mam max 1 Reg lub nit a retsza to albo żółte kolory, albo po prostu unki...
Da radę takie coś ustawić?
Nie wiem do czego potrzebujesz kolorów w TST więc zacznijmy od końca ![]()
Można to zrobić na kilka spsobów, np. tak:
Musisz zdefiniować co to jest reg, nit
Zdefiniować przy pomocy statystyk:

(jak widać kolorów tam nie ma)
Analogicznie definiuesz nita
teraz scoring

czyli jeżeli na stole jest dokładnie jeden reg to score=1 jeżeli >1 to score =2
analogicznie dla nita
i teraz table filter dla scoringu od 0 do 1

Można to samo zrobić inaczej, np. przy pomocy tylko player scoringu itp.
Co do kolorów to napisz po co chcesz to robić. (Bo jeżeli chcesz kolorować graczy ręcznie bezpośrednio na stole a potem to wykorzystać do wyszukiwania w TST to wstępnie wydaje mi się, że się nie da, zresztą raczej to nie jest zgodne z ideą tego programu. Można zaczytać kolorki np. z pokerstarsa ale raczej nie da się po nich niczego filtrować, to raczej tylko informacyjnie.)
Poszukałam i jednak się PRAWIE da. Jeżeli chcesz to zrobić tak jak to napisałam w nawiasie wyżej.
wczytaj notki z P* i ustaw score=1 dla czerwonego i niebieskiego

teraz stoły filtrujesz tak samo (tylko pamiętaj żeby nie dodawać żadnych innych scorów)
Dlaczego PRAWIE? Bo to nie działa realtime. Notatki muszą być wczytane ręcznie przed sesją. I jeżeli pokolorujesz kogoś to trzeba je wczytać od nowa żeby zadziałało. Mój sposób wyżej chyba jest bardziej automagiczny
No właśnie o to mi chodziło nie pisałem, bo jeszcze jestem w pracy i nie mam TS przed sobą:)
kiedys jeden z forumowiczów to miał ustawione i zrobiłem tak jak on i działało, ale potem miałem restart i juz nie potrafiłem tego jeszcze raz ustawić:)
Tobie bardzo dziekuję:)
a reszcie za wszelaka pomoc mówię, że to sa najlepsze filtry ever jak się umie z nich korzystać i na pewno Wam zdradzę jak ja to robię, ale to w odpowiednim czasie(chce zrobić po prstu filmik dla PS i zobaczymy co oni na to)
bo wiem, że sporo graczy ma problemy z tymi stawkami, a np Rusher(pomimo, że doeceniam jego prace) ma 102834 filmików jak przejśc NL2 etc i szczerze mi one w ogóle nie pomogły:) Wydaję mi się, że po takim filmiku na prawdę wielu graczy by NL2,NL5 przeszło spokojnie, no ale zobaczymy:)
ps.raz jeszcze dzięki(nawet nie wiedziałem, że tyle osób tu zagląda, będę sie musiał bardziej przyłożyć
PS. jak będę w domu to poszukam, bo z tego co pamiętam jest gdzieś opcja, że te notatki się wczytują automatycznie (przynajmniej z tego co pamiętam:)
Nawet nie wiesz jak ja się nie mogę doczekać wiosny kartę opłacam w Lutym i od Marca zaczynam od jednej z ulubionej ryby czyli Płoci do tego bat 8 metrów i radocha taka że szok:)
PS.przepraszam za błędy interpunkcyjne etc ale bardziej mi zależy na treści, niż na wyglądzie ja Yeti
Napisane przez xkwlx
PS. jak będę w domu to poszukam, bo z tego co pamiętam jest gdzieś opcja, że te notatki się wczytują automatycznie (przynajmniej z tego co pamiętam:)
ja nie znalazłam ![]()
a z tego wątku wydaje się, że się jednak nie da
czekam na wynik Twojego poszukiwania
A jeśli mogę spytać, to po co Ci takie oznaczanie w TSie?
Bo jeśli chciałbyś sobie np. pooznaczać kolorkami w sofcie (żeby widzieć kolory z poziomu lobby przed otwarciem stołu), to mam na to mały myk