Przejdź do forum
"Żelazko jest gorąc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

"Żelazko jest gorące jak się nagrzeje" - P. Coelho

94 Posty
14 Użytkownicy
64 Reakcje
5,441 Wyświetlenia
sheckin

Ów blog na początku był miejscem, gdzie opisywałem swój challenge na Pokerstars, w czasach kiedy obowiązywały tam różne statusy, stepy, VPP, FPP - w każdym razie dość zamierzchłych. Obecnie (04.12.2017), kilka miesięcy od tego nieudanego wyzywania, opisuję tutaj swoją wspinaczkę po limitach. Mam nadzieję, że już sam tytuł bloga będzie dla Was inspiracją do działania. W spojlerze poniżej, zasady owego challengu.

Spoiler

Siemka,

jako że w lutym będę miał więcej czasu niż zwykle, postanowiłem wystartować z małym wyzwaniem. W tamtym roku zmobilizowało mnie to do gry, więc liczę na to samo. Chciałbym osiągnąć 20 kroków na statusie Goldstar, co oznacza 5000 VPP. Nigdy tyle w miesiącu nie osiągnąłem, więc dla mnie to naprawdę spore wyzwanie.

Gram 4xNL10 Zoom bez HUD-a (to znaczy HUD jest, ale pojawia się dopiero od 1k rąk, bo za bardzo patrzę na staty)
Update co 1-2 dni.
Wykres w każdą niedzielę.
W razie nie zrealizowania celu podobnie jak w poprzednim challenge'u wpłacam 100 złotych na cel charytatywny.
Roll: $352.89
Szczerze to nie wiem ile to wyjdzie rozdań czy godzin przy stole, więc aż sam jestem ciekawy.
Pozdro!

Pozdro!

EDIT: Początkowo temat został założony w dziale challenge, ale z racji Blog Job przenoszę go do blogów. Oczywiście challenge nadal aktualny.

Odpowiedz
Cytat
93 odpowiedzi
MWaler

Powinieneś cyknąć w +- 110k-120k rąk.
Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
macaco2

A tam 20 kroków, wal challenge z pierdolnięciem atakuj platynę
Masz fotę na zachętę jako motywację 4x zoom nl10 w końcówce dorzuciłem 2 stoły nl5, bo kończyłem 01.02 o 4:55 nad ranem

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Nie dam rady raczej, bo wypadnie mi kilka dni w lutym. Musiałbym grać w pozostałe dni gdzieś pewnie po 7-8h :P
Ale chapeau bas :milord:
Ile rozdań ci wyszło i ile godzin zagrałeś w styczniu?

#MWaler, golda zrobiłem w około 50k (mieszałem normalne z zoomami), więc pewnie wyjdzie mniej więcej tak jak mówisz.

Odpowiedz
Cytat
macaco2

~210h ale ja jako nit grałem nit ringi :coolface: wiec te pkt wolniej leciały
sporo tych rak wyszło jest co analizować :)

Odpowiedz
Cytat
MWaler

lol jesteś hardcorem że chce Ci się
a) tyle godzin grać
b) tyle stołów na raz
c) grać nitringi xD

Nie myślałeś by wziąć się za edukacje i grać o wiele mniej i zarabiać więcej ? :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
macaco2

Napisane przez MWaler
lol jesteś hardcorem że chce Ci się
a) tyle godzin grać

Za przyjemne to nie jest tyle grać, ale też i nie takie straszne,
Ale jak potrzeba hajsu $$$ to i trzeba zagrać to co się umie i tyle ile potrzeba

b) tyle stołów na raz

gram 4 stoły normalnie - potrzebowałem zrobić status więc dorzuciłem 2, przy 4stołach i hotkeysach jest wystarczająco dużo czasu aby spojrzeć w huda czy w popu'a
z resztą chyba też grasz 4 zoomy co nie

c) grać nitringi xD

Grałem już i nitringi i full ringi - wybrałem to gdzie miałem lepszy winrate
Z resztą jak prowadziłeś bloga to chyba najlepszy twój wykres był z NL25 FR, nim się pochwaliłeś innymi nie chciałeś :coolface:

Odpowiedz
Cytat
MWaler

Mała próbka więc ciężko by była wiarygodna ale na SH obecnie po 250k hands mam 5bb/100.

Jak patrze na to przez pryzmat czasu to bardzo żałuję że tyle czasu na FR spędziłem :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Wczoraj małą rozgrzeweczka, lekko ponad 2k rąk i 100 VPP wpadło. Dziś chciałbym rozegrać 6-8k rozdań. Postanowiłem też skorzystać z promocji Blog Job, bo i tak będę regularnie robił update, a może 5 dyszek albo coaching wpadnie. :)
Dlatego proszę moderatora o przeniesienie tego tematu do działu blogi no limit.

VPP: 100/5000

Odpowiedz
Cytat
jejeejej

Duże masz swingi na zoom nl10? :D

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Nie mogę się teraz wypowiedzieć, bo nie mam próbki, ale gdybym miał się opierać na dzisiejszej sesji... to spore.

Ogólnie mam tak, że jak siedzę dłużej niż godzinę przy stołach, to momentalnie tracę koncentrację i się łapię na jakiś dziwnych zagraniach typu open 68s z EP. Dlatego staram się grać około godzinne sesje i 15-20 minut przerwy. Dziś wyszło blisko 6h i jednocześnie blisko 6k rozdań. Ustawiłem sobie w oprogramowaniu cel 250VPP i przed kilkunastoma minutami usłyszałem triumfalny dźwięk, więc koniec na dziś.

Także tego, żeby to jakoś czytelnie wyglądało:

Rozdania: 8211
VPP: 371
Promocje: $2
The Deal: 14/25

Rozdania, VPP i Promocje liczę od początku wyzwania, czyli od wczoraj. Starscoinsy od dziś, bo nie pamiętam jak mi tam wczoraj poszło. :P Ogólnie gram zawsze rano i wieczorem za 7sc, bo zawsze coś tam skapnie jak trafi Jackpota. Dziś zainwestowałem 14sc i rano nie siadło nic, teraz trójka i wpadło 25sc.
Jutro sobota, więc może być ciężko z osiągnięciem zakładanych 250VPP, ale powalczymy.
Miłego wieczoru. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Bardzo słabo zacząłem ten miesiąc. Naprawdę słabo. Wprawdzie prawdziwego męż... blablabla. Prawda jest taka, że jestem gównoregiem (takim prawdziwym) micro stawek i zamiast skupić się na grze, to gram na automacie 4 stoły zooma, byleby leciały rozdania. Jest niedziela, więc wspomniany wykres:

Spoiler

Mój brak myślenia najlepiej pokazuje czerwona. Każdy potrafi wrzucać AA i KK pre, a jak już dochodzi do jakiegoś spota w 3 czy 4betowanej puli, to nie gram zakresami tylko jak trafiam to stackuje, jak nie to folduje. Bardzo łatwo mnie ograć. Dobra koniec tych żali, ale naprawdę irytuje mnie bycie breakeven na micro. Dobrze, że pokera traktuje wyłącznie hobbystycznie, bo nie wyobrażam sobie, gdybym miał się z niego utrzymywać. Inna sprawa, że żalić się jest łatwo, a nie pamiętam kiedy ostatnio robiłem analizę rozdania czy bazy danych.

Wczoraj byłem u rodziców na wsi i niestety po południu brakło neta, dziś znowu byłem z narzeczoną na targach ślubnych, więc też słabo z grą. Jutro powinienem już przycisnąć. Nie wiem tylko czy nie zaczną sobie od 2-3 stołów, by bardziej skupić się na zakresach, typach przeciwników itd.

Rozdania: 13,655
VPP: 653
Promocje: $4 Jacks or Better i $3,42 The Deal
The Deal: 42/29

Miłego niedzielnego wieczoru :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Dziś więcej czasu grałem na 3 stołach, stąd automatycznie mniej rozdań. Zmieniam też zasady wyzwania, ale nie na łatwiejsze. Poza 5k VPP osiągam dodatni winrate.

Rozdania: 19,169
VPP: 890
Promocje: $4,5 Jacks or Better i $3,42 The Deal
The Deal: 56/31

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Rozdania: 26,903
VPP: 1229
Promocje: $6 Jacks or Better i $4,51 The Deal
The Deal: 77/34

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Cosik wolno lecą te punkciki. Obawiam się, że mogę nie zdążyć, tym bardziej, że przyszły tydzień mam dość zajęty. W razie czego w ostatnie 9-10 dni lutego będę cisnął na okrągło.

Rozdania: 32, 556
VPP: 1491
Promocje: $6 Jacks or Better i $5,97 The Deal
The Deal: 91/61

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Szybki update:

Rozdania: 35, 373
VPP: 1607
The Deal: 105/64

32% :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Rzygać mi się chce do wiadra przez tego pokera. Ostatni raz w życiu robię volume challenge. Taki dotyczący godzin spędzonych przy stole jest jak najbardziej spoko. Człowiek gra sobie 2-3 stoły na pełnym skupieniu, analizuje przeciwników itd. Jednak napierdalając 4 stoły zooma czuję się jak jakiś automat. Wiem, że gram do dupy i skupiam się wyłącznie na nabijaniu VPP co jest chore. Naprawdę nie wiem co mnie podkusiło, by wyznaczyć sobie taki cel. Co mi da te 5k VPP jak będę ileś tam dolarów na minusie? A właśnie, w tym tygodniu codziennie po kilka razy zaglądałem do cashiera, a dawniej mogłem grać miesiąc i nie patrzeć. Zrobiłem się result oriented i w niektórych spotach gram, by nie przegrać zamiast, żeby wygrać. Także gdyby ktoś początkujący chciał sobie robić podobne wyzwania, to szczerze odradzam :) Ktoś ograny na zoomie i doświadczony może tak cisnąć.

Spoiler

Najgorsze jest to, że prawdopodobnie i tak nie ukończę challengu, bo mam dopiero 40%, a w najbliższym tygodniu będę grał do piątku strasznie mało, prawie wcale i dopiero w ostatnim tygodniu lutego przycisnę, ale wtedy to pewnie będę musiał grać po 10h dziennie, co najprawdopodobniej będzie miało wpływ na moją grę. Zresztą, czy można grać gorzej? Anyway, w marcu będę na pewno dalej grał zooma, ale bankowo mniej stołów (z naciskiem na dwa), bo gra pod volume o kogoś kto jest breakeven mija się z celem i kompletnie nic dobrego z niej nie wychodzi.

Rozdania: 44, 377
VPP: 2072
The Deal: 133/70

Cel na przyszły tydzień to dograć do piątku chociaż do połowy VPP, by mieć nie najgorszą pozycję startową na ostatnie dni lutego i do niedzieli nie patrzeć do cashiera.

Pozdro :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
macaco2

Powiem Ci tak ten miesiac jakis taki zjebany jest:
luty:

Spoiler

styczen:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
sheckin

No straszna chujoza, ale akurat ja nie mogę zwalać wyniki na zły miesiąc. Po prostu gram fatalnie :P
Tak jak wspominałem, ten tydzień wyjątkowo mało gry, wczoraj nic, dziś ledwie 400 rozdań i koniec. Dopiero chyba w piątek coś ogarnę, jutro rano też może chwilę pogram.

Rozdania: 44, 800
VPP: 2094
The Deal: 140/72

Aha i wczoraj grałem w The Deal dwa razy po 7 SC, ale nie pamiętam wyników, więc tego po prostu nie wliczam. To tylko taki dodatek dla mnie, więc nie będę taki skrupulatny.

Odpowiedz
Cytat
sheckin

Siema,

dziś tylko szybki update. Ogólnie do tej pory przekroczyłem delikatnie 2500 VPP czyli jestem w połowie. Zagrałem jak dotąd ponad 50k rozdań. Jako że grałem tylko jak miałem chwilę to nie zapisywałem ile wydałem starscoinsów na the deala i ile ich wygrałem. Od ostatniego wpisu grałem codziennie za 14 i najczęściej w ciągu dnia wygrywałem 1-2 SC. Ponadto ostatnio wpadło coś ponad 3 dolary a dziś około 1.5. Nie będę już tego liczył, bo to i tak był tylko dodatek, żebym widział jak na tym wychodzę.

Wykres będzie na samym końcu, bo przez zaglądanie do niego zrobiłem się strasznie result oriented, więc do końca tygodnia nie będę tego robił, podobnie z zaglądaniem do cashiera.

Także w sumie tyle. Aż jestem ciekaw czy i się uda. Od jutra, wyłączając przyszłą niedzielę mam zamiar grać po 6-7h, więc liczę na to, że uda mi się skończyć challenge.

Miłego wieczoru. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat