Jak łatwo wywnioskować z nicku mam na imię Przemek i witam Was na moi blogu ![]()
Pokerem interesowałem się i pogrywałem od 2011 z przerwami dłuższymi i krótszymi. Od grudnia 2016 wróciłem ponownie z postanowieniem przyłożenia się tym razem. Zacząłem na PartyPoker, ale w styczniu wróciłem na PokerStars - po prostu uwielbiam ten soft
Uczestniczyłem w kilku treningach, obejrzałem kilka filmików i jakoś zaczęło iść.
Zastanawiałem się nad założeniem bloga, a obecna dobrze kojarząca się promocja stała się iskierką, która podpaliła lont
Zacznijmy więc o formalności a więc cel:
Krótkoterminowy: 30k rąk na Zoom NL5 w lutym
Długoterminowy: do końca roku grać na NL25 Zoom
Cele niezbyt wygórowane przez wzgląd na bardzo małą ilość czasu jaką mogę przeznaczyć na pokera (praca, roczne dziecko). Zazwyczaj udaje mi się znaleźć 1-2h na grę wieczorem i robię wtedy około 1k handów. Cel krótkoterminowy jak najbardziej do wykonania przy regularnej grze.
Teraz wytłumaczenie tytułu bloga, bo może ktoś poczuł się urażony ![]()
Żona, ale i wiele osób z pracy i otoczenia uznaje mnie za perfekcjonistę - narzekacza
Uważam się za ogarniętą i inteligentną osobę, zawsze staram się rzeczy których się podejmuję robić jak najdokładniej. Dlatego razi mnie jak widzę robienie czegoś na odpierdol czy po prostu głupio zawsze to skomentuję (choć czasem później żałuje, że nie ugryzłem się w język
). Co więcej mam uczulenie na ludzką głupotę i zauważyłem, że spotykam się z nią na każdym kroku, choćby na drodze jadąc do pracy. Oglądając TV, czytając coś w necie, czy przeglądając facebooka, utwierdzam się w przekonaniu, że w dzisiejszych czasach można żyć praktycznie nie używając mózgu. Jest to zapewne wegetacja, ale można
Skoro uważam się za lepszego od wielu to i w pokerze powinno być wielu gorszych ode mnie, dlatego postanowiłem wziąć się za niego porządnie.
O mojej obecnej grze napiszę już w kolejnym poście, a tutaj może jeszcze coś więcej o moich zainteresowaniach i co może będę zamieszczał na blogi oprócz rozkmin pokerowych.
1) Biegam - wracam po przerwie od września do biegania. Co prawda nie takiego jak wcześniej, ale od początku... Zacząłem biegać jeszcze przed boomem pseudo jebnij fote na facebooka biegaczy w 2010 roku. Kiedy jak w piątek stwierdziłeś, że w niedziele wystartujesz w półmaratonie to były jeszcze miejsca. Nie jak teraz zapisy na rok przed imprezą. Mam na koncie kilkanaście maratonów, kilkanaście biegów ultra (najdłuższy 100km w górach). Zakochałem się w biegach górskich, ale jako mieszkaniec nizin ciężko mi się do nich przygotować. Jednak teraz cały boom spowodował, że nie mam ochoty na żadne starty. Z fajnych imprez biegowych zrobiły się komercyjne ciągnące tylko kasę od biegaczy. Teraz biegam w zasadzie raz w tygodniu po lesie od 12-20 km. Oprócz tego 2 x w tygodniu siłownia (raz trening TRX i raz funkcjonalny kettlebell). Możliwe, że na wiosnę dołożę więcej biegania i jakiś górski późnym latem pykne
Natomiast na chwilę obecna nie interesują mnie już starty na asfalcie. Jeśli ktoś biega, planuje starty gdzieś w okolicach Poznania to niech się odezwie może zrobimy wspólne wybieganie.
2) Wspinam się - tutaj totalna amatorszczyzna na poziomie fisha limpującego 95s z EP. Chciałem po prostu zobaczyć jak to jest. Nawet na zwykłej ściance jest adrenalina, a w skałach to jak dla mnie (w sumie osobą z lekkim lękiem wysokości) masakryczny poziom adrenaliny. Mając rodzinkę uznałem że nie jest to zbyt odpowiedzialne, więc skały odpuściłem. Natomiast czasem odwiedzę sztuczną ściankę czy nawet częściej boulderownie.
3)Latam modelami samolotów - jako, że lubię majsterkować kolega wciągnął mnie w modele RC. Oczywiście te tanie elektryki z pianki EPO, nie jakieś giganty z normalnymi spalinami. Bardzo spodobały nam się walki powietrzne małymi modelami z II WŚ. Świetna zabawa, mnóstwo kraks i śmiechu. Polegają one na tym, że ciągniesz za modelem ogon 10m z krepiny i musisz go chronić a przy okazji ściąć ogony rywali. Tutaj można zobaczyć jak to wygląda Link Text...
No i w sumie tyle
Może czasem umieszczę jakieś wpisy z moich zainteresowań. Jak ktoś jest ciekaw to niech pyta
Za niedługo w kolejnym poście pierwszy post pokerowy. I uwaga...... będzie wykres