Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

~~From micro online sproach to mid live shark~~

39 Posty
7 Użytkownicy
15 Reakcje
2,166 Wyświetlenia
gosiamber

ilość rozegranych rąk: 7,014
Typ gier: cash+freerolle
zysk/strata: - 41.89$
Aktualny bankroll: 175.93

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

week 2

Progress : 2,527 / 7000 update 1/3

Dobrze że nie założyłem że zrobie jakiś profit podczas tego challengu, najwidoczniej zwiększenie liczby stołów do 6 nie podchodzi mi ( chociaż gra mi się dobrze ), ogólnie ciągle wpierdol dostaję i obecnie przebudowywuję gameplan na bardziej tight, jeśli potrwa to jeszcze trochę przeniosę rolla którego mam na PP na mój główny poker room, no i przy 75$ schodzę na nl2 co będzie dość smutne ale niestety widocznie nie mam umiejętnośći na nl5 skoro dostaje srogie baty po 37k -4bb to jest fatalny wynik !! apropos gameplanu preflop juz prawie skończony, myślę że już w tym tygodniu zajmę się postflopem i będe zasypany kartkami poczas gry, dopóki nie zapamiętam większośći schematów :f_biggrin: Jak ktoś ma doświadzenie w budowaniu gameplanu postflop będe wdzięczny za każdą sugestię !

P.S Post musiałem edytować bo trafił mi się jegomość który poprawił mi winrate i wiare że da się jeszcze wygrywac:f_cool::f_cool::f_cool:(sarkazm). Anyway gość gra jakieś turbo spazzy na pokercamach i jeszcze to wrzuca yt, oto link do profilu jakby ktoś był ciekawy albo spotkał już tego ATM-a na swojej drodze.

Jego kanał na YT

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

week 2

Progress : 5,868 / 7000 update : 2 / 3

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

week 2

Progress : 5,896 + 1,722 ( snap ) = 7,618
Update 3/3

Pozostałą część rąk dogrywałem na 3 stolikach fast ponieważ weekendowe wieczory miałem inne zajęcia nie było czasu na robienie volume na regularnych stolikach. Ogólnie te snapy na 888 są całkiem spoko sporo pasywnych rybek i niestety brakuje huda w czasie rzeczywistym ale nie wydaje mi się żeby to jakoś wpływało na mnie i możliwość grania tlyko na 3 jednocześnie to ich jedyne minusy. Wydaję mi się że pogram na nich częśćiej bo szybko mogę wyrobić volume, na przyszły tydzień celem po za założonym vol będzie 5h edukacji ( nie liczą się streamy i praca nad gameplanem ) .

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

ilość rozegranych rąk: 7,618
Typ gier: cash reg i snap+freerolle
zysk/strata: - 11,85 $
Aktualny bankroll: 164.08

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

week 3

Progress : 3,841 / 7000

Update : 1 / 3

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

week 3

Progress : 5,572 / 7000

Update : 2 / 3

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

week 3

Progress = 7,063 / 7000

Update : 3 / 3

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

ilość rozegranych rąk: 7,063
Typ gier: cash głównie snap+freerolle
zysk/strata: - 18.79 $
Aktualny bankroll: 145.29 $

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

Progress : 594 / 7000

Update : 1 / 3

Niestety na 90 % nie wyrobie założonych rozdań w tym tygodniu czym prawdopodobnie zawale cały ten blog job przez to bo chyba taka była tego idea żeby regulanie działać, ale strasznie spazzuje straciłem ponad połowe rolla w ten miesiąc a mój wykres to jakaś porażka. Myśle że to co obecnie robie to nic innego jak gambling ( nie wiem jak nazwać to inaczej ) niby mam jakiś BM którego się trzymam, ale brak mi zupełnie gameplanu który jest under construction ( a ja codziennie odkładam to na "później", albo "zaczne kończyc w poniedziałek" pomimo że miałem ponad 2tyg urlopu i siedziałem na tyłku ) a ciągle gram jak agro małpko dawca po czym po kilku BI oddanych z jakimiś TPTK, pomimo że kurwa wiem że jestem bity, że to overparka że set to i tak dokładam jak debil, chyba tylko po to żeby powiedzieć k.... wiedziałem, tylko że "k..... wiedziałem" nie zapewni mi profitu i po kilku straconych stackach zamieniam sie w turbo nita który nie zagra cbeta jak nie ma nutsa. Na proficie mi nie zależy tak naprawde mam prace nie zarabiam źle niczego mi nie brakuje, ale uwielbiam rywalizować i gram w karty od dziecka i nie wydaje mi się żebym kiedyś przestał grać w karty i niechce się rozstawać z pokerem tak jak zrobiłem to kiedyś chcę wspinać się wyżej, nie wkładam w to jakieś żywej gotówki co sprawia że z porażek się śmieje jednak nie śmieszy bycie dawcą bo znaczy to że nie umiem grać po prostu. Ale chce być lepszy i piszę to po to żeby się zmotywować w końcu i wziąść się za naukę gry na poważnie ( granie ograniczyć do minimum i olać snapy bo nie ma tam huda myśle że max 2k handsów tygodniowo może nawet mniej ogólnie jebać volume, education volume mnie interesuje bardziej) a resztę czasu który bym grał przeznaczyć na edukację bo jest tragedia jeszcze po pierwszych ~35k hands byłem b/e nawet lekko na + obecnie po 41k na reg jestem ~ -120 $ co daje jakieś ~ -6 BB/100 w plecy a na fastach po 9k -16$ co daje -3,5 BB/100 co jest wynikiem fatalnym i mnie to strasznie boli że nie wspinam się tylko spadam. Na pewno niechce się poddac a na pewno nie teraz i jeśli bym to zrobił to zrobię to publicznie na blogu i pokorą będzie wpłata 100$ na jakąś organizacje dobroczynną czy coś takiego. Czasu mam nie za wiele z reguły pracę zaczynam na 5 rano także max 22 muszę już spać żeby być żywym nxt day, po pracy uczęszczam na siłownie która była zamknięta przez ostanie 3 miechy bo ich ktoś tam przejoł i robili remont co dało mi wymówke do wpierdalania i to co osiągnołem przez 2 lata regularnych ćwiczeń zajebałem w lekko ponad 3 miechy wpierdalając byle co i nie ruszając się co sprawiło z wagi 73kg wszedłem na 88kg i czuje się jak świniak :f_biggrin: nie złościł bym się gdyby była to masa mięsniowa ale niestety jest to masa boilerowa. Siłka zajmuję mi 1-2h, z reguły ok 17 już jestem w domu, potem troche czasu na sprawy domowe,przygotowanie posiłków itp. i zostaje mi jakieś 2 max 3h do wykorzystania dla mnie, chciałbym przynajmniej 1,5 h z tego czasu poświęcic na nauke i robić to 5 razy w tygodniu gdzieś tam jeszcze wciśnąć mini grind, zaczne od podstaw już chyba 3 raz w moim życiu i zduduję solidny gameplan do nowego roku aby od stycznia zacząć na poważnie i zbudować bankroll na live gierki bo to jest mój główny cel. Zabiore 50$ z PP bo na 888 zostało ~70 $, i wpłacę to tam na 888 żeby dalej grać tam NL5 i nie spadać na NL2 jeszcze. Zatem napisałem publicznie i będe się z tego co jakiś czas rozliczał tutaj na blogu 7k handów nie wyrobie pewnie ( jak miałem urlop miałem problem na regularnych na snapach już lepiej z volume ) ale zrobie 3update i może się załapie na podniesienie statusu bo po to podjołem się tego wyzwania. Jak któs ma jakieś linki(o ile któs tu czasem zagląda) do filmików, art czy nawet opisu tutaj albo czegokolwiek apropo budowy gameplanu, będe mega wdzięczny, może jest coś czego jeszcze nie oglądałem nie czytałem w temacie, a z chęcią sprawdzę. Kończe ten wywód zoobowiązuję się pisać o postępach 2 razy w miesiącu.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

Od złota ogarnij sobie filmiki Governa, w szczególności sesje live gdzie pokazuje jak podejmuje decyzje w czasie rzeczywistym.

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

Napisane przez HandSmither
Od złota ogarnij sobie filmiki Governa, w szczególności sesje live gdzie pokazuje jak podejmuje decyzje w czasie rzeczywistym.

Mam pobrane większość filmików governa, będe ogarniał. Thx za info !

Odpowiedz
Cytat
HandSmither

Napisane przez gosiamber

Lepiej się nie przyznawaj bo zaraz Cię szeryf zgarnie :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

No co tam, jak tam :coolface:

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

Progress : 594 / 7000

Update : 3 / 3

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

Napisane przez gosiamber

Lepiej się nie przyznawaj bo zaraz Cię szeryf zgarnie :f_biggrin:

Pobieranie filmów z ps nie jest niezgodne z regulaminem także się nie obawiam :)

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

ilość rozegranych rąk: 594
Typ gier: cash
zysk/strata: - 12.27 $
Aktualny bankroll: 133.02 $

Tydzień przerwy od pokera zagrałem tyle ile musiałem żeby punkty za aktywność na 888 zgarnoć, niestety challenge blog job zawalony i raczej na update statusu się nie załapię :( na 50$ też raczej nie ma co liczyć. Od jutra zaczynam etap edukacyjny gram tylko w weekendy a reszte dni postaram się poświęcić na naukę, zabieram również rolla z PP i wrzucam go na 888 co by nie spadać z NL5. Olewam snapy ponieważ nie ma HUDa i gram tylko na regularnych stolikach, nie zakładam volume bo mi się to nie sprawdza ważne żebym się uczył, raz w tygodniu będe pisał o postępach.
Jeśli zbankrutuję jak napisałem albo poddam się w edukacji i grze to wpłacam 100$ na charity.
Założony plan to 4,5h nauki w tygodniu i analiza wekendowej sesji w poniedziałek i wrzucenie kilku rozdań na grupę czy tutaj na ps, mam nadzieję że po lekkiej przerwie i ze świeżą głową wrócę na właściwy tor.

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

Podsumowanie Blog Job Challenge !

Niestety PT4 walczy ze mna i pomimo ustawiania w filtrach nie chce zrobić wspólnego wykresu dla snapów i regular także wrzucam 2 jako podsumowanie !

Wynik tragiczny obecnie pracuję nad grą a grać będe tylko minimalnie w weekendy jak field jest łatwiejszy a reszta dni nauka, nauka, nauka !!

Odpowiedz
Cytat
gosiamber

Ilość rozegranych rąk : 0
Typ gier: cash
zysk/strata: - 12.27 $
Aktualny bankroll: 133.02 $

Bardzo dużo pracy zawodowej plus siłownia obecnie i to się nie zmieni do końca grudnia prawdopodobnie, udało mi się wygospodarować 3h na edukację ( podstawy jeszcze raz ) w następnym tygodniu postaram się trochę więcej czasu na to poświęcić i mniej grać na ps4. Na granie nie mam ochoty i przedłużę przerwę od grania jeszcze na jakiś czas .

Odpowiedz
Cytat