Poniedziałek, wtorek, środa nie graj. Czwartek, piątek, sobota, niedziela graj. Mam nadzieję, że pomogłem
Napisane przez baadnewz01
Poniedziałek, wtorek, środa nie graj. Czwartek, piątek, sobota, niedziela graj. Mam nadzieję, że pomogłem![]()
Powinni ci za takie porady płacić!
zmieni to jego życie i jego zarządzanie czasem będzie bardziej efektywne
![]()
Szacun Bandi - wykazałeś się wyjątkowo gruntowną wiedzą - widać że wiedza twa cenna niczym najdroższy klejnot (aż strach pomyśleć ile lat musiałeś medytować bez ustanku w pocie czoła nad odpowiedzią na tak głębokie, egzystencjalne pytanie). Teraz po latach trudu nic tylko napisać jakiś poradniczek, liczyć kasę i popijać drinki z palemką gdzieś na egzotycznej plaży w blasku zachodzącego słońca
Napisane przez Varrancomando
Szacun Bandi - wykazałeś się wyjątkowo gruntowną wiedzą - widać że wiedza twa cenna niczym najdroższy klejnot (aż strach pomyśleć ile lat musiałeś medytować bez ustanku w pocie czoła nad odpowiedzią na tak głębokie, egzystencjalne pytanie). Teraz po latach trudu nic tylko napisać jakiś poradniczek, liczyć kasę i popijać drinki z palemką gdzieś na egzotycznej plaży w blasku zachodzącego słońca
I kosić dochód pasywny bez wychodzenia z domu i żadnej pracy, o! A potem sprzedawaj ta wiedzę w promocyjnej cenie 4997 zł za sztukę
-Prowadzic zdrowy tryb zycia
-nie zarywac nocy bo co z tego ze zyskamy kilka godzin pracy kosztem snu jak caly nastepny dzien chodzisz nie wyspany.
-Ustawic sobie priorytety, nie dasz rady zrobic wszystkiego i musisz sie z tym pogodzic.
Fajnie sie oglada filmiki robi z nich notatki i notatki z notatek ale musisz wybrac najefektywniejsze formy nauki zaplanowac na nie czas a reszte przeznaczac na grind. Bez volume nie zrobisz progresu
-planuj jak najprecyzyjniej czas, tak jak masz to opisane w mental edge. Po sobie widze ze jak wracam z roboty (18.30) to jak mam zaplanowane zeby 19 usiasc do grindu i grac 3h to siadam do grindu o 19 i gram do 22 i nic wielkiego sie nie dzieje. Jesli nie zaplanuje, to wszystko (kapiel, posilek) trwa dluzej, do grindu siadam 19.40 i koncze o 23 a gry bylo max 2h bo nie mialem nic zaplanowane i np poszedlem sobie w przerwie do sklepu przejrzalem fejsa forum etc. Bez dyscypliny czas niesamowicie szybko i bezproduktywnie ucieka a wcale nie oszczedza ci to sil.
-nie bagatelizowac roli odpoczynku i wybrac sobie jego najefektywniejsza forme.
-wyznaczac sobie krotko i dlugoterminowe REALNE cele do osiagniecia.
- przekonac zone /dziewczyne/ kochanke ze to dla waszego dobra i zeby ci nie zawracala glowy pierdolami.
Cel: Codziennie przeznaczam średnio 4h na grę oraz 1h na naukę pokera.
Jeden dzień w tygodniu mam wolny w ramach balansu i resetu więc łącznie mam do realizacji 24h grindu oraz 6h pracy nad grą. Aby dać radę połączyć pokera z ostatnim rokiem studiów rezygnuję kompletnie z gier komputerowych i staram się znaleźć inny sposób aby zmniejszyć napięcie np. filmy, modding komputerów, powerusing.
Mój plan który uwzględnia moją wydajność psychiczną - nie chcę siadać do sesji nauka pokera gdy moje rezerwy psychiczne będą wyczerpany ponieważ będę popełniać wtedy więcej błędów w grze a nauka teorii będzie mało efektywna.
• Poniedziałek: Uczelnia od 8.00 do 20.00 bez przerw. Wracam wyczerpany fizycznie i psychicznie. Jem kolację, chwilę odpoczywam się i kładę się spać na 8h.
• Wtorek: Uczelnia od 16.30 do 18.00. Między ~8.00 do ~14.00 znajduje 4,5h na naukę pokera - Będzie to główny dzień nauki teorii. Pozostały czas i czas po wykładać poświęcam w całości na naukę na studia ponieważ w każdą środę mam testy z przedmiotu zawodowego których nie zdanie może skutkować nie zaliczeniem roku.
• Środa: Uczelnia od 8.00 do 21.00 z 3h przerwą między wykładami. W przerwie czytam 1,5h jakiś krótki artykuł/felieton w ramach nauki teorii ponieważ będę już dosyć mocno wyczerpany. Po wykładać jem kolację, chwilę odpoczywam się i kładę się spać na 8h.
• Czwartek: Uczelnia od 8.00 do 15.00. Wprawdzie będę dosyć mocno obciążony bo to zajęcia na SOR i w szpitalu ale myślę, że dam radę rozegrać 6h sesji.
• Piątek: Brak zajęć. Grinduje 9h które rozbijam na 2, ewentualnie 3 sesje. Przesuwam zegar biologiczny tak aby wstać najwcześniej o 13 i położyć się ~5 żeby mieć najlepsze możliwe gierki.
• Sobota: Brak zajęć. Grinduje 9h które rozbijam na 2, ewentualnie 3 sesje. Przesuwam zegar biologiczny tak aby wstać najwcześniej o 13 i położyć się ~5 żeby mieć najlepsze możliwe gierki.
• Niedziela: Dzień wypoczynku. Ewentualnie nadrabianie deficytu sennego.
Wygląda fajnie ale nie wiem czy dam radę tyle wyrobić w weekendy (normalnie gram 4h max dziennie). Jestem otwarty na opinie
Szkoda, że dzień w którym leży największa kasa na stole robisz sobie dniem wolnym.
Ja bym zrobił w czwartek wieczór wypoczynku a potem grind piątek - sobota - niedziela (np 9h/9h/6h, zakładając, że w poniedziałek trzeba wcześnie wstać)
Wydaje mi się, że do pełnego resetu jest jednak potrzebny ten jeden cały dzień w tygodniu bez jakichkolwiek czynności które nas obciążają (z tego co czytałem/oglądałem) więc niestety mam do wyboru tylko piątek, sobotę lub niedzielę - najlepsze dni. Piątek chyba lepszy więc pada na niedzielę który jest też fajnym dniem jako nagroda za tydzień.
Jak masz sporą próbkę to spróbuj sobie wyfiltrować piątki a potem niedziele. Ten drugi to taki nowy rok dla pokerzystów, który jest co tydzień. Nie ma porównania, (wydaje mi się) niezależnie od odmiany w którą grasz.
120K z NL25 po lewej i lifetime po prawej, rzeczywiście niedziela wygląda mega dobrze
Robię sobie więc wolne w piątek ew. sobotę. Dzięki za propozycję fajnego filtru. ![]()

Eeeee, niedziela wygląda mega dobrze? Może ja czegoś nie rozumiem, albo źle czytam, ale ja widzę, że lifetime w piątki wygrałeś 866$, w czwartki 737$, w środy 631$ a w niedziele ledwie połowę tego bo 302$...bb/100 też niższe niż w inne dni. Więc jak mega dobrze jak masz 3 dni w które idzie 2x lepiej?
wgl o $EV nie wspominając, gdzie w niedziele masz je najniższe
Ja bym zmienił 4,5h nauki w jeden dzien na 1h i 3,5h grindu i poucinał w dni grindu po 1h gry na koszt nauki. Dobrze jest poznawac jakies koncepty i od razu probowac je wdrozyc do gry, a tak to bedziesz mial mnostwo materialu w 1 dzien a pozniej grind i moze ta nauka nie byc tak efektywna.
@Edited212 - Masz rację, coś mi się pomieszało. Nie wiem jak za bardzo czytać te wartości bo w niektóre dni mam niby różnice 6.000 BB (60 buy-in) między wygraną a EV wygraną więc nie wiem czy nie ma tam błędu jakiegoś.
@Michasia - Masz rację z tą nauką. Jednak wtorek na pewno odpada jeżeli chodzi o grę bo oprócz tego, że jest to najgorszy dzień w tygodniu to jeszcze musiałbym grać w najgorsze godziny. Pomyślę jak to najbardziej sensownie ułożyć.
Start 1000$ → Obecnie 2591$ → Cel 10000$
Update 20
Ilość rozegranych rąk: 1000 (2h)
Typ gier: Cash NL25 SH Regular ×6
Zysk/strata: +13$
Aktualny bankroll: 2591$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 20
Nowoczesne latające biurko gotowe
Trochę mi to czasu zajęło i kilka dnia bez komputera ale jestem za to bardzo zadowolony. Teraz jeszcze tylko przerobię drugi monitor na VESA (są one non-vesa), wywiercę dziurę na kabel od klawiatury, podłoże ultra-szeroką podkładkę którą mam, ukryję kable od monitorów i będzie gotowe.

Start 1000$ → Obecnie 2542$ → Cel 10000$
Update 21
Ilość rozegranych rąk: 1200 (3h)
Typ gier: Cash NL25 SH Regular ×6
Zysk/strata: -93$
Aktualny bankroll: 2542$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 21