Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

StarsHelper - poszukuje starszej wersji, jakiej uzywasz?

14 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,563 Wyświetlenia
bambucza1988

StarsHelper - obecnie uzywam wersje 1.1.6.3, ale poszukuje starszej wersji w formie instalki lub zainstalowanego programu w katalogu.

Kod mam i oczywiscie bede uzywal swojego, zreszta cudzego kodu nie da sie uzyc. Nie potrzebne mi tez czyjes ustawienia i moze byc goly program, chodzi mi tylko o to ze starsze wersje oferowaly inne funkcje, ktore potrzebuje.

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
yarish

Wydaje mi się, że stare wersje SH nie obsługują nowej wersji PS.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

a masz moze starsza wersje ? chetnie bym sprobowal czy zadziala

od jakiegos numerku bylo trzeb przymusowo aktualizowac, ale nie pamietam

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

podbijam, ktos cos?

Odpowiedz
Cytat
ekonom

Mam jakieś starsze wersje, ale i tak:

Odpowiedz
Cytat
koval21

Napisane przez bambucza1988
Nie potrzebne mi tez czyjes ustawienia i moze byc goly program, chodzi mi tylko o to ze starsze wersje oferowaly inne funkcje, ktore potrzebuje.

możesz napisać o jakie funkcje ze starego StarsHelpera Ci chodzi? - bo być moze ta sama funkcjonalność jest realizowana teraz w inny sposób tylko o tym nie wiesz. Wydaje się to dziwne, że StarsHelper pozbył się jakiejś działającej funkcjonalności która wykazywała użytecznosć - no chyba, że uderzała ona w regulamin Starsów odnośnie programów pomagajacych w grze

Odpowiedz
Cytat
Garggamel

Napisane przez koval21

Nie potrzebne mi tez czyjes ustawienia i moze byc goly program, chodzi mi tylko o to ze starsze wersje oferowaly inne funkcje, ktore potrzebuje.

możesz napisać o jakie funkcje ze starego StarsHelpera Ci chodzi? - bo być moze ta sama funkcjonalność jest realizowana teraz w inny sposób tylko o tym nie wiesz. Wydaje się to dziwne, że StarsHelper pozbył się jakiejś działającej funkcjonalności która wykazywała użytecznosć - no chyba, że uderzała ona w regulamin Starsów odnośnie programów pomagajacych w grze

Też jestem ciekawy jakie to funkcje, jedynej opcji jakiej mi w nim brakuje to chyba tylko pokazywanie na ilu stołach gra dany gracz ;).

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez Garggamel

Napisane przez koval21

Też jestem ciekawy jakie to funkcje, jedynej opcji jakiej mi w nim brakuje to chyba tylko pokazywanie na ilu stołach gra dany gracz ;).

Regulamin starsow zabranil kiedys tego dla niby obrony slabszych graczy, a starsze wersje mialy mozliwosc ustawienia autobetu np. :
open raise 3bb + 1bb za kazdego limpera
3bet *3 + 1bb za kazdego limpera
squeez x3 + bb za cold callera

Cos jeszcze potrzebowalem, ale na szybko nie pamietam. Duzo osob pomysli, ze to przeciez niepotrzebne, a jak gram teraz mikro limity to wkurza mnie jak co chwile ktos limpuje i recznie musze bet ustawiac, mimo ze mam program ktory mial taka mozliwosc, spowalnia to obsluge stolow.

To na ilu stolach ktos gra tez by sie przydalo, ale nie wiedzialem, ze sa takie rzeczy.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez ekonom

Moglbym sprawdzic najstarsza, ktora jeszcze dziala?
wysylam zaproszenie

edit: chyba ze szybciej bedzie jak odezwiesz sie na moje skype, nazwa w sygnaturce

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

jak niedawno sprawdzalem jakas nowa wersje to nie bylo nawet mozliwosci ustawienia wielkosci 4betu i 5betu, cale ustawienia auto bet sajzingu byly mocno okrojone, musze sprawdzic jak wyglada obecna wersja

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Obecnie na pokerstars zabronione jest używanie skryptów które dostosowują betsizing do akcji na stole. Dozwolone więc jest w zasadzie jedynie ustalanie wielkości otwarcia, ale już definiowanie sizingu 3beta czy nawet izolacji limpera jest zakazane i żaden dozwolony software nie pozwala ustalać sizingó 3/4/5betów, squeezów itd.

Odpowiedz
Cytat
koval21

bambucza - rzuć okiem na opis zakładki "AutoBetSizing" (dokładnie punkt 20) https://starshelper.net/en/guide/bets . Możesz ustawić sizingi zależnie od pozycji i od wielkości puli w BB np. pula o wielkości 2.5BB oznacza, że w rozdaniu jest jeden limper, pula o wielkości 3.5BB będze oznaczać, że w rozdaniu jest dwóch limperów itd. Taki zdefiniowany sizing betowania możesz sobie przypisać np. do zdefiniowanego buttona (z zakładki HUD) żeby nie kolidował Ci z AutoSizingiem do 3beta bo np. pula o wielkości 3.5BB może też oznaczać, że w rozdaniu jest jeden gracz który podbił do 2BB. Niestety nie testowałem tego rozwiązania bo sam gram wyłącznie HU SNG i nie potrzebuje takich ustawień, ale wydaje mi się, że to może zadziałać

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Obecnie na pokerstars zabronione jest używanie skryptów które dostosowują betsizing do akcji na stole. Dozwolone więc jest w zasadzie jedynie ustalanie wielkości otwarcia, ale już definiowanie sizingu 3beta czy nawet izolacji limpera jest zakazane i żaden dozwolony software nie pozwala ustalać sizingó 3/4/5betów, squeezów itd.

cos mnie ominelo bo sporo tego pozabraniali
sprawdz np. sh v1.1.6.3

Napisane przez koval21
bambucza - rzuć okiem na opis zakładki "AutoBetSizing" (dokładnie punkt 20) https://starshelper.net/en/guide/bets . Możesz ustawić sizingi zależnie od pozycji i od wielkości puli w BB np. pula o wielkości 2.5BB oznacza, że w rozdaniu jest jeden limper, pula o wielkości 3.5BB będze oznaczać, że w rozdaniu jest dwóch limperów itd. Taki zdefiniowany sizing betowania możesz sobie przypisać np. do zdefiniowanego buttona (z zakładki HUD) żeby nie kolidował Ci z AutoSizingiem do 3beta bo np. pula o wielkości 3.5BB może też oznaczać, że w rozdaniu jest jeden gracz który podbił do 2BB. Niestety nie testowałem tego rozwiązania bo sam gram wyłącznie HU SNG i nie potrzebuje takich ustawień, ale wydaje mi się, że to może zadziałać

no i to jest ciekawy pomysl, spoko
problem mam tylko bo w moim sofcie jeszcze nie ma opcji "if pot", a w nowszym sofcie jak to jest to reszta auto betow jest okrojona, hmm ale opcja fajna

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988

Napisane przez ekonom

wyslalem wiadomosc

Odpowiedz
Cytat