Przejdź do forum
Oferta kursu pokero...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Oferta kursu pokerowego NLHE - edycja wrześniowa #2

77 Posty
33 Użytkownicy
888 Reakcje
7,765 Wyświetlenia
MWaler

Napisane przez Bubson
Nie znam treści tego kursu, ale się wypowiem.

Cena wydaje się być ok jeśli materiał jest dobrej jakości. "Weird" wpadł na fajny pomysł treningów grupowych który przyniesie mu wiecej $/h, a tym samym może być atrakcyjny dla osoby szukającej treningów bo w przeliczeniu osobę cena jest naprawdę spoko (25$/h to jak za korki z matmy w liceum).

Pamiętajcie że kurs jest kierowany głównie dla graczy początkujących, tak więc pozytywny feedback od kilku osób nie musi wcale oznaczać że przekazywana wiedza jest wysokiej jakości. W każdej dziedzinie jest tak że gdy zupełny amator posłucha osoby nieco wtajemniczonej w temat to jest pod wrażeniem i wydaje mu się, że ona dobrze ogarnia temat i warto się jej słuchać. Ten sam trener z punktu widzenia osoby lepszej od niego może być laikiem i wygadywać głupoty. Wielu takich trenerów przewinęło się przez strony pokerowe, także przez pokerstrategię.

W pokerze dość dobrym wyznacznikiem posiadanej wiedzy są uzyskiwane wyniki (na znaczących próbkach). Największe zastrzeżenia budzi niechęć autora do podzielenia się swoimi wynikami z nl50 zoom, skoro tam rozegrał znaczącą ilość rozdań. Wyniki z gier na chińskich apkach ze straddlem ze złotej ery tych gier można sobie odpuścić bo to trochę tak jakby chwalić się wykresem z homegame ze swoim wujostwem. Fajnie że się tyle wygrało, ale potwierdza to jedynie to, że grało się z mocno gorszymi od siebie. Specyfika gier jest też o wiele inna i jeśli kurs jest kierowany do graczy zwykłych stołów to tamte wyniki są całkowicie nieistotne. Wyniki z gier typu zoom znaczą dużo, bo poziom tych gier jest w miarę stabilny. Nie da się robić table selection i wyszukiwać najlepszych schabów. W mojej ocenie jeśli ktoś nie jest graczem wygrywającym choćby na stawkach nl50 (mowa o pokerstars) to szanse na to że jest jest dobrym trenerem są nikłe.

Z drugiej strony nawet przegrywający reg mając dostęp do dobrych materiałów i narzędzi jest w stanie stworzyć wartościowe materiały jak np taki kurs dla początkujących. Mimo to odradzał bym kupno w ciemno bo 250$ to dość spory wydatek dla osoby grającej mikrostawki.

Autora kursu mogłoby bardziej uwiarygodnić wstawienie wspomnianych wyników lub dobra recenzja kursu od lepszego gracza z reputacją.

+1.

Przecież kurs można dać kolegom trenerom z PS i niech ocenią.

Trener
weirdcreep

Będzie to mój ostatni post w tym temacie, bo zrobił się śmietnik, natomiast są tutaj informacje które są prostu kłamstwami i chciałbym je wyprostować. Kto się chciał zapisać, zapisał się. Podesłałem również uczestnikom ten temat i każdy dostał dobrowolną możliwość rezygnacji. Zapoznali się z tematem, kurs trwa dalej.

Cena wydaje się być ok jeśli materiał jest dobrej jakości. "Weird" wpadł na fajny pomysł treningów grupowych który przyniesie mu wiecej $/h, a tym samym może być atrakcyjny dla osoby szukającej treningów bo w przeliczeniu osobę cena jest naprawdę spoko (25$/h to jak za korki z matmy w liceum).

sam kurs to ~15h, do tego dochodzi aktywność na Discordzie.

Pamiętajcie że kurs jest kierowany głównie dla graczy początkujących, tak więc pozytywny feedback od kilku osób nie musi wcale oznaczać że przekazywana wiedza jest wysokiej jakości. W każdej dziedzinie jest tak że gdy zupełny amator posłucha osoby nieco wtajemniczonej w temat to jest pod wrażeniem i wydaje mu się, że ona dobrze ogarnia temat i warto się jej słuchać. Ten sam trener z punktu widzenia osoby lepszej od niego może być laikiem i wygadywać głupoty. Wielu takich trenerów przewinęło się przez strony pokerowe, także przez pokerstrategię.

+1

Największe zastrzeżenia budzi niechęć autora do podzielenia się swoimi wynikami z nl50 zoom, skoro tam rozegrał znaczącą ilość rozdań. Wyniki z gier na chińskich apkach ze straddlem ze złotej ery tych gier można sobie odpuścić bo to trochę tak jakby chwalić się wykresem z homegame ze swoim wujostwem. Fajnie że się tyle wygrało, ale potwierdza to jedynie to, że grało się z mocno gorszymi od siebie. Specyfika gier jest też o wiele inna i jeśli kurs jest kierowany do graczy zwykłych stołów to tamte wyniki są całkowicie nieistotne. Wyniki z gier typu zoom znaczą dużo, bo poziom tych gier jest w miarę stabilny. Nie da się robić table selection i wyszukiwać najlepszych schabów. W mojej ocenie jeśli ktoś nie jest graczem wygrywającym choćby na stawkach nl50 (mowa o pokerstars) to szanse na to że jest jest dobrym trenerem są nikłe.

Próbka, o którą się tu rozchodzi, to uwaga, 20k handów, na których miałem -4bb/100. Sami ocenicie, czy ta próbka jest wystarczająca.
http://prntscr.com/p28wc6
Na pierwszej stronie wrzuciłem zresztą wyniki z NL25z. Nie mam nic do ukrycia, zresztą nigdy nie miałem. Podejrzewam, że część starych wyjadaczy/pieniaczy zaraz mi zarzuci, ze wykres podrobiony, że to nie mój alias, że na streamach gra ktoś inny. Fakt jest taki, że streamowałem ~75% gry z NL25z na swoim kanale, gdzie każdy mógł ocenić mój poziom. Tam też dostawałem pytania o taki kurs, tam też ludzie oceniali czy chcieliby się ze mną uczyć jako trenerem. Faktem jest, że część ludzi była zapisana na kurs zanim go tutaj ogłosiłem.

Przy próbie powrotu na starsy stwierdziłem, że coś koło NL50z będzie ok. Okazało się, że nie szło tak jakbym chciał, zacząłem mieć problemy. Dopytałem lepszych od siebie, powiedzieli ze teraz inaczej się gra preflop, pomogli mi i podesłali mi materiały. Pomagali też zresztą analizować rozdania. Więc przysiadłem do tego, przepracowałem swoje i wróciłem testować na NL25z. Nie widzę w tym nic dziwnego, że zmieniając strategię schodzę niżej. Ktoś może uważać inaczej i ma do tego prawo. Nie widzę nic złego w zmianie strategii, nie widzę nic złego w rozwoju, nie widzę nic złego w zejściu ze stawek na których nam nie szło. Znowu, każdy może mieć swoje zdanie.
Czy gry chińskie były gorsze? Były inne, ale znam kilku pokerzystów lepszych ode mnie, którzy nie przebrnęli chińczyków, nie umieli się adaptować. Mi się udało, potrafiłem na tyle zmienić swoją strategię, że zagrania które na p* nie były profitowe, tam mogły drukować siano - i odwrotnie. Nie twierdzę, że było trudniej - było inaczej, jednak to ciągle była gra w pokera, ciągle trzeba szukać leaków playerpoola, a na większości stołów trzeba się tłuc z 2-3 botami.

Autora kursu mogłoby bardziej uwiarygodnić wstawienie wspomnianych wyników lub dobra recenzja kursu od lepszego gracza z reputacją.

6. Chyba najlepiej byłoby, gdyby swoje referencje w tym temacie wystawili uczestnicy poprzedniej edycji kursu.

Akurat o tym myślałem nawet i kurs na pewno będzie przeglądnięty jeszcze przez kilku graczy - czy będą się chcieli ujawnić, nie mam na to wpływu. Wyniki uczestników kursu są ich prywatną sprawą i nigdy nie poprosiłem ich o wstawienie tutaj. Jeżeli któryś z nich stwierdzi, że będzie chciał to zrobić, to to zrobi. Tak samo nie weryfikuję wyników przed kursem.
Pojawia się też problem weryfikacji osoby, która będzie weryfikować - musiałbym ją poprosić o wstawienie wyników, czym gracze się niechętnie chwalą.

ofertę prywatnych coachingów Rybaka i zobaczyłem cenę w wysokości 130$/h od wygrywającego gracza z200 i z500

Godzina u Rybaka to 175$.

4. Wydaje mi się, że wątpliwości odnośnie tej oferty nie dotyczą tego, czy trener bije stawki, których ma dotyczyć kurs, ale czy wycena jest adekwatna do wiedzy którą oferuje.

Nie wiem co mam na to odpowiedzieć. Nikogo nie zmuszam do uczestnictwa w kursie, wszysto jest przejrzyste. Nie znam takiego kursu w Polsce, nie wiem jaka cena byłaby adekwatna dla 80% tego forum. Na pewno natomiast wolę 5 osób, które zapłacą 250$ niż 15 osób, które zapłacą 100$.

Z drugiej strony jak sie zastanowi glebiej kolege weircreep'a kojarze ze od lat przewija sie tu i tam na forum,z tego co wiem jest od dawna w grupie pokerowej ktora sie tak preznie promuje na forum,tu sie udziela ,tam cos dziala jest pochloniety w pelni pokerem od 4 lat? i mam wrazenie jak dobrze kojarze ze od zawsze jest na tym NL25 nie liczac chinoli,mimo takiego czasu poswieconego na pokera i majac dodatkowo w kolo tylu ludzi ktorzy ulatwiaja progres,wiec cos mi tu nie trybi

Oczywiście, że sie przewijam i nie od zawsze jestem na NL25z. Zaczynałem od NL2, gdzie storbiłem 2 x 50$, by w końcu zauważyć błędy i po miesiącach pracy nad grą zacząć wygrywać na NL25z. TEGO CHCĘ NAUCZYĆ w moim kursie. Oczywiście, że popełniam błędy. Nie mam problemu z mówieniem "nie wiem", w sytuacjach w których nie jestem pewien. A nawet jak jestem pewien, to mogę się mylić. Jednak moja wiedza wystarcza by wygrywać na mikrostawkach. Póki co mam na to 100k handów potwierdzenia i jeżeli następne 100k handów zaprzeczy temu, to też ja zweryfikuję swoją ofertę. Jeżeli 20k handów kogoś przekonuje, ma do tego pełne prawo. Nigdy nie odmówiłem pokazania swoich wyników na priv osobom zainteresowanych coachingiem lub kursem.
Tyle ode mnie.

Proszę o zamknięcie tego tematu za 24h, aby dać jeszcze każdemu szanse na wypowiedź.

MWaler

Próbka, o którą się tu rozchodzi, to uwaga, 20k handów, na których miałem -4bb/100. Sami ocenicie, czy ta próbka jest wystarczająca

Przy próbie powrotu na starsy stwierdziłem, że coś koło NL50z będzie ok. Okazało się, że nie szło tak jakbym chciał, zacząłem mieć problemy.

:f_ugly:

laczajol

Ignorujac reszte dyskusji, twierdzenie ze chinczyki sa po prostu „inne” to lagodnie mowiac naduzycie :D poziom tych gier to komedia, bardziej przypominaja gry live niz obecny poziom pokera online na innych roomach. Nie bez powodu regowie z mikrostawek wchodza tam i drukuja kase, taka specyfika gier i nie ma sensu zaklamywac rzeczywistosci.

Kubex11

O kurwa ale swietny temat, ostatnio tyle mnie omija.

Heissenbberg

Napisane przez Bubson
25$/h to jak za korki z matmy w liceum

25$/h? Co Ty te korki u Pitagorasa brałeś?

TalishaStar

Umarłam ze śmiechu. :f_biggrin:
Fenek :f_drink: Ja znów w siodle :D Dobrze płatna i stabilna praca właśnie mi się kończy, więc wracam do tego, co umiem najlepiej :D

Kolego za 250$ za ten śmieszny kursik, to byle fisz sam nauczy się grać na mikro na własnych próbach i błędach.
Swoją drogą jak ktoś wyda na kurs dla początkujących 250$, to niech lepiej da sobie spokój z pokerem, bo raczej do nie ma do tego głowy.
Teraz PokerStrategy rozdaje "znaczki" komu popadnie? :f_biggrin: :f_p:

TalishaStar

Nie widzę opcji edytowania, więc muszę jeden pod drugim, sorry...

Wczytałam się dokładniej w temat i teraz mam już zupełną jasność.
Zacznijmy od tego, że 10 godzin kursu to jest bardzo mało. Biorąc pod uwagę, że w zasadzie cała wiedza potrzebna do tego, co zapewne jest na tych kursach dostępna jest za darmo i to nawet na tym portalu/forum.

Po drugie jak ktoś pisze, że 250$ jest akceptowalną ceną dla graczy mikro stawek, to chyba z konia spadł i się w łepetynę trzepnął zdrowo. Albo... Jest wspólnikiem / kumplem organizatora kursu. Najbardziej mnie zdziwiło jak chętnie parę osób od ręki zapisało się na kurs. Bez pytania wywaliło 250$ i już czeka na naukę.
Ja gdybym w 2011 miała na coś wydać 250$, to zdecydowanie byłby to mój bankroll. Wiedzę czerpałam od kolegów, którzy za darmo pomagali mi i innym fiszom. Oraz z darmowych artykułów i filmików. Ale przede wszystkim z własnej gry i błędów jakie popełniałam bo w pokerze nic lepiej nie uczy.

Parę lat temu miałam odwrotną sytuację. Sama uczyłam paru kolegów. Napracowałam się. Oceny rąk, wiedza przelana na papier, masę odpowiedzi na pytania. Niestety, nie każdy finalnie zapłacił i zostałam na lodzie. Moja wina. Ale nie wpadłam na to, żeby kogokolwiek naciągać na taką kasę.
Poza tym, chyba niektórym nieco się myli w głowach. To poker a nie wiedza tajemna. Nikt nikogo nie nauczy tak, by ten stał się prosem, to wszystko trzeba traktować z przymrużeniem oka jako pomoc koleżeńska za jakieś tam symboliczne kwoty.
Tak mnie zastanawia, skoro Trener jest dobrym graczem, to ma profit z gry więc po co tracić czas na prowadzenie kursu?

rotmistrz

Napisane przez TalishaStar

Tak mnie zastanawia, skoro Trener jest dobrym graczem, to ma profit z gry więc po co tracić czas na prowadzenie kursu?

Winrate z gry jest zawsze niepewny a także o wiele niższy, 25$/h to mają chyba z NL 5000 lub wyżej.

PS. Osobiście chętnie skorzystałbym z takiego kursu, ale mnie nie stać. Kombinuję skąd na rolla wziąć chociaż z 50 dolców :-)

MWaler

25$/h to mają chyba z NL 5000 lub wyżej.

Jakby takie byly hourly na nl5000 to nikt by chyba w to nie gral xD

MTTPS

Napisane przez rotmistrz

Winrate z gry jest zawsze niepewny a także o wiele niższy, 25$/h to mają chyba z NL 5000 lub wyżej.

PS. Osobiście chętnie skorzystałbym z takiego kursu, ale mnie nie stać. Kombinuję skąd na rolla wziąć chociaż z 50 dolców :-)

mardmo

Ale się czepiacie chłopaka.
Powiem krótko. Jest stara zasada która mówi jeśli jest popyt to jest i podaż czyli wolny rynek to zweryfikuje.

LeborW

Po drugie jak ktoś pisze, że 250$ jest akceptowalną ceną dla graczy mikro stawek, to chyba z konia spadł i się w łepetynę trzepnął zdrowo. Albo... Jest wspólnikiem / kumplem organizatora kursu. Najbardziej mnie zdziwiło jak chętnie parę osób od ręki zapisało się na kurs. Bez pytania wywaliło 250$ i już czeka na naukę.

Ahahahaha hipokryzja level pierdyliard. Rozumiem, że wszędzie chodzisz z buta bo 5 PLN za litr benzyny to dopiero ktoś z konia spadł i się w łepetynę trzepnął zdrowo. Podobnie z fajkami i wszelkiej maści podatkami, ZUS itd.

No chyba, że popierdalasz w bikini po plaży w Kostaryce to szanuje.

Moderator
baadnewz01
RobertByku2
jociasija

fajny temat, ciesze sie ze ps pl jeszcze zyje :f_drink:

oceter

Cena jest zwyczajnie w swiecie za duza bo chodzi o trening grupowy a nie indywidualny