Przejdź do forum
Zagrać live, czyli ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zagrać live, czyli jak zbudować rolla, by to zrobić? Road to 10k (MBC)

347 Posty
56 Użytkownicy
611 Reakcje
21.3 K Wyświetlenia
sheckin

Powodzenia 🍻

Główny administrator
spinek

Napisane przez RobertByku2
Jest, wielkie dzięki :f_drink: od kiedy nalicza punkty, no i kiedy je zlicza za czynności? Zaraz po ich wykonaniu, czy z opóźnieniem?

Powinno zliczać od poniedziałku zaraz po wykonaniu zadania. Daj znać, jeśli coś nie działa. Dopiero to wprowadzają, więc jeszcze jakieś błędy mogą się zdarzać.

RobertByku2

Podsumowanie stycznia 2023.

Rozpocząłem działanie bloga pod promkę i granie na cały rok (zobaczymy jak wyjdzie w praniu). Planowałem zrobić 5k rozdań w tym miesiącu, a zrobiłem drugie tyle (10168). Dziś już granie odpuszczam, bo jestem nieco zmęczony i trochę luzu się przyda. Winrate nie pokazuję, bo już podawałem wczoraj, czy dziś, a i nie widzę sensu analizowania tego przy takiej lichej próbce. Celuję na koniec kwietnia w minimum 7 EV bb/100 - myślę, że to spokojnie realne i bez spiny do zrobienia. Oczywiście powalczę o jak największy wr, ale poker to suka i nie mam na wiele spraw wpływu.

Bardzo przyjemnie się gra na piątkach. Stoły solidne, da się znaleźć dobre setupy, no i dawców również. Mam oczywiście plany na luty, który po krótce wylistuję poniżej:

• 30k hands minimum (86h gry średnio wychodzi, do zrobienia)
  • duży focus na kolorowanie przeciwników, by sobie ułatwić poszukiwanie dobrych stolików
  • codziennie jedna łapka na PS do analizy, by SP zdobyć i potem srebro
  • jakaś większa aktywność na forum (ale wartościowa, nie mam zamiaru paplać dla paplania)

Zbyt wiele nie oczekuję od siebie. Solidnie grać, wybierać stoliki, dobrze się bawić i luty będzie przyjemny.

A poniżej pulka, która do tej pory najbardziej mi minę skrzywiła :f_ugly:

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $3.16 (63.2 bb)
BB: $5.61 (112.2 bb)
Hero (UTG): $5.05 (101 bb)
MP: $7.74 (154.8 bb)
CO: $6.40 (128 bb)
BTN: $5.57 (111.4 bb)

Preflop: Hero is UTG with A♥: A♣:
Hero raises to $0.12, 2 folds, BTN raises to $0.45, 2 folds, Hero raises to $1.20, BTN raises to $5.57 and is all-in, Hero calls $3.85

Flop: ($10.17) K♠: 3♠: 6♠: (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($10.17) 9♣: (2 players, 1 is all-in)
River: ($10.17) 2♠: (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$10.17 pot ($0.42 rake)
Final Board: K♠: 3♠: 6♠: 9♣: 2♠:
Hero showed A♥: A♣: and lost (-$5.05 net)
BTN showed A♦: A♠: and won $9.75 ($4.70 net)

Pozdro!

kacic

Myślisz, że mogę dołączyć do tego challenge z moim blogiem?

DzikiHenry

gruby niefart , dobrze ze to nie byl turniej za milion , if u know what i mean :D

RobertByku2

87/11 rybeczka. Ouch! :fouet:

SB: $3.53 (70.6 bb)
BB: $5.64 (112.8 bb)
UTG: $14.47 (289.4 bb)
MP: $5 (100 bb)
Hero (CO): $8.85 (177 bb)
BTN: $4.68 (93.6 bb)

Preflop: Hero is CO with A♥: K♣:
2 folds, Hero raises to $0.12, BTN folds, SB raises to $0.24, BB folds, Hero raises to $8.85 and is all-in, SB calls $3.29

Flop: ($7.11) 7♠: 7♥: Q♣: (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($7.11) 5♠: (2 players, 1 is all-in)
River: ($7.11) A♦: (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$7.11 pot ($0.30 rake)
Final Board: 7♠: 7♥: Q♣: 5♠: A♦:
SB showed 2♦: 7♦: and won $6.81 ($3.28 net)
Hero showed A♥: K♣: and won $0.00 (-$3.53 net)

MateQC

87/11 rybeczka. Ouch! :fouet:

SB: $3.53 (70.6 bb)
BB: $5.64 (112.8 bb)
UTG: $14.47 (289.4 bb)
MP: $5 (100 bb)
Hero (CO): $8.85 (177 bb)
BTN: $4.68 (93.6 bb)

Preflop: Hero is CO with A♥: K♣:
2 folds, Hero raises to $0.12, BTN folds, SB raises to $0.24, BB folds, Hero raises to $8.85 and is all-in, SB calls $3.29

Flop: ($7.11) 7♠: 7♥: Q♣: (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($7.11) 5♠: (2 players, 1 is all-in)
River: ($7.11) A♦: (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$7.11 pot ($0.30 rake)
Final Board: 7♠: 7♥: Q♣: 5♠: A♦:
SB showed 2♦: 7♦: and won $6.81 ($3.28 net)
Hero showed A♥: K♣: and won $0.00 (-$3.53 net)

No i teraz wszyscy ziomale tego gościa kupują u niego coachingi na czutkę roku 😀

RobertByku2

Biedziela.

Z jednej strony bardzo mnie drażni, jak akurat W TYM DNIU rybkom wpada jak na zawołanie. Z drugiej strony ich ilość jest tak duża, że można przebierać w stołach bez względu na porę dnia. Coż... taki klimat tego dnia, trzeba z niego skorzystać.

Na NL5 idzie dość łatwo. Ciężko powiedzieć, czy po prostu żre i mam runa, czy akurat dobre stoły i seat wybieram (akurat tutaj jestem z tego bardzo zadowolony i bardzo na to zwracam uwagę). Prawdopodobnie nawet jedno i drugie. Skupiam się ciągle na kolorowaniu playerpoola i tutaj widzę duży progres, bo ułatwia mi to table selection nieprawdopodobnie.

To, na czym się skupiam obecnie to praca nad dyscypliną, jeśli chodzi o rozgrywanie konkretnej ilości rozdań i konsekwentne realizowanie tego celu każdego zaplanowanego dnia. Nie ukrywam, że zawsze miałem z tym problem, bo tak naprawdę ciężko cokolwiek analizować ze swojej gry, jeśli nie miałem ani próbki, ani dyscypliny, ani cierpliwości (nawet jeśli chodzi o grane stawki). Słomiany zapał, brak trzymania się planu - myślę, że to grzechy główne niejednego z Nas. Nie mam przy tym żadnych myśli co chcę tym osiągnąć, bo już tyle razy dostałem w trąbę, że znam swoje miejsce w szeregu i cieszę się każdą gierką. Poza tym dużo się dzieje prywatnie, więc jest co robić.

Jutro podam podsumowanie tygodnia do MBC, a dzisiaj może jeszcze na stolikach połowię.

Pozdro i GL na polowaniu! :f_drink:

RobertByku2

TYDZIEŃ #2

Ilość rąk: 13526 (z czego razem 20549 - 20,55% celu)
Stawki: NL5 reg
Aktualny bankroll: $278.61
Zysk/strata: +$97.93
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 2

kacic

Ło kurde - wynik konkret.

JarekM79

Ładny wynik.

MateQC

Dobrze tam siedzi, ale widzę, że miałeś BR w większym limicie niż podstawowe 25 BI. Większy komfort gry prawda ?

RobertByku2

Napisane przez MateQC
Dobrze tam siedzi, ale widzę, że miałeś BR w większym limicie niż podstawowe 25 BI. Większy komfort gry prawda ?

Na NL5 znaczenia to nie ma, bo nie ma dużej różnicy z NL2, więc mogłem tam zacząć nawet z 10 BI. Ale już wchodząc wyżej wolę czuć komfort, więc BRM będzie na tyle solidny, żeby nie musieć szybko schodzić że stawek, a też żeby nie poświęcić potencjalnie czasu na odbudowę. Teraz jestem na piątkach i na nim (oraz na volume) skupiam całą uwagę.

jacojacek

Pozamiatane, wynik klasa:appl:

DzikiHenry

Napisane przez jacojacek
Pozamiatane, wynik klasa:appl:

Noo miazga 😁😍

xeperek

Dobrze idzie, życzę utrzymania! Gratulacje i powodzonka!:appl:

RobertByku2

Dzięki panowie!

Nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie odjebał, kiedy po prostu idzie. Przespazzowałem na turbo tilcie 8 stacków w 400 rozdań około (a uruchomiły mnie ryby, które trafiały niepojęte układy) i na własne życzenie popłynąłem nieco. Obudził mnie z "letargu" spamujący na czacie Argentyńczyk i pojąłem co się odjebało. Sit out instant.

Dawno nie miałem takiego tiltu, a zazwyczaj bardzo się pilnowałem. Nie przypominam sobie ostatniej takiej akcji. Trudno. Mam nauczkę, a i też tydzień póki co dalej do przodu, BRM solidny. Ważną lekcję mam - jestem dla siebie sam największym wrogiem.

diemdzi

Ważną lekcję mam - jestem dla siebie sam największym wrogiem.

Bardzo ważne zdanie, które pewnie zdecydowana większość z nas mogłaby powiedzieć i o sobie. Widzę jak czasami trudno mi przychodzi zabieranie żetonów, za to z jak dużą łatwością idzie przewalenie wszystkiego w ciągu kilkunastu minut, zwłaszcza przeciwko rybkom. Ja to chyba jakieś lustro sobie skołuję, żebym widział siebie, gdy zachowuję się jak małpa :f_tongue:

RobertByku2

TYDZIEŃ #3

Ilość rąk: 13637 (z czego razem 34186 - 34,19% celu)
Stawki: NL5 reg
Aktualny bankroll: $374.40
Zysk/strata: +$95.79
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 3

Bardzo dobry wynik, mimo bardzo słabej gry we wtorek i przede wszystkim w środę, gdzie nieco przespazzowałem. Trochę sytuacja mnie na ziemię sprowadziła i skupiałem się na szukaniu dobrych stołów jeszcze bardziej, niż zazwyczaj. Opłaciło się.

Do tego już mam 1/3 celu osiągniętego (100k na NL5), a w tym już 24k rozdań w samym lutym, gdzie planowałem minimum 30k. Wyciągnę w tym miesiącu ile się da, ale też żyłować się nie mam zamiaru. Wczoraj już miałem dość gierki i nie zagrałem specjalnie dużo. Czułem się źle, nie miałem ochoty na grę, to nie robiłem tego na siłę (wiedząc, że to juiciest time online). Spędziłem ten czas z żoną i nieco odpocząłem.

Z lederboardu znowu fajnie wydropiło w tym tygodniu, razem ze skrzynkami można nawet odczuwalny RB wyjąć w ciągu miesiąca. W tej chwili wychodzi za luty 28% około i to nie licząc Monthly Challenge, bo piątki to za niskie stawki na wyrobienie $400 rake w miesiącu.

Jak wynik Wam się podoba, dajcie łapkę w górę, będę wiedział czy ktoś czyta moje wypociny. :f_drink:

Pozdro!

DzikiHenry

Ladnie niszczysz system.
A wlasnie jak to jest z tym czelendzem. Jak missne 1 raport to mnie wywalaja? Jak dopieor wczoraj wyslalem week 2 to kiedy mam week 3 wyslac za7 dni czy zgodnie z pierwotnym planem? Kurde myslalem ze te przypomnienia dla blogerow sa co tydzien. A byly tylko w 1 tyg :/