ustwa zeby cie sie zaczynal nowy dzien o 6 rano i z glowy
Wczoraj zagrałem króciutką sesję, niby profit niewielki był ok +200BB , ale brakowało mi skupienia.
Poniżej ręka, co do której mam kompletną pustkę:
Spoiler
PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 84 BB
SB: 194.5 BB
Hero (BB): 338.5 BB
UTG: 136 BB
MP: 115 BB
CO: 100 BB
SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has Q♣ A♣
fold, fold, fold, BTN raises to 3.5 BB, SB raises to 11 BB, Hero calls 10 BB, BTN calls 7.5 BB
Flop: (33 BB, 3 players) 3♣ 2♣ J♦
SB bets 16 BB, Hero calls 16 BB, fold
Turn: (65 BB, 2 players) 7♥
SB bets 47 BB, Hero calls 47 BB
River: (159 BB, 2 players) Q♦
SB bets 120.5 BB and is all-in, Hero calls 120.5 BB
Spoiler
SB shows K♦ K♥ (One Pair, Kings)
(Pre 68%, Flop 53%, Turn 73%)
Hero shows Q♣ A♣ (One Pair, Queens)
(Pre 32%, Flop 47%, Turn 27%)
SB wins 386 BB
Napisane przez MateQC
Wczoraj zagrałem króciutką sesję, niby profit niewielki był ok +200BB , ale brakowało mi skupienia.
Poniżej ręka, co do której mam kompletną pustkę:Spoiler
PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4BTN: 84 BB
SB: 194.5 BB
Hero (BB): 338.5 BB
UTG: 136 BB
MP: 115 BB
CO: 100 BBSB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has Q♣ A♣
fold, fold, fold, BTN raises to 3.5 BB, SB raises to 11 BB, Hero calls 10 BB, BTN calls 7.5 BB
Flop: (33 BB, 3 players) 3♣ 2♣ J♦
SB bets 16 BB, Hero calls 16 BB, foldTurn: (65 BB, 2 players) 7♥
SB bets 47 BB, Hero calls 47 BBRiver: (159 BB, 2 players) Q♦
SB bets 120.5 BB and is all-in, Hero calls 120.5 BBSpoiler
SB shows K♦ K♥ (One Pair, Kings)
(Pre 68%, Flop 53%, Turn 73%)
Hero shows Q♣ A♣ (One Pair, Queens)
(Pre 32%, Flop 47%, Turn 27%)
SB wins 386 BB
Ja folduje pre. Nie musisz brac wszystkich spotow. Tymbardziej tych niepwenych za duzo bb. Na nl2 jest milion innych profitowych momentow.
W grze chodzi o kase a nie o rendze czy cokolwiek. Jesli robisz kase na latwych spotach nie ma potrzeby w takie spoty sie wpieprzac.
Jak juz sprawdziles to jabym rejsowal flopa i sie wsowal.
Zgodzę się, że mogłem zagrać to bardziej agresywnie i grać raise/shove już na flopie, ale i tak nie wydaje mi się, żeby to odpuścił. Bardziej myślałem, że skoro gra bety za 1/2 i 60% pota to po prostu nie trafił. Trochę się wmanewrowałem w tę akcję, bo o ile call flop nie był chyba najgorszy bo stosunkowo tanio mogłem obejrzeć T to już dalej porażka totalna. Zapamiętałem, wdrożę. Nie bez powodu mówi się też na tę platformę RIVERSTARS... może tym się zasugerowałem 🤣🤦♂️🤦♂️
Witajcie
Chwilkę mnie nie było, a to wszystko spowodowane pracą. Jednak robota na 12h i dwójka dzieci nie daje zbyt wielu możliwości, żeby sobie pograć.
Jednak jakieś pojedyncze chwilę na grę znalazłem i coś tam się udało pozbierać kilka groszy.
Rozpoczynałem przygodę z blogiem i Bankroll Challenge z 50$ na koncie, aktualnie jest to 91.28$, więc prawie już można rzecz DoubleUp ![]()
Jutro może uda mi się wrzucić jakiś wykres jeden czy dwa jak to się tam działo wszystko, ale muszę przerzucić kilka rzeczy z poprzedniego kompa, bo przesiadłem się na pożyczonego troszkę mocniejszego staruszka.
Podpowiedzcie - jak przerzucić bazę danych z PT4 z poprzedniego kompa na tego, którego używam aktualnie ?
Podpowiedzcie - jak włączyć w PT4 wszystkie rozegrane do tej pory przeze mnie ręce, bym mógł wybrać sobie jakieś do analizy ? Niby mam rozegrane jakieś 15k hands, ale w PT4 widzę ich jakieś 30-40% tylko.
Dzięki za pomoc ![]()
Nadrobię również wpisy u kolegów po fachu jutro, albo może jak będzie trochę luźniej w robocie
Pozdrowienia !
Siema, ja też dwójka dzieci więc doskonale Cię rozumiem. Znalezienie czasu wtedy gdy jesteś wypoczęty i do tego wieczorem bo wtedy więcej rybek to nie lada wyzwanie
W każdym razie powodzenia!
Z racji braku czasu gram właściwie niewiele. Wczoraj rozegrałem krótką sesję, która trwała niewiele ponad 2h, udało się ugrać ponad 10BI grając 4 stoły zoom i 3 stoły regularne.
Przyjdzie czas na podsumowanie jakieś sensowne niedługo jak znajdę dłuższą chwilę, żeby konkretnie przysiąść do kompa.
No punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To co dla Ciebie jest krótką sesją jest dla mnie w tej chwili poza zasięgiem i w sumie tylko to pewnie w 3 dni gram albo i nie
Napisane przez MateQC
Podpowiedzcie - jak włączyć w PT4 wszystkie rozegrane do tej pory przeze mnie ręce, bym mógł wybrać sobie jakieś do analizy ? Niby mam rozegrane jakieś 15k hands, ale w PT4 widzę ich jakieś 30-40% tylko.
Widzę że zadajesz pytania o PT4 tu i w paru innych blogach, więc odpiszę Ci na Twoim. Co do przerzucania bazy to się nie wypowiem, bo jestem świeżo po nieudanym backupie.
Jeśli chodzi o ręce, które chcesz oznaczyć do analizy to przechodzisz na zakładkę View stats -> Statistics, zaznaczasz CTRL+A wszystkie łapki i pod spodem z rozwijanej listy musisz zaznaczyć "Max hands", bo prawdopodobnie to jest przyczyną mniejszej ilości rozdań niż masz rozegranych. Jak już pozaznaczasz te rozdania do analizy to zaznaczasz box "show marked hands only" i na dole masz wyfilltrowane wszystkie oznaczone rozdania. Najlepiej jednak zaznaczać sobie rozdania podczas gry, wtedy nie musisz grzebać w całej bazie w poszukiwaniu konkretnego.
Zadajesz też pytanie o to, w jaki sposób sprawdzić rozdania, które grasz podczas sesji, która zaczyna się jednego dnia a kończy następnego. Wchodzisz w zakładkę View stats -> Results. Ustawiasz zakres dat np 23 i 24 lutego. W dolnym oknie przechodzisz na zakładkę "By session", następnie klikasz na sesję, która Cię interesuje, przełączasz się na "By stake" i wybierasz konkretny limit. Wtedy masz wszystkie rozdania, które rozegrałeś na tym limicie podczas tej sesji.
Napisane przez diemdzi
Napisane przez MateQC
Podpowiedzcie - jak włączyć w PT4 wszystkie rozegrane do tej pory przeze mnie ręce, bym mógł wybrać sobie jakieś do analizy ? Niby mam rozegrane jakieś 15k hands, ale w PT4 widzę ich jakieś 30-40% tylko.Widzę że zadajesz pytania o PT4 tu i w paru innych blogach, więc odpiszę Ci na Twoim. Co do przerzucania bazy to się nie wypowiem, bo jestem świeżo po nieudanym backupie.
Jeśli chodzi o ręce, które chcesz oznaczyć do analizy to przechodzisz na zakładkę View stats -> Statistics, zaznaczasz CTRL+A wszystkie łapki i pod spodem z rozwijanej listy musisz zaznaczyć "Max hands", bo prawdopodobnie to jest przyczyną mniejszej ilości rozdań niż masz rozegranych. Jak już pozaznaczasz te rozdania do analizy to zaznaczasz box "show marked hands only" i na dole masz wyfilltrowane wszystkie oznaczone rozdania. Najlepiej jednak zaznaczać sobie rozdania podczas gry, wtedy nie musisz grzebać w całej bazie w poszukiwaniu konkretnego.
Zadajesz też pytanie o to, w jaki sposób sprawdzić rozdania, które grasz podczas sesji, która zaczyna się jednego dnia a kończy następnego. Wchodzisz w zakładkę View stats -> Results. Ustawiasz zakres dat np 23 i 24 lutego. W dolnym oknie przechodzisz na zakładkę "By session", następnie klikasz na sesję, która Cię interesuje, przełączasz się na "By stake" i wybierasz konkretny limit. Wtedy masz wszystkie rozdania, które rozegrałeś na tym limicie podczas tej sesji.
WoW kurde diemdzi bardzo Cie dziękuję za odpowiedź. Rzeczowa, krótka i konkretna instrukcja. Przetestowałem już i to wszystko dokładnie to, o co mi chodziło.
Jeszcze raz wielkie dzięki !!!
Oto wpis, który spowoduje, że obaj weźmiemy udział w loterii i wygramy szmal.
Nie pisałem jeszcze nic u Ciebie, ale czasem czytam bloga, dlatego chcę życzyć Tobie powodzenia. Na pewno jest mega nie łatwo, jak są inne obowiązki typu praca po 12h, ale dajesz radę. Pozdr!
Trochę mnie nie było...
Nie wiedziałem o co chodzi we wpisie Riverka, ale zacząłem szukać, drążyć i rzeczywiście
w TaF znalazłem 100$ z promocji forumowej ![]()
Powiem szczerze 7bekon7 , że serio zaczynam się Ciebie bać
To dla wszystkich taki wpis:
Nasi przeciwnicy polegną w walce i nie będą w stanie nas powstrzymać, a rok zakończy się dla każdego pokaźnym profitem i zrealizowaniem celów z nawiązką.
A do przeciwników na stołach:
Trzeba było nie zadzierać z krukiem i jego kolegami.
Napisane przez 7bekon7
To dla wszystkich taki wpis:
Nasi przeciwnicy polegną w walce i nie będą w stanie nas powstrzymać, a rok zakończy się dla każdego pokaźnym profitem i zrealizowaniem celów z nawiązką.
A do przeciwników na stołach:
Trzeba było nie zadzierać z krukiem i jego kolegami.
Tu troszkę widzę podbicie kwestii Nordyckich ? Pogrywałem trochę w Valhalle i tam kruk przewija się notorycznie
Co do wygranej stówki , z jednej strony kusi wpłacić to na P* I tym samym przejść sobie na nl10z/reg bo już by styknęło na najniższym limit wg BRM, ale z drugiej nie chcę iść na skróty
Jak sądzicie ?
Tak właściwie doliczacie RB - jakieś skrzynki, bonusy itd - do profitu by wchodzić wyżej czy te zastrzyki pozostawiacie, a wchodzi na wyższe limity dopiero w momencie, kiedy w tracker pokazuje pożądana kwotę profitu ?
Ja osobiście wszystkie skrzynki i RB doliczam do BR i jak przekroczę założony limit to wchodzę wyżej.
Ja przeciwnie. Żadnego rakebacku nie wliczam do bankrolla na grę, traktuję go jako oddzielny profit. Decyzję o wejściu na wyższe stawki opieram na tym, jak idzie mi na obecnych. Muszę uzbierać dużą próbkę na przyzwoitym winrate. Wchodzenie wyżej dzięki RB byłoby drogą na skróty, a przecież nie chcę się kopać na wyższych stawkach, jeśli np na obecnych jestem b/e.
Wchodzenie wyżej dzięki RB byłoby drogą na skróty
Co za bzdury.
Gdyby room w ogóle nie pobierał prowizji i rake wynosiłby 0%, to jakbyś uzbierał bankroll na wyższy limit, to co byś wtedy napisał? Że nie wypada jeszcze wchodzić na wyższy limit, bo to droga na skróty i troszeczkę źle się czujesz z tym 0% rejku, że poker roomik jest przez ciebie krzywdzony? Że to trochę nie fair, bo inne roomy mają rake, a tu nie ma, więc jak tu gram, to sobie trochę dłużej posiedzę na danym limicie?