Nowe rozdanie,
jeńców nie biorę:sfishg:
Pomalutku

Do południa na zoomie goście jakoś mniej agresywni. Chyba jeszcze nikt ich nie zdążył wkur...
Miażdżymy,:gl:
Spokojnie sobie grałem zooma NLH za 5$ i wszystko się składało. Prawie 300BB deep i wpakowałem się małym stritem na dużego. Straciłem czujność i stak poszedł do innego deepa. Zagrałem w omahę i też niby dobrze, a tu full walety na 88 (8 spada na riverze) przegrywa z karetą 8888.
Było też sporo dobrych zagrań, nawet więcej niż słabych ale zostałem dojechany.
Wczoraj nieźle szło mi na spinach 2$ NLH więc pomyślałem o ucieczce do przodu i zagrałem jeden. Udało się i to koniec gry na dzisiaj.

Jest lepiej, nawet jak wszedłem na omaha hi/lo to tylko za 5$ i jak stolik się zamknął to zakończyłem. Nie sprawdzałem nawet co tam wyżej słychać.
:sfishg::sfishy::gl:
A był czas żeby uciec z tego rozdania
PokerStars - $0.05 PL Hi FAST (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 51.6 BB
Hero (SB): 252.6 BB
BB: 50 BB
UTG: 33.6 BB
MP: 291.4 BB
CO: 102.4 BB
Hero posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has A♦ 3♥ 9♣ A♣
UTG calls 1 BB, MP calls 1 BB, fold, fold, Hero raises to 5 BB, BB raises to 17 BB, fold, MP calls 16 BB, Hero calls 12 BB
Flop: (52 BB, 3 players) 4♠ 3♣ 2♣
Hero bets 16.6 BB, fold, MP calls 16.6 BB
Turn: (85.2 BB, 2 players) 7♠
Hero bets 27 BB, MP raises to 162.8 BB, Hero calls 135.8 BB
River: (410.8 BB, 2 players) K♥
Hero checks, MP bets 95 BB and is all-in, Hero calls 56.2 BB and is all-in
MP shows 6♦ 9♦ 8♥ 5♠ (Straight, Seven High)
(Pre 42%, Flop 57%, Turn 78%)
Hero shows A♦ 3♥ 9♣ A♣ (One Pair, Aces)
(Pre 58%, Flop 43%, Turn 23%)
MP wins 503.2 BB
Napisane przez jacojacek
Goal: 3000$
Start: 266$
Result:
![]()
![]()
Coraz bliżej ukończenia challengu![]()
Grasz wiele różnych odmian, wiele różnych stawek, chyba nikt się nie dziwi, że znowu będzie torba. Skup się na jednej odmianie, trzymaj BRM i idź małymi kroczkami. Przeraża mnie ten blog, gamblerka w najczystszej postaci.
I would like to sign to poker challenge again.
JustJack - becoming a poker player. For what? Why? (Trying again.)
Link Text...
I'll try to find the answers in my second challenge this year. (First quickly lost today)
Start:
Goal: 2001$
Szybka decyzja
Chyba nie jestem gotowy żeby się za bardzo rozpisywać. Nigdy nie byłem do tego przekonany.
Widzę na innych blogach, że można.
Nie odpuszczę tak łatwo.
Widzę zbyt wiele możliwości.
Nowy challenge będzie zapisywany jako kontynuacja poprzedniego bloga od tego miejsca
Na dobry początek będę zaczynał każdą sesję od przeczytania założeń początkowych i bankroll management, a nie myślał o kasie do wygrania
Pousuwaj w PT4 filtry Winnings, bb/100, ev bb/100, wysokość puli w walucie, itp. Zostaw sobie tylko hands, stakes, wielkość puli w bb do ewentualnego sortowania handów, które chcesz po sesji przeanalizować.
Graj jedną odmianę, jedne stawki przez jakiś czas, wyłącz widok cashiera, a jak czujesz, że chcesz znowu iść wyżej odbić, to napisz o blokadę stawek do supportu.
4 stoły regularne NLH 0,05$
Zazwyczaj grałem jeden stolik zoom, żeby więcej się działo.
Jednak tak było lepiej. Jak ktoś zaczął fisiować przy stole od razu było widać i mogłem z tego skorzystać.
Sesja na plusie, granie jednej odmiany i jednego limitu jest dobrze.
Jest lepiej!
W jednej sesji gram jedną odmianę gry. Nie mieszam też zooma ze stołami regularnymi.
W NLH nawet są momenty, że przez dłuższy czas bez wygrania żadnej dużej puli zbieram pomału blindy. Jednak jeszcze za bardzo na siłę szukam akcji zamiast zaakceptować stan rzeczy i pojawiają się kłopoty.
Gra NLH pozwoliła mi znacznie poprawić grę preflop omaha.
Szybciej na flopie podejmuję decyzję o foldzie zamiast liczyć na cuda.
Pomału do przodu, a raczej w górę.
Zastanawiam się co w takiej sytuacji?
Kolega był 776BB deep i miał takie staty 
(niestety mała próbka więc może nie powinienem w ogóle brać tego pod uwagę).
PokerStars - $0.05 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 144 BB
SB: 218.6 BB
BB: 141.4 BB
UTG: 100 BB
Hero (MP): 106 BB
CO: 776.8 BB
SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has 9♦ 9♥
fold, Hero raises to 2.4 BB, CO raises to 7 BB, fold, fold, fold, Hero calls 4.6 BB
Flop: (15.4 BB, 2 players) 5♠ A♦ 7♥
Hero checks, CO bets 4.8 BB, Hero calls 4.8 BB
Turn: (25 BB, 2 players) 6♣
Hero checks, CO checks
River: (25 BB, 2 players) 4♥
Hero checks, CO bets 14.4 BB, fold
CO wins 24 BB
W replayerze widzę, że jest flip na riverze, a on gra za troszkę ponad 50% puli więc matematycznie do sprawdzenia.
Problem w tym, że przez 3bet oceniłem go na mocne asy lub pary, a 99 na flopie z asem słabo się prezentują.
Jak zaczekał na flopie pomyślałem, że pewnie A ze słabym kickerem lub jakaś para i tak już zostało.
Ten duży stack też mnie paraliżował w działaniu.
Czy mimo wszystko powinienem to sprawdzać w większości sytuacji?
3betowana pula przeciwko nitowi z drugą parą z reguły nie wróży nic dobrego, nie wiem czy nie foldnąłbym tego już na flopie.