Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
193 Posty
23 Użytkownicy
468 Reakcje
22.3 K Wyświetlenia
jacojacek

Dzięki panowie
Miażdżymy,:gl:

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

W sobotę dostałem na szczęście w ostatniej chwili kontrolnego liścia od kolegi za co jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Sporo grałem już na lekkiej fantazji i miałem chwilę przerwy więc wszedłem na forum i dobrze się skończyło. Nie wróciłem już do gry żeby polec jak zawsze.
Po tym lekkim otrzeźwieniu zacząłem sprawdzać wykresy z tego tygodnia w trakerze i niestety okazało się, że znowu troszkę pośfirowałem.

W niedzielę natomiast taka miła niespodzianka mnie spotkała w poker roomie na dobry wieczór.

W sumie te skrzynki nieźle podciągnęły mi rolla w tym tygodniu, ale o tym w sprawozdaniu.

Eksperymentuje tu sobie troszkę i zauważyłem ciekawą rzecz grając zooma (4 stoły)
Jak przestałem szybko foldować karty żeby dostać następne rozdanie tylko zacząłem to robić jak wyświetlił się mój ruch na stole to moja gra znacznie się uspokoiła i przy okazji poprawiła.

Jak tak szybko się folduje to nagle robi się takie klikando jakby to był jakiś wyścig.
Drobna zmiana, a gra jest i tak szybsza, a także jej jakość od razu jest lepsza (przynajmniej dla mnie).
Polecam jak ktoś się łapie na tym, że klika jak wściekły bez sensu.

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

JustJack - becoming a poker player. For what? Why? (Trying again.)

Start: 200$ (20.02.2023)
Goal: 2001$

Number of played hands / tournaments - 10505 / 0
plus hands 5 cards omaha (tracker doesn't count it)

Bankroll movement - +171$

Current bankroll -

Last week rake back (chests, rewards ..) - +105$
Last week bankroll movement - +171$

Miażdżymy, :gl:

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Wiadomo, że taki wynik rolla cieszy ale to gra 5 card omaha i rake back zrobiły robotę.

Nie ma co się oszukiwać, był rolerkoster, a miało nie być

Jest słabiutko, zwłaszcza zoomy.
Czas kończyć te eksperymenta i więcej popracować nad grą.

Jest ta presja gdzieś w głowie, że trzeba szybko zbudować rolla, bez sensu.
Wszystko na odwrót.

Jakieś zmiany na plus też są, ale podsumowanie poza wynikiem jest bezlitosne - znowu chciałem się zrobić w trąbę tylko tym razem się nie udało.

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Czas spać
:gl:

Odpowiedz
Cytat

Jakie tam spać, nie ma czasu na spanie! Samo się nie zrobi, grindować 24/7 a nie se odpoczywać. Miażdżyć ich tam. :)

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Pokerowe rozkminki. Lepiej nie wiedzieć choć i tak się wyda;)

Pieniądze będą przy okazji albo nie będzie wcale!

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

0,02$ <400$

Miażdżymy,:gl:

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Second time failed. Game over

JustJack - becoming a poker player. For what? Why? (Trying again.)
Link Text...
I'll try to find the answers in my second challenge this year. (First quickly lost today)

Start:200

Goal: 2001$

Current bankroll:

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Hmm

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Limity ustawione

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

:wtf: :wtf: :wtf:
Po co?

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Faktem jest, że bez grania lepiej funkcjonuję.
Ciężko mi jednak zaakceptować taką porażkę.
Można powiedzieć totalny wpier dol na całym froncie.

Kilka dni odsapnę i podejmę ostatnią próbę. W takim sensie, że z myślą, że będę wygrywającym graczem.

Na spontanie jednak nic tu nie zdziałam.
Ale jak już jestem blisko dna to spróbuję się od niego odbić.

To jest to miejsce, że zasada nigdy się nie poddaję, nie zawsze się sprawdza.
Dlatego będzie to ostatnia próba.
W przypadku porażki, taktyczny unik. Całkowita izolacja od tego świata.

Odpowiedz
Cytat

Kiedyś jak jeszcze grałem for living na nl10 to miałem takie 4 miesiące, podczas których potrzebowałem koniecznie natrzepać kasę i grałem 250h miesięcznie, czyli razem wyszło solidne 1000h gry w 4 miesiące. Zysk: Pięćdziesiąt kilka złotych.
Wtedy zdałem sobie sprawę, że wytrwałośc jest wspaniałą siłą, ale trzeba z tym bardzo uważać, żeby nie uderzać jak mucha w szybę, która próbuje wylecieć z pomieszczenia i ciągle wali w to samo miejsce. Postanowiłem zostawić pokera i, jak się potem okazało - to była najlepsza decyzja, jaką mogłem podjąć.
Wróciłem do gry dopiero po dłuższym czasie, pamiętając o dwóch rzeczach, których nauczyła mnie wspomiana historia. 1) Trzeba być w 100% wytrwałym, ale jednocześnie zawsze wyciągając wnioski ze swoich działań i poprawiać to, co można poprawić. 2) Trzeba wiedzieć kiedy najlepszym wyborem jest powiedzieć stop i zająć się czymś lepszym dla nas w danym momencie.
Ten drugi punkt jest szczególnie trudny do opanowanie, bo jest w moim mniemaniu bardzo cienka granica pomiędzy wycofaniem się i poddaniem przedwcześnie, a zrezygnowaniem, gdy to jest dokładnie to co powinnismy zrobić w danej chwili. Myślę, że tylko doświadczenie jest w stanie pomóc nam to ocenić.
W powyższym przykładzie powinienem zostawić grę dużo wcześniej niż to zrobiłem, nie tracąc swojego czasu i energii. Natomiast w moim niedawnym challenge'u wiedziałem, że nie mogę pod żadnym pozorem się wycofać.
Także jeśli mogę coś poradzić to przy tym shocie nie rób tego tak samo jak wcześniej, tylko coś popraw ( np BRM ) A co ważniejsze warto zadać sobie pytanie czy to jest na pewno to co powinieneś i chcesz robić. Trzeba wniknąć w głąb siebie, a jeśli popełniesz błąd i zmarnujesz 1000h swojego życia, to dla pocieszenia - później ta lekcja zaprocentuje i będziesz podejmował korzystniejsze dla siebie decyzje.
Wszystkiego dobrego.

Odpowiedz
Cytat
jacojacek

Dzięki

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Jako, że jesteś słabym, przegrywającym graczem, który szybko przepierdala depozyt, to nie powinieneś grać na 4 stołach. Skąd w ogóle taki pomysł, żeby grać aż tyle stołów?
Ostatnia próba to granie na 2 stolikach regularnych, nie więcej, inaczej znowu polegniesz.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Będę brutalniejszy. Nie nadajesz się do tego :) Poszukaj sobie spokojniejszego hobby. Chyba, że lubisz przepierdzielać kasę wtedy to już Twoja decyzja i nic nam do tego.

Odpowiedz
Cytat
bigabing123

Napisane przez Gomez224
Będę brutalniejszy. Nie nadajesz się do tego :) Poszukaj sobie spokojniejszego hobby. Chyba, że lubisz przepierdzielać kasę wtedy to już Twoja decyzja i nic nam do tego.

Z całym szacunkiem ale masz konto 15lat i shootujesz nl10 , po co taka gadka, nie żyjemy w Burkina Faso 200 czy 400 baksów to nie majątek , gość chce sobie klikać to niech klika , skupi się bardziej na nauce poprawi skilla to i wyniki przyjdą z czasem , nie skupi się na nauce bedzie przyjemnie spedzał czas donajtujac innych

Do autora bloga rada:

po pierwsze włacz sobie YT i obejrz sobie jak ludzie graja różne odmiany i wybierz jedna która ci najbardziej pasuje i w tym się specjalizuj i tego się ucz bo skaczesz zoomy regi spiny omahy a to nie ma sensu, to trochę jak z biegami są sprinty, maratony biegi przełajowe itp itd w każdej z tych odmian można nazwać zawodnika biegaczem ale nie da się być zajebistym sprinterem i maratonczykiem jednoczesnie

po drugie zejdz na nl2 zbuduj wieksza probke i z bazy danych wyfiltruj sobie najwieksze leaks i nad nimi pracuj eliminujac w kolejnosci gdzie ucieka ci najwiecej hajsu, poza tym na nl2 masz szerszy BM z tych 200$ a z tego co tu gracze micro pisza poziom jest tam chyba o wiele nizszy niz na nl5 zaoszczedzisz hajsy bo na dłuzej depo ci starczy i grasz z najslabszym poolem wiec jesli nie masz doswiadczenia zacznij od limitow gdzie masz najwieksze szanse ze nie skonczysz zaraz busto

z fartem

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Napisane przez bigabing123
Z całym szacunkiem ale masz konto 15lat i shootujesz nl10

Widzisz jestem taką osobą, która nie lubi drogi na skróty. Wróciłem do gry w pokera po X latach i nie widzę najmniejszego powodu by wskakiwać na NL100 czy wyżej. Chodź spokojnie mógłbym od takiego limitu zacząć jeśli chodzi o BRM ale bynajmniej nie ma skilla by jeszcze tam grać. Jeśli ktoś chce być przynajmniej wygrywającym graczem to musi pokera potraktować poważnie. Bez solidnego BRM, czasu który poświęca się na naukę i zwiększanie umiejętności sukcesu nie osiągniesz. Samo granie to za mało. Jeśli do tego dochodzą problemy z mindsetem to przepis na katastrofę gotowy. A o mnie się nie martw nie zamierzam zagrzać długo miejsca na NL10 :)

Natomiast Twoj rada dla autora bloga jest bardzo cenna. Pytanie czy autor z niej skorzysta. Ja się mogę pod tym podpisać.

Jedna odmiana na której się skupiamy. solidny BRM przynajmniej 30-35 BI. praca nad grą, praca nam mindsetem. Lepszy mniejszy volume a lepsza jakość.

Odpowiedz
Cytat