Przejdź do forum
Zagrać live, czyli ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zagrać live, czyli jak zbudować rolla, by to zrobić? Road to 10k (MBC)

347 Posty
56 Użytkownicy
611 Reakcje
21.3 K Wyświetlenia
RobertByku2

Napisane przez toMOKASYN
Co do tej godzinówki... ja sobie też obliczyłem z ciekawości ostatnio jak to mi wychodzi i na NL50 reg mam obecnie 13$/h, a i to przy spoko runie na niedużej próbce i spodziewam się tutaj spadku, nie zaskoczyłby mnie zjazd do 7-8$/h. Tak więc to wszystko są orzeszki i jeśli ktoś ma zamiar grać nastawiony na zarobek, to albo trzeba być kocurem i bić Zooma, albo grać co najmniej NL200 reg i miksować softy.

Ja jestem za słaby na wyższe stawki, mam złe nawyki, nieuporządkowany preflop oraz bardzo słaby hand reading. Ja o tym wiem, znam swoje słabości i wiem, że skilla to ja nie mam do dobrego grania obecnie. Dodając do tego...

Napisane przez toMOKASYN
Za to dla przyjemności pograć jest okej, odchodzi tutaj większość frustracji, przynajmniej mi.

Próbowałem. Próbowałem grać dla przyjemności i niestety nie umiem wyprzeć się szczerej prawdy, że odkąd zacząłem grać, to dla pieniędzy, a nie zabawy.

pokerfish23

Napisane przez RobertByku2

Napisane przez toMOKASYN
Co do tej godzinówki... ja sobie też obliczyłem z ciekawości ostatnio jak to mi wychodzi i na NL50 reg mam obecnie 13$/h, a i to przy spoko runie na niedużej próbce i spodziewam się tutaj spadku, nie zaskoczyłby mnie zjazd do 7-8$/h. Tak więc to wszystko są orzeszki i jeśli ktoś ma zamiar grać nastawiony na zarobek, to albo trzeba być kocurem i bić Zooma, albo grać co najmniej NL200 reg i miksować softy.

Ja jestem za słaby na wyższe stawki, mam złe nawyki, nieuporządkowany preflop oraz bardzo słaby hand reading. Ja o tym wiem, znam swoje słabości i wiem, że skilla to ja nie mam do dobrego grania obecnie. Dodając do tego...

Napisane przez toMOKASYN
Za to dla przyjemności pograć jest okej, odchodzi tutaj większość frustracji, przynajmniej mi.

Próbowałem. Próbowałem grać dla przyjemności i niestety nie umiem wyprzeć się szczerej prawdy, że odkąd zacząłem grać, to dla pieniędzy, a nie zabawy.

Uporządkuj preflop i do przodu ;)

RobertByku2

Napisane przez pokerfish23

Napisane przez toMOKASYN

Napisane przez toMOKASYN

Uporządkuj preflop i do przodu ;)

Widzisz, ja potrafię mieć przed sobą tabele wydrukowane a i tak odwalić straszną kaszanę. Zero dyscypliny, a no i jak jeszcze wejdzie ego, albo coś się na stole wydarzy nie po mojej myśli, to już w ogóle to nie ma znaczenia :D

pokerfish23

Ego można miec wyjebane jak juz niszczysz x stawki , a na low stakes po prostu marzyciel ;) Maly bład pf i masz duze problemy potem . Dodatkowo nie polecam grać wg tabelek . Polecam exploit podparty gto na danych zawodnikow :)

RobertByku2

Napisane przez pokerfish23
Ego można miec wyjebane jak juz niszczysz x stawki , a na low stakes po prostu marzyciel ;) Maly bład pf i masz duze problemy potem . Dodatkowo nie polecam grać wg tabelek . Polecam exploit podparty gto na danych zawodnikow :)

Pisząc o ego mam bardziej na myśli vs konkretny przeciwnik lub jego działania. Typu "ja Ci jeszcze pokażę" lub "nie będziesz mnie ch*ju po kątach stawiał". Nie dotyczy to stawek.

Co nieco klikam sobie w zależności od chęci, natomiast jest ich bardzo mało, w porównaniu do powera z lutego, czy marca. Patrzę na swój plan, który sporządziłem początkowo w styczniu i przestałem widzieć powód dalszej realizacji. Nie wiem, może to minie, ale póki co nie widzę motywacji do grania. Na pewno muszę zrewidować cały plan na przyszłą gierkę i powody, czy to ma sens (czasowy, emocjonalny, ekonomiczny).

woocash22

Wstęp

6) Jeśli macie taką możliwość - zatrudnijcie trenera, ale który wygrywa i może poprzeć wyniki wykresami i danymi

Pełna zgoda, że coaching jest dobrą inwestycją. Samemu miałem już 5 coachy, za każdym razem było warto zainwestować. Problem z tym, że wykresy łatwo spreparować. Nawet jeżeli ktoś nie kombinował z wykresem to mógł wybrać tę część próbki, która poszła lepiej. Dwóch regów, którzy uczą się razem i są na tym samym poziomie załóżmy, że obaj mają 2bb/100. Na przestrzeni 300k handów jeden może robić 5bb/100 a drugi 1bb/100 przez samą wariancję. Jak do tego dodasz to, że ludzie na downswingu częściej tiltują, a ludzie na upswingu częśćiej grają A game to może się wydawać, że jeden jest kozakiem, który niedługo będzie grał high stakes, a drugi powinien dać sobie spokój z pokerem.

To trochę jak ze wzrostem na tinderze. Dziewczyny mają pierdolca na tym punkcie przez co zachęcają do kłamania. Wszyscy, którzy mają 178 cm, a wpisują 182cm obniżają EV tych, którzy naprawdę mają 182cm itd . Podobnie jest w pokerze. Duża presja na wykresy zachęca do ich fałszowania. Z doświadcznia w stajni wiem, że wykres 100k czy 200k handów mówi bardzo mało. Widziałem ludzi, którzy robili 10bb/100 w pierwszych 100k handów w danym roku a później wpadali w taki downswing, że kończyli rok z niższym winratem niż ci, którzy od stycznia do marca byli break even i myśleli o rzuceniu pokera.

Trzeba patrzeć na duże próbki i nie dać się nabrać na nowy kurs za 1000 $ od kogoś kto pokaże Wam swoje najlepsze 100k handów w życiu. Nie każdy kto jest break even przez 200k handów jest chujowy i nie każdy kto wygrał 100BI w 200k handów jest dobry.

Nie każdy kto jest break even przez 200k handów jest chujowy i nie każdy kto wygrał 100BI w 200k handów jest dobry.

This. _thumbsup:

toMOKASYN

Strategy zobaczyło że chcesz skończyć grac i pisać i postanowili sypnąć groszem 😎

DzikiHenry

Napisane przez toMOKASYN
Strategy zobaczyło że chcesz skończyć grac i pisać i postanowili sypnąć groszem 😎

taki random jak na spinach :D

RobertByku2

Napisane przez toMOKASYN

Zapewne, ale to mojego zdania nie zmienia :D

Dzięki za nieco grosza, zawsze to miłe. Proszę moderatorów o zamknięcie bloga i pozostawienie wpisów dla innych.

A Wam wszystkim życzę powodzenia na stołach! Niech outy wpadają, flipy siadają, a run rozpieszcza cały czas :D :f_drink:

Pozdro i dzięki za kibicowanie!
Byku

xeperek

Good job! Dzięki za wartościowe rady i pokazanie że to wszystko nie jest takie proste i kolorowe jak się wydaje. Ja zawsze uważałem że najważniejszy jest mindset przy pokerze i wiem że takowego do tej gierki nie mam. Powodzonka - aby pozapokerowe cele też udało się tak szybko zrealizować!

RobertByku2

Napisane przez xeperek
Good job! Dzięki za wartościowe rady i pokazanie że to wszystko nie jest takie proste i kolorowe jak się wydaje. Ja zawsze uważałem że najważniejszy jest mindset przy pokerze i wiem że takowego do tej gierki nie mam. Powodzonka - aby pozapokerowe cele też udało się tak szybko zrealizować!

Nie wiem, czy będą wartościowe. Na pewno to bym sobie powiedział samemu sobie, kiedy zaczynałem grać. No i dwie kwestie dodatkowo:

1) grać na początku na stołach z osobą, która mnie uczy (TYLKO) do momentu, aż trener by uznał, że jest ok - uważam, że jak w innych dyscyplinach trener od początku kreuje sportowców, tak tutaj dużo w ogóle można by w pokerze o tym pisać.

2) zacząć zdecydowanie na wyższych limitach (imo od NL50), czyli wcześniej uzbierać kapitał poza pokerem i wpłacić zdecydowanie większy bankroll, pozwalający na poważną grę od początku, na pełnym zaangażowaniu i świadomości, że to nie zabawa, a inwestycja/biznes, pomijając rake trap na stawkach mikro oraz oszczędzając mnóstwo czasu kisząc się na gównolimitach, dodatkowo odczuwając realnie godzinówkę.

Co do tego, że nie jest to takie proste i kolorowe - akurat u mnie tak to wygląda/ło. Uważam, że jeśli pisać o tak jak to wygląda w rzeczywistości, a nie ją pudrować.

EmiyaKiritsugu

Gratki Byku wyników, widzę wreszcie udało Ci się zwalczyć skutecznie 'chorobę odcinkową'. Do zobaczenia na nl50 z gatekeeperem barezikiem!

RobertByku2

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Gratki Byku wyników, widzę wreszcie udało Ci się zwalczyć skutecznie 'chorobę odcinkową'. Do zobaczenia na nl50 z gatekeeperem barezikiem!

Dzięki! No właśnie nie udało się tej choroby zwalczyć. Ja kopię się z koniem i źle się z tym czuję.

Co do NL50... Może kiedyś :D pozdrawiam!

jacojacek

Gratulacje. :gl:

RobertByku2

I'M BACK

Start: $100
Stawki: NL2 reg
Cel 1: powrót do $1000

Będę grał tylko w chwilach wolnych, a ich mam bardzo mało. Wpisy też będą sporadyczne. Chcę wrócić do kafla i wtedy ruszyć z celem drugim, czyli 2,5k i wrzucać na kalendarz jakieś rekreacyjne wyjazdy na gierki live, czego bardzo mi brakuje w całej tej zabawie z kartami. Nie daję sobie przedziału czasowego, bo wiem czym to się może skończyć - zmęczeniem i kiszką zamiast mózgu, co ostatnia próba pokazała dość jasno.

NL5 po przekroczeniu $150. Wchodzę na miękko.

Stay tuned.

DzikiHenry

I'M BACK

Będę grał tylko w chwilach wolnych, a ich mam bardzo mało. Wpisy też będą sporadyczne. Chcę wrócić do kafla i wtedy ruszyć z celem drugim, czyli 2,5k i wrzucać na kalendarz jakieś rekreacyjne wyjazdy na gierki live, czego bardzo mi brakuje w całej tej zabawie z kartami. Nie daję sobie przedziału czasowego, bo wiem czym to się może skończyć - zmęczeniem i kiszką zamiast mózgu, co ostatnia próba pokazała dość jasno.

Stay tuned.

A po czemu tak ?
w sensie, musiales hajc wyciagnac ? przeciez ogarniasz te stawki, jak masz rolla to nie jest to strata czasu ?

RobertByku2

Napisane przez DzikiHenry

I'M BACK

Stay tuned.

A po czemu tak ?
w sensie, musiales hajc wyciagnac ? przeciez ogarniasz te stawki, jak masz rolla to nie jest to strata czasu ?

Tak, zostawiłem stówkę i tak leżało. Odpocząłem i można raz na jakiś czas coś poklikać.

EmiyaKiritsugu

Będą odcinki wklejane?

RobertByku2

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Będą odcinki wklejane?

Będą :D