Przejdź do forum
Zagrać live, czyli ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zagrać live, czyli jak zbudować rolla, by to zrobić? Road to 10k (MBC)

347 Posty
56 Użytkownicy
611 Reakcje
21.3 K Wyświetlenia
pansoltyss

Napisane przez BRIGANTOS
dodatkowo grudzień-styczeń to miesiące z najsłabszym fieldem w skali roku [...]

dlaczego to najgorsze miesiące? to nie jest tak, że w zimę więcej osób siedzi w domach => więcej gra na pokerroomach?

FulHaus

Właśnie. Słaby field to jest latem, a nie zimą.

FIMLITJIHI

Latem w Argentynie, Chinach czy Polsce, bo nie wiem??

RobertByku2

Mały update.

Rzeczywiście max 1k dziennie mogę robić. Mieszczę się w granicach 2-3h na grę dziennie, co również pozwala mi na inne czynności i brak zbędnego żyłowania się. Więc tutaj tylko być systematycznym i będzie dobrze.

Po drugie - zmieniam stawki. Na początku miesiąca grałem pojedyncze stoły na NL25 i tak naprawdę polując na ryby nie zauważyłem żadnej różnicy między NL10, a NL25, więc gram regularnie tutaj. Sam mam z tym limitem nieco zatargów, bo tam najczęściej wpierdalałem na totalnych spazzach, overplayach, tilcie i mega głupich błędach własnych. Obecnie overall mam tam jedynie 37k handów (w sumie lifetime) i jestem przegrywający (-4 bb/100, około 16BI w plecy), ale widzę, że jestem w stanie tam wyjść na prostą i zacząć wygrywać. Jedynie podnieść skilla, co jest tu kluczowe/najważniejsze i będzie ok.

To co na pewno się zmieni wraz ze zmianą stawek, to ilość granych stołów. Cztery to będzie za dużo, więc idą dwa, z notatkami, pauzami, czasem dostępnym na przemyślenie rozdania. Widzę, że jestem w stanie tam wygrywać, dobrze selekcjonując stoły i seat.

Zadomowię się na 25tkach, może się uda rolla dobrze podnieść i wtedy wjedzie jakiś turniej live. Widziałem plan na następny rok (koniec lutego, początek marca) na wyjazd do Bratysławy. Bardzo chętnie bym tam pojechał, ale zobaczymy jak sprawy pozapokerowe się ułożą.

To tyle, GL i powodzenia na stołach! :f_drink:

Demiser

Jak nie wiem po co wy grindujecie nie grindując równocześnie PIO. To jakbyś chciał pisać aplikacje nie znając żadnego języka programowania.

woocash22

Zależy jaki jest cel. Ktoś kto lubi wygrywać żetony i mieć ładny graf może golić frajerów na micro bez solvera tempem 5zł na godzinę i cieszyć się grą . Ktoś kto chce zbudować karierę w pokerze , kupić mieszkanie czy zagrać WSOP main za kilka lat rzeczywiście prędzej dojdzie tam ucząc się niż grając micro.

RobertByku2

Napisane przez woocash22
Zależy jaki jest cel. Ktoś kto lubi wygrywać żetony i mieć ładny graf może golić frajerów na micro bez solvera tempem 5zł na godzinę i cieszyć się grą . Ktoś kto chce zbudować karierę w pokerze , kupić mieszkanie czy zagrać WSOP main za kilka lat rzeczywiście prędzej dojdzie tam ucząc się niż grając micro.

WSOP ME nigdy prawdopodobnie nie zagram, mieszkanie mam, a karierę to miał Boniek. Chcę mieć trochę funu grając live, a do tego potrzeba nieco kapitału (niekoniecznie bardzo dużo), który na mikro bezstresowo zbuduję.

RobertByku2

O moim 2023 roku w kartach słów kilka...

Rok pokerowo ledwo istniał, choć plany były nieco inne. Tak naprawdę niecałe 4 miesiące w ciągu całego roku mogę uznać, że coś grałem, z czego dwa bardzo porządnie (45k+ wolumenu miesięcznie). To mało, bardzo mało jeśli cokolwiek chce się ugrać.

Udało się na początku roku z $90 zrobić $1k, po czym odpuściłem całkowicie granie, a i nastawienie przy osiągniętym celu się wybitnie pogorszyło co również uznaję za swoją porażkę, gdyż z takim rollem można było myśleć spokojnie o NL25 bardzo regularnie (40 BI można grać komfortowo). Widzę u siebie potencjał, który sam marnuję.

Wróciłem do gry pod koniec roku i widzę jak totalnie rozsypany jestem w działaniach, bo coś zaplanuję, po czym robię coś innego i to w niemal każdym aspekcie. Brakuje mi sztywnego planu, trzymania się harmonogramu, wizji celu długoterminowego, skrupulatności i systematyczności. Planów na grę live nie chcę zmieniać, jest to mój cel główny na ten rok (czyli jakiś większy festiwal), natomiast sama gra na keszówkach (pisząc bardzo delikatnie) pozostawia wiele do życzenia.

Pozapokerowo natomiast był to najlepszy rok od lat. Wszystkie cele jakie zaplanowałem na 2023 rok udało się zrealizować. Zawodowo jest stabilnie z potencjałem na coś więcej. Finansowo jest również ok (i tu mam plany na więcej - mam na myśli powiększenie poduszki finansowej do kwoty 12-mcy wydatków, audyt umów ubezpieczeniowych, czy inwestycje). Prywatnie jest w porządku. Zdrowie jest względnie dobre, zawsze można coś polepszyć. Relacje są w porządku. Więc uznaję, że otoczenie okołopokerowe pozwala na dobre granie, bo głowa jest względnie czysta.

Tylko kurwa samo granie już niespecjalnie jest dobre... :censored:

Ciężko mi cokolwiek planować na rok 2024, bo sam widzę co się dzieje. Na Starsach mam $263 około, $1k mam zaplecza (gdzie zaczynam czuć, że niespecjalnie chcę ryzykować wpłacanie), ale wiem, że przez brak zdecydowania się na jeden konkretny plan działania, wszystko rozlatuje mi się w dłoniach. Wstępnie zaplanuję styczeń (i to tak bardzo wstępnie), a potem zobaczę co dalej się będzie działo. Granie live jest priorytetem, posiadanie rolla do tego również, także stay tuned.

Życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :f_drink:

A jakie stawki grałeś w tym roku? :)

Pytam, bo ten plan się chyba zmienił:

BRM chcę mieć bardzo restrykcyjne (jak dla osoby, która ma etat, a chcę mieć również komfort grania, bo to dla mnie najważniejsze). Z tego powodu na NL25 zawitam w momencie jak przekroczę 70 BI na te stawki.

Jako że widziałem Cię na nl100 i graliśmy razem na stołach. :)

RobertByku2

Napisane przez 7bekon7
A jakie stawki grałeś w tym roku? :)

Pytam, bo ten plan się chyba zmienił:

BRM chcę mieć bardzo restrykcyjne (jak dla osoby, która ma etat, a chcę mieć również komfort grania, bo to dla mnie najważniejsze). Z tego powodu na NL25 zawitam w momencie jak przekroczę 70 BI na te stawki.

Jako że widziałem Cię na nl100 i graliśmy razem na stołach. :)

Gdziekolwiek widziałem dobre stoły, to NL25-NL100 mając w tle możliwość dolewki. Dokładnie jak napisałem wyżej, nic nie trzymało się kupy (w sensie plany, a wykonanie), chociaż tam widziałem ogromne możliwości, bo przed świętami stoły były zajebiste na każdym limicie.

Również z tego powodu napisałem, że widzę ogromny potencjał, który marnuję, bo... Różnic to ja nie widzę między tymi stawkami. Ale to temat na pogadankę w innym czasie.

DzikiHenry

byku zagadaj do mnie po nowym roku moze razem sie bedziemy motywowac :) ja tez mam plany robienia volume next year , mam podobne odczucia, wszystko w zasiegu reki tylko egzekucja szwankuje

RobertByku2

Napisane przez DzikiHenry
byku zagadaj do mnie po nowym roku moze razem sie bedziemy motywowac :) ja tez mam plany robienia volume next year , mam podobne odczucia, wszystko w zasiegu reki tylko egzekucja szwankuje

Będzie dobrze. Dzięki, jak coś, to się odezwę.

Zapisuję się do Mega Bankroll Challenge znowu. Myślę, że to będzie dobry pomysł, bo dzięki temu miałem regularność. Czas nie ma znaczenia. Celuję teraz w kwotę większą, by motywacja była dłużej utrzymana (patrząc na doświadczenia z poprzednim celem). Lecę po 10k. Już zacząłem coś wczoraj i dziś, więc doliczę to do MBC. Zaczynam od $250 i nie będę dodawał dolewki. Każdy update w poniedziałki.

Stay tuned i życzę Wam super roku 2024! :f_drink:

Start: $250.00
Stawki: mikrostawki (na bieżąco będę pisał co gram)
Cel główny: $10000.00

RobertByku2

TYDZIEŃ #1

Ilość rąk razem: 9452
Stawki: NL2z + NL5z
Aktualny bankroll: $361.06
Zysk/strata: +$111.06
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 1

DzikiHenry

Juz mi wydluzyles sesje o 50% :D jest git :profit:

aleasy77

Ładnie, będzie pewnie próba przebicia 10k rozdań w ciągu tygodnia.

kamilnnn

Ślędze bloga od dawna

Oby 2024 był kilkunastokrotnie lepszy od 2023 :)
Do dzieła

RobertByku2

Napisane przez aleasy77

Chyba miałeś na myśli w ciągu dnia...

aleasy77

Napisane przez RobertByku2

Napisane przez aleasy77

Chyba miałeś na myśli w ciągu dnia...

No ładnie, widzę dobry tour pokerowy dzisiaj poszedł, ja zasiadam do drugiej sesji dzisiaj po pierwszej przedpołudniowej.

RobertByku2

TYDZIEŃ #2

Ilość rąk razem: 27401
Stawki: NL2z/reg + NL5z, NL10-25
Aktualny bankroll: $462.18
Zysk/strata: +$101.12
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 2

Riverek

W nawiazaniu do Twojego wpisu z 29.12.2023, to odnosnie kewstii zwiazanych z pokerem móglbym wlasciwie zrobic ctr+c, a nastepnie ctr+v u siebie na blogu :f_drink: Prawdopodbnie przystapie do bankroll challengu z dokladnie takim samym celem jak Twój czyli 10 000$. Niestety u mnie regularna gra szwankuje jeszcze bardziej niz u Ciebie :( Mimo to dobrze wiedziec, ze inni zmagaja sie z tymi samymi problemami. Powodzenia zatem, bede kibicowal i zagladal na Twój blog regularnie _drink:
Pozdrawiam,