Skip to forum
Sukcesy i porażki -...

Notifications
Clear all

Sukcesy i porażki - blog MTT

87 Posts
14 Users
134 Reactions
3,979 Views
WhiteEagle

Napisane przez Riverek
Ile wlasciwie grasz stolików w trakcie sesji? Jeden czy jednak wiecej no i jak wyglada u Ciebie gra na poszczególnych softach? Laczysz gry na poszeczgólnych softach czy jednak jeden konkretny na dana sesje??
Pozdrawiam,

Moja sesja od 1.03 wyglada tak. Wybrałem sobie 2 MTT na Unibet w formacie PKO, 9os, wpisowe 5 euro, które mogę zagrać codziennnie:
18:05 E1000 Battle Royale (Major)
20:30 E450 Freezeout PKO o 20:30.
W zależności od sytuacji w turnieju o 18:05 decyduję czy odpalić ten o 20:30.

Na innych roomach gram jak mam bilety, które muszę wykorzystać np. w niedzielę miałem 2 na WPT, w podobnych godzinach co na Unibet, więc zrezygnowałem z gry na Unibet. Ostatecznie sesja się tak potoczyła że każdy z 4 MTT mogłem zagrać.

Przez jakiś czas już grałem takie małe sesje i było ok, później ustaliłem ten cel na 100 MTT w ciągu miesiaca i zaczałem kombinować, aby go zrealizować. I to mnie zgubiło :) Teraz zamiast dorzucać dodatkowe turnieje wolę poświęcić ten czas na naukę MTT :)

Pozdrawiam :f_drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Kolejny kiepski tydzień za mną. Nic ciekawego się nie wydarzyło. Walka trwa :)

Bankroll Challenge

Tydzień 15
Cel: 2000$
Bankroll startowy: 200$
Bankroll z zeszłego tygodnia: 1842,38$
Aktualny Bankroll: 1783,99$
Liczba rozegranych MTT: 28
Profit tygodniowy: -58,39$

Reply
tojaczajka

Pamiętam że kiedyś też 2K było takim punktem granicznym, jak już się udało minac to za chwilę było 4.5K.

Reply
WhiteEagle

Napisane przez tojaczajka
Pamiętam że kiedyś też 2K było takim punktem granicznym, jak już się udało minac to za chwilę było 4.5K.

Może w moim przypadku też tak będzie :f_biggrin: Do portu niedaleko :f_drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Jedynym ciekawym wydarzeniem z zeszłego tygodnia była chęć dostania kawałka urodzinowego tortu Unibet. Podjąłem próbę w ostatni dzień promocji na HexaPro, w którym mnożnik x1000 padał co godzinę więc była "duża szansa" :) Niestety jackpota nie udało się trafić, a moja ostatnia walka odbyła się na stawkach 10 euro. W ostatnich 2 minutach odpaliłem z 16 stołów i nic. Było to zwięczenie mojej gry na HexaPro. Więcej nie dam się skusić :)

Coraz częściej patrzę w stronę casha, bardzo możliwe że po sesji MTT, będę grał z godzinkę NL10 w celu zrobienia rozeznania :)

Bankroll Challenge

Tydzień 16
Bankroll z zeszłego tygodnia: 1783,99$
Aktualny Bankroll: 1791,38$
Liczba rozegranych MTT: 21
Profit tygodniowy: 7,39$

Reply
aleasy77

Cześć, obecnie też gram na nl10 na PS i gry są w miarę przyjemne.

Reply
WhiteEagle

Napisane przez aleasy77
Cześć, obecnie też gram na nl10 na PS i gry są w miarę przyjemne.

Dzięki za info :f_drink:. Jak dostanę jakiś dobry bonus od PS to może odkurzę HM2 (o ile jeszcze to działa i trackuje) i trochę tam pogram. Jeśli jednak nie będą chcieli mnie przekupić bonusem to pozostanę na roomach bez HUD'a :) Na pierwszy ogień pójdzie GG, ale raczej dużo tego casha nie będzie :)

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Wczoraj udało się przełamać spadki i wygrać E1250 Session Saver , jest to mój drugi tytuł mistrzowski w tym turnieju. Ostatnia wygrana zakończayła się rekordem. Tym razem zabrakło kilka euro :)

Spoiler

Miło mi też ogłosić że w/w turniejem ukończyłem z sukcesem bankroll challenge przekraczając tym samym cel, którym było 2000$ w rollu. Dokładniej wygląda to tak:

Bankroll Challenge

Tydzień 17
Bankroll z zeszłego tygodnia: 1791,38$
Aktualny Bankroll: 2083,54$ :f_biggrin:
Liczba rozegranych MTT: 10
Profit tygodniowy: 292,16$

Na zakończenie mogę powiedzieć tylko jedno :coolface:

Spoiler

Reply
tojaczajka

Brawo, gratulacje!!!

Reply
elusivepl

Gratulacje:f_drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Napisane przez tojaczajka
Brawo, gratulacje!!!

Napisane przez elusivepl
Gratulacje:f_drink:

Dziękuję :f_drink:

"Święta, święta i po świętach" jak to mówi klasyk. Marzec też za nami więc pora na krótkie podsumowanie.

MTT MARZEC – PODSUMOWANIE
Ilość gier: 95
Kwota wpisowego: 521,89 €
Średnie wpisowe: 5,49 €
Wygrane: 746,44 €
Profit: 224,55 €
Czas poświęcony na naukę MTT: 34h 54 min

# SUKCES +
Ukończenie Bankroll Challange

# PORAŻKA -
Nie wykonanie ustalonych celi na marzec:
Poświęcić 40h na naukę – było blisko zabrakło ok. 5h
Grać tylko 9-os PKO, maks. 5€ / 5.50$ - w przyszłości nie mam zamiaru izolować się na jakiekolwiek rodzaje mtt, w szczególności gdy dają profit :)

Największym osiagnięciem w marcu jest niewątpliwie ukończenie Bankroll Challange, niestety marzec okazuje się też najsłabszym miesiącem jeśli chodzi o czysty profit stricte z MTT, suche liczby pokazują że zwiększona ilośc nauki nie pomogła, ale przecież nie od razu Kraków zbudowano :f_biggrin: Osobiście uważam że w tej chwili gram lepiej niż kiedykolwiek więc cierpliwie kontynuje dokształcanie w MTT i czekam na wyniki, które mam nadzieję przyjdą wcześniej niż później :coolface:

Po długim namyśle postanowiłem wystartować w nowym challangu :f_cool: Tym razem z kwoty 500 euro będę chciał zrobić 5000, ale tylko na Unibet grając tam turnieje i satelity za 5€ + freerolle i darmowe bilety.

Cele na Kwiecień
- Poświęcić na naukę 40h ( podejście drugie :) )

NOWY BANKROLL CHALLANGE
Start: 500 euro
Cel: 5000 euro
Gra: MTT
Room: Unibet

Reply
Riverek

Gratki! :f_drink: Troche sie obijales, bo prognozowalem, ze zrobisz to max do 15 marca, ale ok niech Ci bedzie, bo skoro marzec byl najslabszym miesiacem, to widocznie tak musialo byc ;) _drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Napisane przez Riverek
Gratki! :f_drink: Troche sie obijales, bo prognozowalem, ze zrobisz to max do 15 marca, ale ok niech Ci bedzie, bo skoro marzec byl najslabszym miesiacem, to widocznie tak musialo byc ;) _drink:

Dzięki :f_drink:

Pierwszy kwietniowy tydzień zakończony. Świąteczne rozleniwienie dało o sobie znać w postaci małej ilości gry, oraz nauki – trzeba będzie nadrobić w kolejnych tygodniach. Na Unibet zagrałem 12 MTT (w tym dwie satelity – bez premiowanego miejsca). Najlepszy wynik to 2 miejsce w E200 Megastack Turbo:

Spoiler

Od piątku 05.04.2024 ruszyłem z cashem, a dokładniej z Rush&Cash na GG do końca miesiąca będę grał NL2. Jeśli na koniec miesiąca wynik będzie na plus to przesiadam się na NL5 w kolejnym NL10 itd. Ewentualny zysk/strata nie będzie doliczany do BC. Narazie wygląda to tak:

Spoiler

BANKROLL CHALLENGE

Tydzień 1
Bankroll startowy: 500€
Cel: 5000€
Aktualny Bankroll: 547,76 €
Liczba rozegranych MTT: 12
Profit: 47,76€

Reply
Gomez224

Robisz świetne wyniki. Widać dużą regularność. Gratulacje :f_drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Napisane przez Gomez224
Robisz świetne wyniki. Widać dużą regularność. Gratulacje :f_drink:
Dzięki Gomez224 :f_drink: Z tego co czytam na Twoim blogu wynika, że Twoje wyniki są jeszcze lepsze :f_thumbsup: a NL25 z czasem odpuści, cierpliwości :f_biggrin:

W minionym tygodniu, największym sukcesem było wygranie w poniedziałek w satelicie biletu o wartości 50 euro, który wykorzystałem w niedzielę w turnieju E13000 Title Fight (Major). Długo w nim nie pograłem, ale udało się zdobyć 1 bounty :) W innych turniejach na Unibet powpadały jakieś drobne, które w sumie z w/w bounty dały tygodniowy profit w wysokości 52,45 euro. Zagrałem też 3 MTT poza Bankroll Challengem w których wygrałem 44,66$ (do skarpety xD) plus bilet 33$.

Co do Rush$Cash to narazie pauza, chyba już we wtorek oddałem większość tego co zarobiłem, testując jakieś samograje z ustawionymi rangami automatycznego foldu. Na razie skupiam się wyłącznie na MTT, a jeśli znowu najdzie mnie ochota na cash to na tapetę wlecą stoły regularne :)

Bankroll Challenge

Tydzień 2
Bankroll z zeszłego tygodnia: 547,76€
Aktualny Bankroll: 600,21€
Liczba rozegranych MTT: 20
Profit tygodniowy: 52,45€

Reply
aleasy77

A jak tam poziom turniejów z bounty na Unibet?

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Napisane przez aleasy77

Na moich stawkach 5 euro, poziom wydaje się być względnie niski, sam uważam że moje umiejętności gry MTT, są mocno do poprawy, a skoro udało mi się zbudować tam bankroll to field ma do poprawy jeszcze więcej :) Oczywiście mówię ogólnie bo na moich stawkach też są osoby imo bardzo dobrze grający, których na stole nie chcemy :)

Wczoraj zająłem 2 miejsce w E300 Community PKO 9-max. Jest to turniej dla społeczności z LB. Niestety zagrałem na niezarejestrowanym loginie i punkty nie zostały doliczone do profilu :facepalm:

Spoiler

Reply
WhiteEagle

Cześć,

W ostatnim tygodniu, postanowiłem zrobić krok do przodu z nauką i po zbadaniu rynku od 16.04 ruszyłem z kursem od RYE. Po ukończeniu darmowych lekcji, byłem zadowolony z jakości przekazywanej wiedzy więc zainwestowałem i wykupiłem kurs główny "Tournament Masterclass Apprentice", który z kodem rabatowym był o 200$ tańszy :) Ogólnie jeśli chodzi o naukę to moim największym leakem był brak planu. Teraz cały proces nauki mam poukładany, więc wystarczy tylko przysiąć i chłonąć wiedzę :)

Jeśli chodzi o grę, to w ramach BC zagrałem 13 MTT, a najlepszy wynik był w ostanim poście :) Pewnie to zbieg okoliczności, ale cały winrate z zeszłego tygodnia zrobiłem już po rozpoczęciu kursu ;)

Bankroll Challenge

Tydzień 3
Bankroll z zeszłego tygodnia: 600,21€
Aktualny Bankroll: 698,25€
Liczba rozegranych MTT: 13
Profit tygodniowy: 98,04€

Reply
aleasy77

Napisane przez WhiteEagle
Cześć,

Napisane przez aleasy77

Na moich stawkach 5 euro, poziom wydaje się być względnie niski, sam uważam że moje umiejętności gry MTT, są mocno do poprawy, a skoro udało mi się zbudować tam bankroll to field ma do poprawy jeszcze więcej :) Oczywiście mówię ogólnie bo na moich stawkach też są osoby imo bardzo dobrze grający, których na stole nie chcemy :)

Wczoraj zająłem 2 miejsce w E300 Community PKO 9-max. Jest to turniej dla społeczności z LB. Niestety zagrałem na niezarejestrowanym loginie i punkty nie zostały doliczone do profilu :facepalm:

Spoiler

Dzięki za odpowiedź, będę musiał w takim razie spróbować zagrać tam jakieś turnieje.

Reply
WhiteEagle

Cześć,

W zeszłym tygodniu do sesji wdarło mi się trochę haosu, który opanowałem pod koniec tygodnia :) Co prawda tygodniowy wynik na plus, jednak brak konkretnego planu, mocno rozbijał mi granie. Najlepsze miejsce w zeszłym tygodniu to drugie w turnieju E300 Turbo PKO.

Spoiler

W związku z przerabianiem kursu od RYE będę się skupiał tylko na formacie mtt którego kurs dotyczy. Od dziś gram wyłącznie gry bez bounty na 9,8 osób. Na Unibet, mało jest takich gier za 5 euro, więc postanowiłem przejść na stawki wyżej gdzie codziennnie będę miał do rozegrania dwa majorsy, ale nie mam zamiaru się ograniczać tylko do tego roomu. Skutkiem tego postanowienia jest rezygnacja z Bankroll Challange który miałbyć rozgrywany tylko na Unibet i tylko na stawkach 5 euro, dzisiejsza aktualizacja jest ostatnią. Nie rezygnuje z bloga, więc od czasu do czasu coś napiszę :)

Bankroll Challenge

Tydzień 4
Bankroll z zeszłego tygodnia: 698,25€
Aktualny Bankroll: 777€
Liczba rozegranych MTT: 18
Profit tygodniowy: 78,75€

Reply