Przejdź do forum
PLO Bankroll Challe...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO Bankroll Challenge

36 Posty
12 Użytkownicy
55 Reakcje
1,415 Wyświetlenia
luczyk10

TYDZIEŃ #4

Ilość rąk razem: 5999
Stawki: PLO5 reg i zoom
Zysk/strata: -36,22$
RB: 18,32$
Aktualny bankroll: 194,79$

3 tydzień z rzędu pod kreską ale to tylko przez fatalny wynik na zoomach których wielokrotnie już obiecywałem sobie że mam ich nie grać. Nie mniej jednak bez mocnej poprawy gry będę skazany na porażkę i nawet duda nie będzie w stanie mnie ułaskawić :milord:

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #5

Ilość rąk razem: 1712
Stawki: PLO5 reg
Zysk/strata: -4,8$
RB: 5,88$
Aktualny bankroll: 195,83$

Odpowiedz
Cytat
Moderator
sebadread

Hello!

Remember update the post of The Bankroll Challenge in the English community.

Regards!

Odpowiedz
Cytat
Named2

Analizujesz handy po rozegraniu? Przed kazda sesja proponuje odpalic PLO Skillsa w MM. Szybko zobaczysz preflop leaki i powinny poprawic winrate. Wklej jakies ciekawe rozdania i powodzenia. :)

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

Coś tam analizuje ale od zawsze była to moja słaba strona, z tym PLO skills dobry pomysł na pewno wdrożę to jako rozgrzewkę przed sesją. Chciałbym się jeszcze odnieść do zmiany softu na GG, nie sądziłem że różnica w grze będzie aż tak duża. Jest sporo plusów ale nadal nie mogę się przyzwyczaić do gry bez huda, braku table selection, i tych straddlujących rusków.

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #6

Ilość rąk razem: 4324
Stawki: PLO5 reg + kilka mtt
Zysk/strata: -13.54$
RB: 13,69$
Aktualny bankroll: 194,33$

Pierwsza ręka jaką chciałbym się podzielić to omaholic milions za 54$ grany z satki. To ostatni stage przed finałem a więc struktura turbo. Kryłem obu więc dodatkowo było do wzięcia 40$ z bounty ale nie wiem czy to ok call bez nuts flush draw.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Dahid84

fold pre nawet ds. Masz BB za soba i nie wiele dominujesz. Masz 3 parę która nie jesteś wstanie się umocnić do nutsa każda 2 karta z twojej ręki daje komuś cos flush na k cienko wyglada gdy mp, wsuwa a co call i gatszot i grasz w bingo. Nawet jeśli już doszedłem do calla to dostałem aż dość info w 3 way pot do tego żeby zagrać fold.

Odpowiedz
Cytat
Demiser

Dobrze że grasz micro bo na omaszce to totalna lipa od tego PLO100 i nie ma z kim grać.

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #7

Ilość rąk razem: 3904
Stawki: PLO5 reg + NL5 + mtt
Zysk/strata: +5,12$
RB: 36,9$
Aktualny bankroll: 221,16$

Po kolejnej słabej sesji w 4 karty w sobotę odpaliłem sobie holdema. Grało się bardzo przyjemnie, może to przez dobry run może po prostu dawno nie grałem cash w NLH i wrócił fun z gry który kiedyś utraciłem. Chyba będę miksował z PLO, zobaczymy co z tego wyjdzie. W końcu wpadła też nagroda z GGCare także udało się odrobić część strat. Zagrałem też kilka satek do urodzinowego mastersa, dwa razy o włos byłem od ticketu ale niestety brakło jednego flipa.

Miałbym też kilka rąk do analizy
1. Tutaj wydaje mi się że przeciwnik będzie miał sporo gorszych kombinacji Qx

Spoiler

2. Bije mnie tylko 2 combo więc teoretycznie jest wiele gorszych fulli od mojego.

Spoiler

3. Limpowana pula więc przeciwnik może mieć dosłownie wszystko a taki pot raise chyba zawsze będzie oznaczał tutaj lepszy układ od mojego.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
karniak

czesc,

Rozdania :
1. standard
2. EZ fold, teoretycznie zalezy od agresji przeciwnika, ale mimo, ze blokujesz 985, to 98 powinno raisowac turn. Takze dobry gracz czasami moze jakies TJQx zagrac w ten sposob i zamienic w blef, ale mimo wszystko czesciej zobaczysz tam 9T.
3. Ponownie EZ fold. 57 wsuwa na Twoj raise w turnie, wiec zostaja tylko set/2P i jakies FD, ale 3 kiery na twojej rece blokuja je mocno + nie blokujesz boardu. Takze biorac to pod uwage, fold na river.

Wydaje mi sie, ze na tych stawkach wystarczy grac st8-forward. Mocno valuebetowac, czasami nawet thin, a zrzucac sie na srednio rozgarnietych graczy w takich spotach. Chyba, ze sa to jakies overagro fisze, to nie.

Powodzenia!
pzdr

PS. prawda jest taka, ze niskie stawki up to 200 - trzeba grac mega tight ze wzgledu na kosmiczny rake.

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

Karniak dzięki za feedback.

TYDZIEŃ #8

Ilość rąk razem: 5623
Stawki: PLO5 + NL5
Zysk/strata: -7,96$
RB: 26,59$
Aktualny bankroll: 239,79$

W tym tygodniu wariancja nie rozpieszczała, jestem 7 BI pod ev. Ale gorsze jest to że zaczynam doświadczać czym jest to całe pvi bo rb ze skrzyni spadł do jakichś 30%. Grając nlh sporo spada też nagroda z LB, przy podobnej liczbie czasu na omaszcze miałem po 2-3$ za dzień a teraz to max 0,7$

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #9

Ilość rąk razem: 4574
Stawki: PLO5 + NL5 + mtt
Zysk/strata: -26,07$
RB: 30,16$
Aktualny bankroll: 231,75$

Bardzo słaby tydzień w moim wykonaniu. W marcu spróbuje się przerzucić na fasty. Zaczynam od dwójek jak ogarnę to pomyślimy o wchodzeniu wyżej. Musze też popracować nad adaptacją rangy pod ten wariant z wizardem.

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #10

Ilość rąk razem: 2445
Stawki: NL2z
Zysk/strata: +7,17
RB: 3,99$
Aktualny bankroll: 243,86$

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #11

Ilość rąk razem: 989
Stawki: NL2z +mtt
Zysk/strata: +1,31
RB: 3,04$
Aktualny bankroll: 254,36$

Ten tydzień praktycznie bez gry na GG, kilka deepów w sobotnich mtt było ale bez super rezultatów. Zacząłem też coś ostatnio grywać na aplikacjach KKPoker i PPPoker ogólnie całkiem spoko, ale nie będę tego wliczał do challangu. Najlepszy rezultat z tego tygodnia:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez Demiser
Dobrze że grasz micro bo na omaszce to totalna lipa od tego PLO100 i nie ma z kim grać.

na $100/$200 widze chlopa co chce grac na deepie w plo a na holdemie nikogo nie ma.

Odpowiedz
Cytat
luczyk10

TYDZIEŃ #12

Ilość rąk razem: 2201
Stawki: NL2z +mtt
Zysk/strata: -1,06$
RB: 5,14$
Aktualny bankroll: 263,54$

Pokerowo nie wiele się ostatnio dzieje ale udało mi się wygrać pakiet dwóch ticketów na POT w Koszycach także wkońcu wybiorę się na jakiś turniej za granice.

Odpowiedz
Cytat