Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Zagrać live, czyli jak zbudować rolla, by to zrobić? Road to 10k (MBC)

347 Posts
56 Users
611 Reactions
21.3 K Views
PhoenixAssassin

Ja już to kiedyś liczyłem i wyszło mi, że NL25 bardziej opłaca się grać na GG. Rake jest tam bodajże 2bb/100 wyższy, ale rakeback i stoły dużo lepsze. Jak nie grałeś tam dużo, to pvi będziesz miał wysokie, więc warto to wykorzystać. Na starsowym NL25 da się znaleźć stoły z 2-3 fishami, ale nie jest to łatwe. Ogólnie mam wrażenie, że fish/reg ratio na NL25 jest gorsze niż na NL50, jedynie większa ilość stołów ratuje ten limit

RobertByku2

Napisane przez PhoenixAssassin
Ja już to kiedyś liczyłem i wyszło mi, że NL25 bardziej opłaca się grać na GG. Rake jest tam bodajże 2bb/100 wyższy, ale rakeback i stoły dużo lepsze. Jak nie grałeś tam dużo, to pvi będziesz miał wysokie, więc warto to wykorzystać. Na starsowym NL25 da się znaleźć stoły z 2-3 fishami, ale nie jest to łatwe. Ogólnie mam wrażenie, że fish/reg ratio na NL25 jest gorsze niż na NL50, jedynie większa ilość stołów ratuje ten limit

Nie grałem tam nigdy. Z tego co czytam, mają depo bonus 100% do $600, więc podbuduję się, by mieć te 40 BI i najprawdopodobniej tam zawitam. Rozważam również wjazd na WPT, choć ciężko mi określić, czy tam jest wszystko ok (ilość stołów, gracze, poziom, czy jest bociarnia, itp.). Dopóki nie ugram kafla, na razie to tylko luźne rozważania.

Gomez224

Nie wiem jak na innych roomach ale P* ciągle jest jednym z większych na których da się grać. Oczywiście jeśli zestawimy to co było te 10-15 lat temu to wypada blado. Obecnie ruch jest taki jak w szczytowych momentach na takich roomach jak Titan Poker/Everest Poker/Poker Paradise/Betsson Poker nawet Party Poker miał kiedyś większy ruch niż teraz Starsy. Zobaczymy co będzie za kilka lat ale prognozuję dalszy trend spadkowy.

Demiser

Napisane przez Gomez224
Nie wiem jak na innych roomach ale P* ciągle jest jednym z większych na których da się grać. Oczywiście jeśli zestawimy to co było te 10-15 lat temu to wypada blado. Obecnie ruch jest taki jak w szczytowych momentach na takich roomach jak Titan Poker/Everest Poker/Poker Paradise/Betsson Poker nawet Party Poker miał kiedyś większy ruch niż teraz Starsy. Zobaczymy co będzie za kilka lat ale prognozuję dalszy trend spadkowy.

Oczywiście że będzie dalej spadać. Poker to wymierająca branża. Podziwiam każdego kto próbuje się rozwijać w czymś, w tym nie ma totalnie przyszłości. Z 7-10 lat temu mówiło się o tym, że trzeba zarabiać 3x średnia krajowa żeby to miało sens. Czyli dzisiaj ok 16,5k złotych. Kto w bongerze robi taki pitos dzisiaj? Dobre regi NL200. A przypominam, że NL200 zoom już stał się ekskluzywną rozgrywką która nie działa 24/7 jak kiedyś. A jak chcesz grać wyższe limity to już tylko emigracja zostaje, bo w PL nie ma to sensu. Chyba że masz dojsć na jakieś lewe roomy.

Btw: Nawet niegdyś postrzegany jako gówniany copywriting da dzisiaj zarobić z 20k netto miesięcznie jeśli masz specjalizację i potrafisz negocjować. Te skille możesz zdobyć w 3 lata. Czyli gdzieś tyle ile szkoli się od zera pokerzystę żeby grał NL200+. A możliwości gigantycznie większe. A to jest tylko jakieś głupie riserczowanie i pisanie, gdzie nawet studiów nie potrzeba xD Szkoda gadać z tym pokerem.

Kidmann84

Demiser widzę, że z programistów przerzuciłeś się na copywriterów :f_biggrin:. Ciekawy jestem jednego skąd ty bierzesz te dane o zarobkach, bo moim zdaniem są totalnie z dupy:f_drink:.

Demiser

Napisane przez Kidmann84
Demiser widzę, że z programistów przerzuciłeś się na copywriterów :f_biggrin:. Ciekawy jestem jednego skąd ty bierzesz te dane o zarobkach, bo moim zdaniem są totalnie z dupy:f_drink:.

Programista zawsze dobrze zarobi, więc podałem przykład zajęcia, które nie jest tak lukratywne, a jednak oddaje jak się okazało. Skąd biorę dane? A oglądam rózne materiały. Ciekawi mnie jak żyją ludki w innych branżach. Z 20k zł to mało kto tam zarobi, ale da się. A jak ktoś pracuje dla zagranicy bo ma super angielski to już w ogóle na luzie taka kaska.

RobertByku2

TYDZIEŃ #7

Ilość rąk razem: 0
Stawki: NLnic
Aktualny bankroll: $428.95
Zysk/strata: $0.00
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 7

Wakacje i po wakacjach. W tym tygodniu będzie pierwsze klikanie, o ile znajdę trochę czasu. Spokojne NL10 i pojedyncze stoły NL25.

RobertByku2

TYDZIEŃ #8

Ilość rąk razem: 6526
Stawki: NL2-25
Aktualny bankroll: $610.09
Zysk/strata: +$181.14
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 8

Żarło.

W rollu miałem już $650, zrobiłem shoty na NL25 i się nie udało. Niestety tam dostaję po łbie i nie umiem się tam odnaleźć. Póki co trzymam się NL5/10.

RobertByku2

TYDZIEŃ #9

Ilość rąk razem: około 10k
Aktualny bankroll: $575.39
Zysk/strata: -$34.70
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 9

RobertByku2

TYDZIEŃ #10

Ilość rąk razem: 6988
Stawki: NL2-25 i dwa stoły NL50
Aktualny bankroll: $661.68
Zysk/strata: +$86.29
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 10

RobertByku2

Taki setup widzieć, to również rzadkość...

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.01 (100.5 bb)
BB: $1.72 (86 bb)
UTG: $2 (100 bb)
MP: $0.68 (34 bb)
Hero (CO): $2.30 (115 bb)
BTN: $4.23 (211.5 bb)

Preflop: Hero is CO with 7♣: 9♣:
2 folds, Hero raises to $0.05, BTN folds, SB calls $0.04, BB calls $0.03

Flop: ($0.15) 6♠: 4♣: J♣: (3 players)
SB bets $0.08, BB calls $0.08, Hero calls $0.08

Turn: ($0.39) 3♥: (3 players)
SB checks, BB checks, Hero checks

River: ($0.39) T♣: (3 players)
SB bets $0.40, BB raises to $0.80, Hero folds, SB raises to $1.88 and is all-in, BB calls $0.79

Results:

Spoiler

$3.57 pot ($0.18 rake)
Final Board: 6♠: 4♣: J♣: 3♥: T♣:
SB showed A♣: Q♣: and won $3.39 ($1.67 net)
BB showed 8♣: K♣: and lost (-$1.72 net)
Hero mucked 7♣: 9♣: and lost (-$0.13 net)

aleasy77

No bardzo rzadko nawet, są też moi ulubieńcy widzę, co nie 3betuja AQs na SB a nawet i AK czy QQ+ a potem odpalają donkbety albo raise z dupy na flopie.

RobertByku2

TYDZIEŃ #11

Ilość rąk razem: 7386
Aktualny bankroll: $578.99
Zysk/strata: -$82.69
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 11

Pod koniec tygodnia musiałem zrobić cashout mały (okolice $73), który dosilę z powrotem na początku miesiąca. Nie zmienia to faktu, że i tak w ciry. Zbyt dużo fancy play i spazzów znów się pojawiło, no i skaczę pomiędzy limitami, nie umiejąc skupić się na jednym limicie i grać zaplanowane w miesiącu rozdania.

RobertByku2

Super setup się trafił :D

Gomez224

Jest i pokerek :) Gratulacje :f_drink:

RobertByku2

TYDZIEŃ #12

Ilość rąk razem: nie pamiętam, podam wieczorem
Aktualny bankroll: $672.04
Zysk/strata: +$93.05
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 12

RobertByku2

TYDZIEŃ #13

Ilość rąk razem: 4678
Stawki: NL5-25
Aktualny bankroll: $708.26
Zysk/strata: +$36.22
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 13

RobertByku2

TYDZIEŃ #14

Ilość rąk razem: blisko 5k
Stawki: NL5-25
Aktualny bankroll: $589.06
Zysk/strata: -$119.20
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 14

RobertByku2

Na stołach nieco dymy.

Zjechałem do granicy $510, mając w tym miesiącu peak w rollu $850. Zjazd o ponad 40% boli bardzo mocno. Nie wyszło na NL25, zszedłem na NL10, po czym tam mając też swoje złe akcje już grałem NL2 i NL5. Niestety, to nie tylko wynik collerów, badbeatów, itp. Dokładam również nieco od siebie, klasycznie. Jak już czuję grzałkę, to wychodzę ze stołów, natomiast proces się powtarza - jak parę batów dostanę, grzeję się, spazznę to tu i tam i schodzę. Dochodzi do procesu results oriented i mamy dobry mix.

Do tego przeniosłem się w tym miesiącu na GG Poker, żeby wykorzystać Deposit Bonus i Honeymoon. Ledwo zacząłem go wyrabiać i się okazało... że ciule z GG zablokowali mi możliwość dalszego wyrabiania bonusa, bez podania przyczyny (kontaktowałem się z nimi mailowo już w tej sprawie, nic nie zdziałam). Jest widoczna różnica w playerpoolu, ale rake jest tak duży, że zżera w cholerę wypracowanych dolców. Zrobię Honeymoon do końca i się zastanowię, czy dalej będę chciał tam grać, skoro zrobili mnie w chuja. Na Pokerstars jest zdecydowanie mniej ludzi, ale... nie wiem. Lepiej mi się tam grało? Ciężko to ocenić...

Nie mam na razie planu co robić dalej. Będę grał prawdopodobnie NL2 i NL5, by się podbudować mentalnie. Przerwa nie ma sensu, bo zawsze się proces powtarza. Mam złoto, więc również jakieś zagraniczne materiały przerobię odnośnie tiltowania/spazzowania tu na PS. Niestety ubolewam, że polska sekcja jest dosłownie martwa, a współpraca z psychologiem sportowym indywidualnie (przy tych stawkach co gram) mija się z celem, bo poniesiony koszt, jest niespółmierny do ewentualnych zysków. Przy wyższych limitach, typu NL100+ miałoby to sens.