Może jak grałeś jeszcze tak z miesiąc wcześniej na ggp, te bilety są może z tej promocji pokerstrategy co pojawiło się kilka informacji w zakładce news, ale nie aktualizowali nic teraz na ten temat a zaraz po zakończeniu tej promocji miało być losowanie biletów tych GGMasters, C$, jakiś obrotów do kasyna, itd.
Napisane przez aleasy77
Może jak grałeś jeszcze tak z miesiąc wcześniej na ggp, te bilety są może z tej promocji pokerstrategy co pojawiło się kilka informacji w zakładce news, ale nie aktualizowali nic teraz na ten temat a zaraz po zakończeniu tej promocji miało być losowanie biletów tych GGMasters, C$, jakiś obrotów do kasyna, itd.
Jak widać było w newsach, faktycznie to z promki z losowania
Jedynie czekam na dodanie biletów, bo GG dał mi ich... za mało, niż deklarowano w newsie. Jak będę miał je wszystkie, to spróbuję swoich sił. Może COKOLWIEK uda się skeszować, co będzie miłym dodatkiem do bankrolla.
Fajny blog, kibicuję! 😊 Ja wracam do gry po dłuższej przerwie i zastanawiam się, gdzie obecnie najlepiej grać. Słyszałem wiele opinii, że rake na GG Poker jest bardzo wysoki, ale według kalkulacji na stronie PrimeDope Rake Calculator wydaje się, że i tak jest niższy niż na PokerStars.eu. Wygląda na to, że pod tym względem PokerStars.com i PokerStars.eu różnią się dość znacznie. Czy ktoś może to potwierdzić, czy może się mylę?
Ilość rąk razem: kilka k
Stawki: NL25-50
Aktualny bankroll: $1524.89
Zysk/strata: +$143.99
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 24
Siema, widzę że powoli do celu z ciekawości ile rozdań klikasz tygodniowo? Miksujesz nl 25-50 równomiernie Czy nl50 podejmujesz tylko jak siedzi gruba ryba? Ogólnie i zerkam od dłuższego czasu na bloga i kibicuje, mam nadzieje, że niebawem spotkamy się przy stołach
Napisane przez PokerPlayer2023
Siema, widzę że powoli do celu z ciekawości ile rozdań klikasz tygodniowo? Miksujesz nl 25-50 równomiernie Czy nl50 podejmujesz tylko jak siedzi gruba ryba? Ogólnie i zerkam od dłuższego czasu na bloga i kibicuje, mam nadzieje, że niebawem spotkamy się przy stołach![]()
Cześć!
Staram się robić między 500, a 1000. Docelowo najlepiej byłoby 1k, ale nie zawsze się udaje. Na NL50 siadam tylko gdy widzę rybę.
Bekon teraz siedzi na nl50. Czy będziesz jedynym który podejmie rękawicę? Wielu już było takich co wydygało tuż przed pojedynkiem.
Napisane przez EmiyaKiritsugu
Bekon teraz siedzi na nl50. Czy będziesz jedynym który podejmie rękawicę? Wielu już było takich co wydygało tuż przed pojedynkiem.
Nie
Ilość rąk razem: około 2k
Aktualny bankroll: $1600.38
Zysk/strata: +$75.49
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 25
Ilość rąk razem: 7567
Aktualny bankroll: $1869.23
Zysk/strata: +$268.65
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 26
Ilość rąk razem: niewiele ponad 5k
Stawki: NL50-100
Aktualny bankroll: $2530.75
Zysk/strata: +$661.52
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 27
Żarło bardzo, aż się boję korekty.
Grałem już wyżej, zazwyczaj tylko wtedy kiedy była gruba ryba. Nie zmienia to faktu, że wówczas czuję duży dyskomfort (mimo, że było to opłacalne) w trakcie gry. Nawet z tuńczykiem nie jest tego warte i mam nauczkę. Tydzień emocjonalnie był dla mnie zbyt szarpany i nie potrzebuję tego czuć, bo sam się prowokuję na błędy i spazzy. W tym tygodniu mnie to ominęło, ale po co ryzykować. Lepiej się czuję z powolnym wzrostem, wiedząc, że mam mnóstwo BI w zapleczu.
To taki wniosek z tego tygodnia.
Ale jedziesz z tematem, widzę że za szybko się nie spotkamy przy stolikach
Gratulacje:f_drink:
Ilość rąk razem: 3k
Stawki: NL5-25
Aktualny bankroll: $2423.26
Zysk/strata: -$107.49
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 28
Będę miał więcej czasu, to w następnym poście co nieco rozszerzę.
Trochę nie pisałem, więc wypada opisać poczynania w budowie rolla.
Sprawa #1 - z biletów, które wygrałem w loterii... skeszowałem dosłowne $0.00
Jak już odpadałem to klasycznie, prelfop KK<55 w GG Masters, w Bounty Hunter 99<88 preflop, inne podobnie, bez historii. Z tego powodu właśnie myślałem, że uda się zamienić to na C$. Byłoby to zdecydowanie rozsądniejsze w moim przypadku.
#2 - jestem niemal w 1/4 swojego celu challenge. Podejmuję próby grania NL50-100, grając dosłownie na rybę, natomiast czuję, że jestem jednym ze słabszych na stole zawodników. Brakuje mi do pokonywania tych stawek skilla (moje generalne zdanie). Dlatego w spokoju będę grał NL25 w tym momencie, mając na uwadze swoje odczucia wypisane w tamtym tygodniu.
#3 - jestem świadomy tego, że miałem heatera. Upswing był naprawdę spory i wolę dmuchać na zimne, by z pokorą przyjąć, że po prostu żarło. Niby stan zbudowanego rolla jest PODOBNO wyznacznikiem poziomu skilla, natomiast w moim przypadku niekoniecznie tak to wygląda. Tutaj również muszę skupić uwagę na moje emocje w trakcie grania i śledzenie, czy one pomagają mi w sesji, czy nie. Jeśli nie - sit out.
To byłoby na tyle. Powodzenia na stołach, z fartem!
Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Hero (SB): $29.36 (117.4 bb)
BB: $40.60 (162.4 bb)
UTG: $26.44 (105.8 bb)
MP: $9.78 (39.1 bb)
CO: $47.20 (188.8 bb)
BTN: $25.94 (103.8 bb)
Preflop: Hero is SB with Q♣: J♣:
4 folds, Hero raises to $0.60, BB calls $0.35
Flop: ($1.20) 9♦: 3♦: J♠: (2 players)
Hero bets $0.38, BB calls $0.38
Turn: ($1.96) 2♠: (2 players)
Hero checks, BB bets $1.40, Hero calls $1.40
River: ($4.76) 2♥: (2 players)
Hero checks, BB bets $4.55, Hero calls $4.55
Results:
Spoiler
$13.86 pot ($0.62 rake)
Final Board: 9♦: 3♦: J♠: 2♠: 2♥:
Hero mucked Q♣: J♣: and lost (-$6.93 net)
BB showed 2♦: 2♣: and won $13.24 ($6.31 net)
Jest jedno rozdanie z dziś, które chciałbym wrzucić, a w sumie dawno nie wrzucałem jakichkolwiek handów.
Gościu na BB 27/21/10 na dużej próbce, Won SD 52, WWSF 44
Zależało mi, żeby od turna zaczął strzelać z FD, T8, JT, 9x, 88-TT, broadwayami. Jednak na river potuje i widząc jego staty nie jestem pewny, czy call jest ok. Czy to bierzecie?