Przejdź do forum
Zagrać live, czyli ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zagrać live, czyli jak zbudować rolla, by to zrobić? Road to 10k (MBC)

347 Posty
56 Użytkownicy
611 Reakcje
21.3 K Wyświetlenia
PokerPlayer2023

As played to Call, raczej tego nie foldujemy szczególnie BvB. Osobiście nigdy nie gram check turn po becie flopa - jakoś to mi się kupy nie trzyma. Według mnie opcje są takie - Albo Check flopa który zapewne jest jakąś opcją, albo Bet Flop i Bet turn z decyzją na river.

Pytanie jest tak naprawdę czy on ręce typu QT,T8 czy FD gra jako pure call, wydaję mi się, że część tych rąk powinna grać raise na flopie a to zmniejsza ilość potencjalnych betów które powinien według Ciebie mieć.

Po check na turnie osobiście na miejscu oponenta QT i T8 gram overbet 150% albo i wyże - to samo robię z 22 i 33 > później mamy łatwy all in na river przy stosunkowo zakładając bezpieczną kartę. Jego linia bardziej wskazuje na cos typu QJ, KJ,AJ dla value i do tego chybione T7s,54s,87s i może jakies fd.

Aczkolwiek to tylko moja opinia i analiza rozdania, więc zaznaczam że mogę się mylić. Możliwe też, że patrzę na na to rozdanie przez pryzmat swojej gry - podczas gdy przeciętny gracz nl25 pewnie nie ma zbyt wielu overbetów w swoim range nawet z value, a co dopiero z bluffem.

aleasy77

No ja też w sumie betowalbym turn jeśli poszedł cbet flop, backdoory z pikami łapią tutaj flush draw, może kontynuować na flopie jakieś As3s przykładowo.
Co do overbetow, nie tak często je widuje na nl25, miałem spoty, gdzie ja to robiłem na turn, ale dostawałem same foldy.

PokerPlayer2023

Też mi się wydaję, że gracze tego nie używają. Natomiast ja zapewne nadużywam :f_drink::f_drink:

RobertByku2

TYDZIEŃ #29

Ilość rąk razem: 3k
Stawki: NL25-50
Aktualny bankroll: $2583.54
Zysk/strata: +$160.28
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 29

Miloszpoker2

Elegancko bankroll rośnie :f_thumbsup: Wróciłeś na starsy jednak z WPT?

RobertByku2

Napisane przez Miloszpoker2
Elegancko bankroll rośnie :f_thumbsup: Wróciłeś na starsy jednak z WPT?

Byłem tam chwilę, może jeszcze wrócę. Owszem znajdzie się tam ryby, ale ten soft jest straszny, nie da się grać, ani analizować dobrze handów. Soft bardzo często się wiesza, crushuje, jest bardzo zasobożerny (widząc Menadżer zadań na Windowsie to aż zaskakująco dziwi, jak bardzo). Plus granie 8-handed z ante to zupełnie inna dynamika, której połapać również nie umiem. Na WPT notowanie "ręczne" ilości handów, czy stawek jest dla mnie uciążliwe. O braku color codingu i notatek nawet nie wspominam. Uznałem, że dla mnie i genralnego rozwoju (to tylko moje zdanie), lepsze będzie granie jednego/dwóch stołów tam, gdzie mogę korzystać z trackera, soft jest ok, analizować handy na bieżąco, mieć hand history, grać 6-Max.

Nie oznacza to, że nie będę wcale tam grał, bo prawdopodobnie będę. Wcześniej jednak lepiej się przygotuję do tamtych gier, bo to zupełnie inna rozgrywka (8 Max, z ante i bomb potami)

Dahid84

Coinpokere ? dali możliwość grania z hudem. NIe bardzo wiem jak zacząć tam grać. Starsy juz mocno siadają z ilością graczy, trzeba szukać drugiego softu żeby dokładać stoliki.. Ktoś może próbował tam grać ? Albo może wie czy jest jakiś soft z hudem ?

RobertByku2

Napisane przez Dahid84
Coinpokere ? dali możliwość grania z hudem. NIe bardzo wiem jak zacząć tam grać. Starsy juz mocno siadają z ilością graczy, trzeba szukać drugiego softu żeby dokładać stoliki.. Ktoś może próbował tam grać ? Albo może wie czy jest jakiś soft z hudem ?

Niestety nie pomogę, nigdy nie grałem na Coinpoker, więc zapytaj o to może w innym dziale. Albo może inni coś wiedzą więcej :D

gorskey

Drive hud i Hand2note na Coinpoker chodzi bez problemow.

RobertByku2

TYDZIEŃ #30

Ilość rąk razem: kilka k, nie umiem oszacować
Aktualny bankroll: $2632.00
Zysk/strata: +$48.46
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 30

Dodaję podsumowanie tygodnia dziś, bo jutro nie będę miał nawet chwili, by to dodać.

Z racji tego, że PokerStars nieoficjalnie wychodzi z polskiego rynku mam sam duże wątpliwości, gdzie kontynuować rozgrywkę. Gram rekreacyjnie, mam swoją pracę, więc nie chcąc się bawić z VPN, czy jakieś lewe czynności, to wybór jest bardzo ograniczony, a mi szkoda zachodu na jakiekolwiek kombinowanie. Do tego co wybiorę, to będzie gorsze (w mojej ocenie). Nie wiem co dalej robić i póki co zaczynam testować znowu a to GG Poker, a to WPT. W obu przypadkach czuję niesmak.

Zobaczę co zrobię, jak testy mi wypadną. Być może nie będę miał wyjścia i zostanę na którymś z tych dwóch. Albo po prostu przestanę grać w marcu do momentu, jak nie będzie oficjalki od PokerStars, bo kto wie, czy to nie plotka. Można na niego było psioczyć, ale tam się mi najlepiej grało. Komfort gry, rake, rozgrwka, nieporównywalne doświadczenia do jakiegokolwiek innego softu.

aleasy77

Oj tak, mi osobiście też najlepiej się gra na PokerStars, GGP już parę lat gram, różne gry w sumie, bo i cashe, turnieje, spiny, Battle Royale, ale jakoś ciągle nie mogę się tam przyzwyczaić w pełni.

RobertByku2

Przyznam, że mi się nie chce grać. Próbuję GG i WPT i w ogóle mi nie siedzą. WPT w szczególności to zupełnie inna dynamika, inna gra. Nie wiem czy w tym tygodniu dużo pogram, coś pograłem, ale w ogóle sytuacja mnie nie zachęca.

EDYCJA:

Napisane przez aleasy77
Oj tak, mi osobiście też najlepiej się gra na PokerStars, GGP już parę lat gram, różne gry w sumie, bo i cashe, turnieje, spiny, Battle Royale, ale jakoś ciągle nie mogę się tam przyzwyczaić w pełni.

Ja nie jestem w stanie grać innych gier, niż cashe. Nie mam czasu na inne odmiany, a cashówki to jedyna z nich, która pozwala mi grać bardzo elastycznie, kiedy chcę i ile chcę.

wiktooooooor

To może ACR?

RobertByku2

Napisane przez wiktooooooor
To może ACR?

Jeśli jest tam możliwość wpłaty przez Skrilla, bez fee, z HUDem (HM2 czy H2N), to jest warte rozważenia.

Mnie interesuje tylko taki room, gdzie mogę korzystać z HUDa, są wpłaty instant Skrillem bez opłat. Nie wyobrażam sobie nie analizować handów, nie markować ich, robić analiz sesji.

Riverek

Daj znac co w koncu wybierzesz, ale Twoje wpisy zniechecaja czy to do GG czy WPT, a zbyt wielu opcji to nie mamy. Swoja droga to ciekawe, ze niby jest juz info ze Starsy opuszczaja PL, ale mi np na em@il nic nie przyslali, jak i wielu innym, w tym Tobie równiez zakladam.

pokerfish23

Napisane przez RobertByku2

Napisane przez wiktooooooor
To może ACR?

Jeśli jest tam możliwość wpłaty przez Skrilla, bez fee, z HUDem (HM2 czy H2N), to jest warte rozważenia.

Mnie interesuje tylko taki room, gdzie mogę korzystać z HUDa, są wpłaty instant Skrillem bez opłat. Nie wyobrażam sobie nie analizować handów, nie markować ich, robić analiz sesji.

Hud jest, skrill nie.

PhoenixAssassin

Jest skrill, normalnie wpłaciłem 2 dni temu

RobertByku2

TYDZIEŃ #31

Ilość rąk razem: 3k około
Aktualny bankroll: $2550.00
Zysk/strata: -$82.00
Czas uczestnictwa w rywalizacji (w tygodniach): 31

Wynik mainly z GG i WPT. Nie umiem się odnaleźć, więc poważnie rozważam zaprzestanie gry. Zobaczę na dniach co będę czuł, na razie gierki jakoś idą, ale niespecjalnie z wielką ochotą.

Moderator
baadnewz01

Zejdź sobie limit czy tam dwa niżej, daj więcej czasu niż 3k rąk. Poustawiaj co się da w sofcie żeby było jak najbardziej pod Ciebie. Też nie przepadam za GG o WPT nawet nie wspomnę, ale może w końcu się człowiek przekona

RobertByku2

Napisane przez baadnewz01
Zejdź sobie limit czy tam dwa niżej, daj więcej czasu niż 3k rąk. Poustawiaj co się da w sofcie żeby było jak najbardziej pod Ciebie. Też nie przepadam za GG o WPT nawet nie wspomnę, ale może w końcu się człowiek przekona

Zastanawiałem się nad tym, grać jak najniżej, przynajmniej na początku. Mam takie przyzwyczajenia, że nie umiem w ogóle się odnaleźć w nowych warunkach. Trochę pracy przede mną, jeśli chcę dalej to kontynuować.