Adjust do innego środowiska i innego formatu to też część skilla, mi też będzie bardzo brakowało starsów bo najprzyjemniejszy soft do gry, łatwo się znajdowało exploity mając huda vs dany gracz, no ale jest jak jest, nie mamy na to wpływu, że starsy wychodzą z pl, tak samo jak nie masz wpływu na przegranego flipa
Napisane przez pansoltyss
Adjust do innego środowiska i innego formatu to też część skilla, mi też będzie bardzo brakowało starsów bo najprzyjemniejszy soft do gry, łatwo się znajdowało exploity mając huda vs dany gracz, no ale jest jak jest, nie mamy na to wpływu, że starsy wychodzą z pl, tak samo jak nie masz wpływu na przegranego flipa![]()
Generalnie racja, z drugiej strony robić adjust do terenu, gdzie jest się bardziej jebany w kakao (czytaj złodziejski rake), co powoduje, że i tak te przewagi są jeszcze mniejsze, to niekoniecznie chce się to robić.
A co do flipa - masz wpływ
wkurwić się i wyjść ze stołów!
![]()
Rezygnuję z MBC.
Próbuję grać na GG, czy WPT i czuję, że się przymuszam do gry. Nie podchodzą mi tamte pokerroomy w ogóle, z różnych względów (złodziejski rake, problemy z softami, inna dynamika, brak HUDa i możliwości korzystania z trackera in game i wiele innych spraw). Nie będę ignorował swoich odczuć, a te mam bardzo negatywne. Mam parę dolców tam powpłacane, więc coś będę pewnie klikał, ale już rzadziej. Nie widzę dla siebie przestrzeni dla gry w obecnej sytuacji. Bawienie się w zakładanie nowych portfeli, VPNy, czy inne cuda, gdy gram rekreacyjnie mija się z celem (w moim przypadku).
Zostawiłem sobie $200, a resztę wypłaciłem sobie na Skrilla. Blog będzie dalej kontynuowany, bo kto wie, może w końcu jakoś się przyzwyczaję do któregoś z powyższych roomów i coś rozbujam, ale to już bez wpisów cotygodniowych. Odechciało mi się. Po prawdzie - w życiu bym nie przypuszczał, że może dojść do sytuacji, że to akurat PokerStars wyjdzie z rynku polskiego, a tak naprawdę tylko tam czułem się dobrze jako rekreacyjny grajek i grało mi się naprawdę dobrze, z całym dobrodziejstwem inwentarza. To był room skrojony dla mnie.
Nie chce mi się bawić w adjust, jestem za stary na to, po prostu mi się nie chce. Nie zachęca nawet ilość roomów, które została, a poznikało w ostatnich latach dużo firm, w tym PartyPoker, Unibet, itp. Zmiana odmiany też nie wchodzi w grę, bo jedynie cashe pasują do moich potrzeb czasowych. Będę klikał sobie na GG, czy WPT, ale bez jakichkolwiek celów na coś więcej (typu budowa rolla w takim tempie, jak do tej pory), bo nie wiem nawet, czy same chęci będą do gry, czytaj - jakie długie sesje będę robił (15 min, 45 min, 2h dziennie? Nie wiem...).
Na teraz zostaje mi klikanie i przyzwyczajanie się do nowej rzeczywistości, której nie muszę akceptować. Cieszy mnie przy tej okazji to, że mimo swoich dużych przywar w grze za tym mikro coś ugrałem. Czyli nie jest ze mną tak źle jak myślałem. Gry live dalej są moim celem, niestety nieco przesuniętym w czasie. Nie wyobrażam sobie grać tylko live z takim rollem - jest zbyt mały. Pomyślę co dalej z tym fantem zrobić.
Powodzenia Panowie i pozdrawiam!
Stay tuned!
Mam podobne odczucia z drugiej strony ciągnie wilka do lasu i ciężko będzie tak po prostu przestać grać
No prosze
Gratki, a mialy byc podobno grane tylko cashe
To na WPT jak rozumiem? Skoro bedziesz dalej testowal WPT i GG to daj znac jesli z dwojga zlego musialbys wybrac którys z nich to który? Ewentualnie wady i zalety kazdego z nich wedlug Twoich wlasnych odczuc??
Napisane przez Riverek
No proszeGratki, a mialy byc podobno grane tylko cashe
To na WPT jak rozumiem? Skoro bedziesz dalej testowal WPT i GG to daj znac jesli z dwojga zlego musialbys wybrac którys z nich to który? Ewentualnie wady i zalety kazdego z nich wedlug Twoich wlasnych odczuc??
Bardziej odpaliłem MTT dla czystej przyjemności, a tak naprawdę, to tylko był jeden turniej. O dziwo - siadł. Nie wiem, czy mam legitymację do tego, by skrupulatnie oceniać te roomy. W mojej ocenie nie. Już o wstępnych odczuciach pisałem w poprzednich postach, więc bardziej szczegółowo niech ocenią inni regowie, co grają tam zdecydowanie dłużej.
Ok dzieki i Twoje pierwsze nie za dobre odczucia i wrazenia juz znam, ale myslalem, ze z czasem bedzie lepiej. Domyslam sie w takim razie, ze nic u Ciebie sie w tym temacie nie zmienilo i 1 wygrany turek równiez tego nie zmienil.
Pozdrawiam,
Napisane przez Riverek
Ok dzieki i Twoje pierwsze nie za dobre odczucia i wrazenia juz znam, ale myslalem, ze z czasem bedzie lepiej. Domyslam sie w takim razie, ze nic u Ciebie sie w tym temacie nie zmienilo i 1 wygrany turek równiez tego nie zmienil.
Pozdrawiam,
Bardzo mało grałem ostatnio, więc zmian nie było. Póki co podejmuję próby gier, z różnym skutkiem
przy większej próbce może coś więcej się wypowiem
Ok jasne rozumiem i jako ze kibicuje i tu zagladam, bede wypatrywal Twoich odczuc i opinii po jakims dluzszym czasie
Osobiście jestem w podobnym punkcie co Ty, polecam wybrać jeden soft i pograć z 20-30k rąk chociaż. Może akurat się przekonasz do czegoś na dłużej. Wiadomo, że dinozaurom ciężko o zmiany, ale trzeba działać a nie się poddawać
Napisane przez PokerPlayer2023
Osobiście jestem w podobnym punkcie co Ty, polecam wybrać jeden soft i pograć z 20-30k rąk chociaż. Może akurat się przekonasz do czegoś na dłużej. Wiadomo, że dinozaurom ciężko o zmiany, ale trzeba działać a nie się poddawać
Właściwie już zdecydowałem, że będę grał na GG, tylko dlatego, że playerpool jest największy. I to zaczynając od NL2, bo nie będę ryzykował wpierdolu wyżej, gdzie nie znam ani dynamiki, ani poziomu.
WPT jest natomiast bardzo specyficzny i mimo chyba najsłabszego poziomu, to granie deep z ante i bomb potami zmienia całkowicie rozgrywkę.
Granie zacznę od poniedziałku, trochę przerwy się przyda, a zacznę mając 100 BI. Chętnie się przekonam, czy coś do tego oddaje z Fish Bufet, Jackpot, czy GG Care. Nie wiem nawet czego się spodziewać, jeśli chodzi o wr na stolikach reg NL2.
Osobiście uważam, że poziom jest podobny, może na GG "regowie" na nl10 są bardziej pasywni. Wiadomo wr jest mniejszy, ale Bankroll rośnie podobnie jak na P* przez różne bonusy.
Znalazłem swoje poletko na ACR.
Jest 6-max, jest HM2/H2N, soft bardzo zbliżony do tego co było na PokerStars. Soft śmiga elegancko. Zostanę tutaj na dłużej, dłubiąc NL2-10. Są tylko trzy różnice - są Amerykanie (trochę, nie aż tak dużo, ale są), można grać więcej stołów, niż 4 (ja gram tam 6) i jest mniej stolików dostępnych do gry, niż na Starsach. Da się przy tym miksować limity, więc da się grać.
Dziś ponad 2k handów zrobiłem i poniżej jakieś najciekawsze łapki z dnia.
WPN, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $4.76 (95.2 bb)
BB: $5.62 (112.4 bb)
UTG: $2.71 (54.2 bb)
MP: $6.56 (131.2 bb)
CO: $3.80 (76 bb)
Hero (BTN): $21.21 (424.2 bb)
Preflop: Hero is BTN with Q♦: J♥:
UTG folds, MP raises to $0.11, CO folds, Hero calls $0.11, SB folds, BB calls $0.06
Flop: ($0.35) 8♠: 9♥: T♠: (3 players)
BB checks, MP bets $0.10, Hero raises to $0.65, BB calls $0.65, MP folds
Turn: ($1.75) 4♦: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.75, BB calls $1.75
River: ($5.25) 2♦: (2 players)
BB checks, Hero bets $5.25, BB calls $3.11
Results:
Spoiler
$11.47 pot ($0.57 rake)
Final Board: 8♠: 9♥: T♠: 4♦: 2♦:
BB showed 5♠: 9♠: and lost (-$5.62 net)
Hero showed Q♦: J♥: and won $10.90 ($5.28 net)
**
WPN, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
SB: $10 (100 bb)
BB: $10.35 (103.5 bb)
UTG: $10.41 (104.1 bb)
MP: $10 (100 bb)
CO: $13.78 (137.8 bb)
Hero (BTN): $10.10 (101 bb)
Preflop: Hero is BTN with T♦: T♠:
2 folds, CO raises to $0.25, Hero raises to $0.75, 2 folds, CO calls $0.50
Flop: ($1.65) 8♦: T♥: 5♣: (2 players)
CO checks, Hero bets $0.55, CO raises to $1.92, Hero calls $1.37
Turn: ($5.49) 2♠: (2 players)
CO bets $11.11 and is all-in, Hero calls $7.43 and is all-in
River: ($20.35) 4♥: (2 players, 2 are all-in)
Results:
Spoiler
$20.35 pot ($1.01 rake)
Final Board: 8♦: T♥: 5♣: 2♠: 4♥:
CO showed 9♠: 9♣: and won $0.00 (-$10.10 net)
Hero showed T♦: T♠: and won $19.34 ($9.24 net)
**
WPN, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
SB: $5.25 (105 bb)
BB: $5.37 (107.4 bb)
MP: $4.46 (89.2 bb)
Hero (CO): $12.33 (246.6 bb)
BTN: $5.05 (101 bb)
Preflop: Hero is CO with 4♠: 4♣:
MP folds, Hero raises to $0.12, 2 folds, BB calls $0.07
Flop: ($0.26) 4♥: 2♠: 7♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.23, BB raises to $0.95, Hero calls $0.72
Turn: ($2.16) Q♦: (2 players)
BB bets $1.08, Hero raises to $5.40, BB calls $3.22
River: ($10.76) 3♥: (2 players)
Results:
Spoiler
$10.76 pot ($0.53 rake)
Final Board: 4♥: 2♠: 7♥: Q♦: 3♥:
BB showed 4♦: A♠: and lost (-$5.37 net)
Hero showed 4♠: 4♣: and won $10.23 ($4.86 net)
WPN, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
SB: $5 (100 bb)
Hero (BB): $17.12 (342.4 bb)
MP: $5.33 (106.6 bb)
CO: $7.66 (153.2 bb)
BTN: $2.30 (46 bb)
Preflop: Hero is BB with J♠: 3♣:
MP calls $0.05, 3 folds, Hero checks
Flop: ($0.12) 6♣: J♦: 3♠: (2 players)
Hero checks, MP bets $5.28 and is all-in, Hero calls $5.28
Turn: ($10.68) 9♠: (2 players, 1 is all-in)
River: ($10.68) 4♦: (2 players, 1 is all-in)
Results:
Spoiler
$10.68 pot ($0.53 rake)
Final Board: 6♣: J♦: 3♠: 9♠: 4♦:
Hero showed J♠: 3♣: and won $10.15 ($4.82 net)
MP showed Q♠: Q♥: and lost (-$5.33 net)
Zatem powodzenia na nowym poker roomie
Obys szybko szedl w góre z poszczególnymi stawkami. Bylem pewien ze wybierzesz GG zamiast WPT, a tu prosze ACR wjechalo na bialym koniu
Dawno nic nie wysmarowałem, czas na krótki update.

To moja gra z ostatnich 2 miesięcy. Tak, dobrze widzicie - tylko 18k rozdań. Nie mam czasu jakoś specjalnie na grę, ani jakiejś dużej ochoty. Klikam co chcę i gdy widzę rybę. W międzyczasie dużo się prywatnie działo, więc też nie pomagała sytuacja w tym, żeby jakkolwiek myśleć o przerzucaniu żetonów na stołach wirtualnych.
Wszystko co widać powyżej, to z ACR. Miło się tam gra, chociaż ilość playerpolla nie rozpieszcza. Jest wszystko, co potrzebuję, jak na Starsach, więc dla mnie (hobby klikacza), jest to jak najbardziej ok.
Rolla nie mam dużego, pękło $300. Nie wiem, czy kiedykolwiek wrócę do takiego grania konkretnego, ale jeśli taka sytuacja by się zdarzyła, to bym wrócił z rollem na czas zakończenia MBC, czyli około $2,6k. Rozważyłbym dwie opcje - wpłata całości, albo 10 transz miesięcznych po $260. Póki co nie odczuwam takiej potrzeby, dobrze mi jest, jak jest. Nie wiem też, czy z tymi regulacjami na temat portfeli internetowych, to będzie miało jakikolwiek sens, bo nie chcę się bawić w większą konspirę, niż jest obecnie.
Pozdrawiam Was wszystkich i powodzenia na stolikach!
Napisane przez Desmond
Rolla nie mam dużego, pękło $300.
Masz i tak większy roll niż bekon, który gra for living. To są dopiero jaja.
![]()
Bekon widzę dupka zapiekła bez powodu. Wyjmij kija z tyłka, zamiast się bawić i żyć jako niemal 40letni facet, to reagujesz na pieszczotliwą zaczepkę jak dzieciak. Serio, daj na luz.
Pozdrawiam!