Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ,

30 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,323 Wyświetlenia

Naprawili, ledwo zacząłem sesje QQ < AJo , TT < 75s ...

Zmniejszyłem liczbę stołów z 9 na 6, wolniej się wykrwawię :facepalm:

soft juz działa xD

no powiem szczerze , ze bardzo duzo spadłeś o 1/2 BM , nie uwazasz ze powinnienes chwile odpoczac , bo tillt to kiepska sprawa , sam wiem o soebie , jak przegram pare BB staram sie wyłaczyc kompa i nie grac , zeby nie odreagowywac na kolejnych stołach...

a ogolnie swietny pierwszy post , ja zrozumiałem o co w nim chodziło , kazdy powinnien zyc z taka swiadomoscia i budzic sie rano i powtarzac , jestem zwyciezca!!!

Początek sesji fatalny, potem coś jakby się ruszyło - nawet wygrałem z 2 coinflipy :f_cool: , ale na koniec wszystko wróciło do normy _thumbsup:

Bankroll = 76,56 $

Już mnie to śmieszy :facepalm:

Nie trać wiary i nadziei, w końcu jesteś zwycięzcą!

Następnym razem, gdy usiądziesz przy stolikach, będzie już inaczej.

To nie może trwać wiecznie :)

Pozdrawiam i Fajny Blog _thumbsup:

Kawka, papierosek , słoneczko za oknem - nie ma to jak sobotni poranek kurwa mać.

Pokerowo - wyrobiłem bonus na FTP, a przynajmniej tyle i dałem rade. Po wprowadzeniu tych dziwnych zmian z rake itp, postanowiłem skuszony promocją i sentymentem wrócić na PartyPoker , nakręciłem się jak cygan na złoto na te całe Rush Card. Rzeczywistość okazała się brutalna :facepalm:
Póki co dostaje same bardzo mi przydatne punkty do głównego wyścigu - po chuj mi ? Skoro grinderzy z high stejks ugrywają w 1 dzień tyle kart co ja przez cały czas trwania promocji ? :facepalm: No ale nic, może jeszcze wpadną jakieś dolary, poza tym Party jak zwykle zasypuje mnie promocjami, dali już insta 15$ cash i 50$ do wyrobienie w 4 ratach. Także spoko jest, do końca października zostaje na pewno na Party i cisnę NL2-NL10 , bo SnG mają tam taki pokurviony rake, że sam tmfinger miałby tam ujemne ROI.

Nowość

Zacząłem używać Poker Trackera 3 - jak gram teraz i widzę te statsy itp, to czuję się so fking pro _thumbsup:

Teraz moje pytanko do innych prosów like me , czyli jak wygląda Wasz HUD ?
Co przydaje się na mikro SH , a co nie ? Jaka próbka jest miarodajna do oceny danej statystyki ?

VP$IP
PFR
WTSD
Total AF - tu czytałem że lepiej jest ją zastąpić czymś innym AFq czy coś takiego.
--------------------------------------------------------------------------------------------
cbet flop
fold to cbet
fold sb to steal
fold bb to steal
---------------------------------------------------------------------------------------------
3bet pf
fold to 3bet
att to steal:BTN

AAAAAA! I co zrobić żeby nie ustawiać co wejście na stół gdzie mają się wyświetlać staty, tylko żeby już gdzieś to ustawić i mieć spokój? To raz, a dwa nie mogę sobie poradzić z kolorem danej statystyki, żeby zmieniła się na zielono/czerwono zależnie od cyferki :rage:

Z góry dzięki za jakiekolwiek rady.

No to może wrzucę kilka rozdań, tych wygranych jak i przegranych.

1) no brainer stackoff KK , AKs przeciwnika nie starczyło _thumbsup:

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB ($10.37)
Hero (BB) ($11.94)
MP ($17.92)
Button ($36.81)
UTG ($13.45)

Preflop: Hero is BB with K, K
1 fold, MP bets $0.40, 2 folds, Hero raises $1, MP raises to $17.92 (All-In), Hero calls $10.84 (All-In)

Flop: ($23.93) 7, 3, 5 (2 players, 2 all-in)

Turn: ($23.93) 8 (2 players, 2 all-in)

River: ($23.93) 3 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $23.93

2) Tutaj troszkę zakombinowałem z AA, gdy podbił ten na BTN plan miałem właśnie taki że calluje , a potem 3betuje flopa albo turna, bo gościu był wybitnym idiotą , w akcje wmieszał się SB i postanowiłem nie zmieniać planu i wciągnąć ich obu, pokazał 66 ;D

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($10.52)
Hero (BB) ($22.88)
SB ($9.90)
MP ($10.10)
CO ($35.92)
UTG ($14.21)

Preflop: Hero is BB with A, A
3 folds, Button bets $0.40, SB raises $1.15, Hero calls $1.10, Button calls $0.80

Flop: ($3.60) 2, Q, 7 (3 players)
SB bets $2.28, Hero raises $6, 1 fold, SB raises to $8.70 (All-In), Hero calls $2.70

Turn: ($21) 9 (2 players, 1 all-in)

River: ($21) 7 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $21

3) Tutaj ja vs BTN z wcześniejszego rozdania, oto dlaczego napisałem że to debil ;) pokecik 55 :facepalm:

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (4 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($8.36)
Hero (SB) ($34.55)
BB ($10)
Button ($10.12)

Preflop: Hero is SB with A, K
UTG bets $0.40, 1 fold, Hero raises $0.95, 1 fold, UTG raises to $8.36 (All-In), Hero calls $7.36

Flop: ($16.82) 3, 2, 9 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($16.82) 8 (2 players, 1 all-in)

River: ($16.82) 2 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $16.82

4) Party Poker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($10)
MP ($5.48)
Hero (SB) ($10.05)
BB ($25.82)
UTG ($4.26)

Preflop: Hero is SB with J, J
2 folds, Button bets $0.40, Hero calls $0.35, BB raises $2, 1 fold, Hero raises to $10.05 (All-In), BB calls $7.95

Flop: ($20.50) A, 5, 3 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($20.50) 10 (2 players, 1 all-in)

River: ($20.50) J (2 players, 1 all-in)

Total pot: $20.50

Chciałem się tutaj zatrzymać przy tej ręce.
Z przeciwnikiem już jako taką historie miałem, obserwowałem jego grę, często byliśmy razem w potach. Wydaje mi się że grał dobrze, albo i 'za dobrze' jak na ten limit, zbyt agro, za dużo light 3betów, obron blindów itp.

Jego staty to :
VP$IP - 32
PFR - 26
AF - 3,5
3bet - 15

Jak często ma tu QQ+ , jak często mam flipa z AK/AQ , a jak często ma tu gorzej ode mnie 77-TT , ATs, AJs ? Przyznaję że miałem w tym rozdaniu problem, trochę się pogubiłem.

Ave ! _evil: _evil:

piecykowy

Właśnie ... Mecz jest o 02:00 ?

EDIT. Ok, już wiem ;)

No to zaraz zaczynamy , będzie Pearl Harbor czy Potop Szwedzki ? :rage:

Klasyk jeszcze zarzucę , chyba wszyscy widzieli :D

Co Ty mnie tu kurva ? Dania ?! Ja po Duńsku nie umiem ! Dawaj mje te stany !

W sumie to boje się że tak z 3-1 Nas klepną :facepalm:

Patriotycznie może uda się jakieś 1-1 , Irek walnie jakąś bramę może _thumbsup: