Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 1k$ =>1 miesiac =>rush nl25=> dzien 8 (32.8%)

523 Posty
86 Użytkownicy
0 Reakcje
22.6 K Wyświetlenia
magda25uk

Calkiem inaczej sie gra, gdy nie ciazy na mnie presja odrabiania strat i nie mysle o pieniadzach, tylko poprawnej decyzji.
Fajnie by bylo nauczyc sie utrzymywac taki stan caly czas podczas sesji, ale jest to chyba niewykonalne...

Po ponad godzinie udalo sie odrobic czesc strat (ok 2BI, nie zagladalam do cashiera, ale nie da sie nie zauwazyc :D), a najwiekszy prezent sprawil mi ten oto kolega:

Full Tilt - $0.50 NL RUSH - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $35.00
SB: $55.10
BB: $30.10
UTG: $139.45
Hero (UTG+1): $56.15
MP: $71.45
MP+1: $49.50
LP: $39.50
CO: $19.50

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has 6♣ 6♠

UTG raises to $1.50, Hero calls $1.50, MP calls $1.50, fold, fold, fold, BTN calls $1.50, fold, BB calls $1.00

Flop: ($7.75, 5 players) 6♦ T♥ 2♥
BB bets $3.00, UTG raises to $8.00, Hero raises to $54.65 and is all-in, fold, fold, fold, UTG calls $46.65

Turn: ($120.05, 2 players) Q♣

River: ($120.05, 2 players) 2♠

Hero shows 6♣ 6♠ (Full House, Sixes full of Twos) (PreFlop 19%, Flop 87%, Turn 95%)
UTG shows K♥ K♣ (Two Pair, Kings and Twos) (PreFlop 81%, Flop 13%, Turn 5%)
Hero wins $117.05

Zupelnie jakbym widziala siebie na tilcie :f_confused: Widze swoja reke i nic poza tym :facepalm:
Btw to ciezki spot wbrew pozorom, ciezko wyciagnac value po dwoch raisach przed soba, chyba tylko TT 22 powinno dac akcje, ale o callowaniu nie ma mowy bo lezy FD.
Gracie to tak samo ?(
:f_zZz: :f_zZz: :f_zZz:

KudlatyPL

hej magda
niezle napierdzielasz :)
wiesz, że quitowanie cafes ostatnio w modzie? :D

Thorek

Napisane przez magda25uk
...ciazy...

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy... myślałem, że jesteś w ciąży :facepalm:

persii

tak magda, wp najlepsza opcja rozegrania tej reki

magda25uk

cz
Zauwazylam fajna tendencje. Jak mi bardzo dobrze szlo, to nikt nie wpadal na bloga i go nie ocenial.
Jak wtopilam sporo $ to nagle boom sie zrobil:D

Imo mozna wysnuc wniosek, ze jak komus za dobrze idzie to sie inni denerwuja, bo im sie w pokerze nie uklada.
A jak nie idzie, to chca sie pocieszyc.

(wiem wiem, glupoty wypisuje, ale wlasniemi polamalo AA na massive fidha i ucieklam na blog przed tiltem :facepalm: )

Wiec imo zebys cie sie nie pocieszali :ayfkm: :D to dodam, ze ten tydzien i tak jak narazie mam prawie na zero mimo wczorajszej wpadki, a na dodatek sick RB przyszedl :f_cool:

(pozniej jak sie ogarne to edytne :rage: )

Thorek
KudlatyPL

Napisane przez magda25uk
cz
Zauwazylam fajna tendencje. Jak mi bardzo dobrze szlo, to nikt nie wpadal na bloga i go nie ocenial.
Jak wtopilam sporo $ to nagle boom sie zrobil:D

ja akurat od razu dalem dyszke
a wpisa przez przypadek :O

hahaUnaab

Podasz jakies liczby odnosnie rb? Ile rak, ile rakebacku, ile to bb/100 i ile robisz rak/h ew. po prostu $/h?

Plus nie wiem czy dobrze widze, ale nie ma żadnego mid-year bonusu z Iron Mana teraz? Pozostaly tylko medale do zdobywania?

derus

Napisane przez hahaUnaab
Podasz jakies liczby odnosnie rb? Ile rak, ile rakebacku, ile to bb/100 i ile robisz rak/h ew. po prostu $/h?

Plus nie wiem czy dobrze widze, ale nie ma żadnego mid-year bonusu z Iron Mana teraz? Pozostaly tylko medale do zdobywania?

Mid year bonus jest po połowie roku, czyli w czerwcu. W zależności jakie kolory iron mana zdobędziesz.

magda25uk

Przeciez zartowalam z tym wpisem :rage: :D

Co do RB to dokladnie nie chce mi sie liczyc, ale ze 4$/h wychodzi. A teraz troszke poluznilam range to moze bedzie ciut wiecej.

Thorku nie, nie jestem w ciazy :f_confused: Ruch w domu powodowany przez kota w zupelnosci mi wystarcza :D

A tak wogole to sick akja z kotem jest, bo tak naprawde Kluska nazywa sie Bonnie i mieszkala 3 domy ode mnie :facepalm: Adres i tel jest na obrozy, ale przeciez jej nie oddam :ayfkm:
Musi jej byc u mnie lepiej skoro wychodzac codziennie na dlugie spacery wraca do mnie a nie do poprzednich wlascicieli.

Zreszta pewnie na poprzednich wlasciecieli wymuszanie glaskania i lakoci (czytaj kocich batonow i slodyczy :f_confused: ) nie dzialalo tak jak na mnie, wiec Kluska podjela EV+ decyzje i zostala ze mna (btw utrzymanie kota w uk za duzo kosztuje :rage: ).

Jakby przyszli odebrac kota to sie barykaduje imo :ayfkm:

A bonus byl w styczniu, nastepny pewnie w czerwcu.

persii

magda stealuje kota :ayfkm:

Kaeresen

Thorku nie, nie jestem w ciazy Ruch w domu powodowany przez kota w zupelnosci mi wystarcza

Cmon, dawaj sweet bobaska, blog pokerowej mamki na pewno dostałby superbloga.

magda25uk

Postanowilam odpalic kolejna sesje na happy hours, po ok 3 min mialam juz dosc :f_confused:

MP: $64.45
MP+1: $18.95
LP: $65.10
CO: $50.25
BTN: $19.75
SB: $19.45
Hero (BB): $65.15
UTG: $65.60
UTG+1: $136.90

SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has A♥ A♣

fold, fold, fold, fold, LP raises to $1.50, fold, BTN calls $1.50, fold, Hero raises to $6.50, fold, BTN calls $5.00

Flop: ($14.75, 2 players) 9♠ 4♠ 5♦
Hero bets $14.75, BTN calls $13.25 and is all-in

Turn: ($41.25, 2 players) 8♥

River: ($41.25, 2 players) 3♠

Hero shows A♥ A♣ (One Pair, Aces) (PreFlop 82%, Flop 63%, Turn 80%)
BTN shows Q♠ K♠ (Flush, King High) (PreFlop 18%, Flop 37%, Turn 20%)
BTN wins $39.20

UTG: $38.75
UTG+1: $54.95
MP: $57.20
MP+1: $97.55
LP: $22.45
Hero (CO): $52.50
BTN: $53.90
SB: $50.00
BB: $32.70

Pre Flop: ($0.75) Hero has K♣ A♠

fold, fold, fold, fold, LP raises to $1.00, Hero raises to $4.50, fold, fold, fold, LP calls $3.50

Flop: ($9.75, 2 players) 7♠ 4♠ 5♥
LP checks, Hero checks

Turn: ($9.75, 2 players) K♥
LP bets $10.00, Hero raises to $20.00, LP calls $7.95 and is all-in

River: ($45.65, 2 players) A♥

Hero shows K♣ A♠ (Two Pair, Aces and Kings) (PreFlop 60%, Flop 27%, Turn 68%)
LP shows T♥ 7♥ (Flush, Ace High) (PreFlop 40%, Flop 73%, Turn 32%)
LP wins $43.40

Na szczescie potem udalo sie zgarnac troszke na nonSD i nawet wygralam flipa weeeeeeeeeeeeee (pierwszy od 3 dni _cool: ):

BTN: $35.75
SB: $39.25
BB: $51.50
UTG: $25.45
UTG+1: $28.20
MP: $38.15
Hero (MP+1): $92.00
LP: $16.15
CO: $70.10

Pre Flop: ($0.75) Hero has A♦ K♥

fold, UTG+1 raises to $1.75, fold, Hero calls $1.75, LP raises to $4.50, fold, fold, fold, fold, UTG+1 calls $2.75, Hero raises to $92.00 and is all-in, LP calls $11.65 and is all-in, fold

Flop: ($37.55, 2 players) 8♣ 2♥ K♠

Turn: ($37.55, 2 players) 6♥

River: ($37.55, 2 players) J♥

Hero shows A♦ K♥ (One Pair, Kings) (PreFlop 43%, Flop 91%, Turn 95%)
LP shows Q♦ Q♠ (One Pair, Queens) (PreFlop 57%, Flop 9%, Turn 5%)
Hero wins $35.70

Liczylam, ze ten short od razu wrzuci AI, stad tylko call (bardzo duzy sqz) i wrescie cos siadlo :f_confused:

Na koniec prezent i chyba straty z tego tygodnia powinny byc juz zniwelowane:

CO: $30.45
BTN: $79.55
SB: $71.95
Hero (BB): $111.55
UTG: $63.85
UTG+1: $186.00
MP: $26.65
MP+1: $50.05
LP: $48.70

SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has A♠ A♣

UTG calls $0.50, fold, fold, fold, LP raises to $1.00, fold, BTN calls $1.00, fold, Hero raises to $7.00, fold, LP raises to $48.70 and is all-in, fold, Hero calls $41.70

Flop: ($99.15, 2 players) 8♠ Q♠ 6♦

Turn: ($99.15, 2 players) 3♥

River: ($99.15, 2 players) J♦

LP shows A♥ T♦ (High Card, Ace) (PreFlop 9%, Flop 5%, Turn 0%)
Hero shows A♠ A♣ (One Pair, Aces) (PreFlop 91%, Flop 95%, Turn 100%)
Hero wins $96.15

Juz w myslach widzialam TT lub st8 na boardzie, ale o dziwo sie utrzymalo _p:

Kolejna sesja poznym wieczorem

Kaczmarol

imo fajne handsy

magda25uk

UTG: $26.55
UTG+1: $40.65
MP: $54.25
MP+1: $41.60
LP: $54.90
Hero (CO): $86.05
BTN: $153.00
SB: $79.65
BB: $30.00

Pre Flop: ($0.75) Hero has A♣ A♠

fold, fold, fold, MP+1 raises to $1.00, fold, Hero raises to $4.50, fold, fold, fold, MP+1 calls $3.50

Flop: ($9.75, 2 players) 4♥ Q♠ 3♠
MP+1 bets $37.10 and is all-in, Hero calls $37.10

Turn: ($83.95, 2 players) 7♣

River: ($83.95, 2 players) 9♣

MP+1 shows 5♣ 6♥ (Straight, Seven High) (PreFlop 19%, Flop 32%, Turn 100%)
Hero shows A♣ A♠ (One Pair, Aces) (PreFlop 81%, Flop 68%, Turn 0%)
MP+1 wins $80.95

Dzis tylko 4BI pod ev, w ciagu calego tygodnia az zal mowic :facepalm:
Musialam zerknac do cashiera zeby upewnic sie, czy nadal mam jeszcze rolla na nl50, bo ostatnie 3 dni to jakas masakra.

Jak nie przyjdzie korekta na te kilkaset $ to niedlugo bede sie witac z nl25, bo spowrotem wyplaconej kasy nie zdeponuje

magda25uk

Bardzo ciekawym zjawiskiem jest dla mnie to, jak zmienia sie postrzeganie wynikow w zaleznosci od punktu, ktory przyjmiemy jako odnosnik.

Wlasnie zakonczylam analize wiekszych spotow z tego tygodnia, przemyslalam wszystko, staralam sie ocenic "na trzezwo" i chyba poczynilam duzy krok w rozwoju mindsetowym.

Zazwyczaj po zlej sesji (nie wspominajac o kilku pod rzad), tak jak to ma miejsce przez ostatnie 3 dni, za duza wage przywiazuje do wynikow. Decyzje, ktore podejmuje nie sa optymalne, a nastawione na odrabianie strat.
Ciezko bylo mi przelknac te 9BI straty z jednego dnia, ale byly one wynikiem zlej gry i checi odrobienia zyskow. Oczywiscie nalozyla sie na to seria coolerow i badbeatow, ale mimo wszystko bedac te setki $ pod EV zawsze moglam lepiej ograniczyc straty.
Bo przeciez poker to nie tylko maksymalizacja EV ale rowniez minimalizacja strat. A ja za czesto o tym drugim zapominam.

Wracajac do swingu, wiadomo, ze tracac 450$ w jeden dzien nie czulam sie zbyt fajnie, ale popelnilam bardzo prosty blad mindsetowy, kokncentrujac sie wlasnie na tym jednym feralnym dniu.
Niewazne bylo, ze od kilku tygodni miazdze nl50, niewazne, ze zyski z tego miesiaca sa nadspodziewanie dobre, wazne bylo tylko to, ze ten wlasnie dzien przyniosl tak duzy swing.

Nigdy jeszcze nie doswiadczylam takiego spadku na tym limicie, do tej pory najwiekszy swing wynosil 6BI i jeszcze na dodatek odrobilam wszystkie straty w tym samym dniu. Byl to dla mnie troszke szok, czytalam na blogach innych graczy rusha, ze wiekszosc z nich po takim spadku rezygnuje i przenosi sie na zwykle ringi.

A wystarczylo usiasc spokojnie nad analiza gry, przemyslec wszystko jeszcze raz i spojrzec na wszysto z perspektywy longrunu.

Pominelam bardzo istotny fakt, ze pomimo tego swingu nadal jestem graczem wygrywajacym. Longrun sie w tym momencie nie liczyl, wszystko co bylo przedtemzostaloprzyslonione przez ten feralny dzien.

A wystarczylo odfiltrowac ostatni tydzien, miesiac, czy nawet wszystkie rece rozegrane do tej pory by zauwazyc, ze te 9BI to jest duzo w stosunku do jednej sesji czy dnia, ale w dluzszym okresie nie zdolaly one w wiekszym stopniu wplynac na winrate czy $/h. Bo co z tego, ze przegralam te 9BI, gdy tydzien koncze i tak na sporym plusie, nie wliczajc w to nawet RB.

Niepotrzebnie tylko popsulam sobie sporo nerowow koncentujac sie na jednym, malo znaczacym w obliczu dluzszego okresu, zdarzeniu, zamiast grac dalej swoje i koncentrowac sie na naistotniejszych sprawach, czyli podejmowaniu optymalnych decyzji i rozwoju.

Chyba wlasnie dopiero teraz, po tak przykrym zdarzeniu, zadalam sobie naprawde sprawe czym jest longrun. Do tej pory byl to tylko slogan slyszany i powtarzany na okraglo przez wiekszosc graczy, nawet chyba nie zdajacych sobie sprawy ze znaczenia tego slowa.
Chyba dopiero teraz pojelam, ze nawet najgorszy badbeat, czy nawet seria, tak naprawde nie maja najmniejszego zdarzenia, pod warnkiem, ze zdajemy sobie sprawe z fundamentalnych zasad towzrzszacych grze, czyli odpowiedniemu BRM i zdawanie sobie sprawy z tego, ze nie liczy sie wynik, a decyzja.

Szkoda, ze zrozumienie fundamentow pokera zajelo mi az tyle czasu i ze kosztowalo mnie todo tej pory tyle nerowo, ale efekt jaki osiagnelam powinien przyniesc profity w przyszlosci.
Bo zakladajac, ze uda mi sie kiedys wejsc na wyzsze stawki, edgu nad przeciwnikami bede musiala szukac nie tylko w taktyce i strategi, ale rowniez, a moze przede wszystkim, w mindsecie.
Juz nawet na tym niskim limicie, jakim jest przeciez nl50, wiekszosc graczy zna strategie i nie popelnia szkolnych bledow, wiec za kazdym razem, gdy podczas gry nie kieruje sie emocjami w sytuacji, gdy inni gracze juz dawno zaczeli by tiltowac, tworze sobie przewage, ktora moze przelozyc sie na konkretne wyniki.
Bo przeciez kazdy gracz predzej czy pozniej doswiadczy swingu czy tiltu, ale nie kazdy musi na niego odpowiedziec zlymi decyzjami i trwonieniem rolla w pure blefach i odchodzeniu od A-game.
Wiec za kazdym razem, gdy pomimo nieprzychylnosci softu nie dam sie poniesc emocjom tak naprawde zdobywam przewage nad reszta, ktora tego nie potrafi.

Bo co mi da narzekanie na rigged softy i wklejanie sick handow, gdy przegralam majac miazdzaca przewage?
Nic, oprocz przezywania tego na nowo i denerwowanie sie niepotrzebnie.
A przeciez ten czas moglam poswiecic na gre, analize, czy nauke, co zmnieszylo by prawdopodobienstwo wystapienia tak dotkliwych swingow w przyszlosci.

I chyba nie zgadzam sie z wiekszosc ia graczy twierdzacych, ze rush to "zlo", rigged uklady i gra pod nabijanie raku.
To taki sam poker jak zwykle ringi, tyle, ze edgu nad przeciwnikami trzeba szukac nie tylko w strategii.

Straszny tasiemiec z tego wyszedl, ale mam nadzieje, ze przelanie tego wszystkiego na "kartke" i powracanie w chwilach slabosci pozwoli mi za bardzo nie odchodzic od naistotnieszych zalozen, ktore powinny towzrzyszyc mojej grze.

Dobranoc :f_zZz: (ps jak moglam nie wkleic nawet jednej emotki w takiej scianie tekstu :f_mad:, imo nadrobie teraz :facepalm: :ayfkm: :D)

szok38

Nie jestem tak silny jak Ty.Przegrywam w poka od 5 miesięcy , w co nie zagram.Ale w lutym postaram się iść za tobą .Fajnie jeśli byś chciała =) .

Pozdro

persii

magda nie idz z nim :f_mad: :f_mad: :f_mad: :f_frown:

bolek147

dobry post imo

Jak popracujesz nad sobą to może za jakis rok
bedziemy mieli trenera pokerstrategy płci pięknej :f_cool:

szok38

Dużo racji ma Bolek, dlaczego polskie Ps ma być gorsze od rosyjskiego _smile: