Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] First Car Omaha HU Challenge. 28$/h [58%].

22 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
996 Wyświetlenia

Witam wszystkich ponownie!

Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale swego czasu grywałem i blogowałem na temat rusha. Niestety jakiś czas temu znudziła mi się ta odmiana, bo im człowiek starszy tym więcej spraw na głowie, a to jednak czasochłonne. No i postanowiłem pobawić się z omaha, którą jest o niebo ciekawsza i można zarobić dużo dużo szybciej. Oczywiście grałem HU.

Na początku szło mi bardzo dobrze. Na tyle dobrze że postanowiłem bez słowa zaniechać blogowania, bo już nie było sensu chwalenia się tym. Luzem wpadało 100$ dziennie, jak się trafiło na gamblera to nawet od jednego gościa szło wyciągnąć 500$ w ciągu pół godziny. Najniższy limit 0.25/0.5$. Oczywiście ilość fishy na stołach jest ograniczona i ostatecznie nie są tacy głupi i po kilku buyinach po prostu przestają grać. Anyway myśłałem że co to nie ja. Były swingi, ale zawsze pewnie się z nimi obchodziłem. Żadnego ryzyka dla br. Myślałem że jestem bogiem na stołach i Ftp dał mi popalić :facepalm:.

Zawsze starałem się mieć br na koncie w granicach 2 k $. Resztę zwykle wypłacałem dla siebie. Niestety przyszedł tak ogromny downswing, że w parę tygodni stopniało to do 100$. :D I pewnego dnia płacąc przy kasie w tesco kiedy w koszyku zamiast śledzików po giżycku za 5 zł, była tańsza odmiana firmy "firma" za 2.9 zł, stała się magia. Akurat byłem po ostatnim egzaminie. I zakończyłem 9 semestr na uczelni. Zaczęły się ferie. I postanowiłem sobie że wróce do domu i wezmę się za siebie. Kupiłem za medale iror man i pkt ftp 10 biletów 26$. Wcześniej spieniężałem te bilety grając matrixy, ale okazało się że ftp wycofał możliwośc grania matrixów za te tickety. Więc grałem Turbo Rush 45 on demand. No i udało się był raz 6 i raz 4. Łącznie wpadło około 500$ _biggrin:

Stało sie to dokładnie tydzień temu. W ciągu 4 dni miałem na końcie 1 k $. Obecnie mój br to 1478$. Od jakiegoś czasu zbierałem na mój pierwszy samochód. Do tej pory uzbierałem 3.5 K zł( z czasów przed downswingiem). Chcę uzbierać 10 k zł. Samochód 8-9 k , reszta opłaty. Oznacza to że muszę uzbierać jeszcze około 2.5 k $. Postanowiłem że już nigdy więcej nie pozwolę zejść sobie poniżej 1 k $ na koncie (co w czasach dowswingu mi się zdarzało, z reguły dlatego że byłem zbyt pewny siebie). Chciałbym zrobić to do końca lutego. Więc powiedzmy że mój br musi wynieść 3.5 K $ do końca lutego. Wtedy cash out i kupno.

Jeśli ktoś ma coś na zbyciu to chętnie kupię _p: W następnym poście napiszę konkretnie o jakie bryczki mi chodzi. Pozdro!

21 odpowiedzi
kevONEin

astre '95 funkiel nowke niesmigana mam. 5k i jest twoja! promocja! taka cena tylko do konca tygodnia!

Ciekwie sie zapowiada :) Życze powodzenia. Również gram (grałem?) HU z tym ze holdem. Ostatnio tak dostalem po dupsku, ze az zal sie chwalic ile poplynalem ;]

GL!

Napisane przez kevONEin
astre '95 funkiel nowke niesmigana mam. 5k i jest twoja! promocja! taka cena tylko do konca tygodnia!

dawaj jakieś foty na pw :D

karlick

Mam Punto 98 w holenderskim gazie :D Jeszcze jeździ, opłacony, przeglądy przechodzi. Jest twój za 3000 zł :)

ygrek3

no no waser pamiętam Cię pamiętam :)

Ja polecam osobiście omahę w rushu mając prawie zerowe pojęcie o dynamice gry dawałem sobie nawet radę _cool:

kamil90

hehe powodzenia :D

ja tez grinduje sobie na samochod nowy, a raczej bede zaczynal bo jutro ostatni egzamin, a raczej dzis.

tylko ja mam troche inny cel :D przymiezam sie pod almere jeszcze z japonskiej fabryki wiec do 2002 roku bo pozniej to juz tragiedia ;]

Witam! :]

Dzisiejszy wynik bardzo dobry. +202$
grając 373 ręce.

BR 1680$ [30%]

======================================

Co do kupna bryki to dziękuję za oferty, ale mam swoje wymagania :P

Mianowiście: bezwypadkowy, rocznik +2000 r no i chciałbym silnik 75 KM.

Mam na oku 3 marki: Seat ibiza 1.4 II FL

Opel Corsa C 1.2

Eventualnie Skoda Fabia 1.4

Co myślicie?

Prawdopodnie będe wybierał między corsą a ibiza bo fabia wychodzi ponad 10 k, więc chyba nie moja kieszeń. Nie znam się za bardzo na silnikach, więc może jest tutaj ktoś bardziej obeznany i mi wytłumaczy: jaka jest różnica mięcy silnikiem 1.2 75 KM (corsa), a 1.4 75 KM lub 60 KM (wersje ibizy odpowiednio 12v i 16v ). Czyli chodzi mi o to jak się ma ilośc koni do pojemności. Czy silnik o tej samej mocy ale różnej pojemności sie różnia? ktory ma większego kopa?

FedericoRivero

silniki z większą pojemnością lepiej idą od dołu, nie trzeba ich piłować na wysokich obrotach żeby przyspieszały.

A jakbyś miał porównać 1.2 75KM i 1.4 60KM to ktory silniejszy?

kamil90

corsa 1.2 ecotec 75 koni /110 nm - katalogowo - 13 do 100 vmax 170
ibiza 1.5 60koni/113 nm - katalogowo 15 do 100 ?( vmax ponizej 160

wiec ocen sam :D

Witam wszystkich!!!

Dzisiaj nieco słabszy dzień. +60$. Słabszy poniewaz grałem aż 5 godzin. Bardzo bardzo swingowe sesje. Wiadomo że w omaszce trzeba potrafić drawować. Ale dzisiaj miałem 2 ręce z jednym kolesiem które mnie po prostu rozbiły na łapotki :D W obu rękach po zestackowaniu się na flopie, odetchnąłem z ulgą i już rozpoczynałem przemyślenia jak poniżyć i wyśmiać na chacie ów gracza, za takie karty no i gały mi wyszły po river:D

Preflop: Hero is BB with T:d 4:h 7:d 7:h.
SB raises to $1.50, Hero calls $1.

Flop: 6:s, 3:s, 5:c(2 players)
Hero checks,SB bets $1.50,Hero raises to $7.50,SB raises to $25.50,Hero raises to $28.50, and is all in,SB calls $3.

Hero shows T:d 4:h 7:d 7:h
BB shows 2:c,T:h,T:s, 9:c.

Turn: Q:c (2 players)

River: J:c (2 players)

Final Pot: $59.50.
Results follow:

Hero shows strait, seven high.
UTG1 shows a flush, queen high.

UTG1 wins with flush, queen high.

zwroccie uwage ze stackowal sie z overpair :facepalm:

===========================
Drugą ręka równie dobra:

Preflop: Hero is SB with Q:h, A:d, A:s, 7:d.
Hero raises to $1.50,BB raises to $4.50, Hero calls $3.

Flop: 3:d, 4:s, 8:d(2 players)

BB bets $9,Hero raises to $36,BB calls $21.50, and is all in.

Hero shows Q:h, A:d, A:s, 7:d
BB shows J:c 7:s K:c K:s.

Turn: 8:s (2 players)

River: 2:s (2 players)

Final Pot: $70.
Results follow:

Hero shows two pair, Aces and Eights.
BB shows a flush, King high

BB wins the pot ($69.50) with a flush, King high.

Tutaj jeszcze można wytłumaczyć sobie to stakowanie że przeciwnik jest poprostu donkiem i rozgrywa omahe jak holdem. ehh Runner runner :D

W każdym razie byłem dzisiaj w dobrej formie psychicznej i mimo dwóch przejebanych stakowań z tym donkiem grałem dalej. (zwyklę kończę bo przeczywnik ma przewage psychiczną). No ale to nie były zwykłe stackowania. To była paradia. Nie było mowy o jakimkolwiek poziomie. No i udało się go wyzerowac niestety zajęło to kilkaset rąk więc ostatecznie wyszedłem przez rake na zero w tym pojedynku.

BR 1740$

P.s. Czy miał ktoś z was już jakieś doświadczenie z kupnem samochodu przez allegro/ w komisie? Jaka umowa, na co zwracać uwage itp

kamil90

Na allegro jak z ogloszenia jest. Znajdujesz sobie ogloszenie, dzwonisz, umawiasz sie i ogladasz. Najlepiej wez ze soba kogos kto sie zna na samochodach, jakiegos mechanika czy cos, albo dogadaj sie z kims kto ma warsztat, ze jak znajdziesz jakas furke to czy nie sprawdzi Ci jej, nie podniesie na podnosniku i wogole.. Potem umowiasz sie z facetem, drukujesz umowe i tyle, w komisie zapewne jest podobnie, tylko bedziesz zwolniony z podatku 2%. A co do tego na co zwrocic uwage:

- Sprawdz czy jest niebity, jakis czujnik lakieru podstawowy sie przyda. Zobacz jak dopasowane sa zderzaki, jakies odstajace czesci albo ulamane zaczepy daja do myslenia, ale bez przesady. To ze samochod byl jebniety w zderzak nie przekresla go.
- Sprawdz numery szyb, w wiekszosci 'tanich' samochodow i tych z nizszego przedzialu cenowego, jak ktoras z szyb byla zbita jest wstawiona inna o odmiennym numerze.
- Staraj sie unikac samochodow gdzie jest rdza, bo to straszne kurestwo jest. A jesli juz sie skuszisz, to staraj sie usunac to jak najszybciej. No i samochod powinien niec 'podloge'. Sam skusilem sie na samochod w bardzo dobrym stanie mechanicznym, tylko troche rdzy i brak progow i teraz to sie troche odbija, bo jednak te nowe blachy sa duzo slabsze.
- Porozgladaj sie w srodku, czy siedzenia nie sa poprzecierane, czy plastiki nie sa mocno zuzyte, mozesz sobie rowniez popatrzec na allegro jak wygladaja srodki innych samochodow tego samego modelu.

A co do silnika:
- Sprawdz czy nie ma wyciekow.
- Sprawdz czy rowno pracuje i czy sie nie dlawi jak dodajesz gazu.
- Mozesz tez sprawdzic np. olej i plyn do chlodnicy na jakim sa poziomie, to bedzie swiadczylo moze chociaz troche czy wlasciciel dba o ten samochod i na bierzaco sprawdza, choc moze byc to mylace i moze celowo dolac przed Twoja wizyta.

No i tyle. Jak cos jeszcze przypomne to napisze. A jeszcze amory sprawdzic mozna, ale nie wiem jak zbytnio. Mozesz stanac noga na oponie i pogibac troche, jak nie bedzie piszczalo to w sumie dobrze.

arkeyo

Dlaczego w drugiej ręce flatujesz jego 3beta zamiast 4 betowac? Tym bardziej, że gość ma niepełnego sacka.

Kamil90, dzięki za info :)

arkeyo, a jaki jest sens 4betowania z reką AAxx jeżeli wiem że on w to wejdzie? To nie holdem. AAxx to słaba ręka. Chyba że jest podwójne karty do nut flush draw. wystarczy ze on trafi 2 niskie pary i jestem z tylu. Gośc gra zawsze cbet w 75% przypadkow za pota. Flatując mam kontrolę.

P.s. Znacie jakieś sprawdzone komisy we wrocławiu?

arkeyo

Faktycznie AAxx jest bardzo przeceniane, ale w tym wypadku to masz całkiem niezłe te asy bo suited + Q. AAxx jest faworytem przeciwko każdej ręce no chyba, że przeciwko drugiej parze AA. To jest hu i on 3betuje duzo wiecej niz tylko nutsy, a fakt że masz pozycję i że przeciwnik ma tylko $35 sprawia że jest to jeszcze łatwiejszy 4b bo będziesz mógł bez większych problemów wsunąć wszystko na flopie.

I łatwo przegrać. Naprawdę nie opłaca się tego robić. Większość shortów po wygraniu ucieknie. Najlepsze ręce pf w omahe to connectory 9+ najlepiej jak pokolorowane.

arkeyo

Dobra i tak mnie nie przekonasz, że flat call jest lepszy. Tak czy siak życzę powodzenia w plo hu bo ja tez mam zamiar niedługo trochę nad nią posiedzieć.

Doniesienia z frontu.

Dzisiejsza sesja również bardzo swingowa. suckouty zarowny dla mnie jak i przeciwnikow wiec zarys sprawiedliwości istnieje. Sesja na +111$ i +50$ rakeback za poprzedni tydzien.

BR 1901$ [36%]

Witam.
Ostatnie dni bardzo swingowe. Ponownie popełniam te same błędy, co zawsze. Ujemne sesje to zwykle kilka buyinow z jednym graczem. Obiecałem sobie że jak przegram 2 bi z kimś to kończe. Ale jak tutaj nie grać kiedy gość się stakuje z middle pairs albo OESD, i zawsze jest z tyłu po okryciu kart ale trafia. No nic. Każda korekta skilla.

Weekendowy bilans wahał się w granicach -300 - + 50. Ostatecznie udalo sie to zamknac na -150. W pon przerwa. We wtorek udalo sie odrobić. +52$. Dzisiaj nie wiem czy będę miał czas pograć, bo w czwartek mam rozmowę kwalifikacyjną i muszę się do niej solidnie przygotować.

Br 1952$