Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] dylemat

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,334 Wyświetlenia

witam wszystkich, przez ostatnie kilka dni grałem w sit&go za punkty ftp normalnie gram fixed limit zresztą bez wiekszych sukcesów ale z nudów postanowiłem wykozystać moje punkty. I tak w jednym z sit&go na 18 byłem 2 w innym na 54 byłem 4 w pozostałech 2 z54 byłem przy stole finałowym, ogólnie niewiem czy mam fart czy moze poprostu lepiej gram sit&go i oczywiście zdaje sobie sprawe ze przeciwnicy nie sa wymagający ale jak sadzicie powinienem zacząć zmienic fixed na sit&go czy poprostu takie sytuacje czesto sie zdażają i nie powinienem sie napalać:)
pozdrawiam

9 odpowiedzi
Kuubek

Cześć,
Jako czynny gracz Sng powiem że tak mała próbka nie jest żadnym wyznacznikiem, mógłbyś nawet wygrać 20 z rzędu.
Aby mówić o jakimś winrate w Sng czy możliwościach, myślę iż musiałbyś zagrać ok 400-1000 sng i wtedy coś więcej byłoby można powiedzieć o Twoich perspektywach w tej odmianie.
Jeśli jednak masz motywację do grania sng i szkolenia się w tym kierunku to jak najbardziej polecam :)

czy poprostu takie sytuacje czesto sie zdażają i nie powinienem sie napalać

Wariancja w sng potrafi zranić niczym niewierna dziewczyna, jednak grając dobrze i eliminując swoje leaki ( a przy tej odmianie może być ich mnóstwo i sam mimo ok 2k gier mam ich nadal całą masę) w longrunie na pewno będziesz graczem wygrywającym. Kwestia chęci, i mimo iż na pozór sng na początku nie wydaje się aż tak ciekawe jak MTT czy gry cashowe, jest zdecydowanie dość ciekawą odmianą pokera.
Powodzenia przy stołach i przy wyborze odmiany w której będziesz się doskonalił, Pozdro :)

Ja również życzę powodzenia, turnieje SnG są dużo bardziej ekscytujące niż granie FL (choć Panadol się ze mną nie zgodzi), ale wariancja może być dużo większa.

Przenoszę wątek do działu "poker" i życzę powodzenia!

musashi87

Napisane przez Jakub
Ja również życzę powodzenia, turnieje SnG są dużo bardziej ekscytujące niż granie FL (choć Panadol się ze mną nie zgodzi), ale wariancja może być dużo większa.

nonono Panie Adminie nie róbmy człowiekowi wody z mózgu wiadomo że FIX jest bardziej ekscytujący od jakiś tam SnGów _cool:

Napisane przez musashi87

Napisane przez Jakub

nonono Panie Adminie nie róbmy człowiekowi wody z mózgu wiadomo że FIX jest bardziej ekscytujący od jakiś tam SnGów _cool:

W tej dyskusji nigdy się nie dojdzie do kompromisów bo jest to za bardzo subiektywne :P dla mnie nawięcej akcji to NL no ale Sng nie gralem za dużo a fixa prawie w ogóle więc pewnie dlatego tak sądze :D

Główny administrator
spinek

Napisane przez Jakub

Zapraszamy do FIX-cafe z takimi rewelacjami. Już tam Cię naprostujemy na jedyną słuszną odmianę. Będzie bolało ;-).

Napisane przez spinek

Napisane przez Jakub

Zapraszamy do FIX-cafe z takimi rewelacjami. Już tam Cię naprostujemy na jedyną słuszną odmianę. Będzie bolało ;).

Już tam idę :heart:

Nomedes

Napisane przez PyqPyk

Napisane przez musashi87

Napisane przez Jakub

W tej dyskusji nigdy się nie dojdzie do kompromisów bo jest to za bardzo subiektywne :P dla mnie nawięcej akcji to NL no ale Sng nie gralem za dużo a fixa prawie w ogóle więc pewnie dlatego tak sądze :D

jakie pytanie taka odpowiedz jak to powiedzial kuba :f_tongue:

Kuubek

Nie wiem jak można twierdzić, że sng nie jest ciekawe, tutaj też sporo myśli się zakresami. Wiadomo że na różnej ilości bb range z którym pushujesz się elastycznie zwiększa lub zmniejsza, a wybieranie spotów na różnych poziomach blindów jest dość ciekawe. Oczywiście w jednostołowych sng nie ma za dużo postflopu chyba że na początkowych blindach, jednakże w/w myślenie zakresami pushu/callu, cały ICM, zwracanie uwagi na stack size u villainów, specyficzne przesuwanie się w drabince wypłat (mini bubble) wszystko ma znaczenie i sprawia że SNG Stt jest bardzo ciekawą odmianą, a najbardziej dziwi mnie jeśli ktoś mówi że to jest nudne a nie rozegrał wystarczającej ilości ;p. Oczywiście roi nie będzie tutaj jakiś kosmiczny, jednak na micro i low poziom jest na tyle niski że można szybko zbudować rolla.
Co do książek o sng to serdecznie polecam "Secrets of Sit'n'gos Phila Shaw'a (mozna zamowic w sklepiku starsow za FPP) - dla graczy grających stt pozycja obowiazkowa i bardzo duzo rozjasniajaca specyfike gry, jak także ukazującą głębię tych NUDNYCH STT - jak je nazywacie :P

Jeśli ktoś jest wkręcony w grę odpowiednio to każda odmiana daje dostateczną ilość akcji zapewne :)