Czy istnieje coś takiego jak uczciwość w pokerze online?
Kiedy przekraczamy granice uczciwości a kiedy można stwierdzić że jesteśmy w porządku?
Jakie prawa regulują uczciwość grania w pokera online i kto je kontroluje?
Jak daleko poker online odchodzi od pokera live pod względem uczciwości.
Tyle pytań nasuwa mi się zakładając ten wątek.
Może wciągnę was do dyskusji ale proszę poważnie do tego podejść.
Gdy tak porównuje pokera live do pokera online zauważyłem jak człowiek jest przebiegły aby zwiększyć swoje szanse i ograć przeciwnika. Twierdzi że jest pokerzystą ale tak naprawdę jak się przyjrzeć to nieuczciwym pokerzystą.
Wiem że dla pieniędzy ludzie potrafią zrobić wiele ale muszą być jakieś granice i regulacje prawne bo w ten sposób poker online nie zasłuży na grę którą można zalegalizować.
Wiem ze niektórzy powiedzą że wszyscy mają dostęp do danych stron np: PTR czy programów statystycznych typu HM lub programów wyliczeniowych jak Equalitor.
Jednak dla ludzi początkujących takie informacje dochodzą po jakimś czasie.
Więc można powiedzieć że wobec nich gramy nieuczciwie.
Już taka różnica w pokerze online a live, że można grać w pare osób pod jednym nickiem lub na zmiane nickami, powoduje że przekraczamy granicę uczciwości. Tego się jednak nie da wykryć i raczej z tym nic nie da się zrobić.
I jak tu kochać gre online, i cieszyć się z tego że wygrywamy z nieświadomymi tego wszystkiego ludzmi. Jak ją można szanować i traktować jak poważnego, prawdziwego pokera. Chyba się nie da, traktuję ją raczej jako narzędzie do zarabiania pieniędzy, natomiast pokera live jako moją miłość.