Przejdź do forum
Motywacja do nauki,...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Motywacja do nauki, gry

4 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
945 Wyświetlenia
gembusiek

Jak sobie z tym radzicie? Ja próbuję już chyba czwarty raz podejść na poważnie do pokera, ale zawsze przechodzę od razu na grę pod rake back :/ chyba nie nadaję się na pokerzystę, ale nie mówię tu przecież o byciu pro, a jedynie o byciu wygrywającym graczem.

Teraz FTP ograniczyło liczbę bonusów i aby się utrzymać muszę zdecydowanie podnieść swoje umiejętności. Jednak nie potrafię się odpowiednio zebrać w sobie, by usiąść 2h i coś czytać, czy analizować. Strasznie to nudzi i usypia. Poza tym wszystko wkoło mnie rozprasza :/

Jak z tym u Was?

3 odpowiedzi

na początek, możesz przed rozpoczęciem sesji, powiedzmy 15min poświęcić na analizowanie rąk, które rozegrałeś poprzednio, poszukać miejsc gdzie traciłeś value i gdzie zbyt dużo oddałeś $$$. Jak 15min to będzie dużo to zacznij od 5 i później stopniowo zwiększaj tą ilość! co do czytania, to analogicznie, jak nie masz nic innego do roboty to przeczytaj sobie rozdział jakiejś książki, i pomyśl jak to się ma do Twojej gry i do przeciwników, których spotykasz... Taki plan przynajmniej ja będę próbował wprowadzić w życie

dragoste

Też nie jest mi łatwo przed 2h robić jedną rzecz. Ale jeśli będziesz wszystko robił na bierząco, to analiza jednej sesji przeważnie nie trwa długo. Przeczytanie jednego rozdziału książki, czy arykułu też. Filmiki - jak już się zacznie, to przecież się ogląda. Ostatnio zresztą wychodzą ciekawe pozycje dla każdej z odmian. Wcześniej czyste ABC było dość nudne, bo było tak na prawdę o niczym.

Podsumowując robię różnych form po trochu.

Możesz wybrać ambitną ścieżkę i "wpakować się" w jakies NLP itd. ;)

gembusiek, co się tyczy rozpraszania podczas nauki, to zredukuj do minimum ilość rozpraszających Cię rzeczy. Nie wiem, jak wygląda Twoje miejsce pracy i nauki, ale ja zrobiłem jedną rzecz. Po prostu posprzątałem biurko i znajdują się na nim tylko przedmioty, które potrzebuję w danej chwili do nauki bądź gry. W ten sposób nic mnie nie rozprasza, a przynajmniej pokusa zajmowania się czymś innym jest mniejsza. Podobnie robię podczas gry, oprócz PT3 i softu pokerowego nie mam żadnych innych programów odpalonych. Zbyt często łapałem się na tym, że zamiast patrzeć na rozdanie, przeglądałem jakieś strony w internecie.
Poza tym wydaje mi się, że całkiem interesujący byłby sposób nauki zaproponowany przez dragoste. Podziel sobie te 2 godziny na krótsze etapy, podczas których robisz coś innego. Np. kwadrans czytania, kwadrans analizy, jakiś film szkoleniowy, itd.