Przejdź do forum
Ratujcie przed bank...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ratujcie przed bankructwem.. :P

30 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
3,478 Wyświetlenia

W pokera lubię grać SnG bądź MTT. I idzie mi w nich dobrze póki pechowo nie przegram rozdania. Potem drugi raz na riverze szczęście się usmiecha do przeciwnika i dupa. Odpadam szybko z mtt, idę na cash szybko stracic cała swoją kase bądź lecę grać 1 vs 1 na wysokie stawki i wiecie jak to się kończy,...

1. Znacie jakis sposób aby szybko uspokoić tilta podczas sng bądź mtt?

2. Staram się grać konserwatywnie jednak wiele rak np. mając 86 i potem patrze 3 kolesi się się allinuje a na flopie 883 to też mnie titltuje.. i zaczynam grać luźniej (choć nie na wariata) wygrywam duże pule, pnę się do przodu by odpaść przed kasą..
Wy też gracie tight? zrzucacie qt z wczesnej pozycji, qj instant fold KQ tak samo.. (jesli ktoś podbił). I tez macie pełno sytuacji gdy zrzuciliście QJ a 2 przeciwników pokazało AK i AQ a na flopie AKT?
Grajac tight nie wygrywa się często dużych puli tylko rzadko i to małe.. (prawda?)

mając teraz 15$ na PS mam męczyć 360 mtt za 0,1$?(bo imo te 90 os za 0,25 sa zbyt długie jak na taką wygraną...)

Wiem że nobskie pytania i jeszcze większe uzalanie ale nie wiem co robić..

29 odpowiedzi

Temat wygląda na problemy mindsetowe, więc przenoszę do odpowiedniego działu.

Pozdrawiam.

Nie wiem jak inni ale ja sobie trochę poku*wuje i idę odpalić PS3 żeby komuś tam łeb roz*ebać i zaraz mi przechodzi :D

Możesz napisać, z jakim rollem zaczynałeś grać i na jakich stawkach go utraciłeś?

Ja pomogę Ci skutecznie "uspokoić tilta" i uratuję przed downswingiem :f_cool:

Niedługo wychodzi mój poradnik to Ci podeślę :f_thumbsup:

Kasica553

masz swietne problemy trzymasz 86 i spada 883 albo QJ i AKT. co to ma za znaczenie. chcesz to graj z takimi rekami i licz na farta i zycze powodzenia bo nic wiecej nie zostaje. mysl zasiegami a nie konkretnymi kartami i szkoda ze jednak nie limpowalem 27o bo spadl flop 777 i mialbym nutz, a ile razy na 1000 spadnie ci taki flop sie zastanow? nikt tu wrozka nie jest zeby tak grac. imho to jedna z podstaw pokera. tutaj luck>> skill w pojedynczych czy nawet 10 czy 100 rozdaniach ale longrun ... wiadomo.

bonus straciłem na ftp będąc wielkim noobem więc tego nie liczę.

Na PS wpłaciłem 2 x 50$. pierwsza wpłata była na początku pazdziernika. ładnie szło jednak coś mnie skusiło wejść na gry cash i tam udupiłem...

2 raz 50$ wpłaciłem ponad 2 tyg temu. Zacząłem grać SnG 90 os. z bounty (te za 1,40$).B ładnie szło 1m, 1m, 2m itp.. jeszcze 4 dni temu miałem ponad 100$... jednak coś mnie skusiło żeby zagrać satelite do ept barcelona za 7,50$. Tam to był festwiwal all inów więc zaczekalem wchodzilem z bdb ukladami i udalo sie wygrac bilet dalej. Tam odpadajac z kolesiem który na riverze miał (3 outy i spadł mu as...) odpadlem. Potem stracilem 20$ na tych satelitach, troche nieudanych rozdan w Sng wiekszosc na tilcie czasami bb i poszedlem grać heads up za 5$ i kupa...

Straciłem sporo kasy prze glupote.. Nie ma to jak sie uczyć na własnych błedach...teraz wiem że trzeba się trzymac min.100 BI na Sng badz mtt (racja?). Postanowilem nie grac cash ani heads up pod zadnym pozorem. jesli wpadne w tilta to wlaczam xboxa i dokopuje frajerom z Barcelony :P
tez sie titlowalem gdy majac T9 i pasujac na buttonie po raise i callu na flopie TTA badz J87...

oglądam filmy dostepne dla brązu, przeczytalem 1 tom ksiazki Harringotna niedlugo biore sie za 2 tom i trzymam się moich zasad.

Tylko majac 15$ gdzie moge wbic większy roll? na 360 turbo za 0,1$? Grajac monstery tylko?

Edit:. Doszedłem do wniosku ze głównymi cechami takiego stanu rzeczy jest brak cierpliwości oraz gra zbyt loose. Muszę to zmienić. Mimo iż w realu jestem człowiekiem bardzo spokojnym to w pokerze za szybko chciałem osiągnąć sukces. Tak się nie da niestety...

Więc teraz moje pytanie do Was? gdzie najlepiej zbudować bankroll by wskoczyć znowu na te 90 Sng które lubię?

Edit: Takie coś mnie titltuje trochę..
Poker Stars $2.00+$0.20 No Limit Hold'em Tournament - t100/t200 Blinds + t25 - 9 players - View hand 1008159
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP2: t1130 M = 2.15
CO: t8465 M = 16.12
BTN: t7680 M = 14.63
SB: t8007 M = 15.25
Hero (BB): t6260 M = 11.92
UTG: t6805 M = 12.96
UTG+1: t5348 M = 10.19
UTG+2: t3330 M = 6.34
MP1: t3705 M = 7.06

Pre Flop: (t525) Hero is BB with 6 :spade: 3 :heart:
UTG calls t200, UTG+1 calls t200, UTG+2 calls t200, 2 folds, CO raises to t1200, 3 folds, UTG calls t1000, UTG+1 calls t1000, 1 fold

Flop: (t4325) 2 :club: 5 :spade: 8 :diamond: (3 players)
UTG checks, UTG+1 checks, CO bets t2200, UTG folds, UTG+1 raises to t4123 all in, CO calls t1923

Turn: (t12571) 4 :heart: (2 players - 1 is all in)

River: (t12571) A :diamond: (2 players - 1 is all in)

Nosz [Treść edytowana]...
Poker Stars $2.00+$0.20 No Limit Hold'em Tournament - t25/t50 Blinds - 9 players - View hand 1008198
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t1400 28 BBs
Hero (SB): t1540 30.80 BBs
BB: t1540 30.80 BBs
UTG: t3790 75.80 BBs
UTG+1: t1350 27 BBs
UTG+2: t1610 32.20 BBs
MP1: t1480 29.60 BBs
MP2: t1100 22 BBs
CO: t1910 38.20 BBs

Pre Flop: (t75) Hero is SB with Q :spade: Q :heart:
UTG calls t50, UTG+1 calls t50, 1 fold, MP1 calls t50, 3 folds, Hero raises to t350, 1 fold, UTG calls t300, 2 folds

Flop: (t850) K :club: 5 :club: 5 :heart: (2 players)
Hero bets t1190 all in, UTG calls t1190

Turn: (t3230) Q :club: (2 players - 1 is all in)

River: (t3230) 9 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t3230
Hero shows Q :spade: Q :heart: (a full house, Queens full of Fives)
UTG shows J :club: T :club: (a straight flush, Nine to King)
UTG wins t3230

// Proszę nie kląć. - dohpaZ

JAKA JEST [Treść edytowana] SZANSA ŻE W 1 DZIEŃ grająć tight 2 RAZY!!!!!!!!!! PRZEGRACIE FULLA vs POKER? NO [Treść edytowana] JAKA?

// Proszę nie kląć. - dohpaZ

marcinshark

spoko norma
ja dziś z blind 35s dostałem pokera i gość co limpował A9s tez coś tam za czacie pisał :D
poker to taka piękna gra, że zawsze można przegrać

irobson

;D uwierz ze jest szansa. wczoraj tez przegralem ;p
ale i trafilem royala

Ale ja trafialem full z para na reku.. raz qq 2 raz kk LOL/..

no i standard czyli aa łamane przez J7 itp..

Kasica553

harnas daruj sobie pokera. zupelnie nie masz do tego glowy. nie trzymasz sie BRM wkurzaja cie co dzienne sytuacje i suckouty. np te drugie rozdanie to nie wiem co sie zloscisz. przeciez AI byl na flopie a potem juz karty spadaly. co innego jakbyscie grali ale tak to poprostu koles wygral maja te 30% i juz a ze przegrales full vs poker a nie kolor vs trips albo kolor vs para dam to zadna roznica.

Hah, Grajac w sposob uzasadniony matematycznie bedziesz za rok miec przykladowo 10000$+ a ten sam koles ktory gra zeby grac bedzie ci spacal twoj czas

daje sobie spokój do końca tygodnia... I potem zaczne od 50$..

JuelzWicco

Albo ja czegoś nie rozumiem albo w pierwszej ręce sprawdzasz podbicie za 20% swojego stacka z 63 off ??

Moim zdaniem dobrze powtórz podstawy , tabelki , strategie gry tego co grasz(sng czy cash ?) , obejrzyj filmiki poćwicz na super-mikro stakes i powinno być dobrze.

Nie ma sie co załamywać.

Witaj harnas00,

masz sporo pracy przed sobą. Przeglądałem kilka rozdań, które wstawiłeś oraz te dwa rodzynki w tym wątku i jestem pewien, że powinieneś przyłożyć się do nauki teorii. Przeczytaj jeszcze raz artykuły o SnG, popracuj trochę z ICM Trainer uczęszczaj na treningi oraz pytaj na forum, bo z takim nastawieniem trudno będzie Ci osiągnąć sukcesy.

Poza czytaniem artykułów na temat SnG polecam przestudiowanie artykułów w sekcji strategii oraz przyswojenie sobie zasad zarządzania kapitałem. Jeżeli bowiem zaczynałeś ze 100$, to nie oznacza to, że cały czas musisz grać turnieje SnG za 2$, lecz po osiągnięciu np. 50$ musisz przejść na SnG 1$. Pamiętaj również o tym, że solidny bankroll management nie ma Cię uchronić przed bankructwem, lecz ma na celu zmniejszenie ryzyka bankructwa do minimum. Nie możesz patrzeć w przeszłość i myśleć, ile miałeś kapitału, lecz musisz stale dopasowywać do obecnego stanu bankrolla.

Musisz również zrozumieć, że w pokerze nie ma ręki startowej z gwarancją wygranej. Są ręce, które mają przewagę nad innymi, ale ich przewaga może stopnieć na flopie w zależności od ilości graczy oraz kart na flopie. Jest to jedna z zasad pokera, którą musisz zrozumieć. Grając tight dobierasz ręce, które mają duży potencjał oraz mają przewagę nad przeciwnikami, ale nie mają gwarancji na wygranie rozdania.
Wszystkie porażki z silnymi rękami można wpakować do jednego worka zwanego wariancją. Z grubsza rzecz biorąc, im więcej będziesz grał, tym bardziej będzie się sprawdzać prawo dużych liczb, na którym oparta jest strategia w pokerze i Twoje silne ręce będą miały pozytywny bilans. Dłużej nie oznacza w tym przypadku liczenia czasu, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni, lecz dłużej oznacza kilkadziesiąt do kilkuset tysięcy rozdań.

Zrób tak, jak napisałeś i zrób sobie przerwę od grania, ale nie od pokera. Wykorzystaj ten czas i poczytaj oraz popracuj z ICM Trainer.

Doszedłem do wniosku ze głównymi cechami takiego stanu rzeczy jest brak cierpliwości oraz gra zbyt loose. Muszę to zmienić. Mimo iż w realu jestem człowiekiem bardzo spokojnym to w pokerze za szybko chciałem osiągnąć sukces. Tak się nie da niestety...

Bardzo dobrze podsumowałeś swoje dotychczasowe poczynania i mam nadzieję, że weźmiesz sobie to rzeczywiście do serca.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce ze słabościami,
dohpaZ

budzisz

Napisane przez JuelzWicco
Albo ja czegoś nie rozumiem albo w pierwszej ręce sprawdzasz podbicie za 20% swojego stacka z 63 off ??

Chyba rzeczywiście czegoś nie rozumiesz, bo on spasował przed flopem :f_cool:

vindir

Sytuacje, które tu wymieniłeś zawsze będą się zdarzać bo poker to gra losowa i nic tego nie zmieni, jeżeli gość wrzuca stacka z flush drawem przeciwko Twojej parze to nic tylko się cieszyć bo w długim okresie czasu to Ty na tym zyskujesz.

Odnośnie wywalenia 63o to chyba nie ma o czym mówić i jest to najlepsza decyzja jaką możesz podjąć, ponieważ jest to ręka o tak marnym potencjale, że nawet grając S'n'G będziesz ją pushować w bardzo niewielu sytuacjach, a mając sporo żetonów w stacku przy niskich blindach nie ma sensu ich TRACIC (bo tak będzie w longtermie) na takie badziewne spoty i wynik jednego rozdania nie ma tu nic do rzeczy.

Nie wiem, od jak dawna grasz w pokera, ale sądze że najlepszym sposobem na nietiltowanie jest po pierwsze praktyka a po drugie i najważniejsze KONSERWATYWNY BANKROLL MANAGEMENT i to tym bardziej konserwatywny im łatwiej tiltujesz. O wchodzeniu na stawki, na które nie mamy odpowiedniego rolla powiem tylko tyle, że jest to MEGA leak i jeżeli go nie naprawisz to szybko zakończysz karierę - no bo po co te dziesiątki godzin spędzonych na grindzie skoro wejdziesz na jednego headsupa i wtopisz połowe rolla.

I jeżeli grasz s'n'g to zdecydowanie powinieneś zainteresować się ICM, ściągnąć sobie ICM trainer od PS bo bez tej wiedzy dużo trudniej będzie Ci być wygrywającym graczem. Zrób tak jak kolega wcześniej powiedział - nie graj do końca tygodnia, ale czytaj jak najwięcej artykułów i staraj się zrozumieć wiedzę w nich zawartą, oglądaj filmiki szkoleniowe a będzie dobrze.

DAWCA dawca.

Daruj pokera na długi czas, bo problem jest w głowie, nie w braku umiejętności.

dragoste

Edit: Takie coś mnie titltuje trochę..

Skoro spasowanie 63o Cię tiltuje, tylko dlatego, że trafiasz flopa jeden na milion, to problem jest jeszcze gdzie indziej.
Wydaje mi się, że Ty nie rozumiesz tak na prawdę matematyki pokera, czyli prawdopodobieństwa, a dokładniej wartości oczekiwanej.
Ewentualnie niby rozumiesz co i jak, ale nie wierzysz w jej działanie.

Przecież w momencie podejmowania decyzji o foldzie byłeś pewny, że dobrze robisz, tak? Bo wtedy miałeś takie informacje takie, że call będzie EV-. I dobrze zrobiłeś.

Wygranie rozdanie nie oznacza, że zarabiasz.
Przegranie rozdania nie oznacza, że tracisz.