Przejdź do forum
Zły run na micro ja...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zły run na micro jak sobie z tym radzić?

31 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,970 Wyświetlenia

Jak sobie z tym radzić.

Wydaje mi się, że mam złe podejście do stawek micro, bo widzę to tak skoro to najniższe stawki w necie NL4, to gra powinna być prosta i przyjemna wystarczy grać ABC i bankroll powinien rosnąc.

Tymczasem, pierwszy miesiąc cudowny(zwykle tak mam na każdym roomie jakim gram) 18bb/100 i nagle w drugim miesiącu coś pęka, moja gra się nie zmienia na gorsze(wręcz przeciwnie uważam, że jest lepsza), a tymczasem 3k rąk - 4bi.

Od kilku sesji nie trafiam flopów nawet do c.betow w większości czasu, przegrywam filpy, dostaje suckouty. Nie przejmuje się tym jeśli następuje to od czasu do czasu, ale w tym miesiącu tak jest ciągle.

I pojawia się problem, skoro nie radzę sobie na micro to jak mam radzić sobie wyżej??

Co polecasz, jak sobie radzić z takim niezbyt przyjemnym okresem gry?

30 odpowiedzi

Wariancja?

Nawet na microstawkach grajac dobrze mozna miec kilka tysiecy rak na minus, wyluzuj. Graj swoje, nie patrz na wykresy, wyniki pojedynczych sesji, a jezeli grasz dobrze, uczysz sie caly czas, to bankroll w koncu bedzie rosl.

dragoste

Ponadto, co napisał wyżej Supernite, mówisz, że Twoja gra jest nawet lepsza. Może w tym sęk? Na nl4 raczej nie ma co urozmaicać swojej gry.
Jeśli grałeś już wyżej, to wiesz np., że blefy działają. Tutaj na nl4 jednak niekoniecznie.

AutystycznyAndrzej

:facepalm:

Problem większości ludzi z wariancją bierze się z tego że próbują szatkować wykres.

pierwszy miesiąc cudowny(zwykle tak mam na każdym roomie jakim gram) 18bb/100

CIACH! Szatkujesz wykres i pojawia się...

3k rąk - 4bi.

Czyli... po 30k handów masz +12bb/100? Fisz!

Wiesz AA problem nie jest w tym, że mam mniej BB/100 tylko jak nie szukać sposob na zmiane swojej gry kiedy się przegrywa jak zweryfikować to czy gra się dobrze czy źle kiedy wygrywam jest to latwe, ale kiedy przegrywam jak to zrobić??

Deivid problem w tym że w pokerze nie da się tego zweryfikować czy grasz dobrze czy źle tak do końca. Po pierwsze odchylenie standardowe sprawia że możesz być 100k rąk na - grając z potencjalnym winrtate 7bb/100.
Do tego za każdym razem grasz "w innym środowisku"cały czas nowi gracze nagle może przybyć słabych graczy lub też ich ubyć. To tak samo jak wprowadzasz nowe zagranie do swojej gry, ono może być plus EV ale np. na próbce 50k rąk być na- .
Nigdy na podstawie rezultatów nie jesteś w stanie powiedzieć czy i jak dobrze grasz.

Po pierwsze odchylenie standardowe sprawia że możesz być 100k rąk na - grając z potencjalnym winrtate 7bb/100.

W NL Hold'em? Nie sadze.

SkilledBoy

Też tak miałem prawie cały październik, i uwierz też się męczyłem i nawet chciałem sobie dać z tym spokój. Napisali mi, żebym zmienił podejście do gry, bo za bardzo się wkurzałem już jak mnie fishe rozwalały. Cofnąłem się z 0,25/0,50 na 0,15/030 i zmieniłem trochę taktykę gry. ( gram fl sh) Wcześniej grałem TAG.
Postanowiłem zagrać na luzie i wchodzę z większą ilością rąk teraz moje vpip jest kolo 30 i muszę przyznać, że zupełnie inaczej mi się gra.

Zejdź o jeden limit niżej i graj troszkę luźniej nie bojąc się dokładać do puli. Mi to pomogło i po 3-4 dniach odpalałem np 2 stoły 0,15/0,30 i 2 0,25/0,5 stopniowo przechodząc na wyższy. Mi taka zmiana pomogła, przestałem grać scary money na tym limicie, i gram troszkę luźniej

Napisane przez Supernite

Po pierwsze odchylenie standardowe sprawia że możesz być 100k rąk na - grając z potencjalnym winrtate 7bb/100.

W NL Hold'em? Nie sadze.

To przy założeniu że masz niskie SD czyli 75bb/100 (lub 37.5BB/100) ja mam średnio SD w granicach 80bb/100 i przy założeniu że miałbym 7bb potencjalnie to mogę być na -

co to jest?

kazda z tych kresek to wykres mozliwosci?

Napisane przez deivid2
co to jest?

kazda z tych kresek to wykres mozliwosci?

Tak próbka 100 "graczy"- czyli przy winracie 7bb/100 na przestrzeni 100 tyś rąk może się w ten sposób kształtować twój winrate..

BSCpl

Napisane przez deivid2
Od kilku sesji nie trafiam flopów nawet do c.betow w większości czasu, przegrywam filpy, dostaje suckouty. Nie przejmuje się tym jeśli następuje to od czasu do czasu, ale w tym miesiącu tak jest ciągle. ?

Tilciuch, nieprzyjemny. :f_mad:

Co polecasz, jak sobie radzić z takim niezbyt przyjemnym okresem gry?

Zdać sobie sprawe, że nie ma przyjemnych flopów do c-betu _o:
Tak, tak !

I love this game _love:

EDIT:
A powżniej, budować i budować skilla ! Po cholere wygrywać, jak nie jest się najlepszym... :f_rolleyes:

Pazurrr

Napisane przez deivid2
Wiesz AA problem nie jest w tym, że mam mniej BB/100 tylko jak nie szukać sposob na zmiane swojej gry kiedy się przegrywa jak zweryfikować to czy gra się dobrze czy źle kiedy wygrywam jest to latwe, ale kiedy przegrywam jak to zrobić??

Nie szukać. Po prostu. To jest najgorsze, co możesz zrobić - majstrować z grą, jak nie idzie. To największa sztuka w pokerze - grać swoje nie zważając na to, czy idzie, czy nie idzie. Do tego trzeba mieć naprawdę "steel balls".
Jest tylko jeden wyjątek od tej reguły - jeśli "szukanie" oznacza intensywne uczenie, doskonalenie swojej gry - wtedy ok.

Dzięki za pomoc.

Wiele pracy przede mną.

MistyK

Wlasnie pazurr, ja mam tak czesto ze jesli gram swoje A-game i jestem na + w danej sesji to nie probuje jakichs light 3betow etc, ale kiedy zaczyna nie isc to wtedy probuje takich zagran bo uwazam ze i tak na wyzszych limitach musze zaczac je stosowac. Wiec chyba nalezy zmieniac swoje A-game zeby stalo sie ono lepszym A-game?:D

dragoste

Z tym, że na niższych limitach nie będą one skuteczne. ;)
Trzeba je zacząć stosować, gdy przeciwnik będzie się do tego nadawać.
A-game trzeba zmieniać, ale nie koniecznie z wyprzedzeniem do limitów.
Najważniejsze to przystosować grę do przeciwnika.

imgoingtomirage

Ja grając kiedyś NL2 FR, grając dobre ABC TAG byłem 10BI na minusie w okresie ~4k handów więc Twój swing jest jeszcze raczej w standardowej normie.
Graj swoje - będzie dobrze :).

musashi87

mam podobny problem, poza tym jeszcze tiltuje bo co się zestakuje to wtopa :|

nic tylko płakać

Pazurrr

5k rozdań, to próbka mikroskopijna :D

musashi87

Napisane przez Pazurrr
5k rozdań, to próbka mikroskopijna :D
zdaje sobie sprawe ale wszystkie AI przegrane mimo że zawsze byłęm w nich z przodu sprawiają że czacha dymi