Przejdź do forum
Konkurs literacki 2...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Konkurs literacki 2 - dyskusja

67 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
4,645 Wyświetlenia

Witajcie!

W tym wątku będziemy dyskutować o historiach nadsyłanych na drugi konkurs literacki.

Wszystkie prace znajdziecie tutaj, a warunki konkursu w tym newsie.

Zapraszam do dyskusji!

66 odpowiedzi

Historia1

Prawdziwie brutalna rzeczywistość opisana w bardzo ciekawy sposób.

Zastanawiam się ile jest w niej prawdy i co o niej myślicie :)

AceBestini

Pierwsza praca - klasa! Poprzeczka zawieszona strasznie wysoko, choć nie jestem przekonany, czy większość społeczności PS wchłania z przyjemnością tego typu zdania.
Nie analizowałbym tej pracy z perspektywy prawdy/fikcji, bo to jest w tym przypadku nieistotne.

Jeśli o mnie chodzi (a jestem strasznie wymagający i krytyczny) - jestem bardzo "za". Zmuszający do myślenia styl i konstrukcja wypowiedzi przewyższają niemal wszystkie prace poprzedniego konkursu.

Jestem strasznie ciekaw tożsamości autora.

galer

Bardzo ciekawa historia.
Jeśli zaś chodzi o sposób pisania, to jak dla mnie trochę za mocno zajeżdża "Fight Clubem".
Plus za cytat z twórczości Leszka :f_thumbsup:

Thorek

No i zaczęły się poranki z pracami. :) Co do pierwszej historii to napisana ciekawym językiem i miło się czyta, ale pojawia się problem podobnie jak w poprzedniej serii typowego uzależnienia od hazardu, a nie pokerzysty, przynajmniej ja mam takie odczucie.

Nareszcie!

Nie ma nic milszego od lektury pracki konkursowej z rana, do kawki :)

Pierwsza praca - mocno! Zobaczymy, jak kolejne.

Kaczmarol

Ciekawa praca

Nie do końca zgodzę się z Thorkiem, bo przecież nie jest tam poruszona kwestia hazardu. Autor przedstawia to czym może być poker. Dla jednych źródło dochodu dla innych odskocznia od rzeczywistości, możliwość stania się kimś innym.

Bardzo mi podeszła ta praca :)

wujekryba

Gdybym nie znał twórczości Chuck'a Palahniuk'a to ta praca bardzo by mi się podobała. Niestety czytając ją mam wrażenie, że autor nie miał pomysłu więc czerpał inspirację z tytułów, które zrobiły na nim wrażenie. To też nie jest złe pod warunkiem, że nie kopiujemy tego mocno. Niestety "jestem... czymś... Imię" oraz rozważanie o konsumenckim trybie życia, żywcem wyrwane z "Fight Clubu" co średnio mi się podoba.

Ogólnie praca fajna i propsy za niektóre wersy dla autora ale mam wrażenie, że już to czytałem.

Historia 2

Od przedszkola już autor interesował się grami logicznymi.

Naturalne więc, że w końcu trafił na PokerStrategy.com.

Uśmiech na twarzy gwarantowany, drodzy czytelnicy :)

Muszę powiedzieć, że druga edycja ruszyła w pięknym stylu, obie prace czyta się świetnie - nadsyłajcie kolejne!

Thorek

Wydaje mi się, że druga praca nie ma zbyt dużych szans na zwycięstwo w konkursie, niemniej jednak cieszę się, że ona powstała, bo czyta się ją bardzo przyjemnie, a co więcej znajduję w niej sporo analogii do swojego życia, szczególnie jeśli chodzi o kwestie rywalizacji i podejścia do niej. No trzeba powiedzieć, że tym razem konkurs rozpoczął się od naprawdę fajnego poziomu prac. Byle tak dalej.

babel92

No, wreszcie jest co czytać rano :D Obie prace bardzo mi się podobają, choć 1st jest bardziej... "zaawansowana" ;)

Mlyniu

No to ja trochę niższy poziom :D

UPS trochę nie doczytałem :D Już poszło na mail :D

magda25uk

Poranna kawa juz dawno wypita a pracy nie widac..
Jakub spisz jeszcze czy co ?(

Witam!

Jakub nam dziś, biedactwo, zaniemógł, ale nie martwcie się - kolejna praca już wstawiona.

Historia 3

Tym razem autor opisuje nam swój jakże czarny weekend. Zapraszam do lektury oraz do dyskusji.

Pozdrawiam.

Właśnie przeczytałem wszystkie trzy prace i muszę się zgodzić, pierwsza na razie odstaję od pozostałych. Widać w niej tą łatwość pisarską. Jednakże wszystkie prace ciekawe a zarazem różne od siebie.

magda25uk

Napisane przez KatarzynaM
Witam!

Jakub nam dziś, biedactwo, zaniemógł, ale nie martwcie się - kolejna praca już wstawiona.

Pozdrawiam.

To jednak plotki o tym, ze Jakub jest botem nie sa prawdziwe :f_confused: :D
Niech sie szybko kuruje bo w niedziele bitwa :f_cool:

Myślę, że w niedzielę będzie zdrów jak :f_tongue:, zwarty i gotowy :D

Przekażę, Magda, że się martwisz o niego ;)

magda25uk

Myślę, że w niedzielę będzie zwarty i gotowy... :D

do rozdawania zetonow przedstwicielom najlepszego teamu, czyli Diablicom :f_cool: :D

babel92

Witam!

Jakub nam dziś, biedactwo, zaniemógł...

hahaha, padłem :D