Przejdź do forum
Moje dziwne swingi

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Moje dziwne swingi

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
840 Wyświetlenia
Chmielu89

Cześć, tak ogólnie to fajnie mi się gra w pokera i w ogole. dużo mam z tego radości . i gdy wygrywam to jest fajnie.. w 2 tygodnie mam np +8BI i idę wyżej aby przejść limit.. ale nagle gdy gram dobrze przegrywam dziwne rozdania np QQ<JJ pre flop.. ktoś bet i cal 3beta z 22 i trafia seta a ja stackuje się z overparą że te 8 BI przegrywam albo tracę i nawet więcej...
i mam tak chyba 3ci raz w życiu już ze to co zarobiłem tracę szybko a nie widziałem u siebie błędnych decyzji co do rozegrania rąk pre i post flop.
macie jakieś sugestie co to moze być i co zrobić??
pozdro :f_biggrin:

7 odpowiedzi
lechrumski

Chmielu,

Mam kilka sugestii na temat tego, co to może być:
-wariancja
-zbyt dużo oczekiwań
-przekonanie że poker polega tylko na wygrywaniu i tylko wtedy jest fajny

Ale co Ty chcesz osiągnąć, jaki jest Twój cel? Czego oczekujesz po poradzie w tym poście? Bo tego mi tu brakuje, skoro poker sprawia Ci radość i fajnie Ci się gra to może zostawmy tak jak jest?:)

sz3sz

na tym poker polega, skup sie na tym czy dobrze grasz i na niczym wiecej - kasa przyjdzie sama

Chmielu89

Napisane przez lechrumski
Chmielu,

Mam kilka sugestii na temat tego, co to może być:
-wariancja
-zbyt dużo oczekiwań
-przekonanie że poker polega tylko na wygrywaniu i tylko wtedy jest fajny

Ale co Ty chcesz osiągnąć, jaki jest Twój cel? Czego oczekujesz po poradzie w tym poście? Bo tego mi tu brakuje, skoro poker sprawia Ci radość i fajnie Ci się gra to może zostawmy tak jak jest?:)

ciesze się ze wygyrwam i jest extra;) usmiechnięty jestem przy monitorze
ale chce przejść limit i grać wyżej. a nie siedzieć na nl5 :(

BSCpl

To, moze uzbieraj wiekszego rolla, jak nie mozesz sie "wszotowac" ?
Abys nie musial z linitu uciekac, zanim sie do niego przyzwyczaisz.....

lechrumski

To bardzo sie ciesze ze gra sprawia Ci frajde:)

Jak chcesz wejsc na wyzszy limit to byc moze to nie jest najlepszy dział w ktorym dostaniesz najlepsze rady. Zrób sobie plan co musisz zrobic zeby wejsc na wyzsze limity:
-jakie filmiki obejrzec?
-w jakich treningach wziac udzial?
-jakie osoby poznac?
-ile grac a ile czasu spedzac na analizie?
-... itd.

Postaw przede wszystkim na rozwój a na tym forum znajdziesz bardzo dużo odpowiednich osób które Ci w tym pomogą jeśli tylko bedziesz chciał.

Pozdrawiam :)

kustra

Mi pomaga takie założenie.
Siadam do sesji, żeby zagrać x handów, grając agame, nie żeby wygrać x$.
Kiedy czuję, że coś jest nie tak, źle zagrałem, wkurzyłem się, gram bardziej agresywnie etc. wyłączam soft, włączam gdy ochłonę :)

Witaj Chmielu89,

jeżeli tak denerwuje Cię skakanie pomiędzy limitami, to może spróbuj zastosować trochę inny bankroll management. Możesz np. do obecnej granicy, gdzie wychodzisz wyżej dodać max. 20% i odjąć max. 20% przy przejściu niżej. W ten sposób pozwoli Ci to z jednej strony na nabudowanie większego rolla na wyższy limit, a z drugiej strony będziesz mógł trochę dłużej tam pograć i przyzwyczaić się do panujących tam warunków. Poza tym, w innym temacie padła również rada, aby przychodzić płynnie i jakiś czas równolegle grać na dwóch limitach i dopiero po aklimatyzacji przejść na stałe na wyższy limit.

Nie zwalnia Cię to jednak od ciągłej pracy nad swoją grą, na co zwrócił uwagę już lechrumski. Zwróć uwagę, że stratę kilku BI łatwo zauważyć, ale kilka BB, które straciliśmy gdzieś po drodze ze względu na naszą "głupotę" już trudniej zidentyfikować. Znajdź te kilka BB w kilku/kilkunastu rozdaniach, a z pewnością uzbiera się z tego kilka BInów.

Jeżeli fajnie Ci się gra wygrywając, to chyba zbyt dużo uwagi zwracasz na wynik. Jeżeli bowiem zawsze by Ci się dobrze grało, to świadczyłoby to, że wynik jest dla Ciebie drugorzędny, a liczy się fakt gry, poprawnej gry. Postaraj się zmienić to nastawienie.

Pozdrawiam,
dohpaZ