ktoś spotkał się już z tą książką? przeczytał? mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat treści i przydatności tych treści w niej zawartych?

ktoś spotkał się już z tą książką? przeczytał? mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat treści i przydatności tych treści w niej zawartych?
Hejka,
Ksiazki nie znam ale wczoraj ja zakupilem razem z seria nowych ksiazke o omaszce, powinna przyjsc za miesiac bo z amazona i jak przeczytam to pewnie od razu napisze jakas recenzje w tym dziale:) Jak ktos ja dostanie wczesniej to fajnie jakby wrzucil jakies info
podepne sie, czytaliscie moze jakies inne oprocz poker mindseta ksiazki pokerowe o tej tematyce?
na amazonie jest z 5 takich pozcji, ale jakos ie moge sie zebrac zeby je zamowic
poleciłbym, chociaż sam nie czytałem elements of poker. dlaczego? bardzo podobała mi się seria the eightfold path to poker enlightenment dostępna u "konkurencji". 8 epizodów bardzo dobrego materiału tommiego angelo. w trudnych momentach brzmią mi słowa tommiego o bardzo prostej treści:
- let it go
oraz najważniejszy
- sit back....breathe
100% skuteczności w moim przypadku
nie mniej jednak, tryzmałbym się tematu. steffen w swojej książce opisuje (ponoć) dietę typową dla sportowców oraz ćwiczenia. zastanawia mnie czy chodzi mu o zwykłe ćwiczenia, jak areoby i ćwiczenia siłowe. najzwyklejsze ćwiczenia, które mają zapewnić dobrą formę i dobre samopoczucie, a także dieta, którą można znaleźć na forum sfd.pl.
http://www.sfd.pl/Wst%C4%99p_do_od%C5%BCywiania-t50408.html
http://www.sfd.pl/Zbilansowana_dieta_redukcyjna_-_nowe_spojrzenie...-t231127.html
http://darkthorn.republika.pl/dp.htm
+ suplementy w postaci witamin i minerałów. coś takiego jak bodymax itd
moje odczucia ze stosowania diety, którą można sobie samemu ułożyć posiłkując się forum sfd.pl wraz z tym planem treningowym
http://www.sfd.pl/TRENING_CYKLICZNY-GRUPA%2C_str._62_CYKL_VI-t104858.html
spokojnie traciłem 1kg masy w tydzień. kondycyjnie super, samopoczucie jak wyżej. lepsze samopoczucie fizyczne miało przełożenie na stan ducha i szybsze procesy umysłowe.
do tego jeszcze wiem, że w peak performance poker jest także rozdział o zarządzaniu czasem. skąd wiem? słucham sobie serii shuffle and flow, oczywiście u konkurencji. autor książki polecał tą książkę

ksiązka dostępna w języku polskim i jak ktoś się uprze, znajdzie ją także jako audiobook. osobiście zabieram się za słuchanie od dzisiaj
bardzo! polecam. rozdziały krótkie, w sam raz, by odpalić sobie na słuchawkach gdy gdzieś jedziesz, gdzieś idziesz, po prostu gdzieś podróżujesz. Zamiast katować muzykę, można sobie coś przydatnego posłuchać. Każdy rozdział ma podsumowanie, a ostatni rozdział jest podsumowaniem wszystkichrozdziałów, tak więc nic nie umknie uwadze. Wszystko jest w bardzo prosty i w przystępny sposób przedstawione.
Właśnie przesłuchałem książkę (żabę) i mam zamiar spróbować. Jakieś przemyślenia co do niej? Pod względem życia, pokera? Nie chce pisać swoich aby nie narzucać.
BTW fajnie napisana, bardzo podobnie do "Zostań supersprzedawcą"
wrażenia z niektórych rozdziałów - WTF? zostanie pracocholikiem w mega wielkiej korporacji jako cel życia. super. jakośmnie to nie przekonuje.
wyciągnę sobie najlepsze rzeczy z tej książki (muszęponownie przesłuchać pare rozdziałów), nasiedze się z kartką/notesem i ognia. jedziemy z tematem.
miałem to samo odczucie czasami ale tak jak wyżej napisałem nie chciałem narzucać takie odpowiedzi. W sumie tak jak w poprzedniej książce Trancy'ego jaką czytałem tak i w tej niemal każdy rozdział jest o tym samym.
To są minusy ale na pewno to co warto imo wyciągnąć z tej książki to nastawienie na działanie i jak by to powiedział hardkorowy koksu "nie ma opiedala*ia się". Nic nowego nam nie przedstawia ale uświadamia rzeczy o których wiemy (i to jest na plus). Ciekawa jest też technika ABCDE, niby proste i oczywiste ale w praktyce nie takie łatwe do realizacji.
ustalene priorytetów jest ciężką sprawą, w szególności gdy lista priorytetów ulega zmianie. co chwile się pojawiają rzeczy "nie cierpiące zwłoki". są rzeczy ważne i rzeczy pilne. sęk w tym by je rozpoznawać i odpowiednio układać w hierarchii.
Podstawa to wg mnie skupienie się na sprawach najważniejszych dla Twojej przyszłości i zaprzestanie tracenia czasu na błahostki i pożeracze czasu.
wyciągnę sobie najlepsze rzeczy z tej książki (muszęponownie przesłuchać pare rozdziałów), nasiedze się z kartką/notesem i ognia. jedziemy z tematem.
Dokładnie, temu właśnie służy modelowanie żebyś uczył się właściwych rzeczy od właściwych osób. Kupując książkę albo wybierając się na czyjeś szkolenie tak naprawdę płacisz za poznanie sposobu myślenia i strategii działania danej osoby, co nie oznacza że musisz się z nią zgodzić. Po prostu tak jak napisałeś bierzesz najfajniejsze strategie i tyle:)
Po takich komentarzach raczej jej nie odpuszcze.
Audiobook po angielsku, a polska tylko w wersji papierowej, tak?
Jak chodzi ci o Peak Performance Poker to nie ma w ogole PL ver, natomiast Zjedz ta zabe jest i w papierowej i audio w ver PL
Napisane przez Montana76
Po takich komentarzach raczej jej nie odpuszcze.Audiobook po angielsku, a polska tylko w wersji papierowej, tak?
jak poszukasz, spokojnie znajdziesz audio po polsku w necie