Przejdź do forum
Książki mindsetowe

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Książki mindsetowe

15 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,154 Wyświetlenia
Bestyjka

Witam

Leszku, podczas trzeciego treningu wspomniałeś pod koniec o autorach książek mindsetowych. Czy mógłbyś trochę rozwinąć temat?

Obecnie kończę "The poker mindset" i przydałaby mi się nowa lektura.
Co polecasz?

Znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/kochaj-co-masz-katie-byron-nowa-i1319947139.html

Czy o tej książce mówiłeś, kiedy wspominałes, o metodzie, która pozwoliła Ci się całkowicie pozbyć tiltu? Warto ją przeczytać?

14 odpowiedzi
hellYeahEnT

Koniecznie "treat ur poker like a business". Czytalem rownoczesnie z TPM i w TPM doszedlem do polowy i juz nie moglem a ta skonczylem z checia i zabieram sie niedlugo za przeczytanie jeszcze raz tylko teraz pod mniej sceptycznym katem bardziej pod "to co przeczytam, aplikuje". 80% porad mindsetowych jest tam bardzo dobrych i sa to porady a w TPM moze i jest wiecej informacji ale sa to tylko informacje a malo porad jak to wprowadzic w zycie, bardziej taka encyklopedia mindsetowa.

Jak chcesz to mam pdfa ;)

Myślę że to chodzi o ten koncept/system "PRACA", ja już zamówiłem tą książkę:)

Bestyjka

Też zamówiłem. Fajnie, że przełożyli na Polski bo już mam dość mongolskiego _p:

ablazer

Napisane przez hellYeahEnT
Koniecznie "treat ur poker like a business". Czytalem rownoczesnie z TPM i w TPM doszedlem do polowy i juz nie moglem a ta skonczylem z checia i zabieram sie niedlugo za przeczytanie jeszcze raz tylko teraz pod mniej sceptycznym katem bardziej pod "to co przeczytam, aplikuje". 80% porad mindsetowych jest tam bardzo dobrych i sa to porady a w TPM moze i jest wiecej informacji ale sa to tylko informacje a malo porad jak to wprowadzic w zycie, bardziej taka encyklopedia mindsetowa.

To wezmę się za lekturę w wolnym czasie bo mi się TPM super podobał i był moim zdaniem bardzo dobrze napisany, więc jak treat uważasz za lepszy to na pewno warto przeczytać.

"treat ur poker like a business" Czy ta pozycja jest tłumaczona na nasz język?

A może coś polskojęzycznego polecicie odnośnie mindsetu i pokera?

"The Work" bardzo polecam, potężne narzędzie do usuwania głupich historii powodujących tilt oraz przestania interpretowania historii na taką, jaką nie jest (np. dostajemy bad beata - rzeczywistość: zagraliśmy all ina mają 96% szansy na wygranie, tym razem przeciwnik wygrał dzięki elementowi losowemu interpretacja niektórych pokerzystów: %*&%^$ fish znowu k*** wyfarcił &%^%!!! różnica jest jedna - pojawiają się inne emocje które mają wpływ na a-game czyli winrate). The Work to dobry początek do zrozumienia czym jest poker w rzeczywistości, że nigdy po przegranej sesji nie ma czego odrabiać, że nasz dzień, nasze życie nigdy się nie zmieniło bo sesja była na minusie itd. Polecam

lechrumski

@Bestyjka,

Nie czytalem tej ksiazki ktora zamawiasz, ale jesli jest o The Work to na pewno warto. To na pewno jedna z najlepszych i najskuteczniejszych technologii w swiecie rozwoju osobistego. Wazne tez bedzie to na ile z tego skorzystasz i ile poswiecisz na cwiczenia.

Jedna z najlepszych ksiazek jaka wyszla z zakresu rozwoju osobistego jest moim zdaniem "Wolnosc jest wszystkim a milosc to cala reszta" napisana przez R. Banlera i O. Fritzpatricka. Absolutna perelka, kosztuje chyba 80 albo 90zl ale uwazam ze jest warta 10 razy tyle.

Jesli kogos interesuje zmiana swojego myslenia w kontekscie finansow co mysle ze jest bardzo wazne w pokerze to polecam absolutnie wszystkie ksiazki Roberta Kiyosakiego - zaczalbym od "Bogaty ojciec, biedny ojciec".

Anthony Robbins odpowiada bardzo wielu osobom na swiecie jako gosc uczacy motywacji i rozwoju osobistego, polecam ma duzo ciekawych rzeczy.

Na pewno warto siegnac rowniez po ksiazki Richarda Bandlera, zwlaszcza dla osob interesujacych sie NLP. 2 chyba najlepsze pozycje na rynku to "umysl - jak z niego korzystac" oraz bardzo niefortunnie przetlumaczona "Alchemia manipulacji" (oryg. persuassion engineering) ktora jest ksiazka pokazujaca podejscie do sprzedazy w przezabawny sposob.

Z polskich pozycji najlepsza ksiazka wyjdzie w s tyczniu 2011, troche juz jej czytalem, bedzie genialna, dam znac jak juz sie pojawi na rynku.

Jesli kogos interesuje bardziej filozoficzne podejscie, kwestie swiadomosci itd. to na pewno moge polecic ksiazki Osho, ale na pewno nie na sam poczatek:)

Dzieki za zwrocenie uwagi na treat your poker like a business na pewno sie zaopatrze i przeczytam.

Z innych dziedzin jesli kogos interesuja negocjacje to obecnie uwazam ze zdecydowanie najskuteczniejsze i jednoczesnie bardzo etyczne techniki negocjacji ma do zaproponowania Jim Camp polecam "Zacznij od Nie" ksiazka w ktorej pokazuje ze negocjacje win-win prowadza najczesciej do porazek i bankructw wielu firm i prezentuje bardzo ciekawy alternatywny system negocjacji.

Dodatkowo na pewno warto zainwestowac w cos z zakresu szybkiego czytania/szybkiego uczenia sie bo stosowanie takich technik powoduje jednoczesnie wzrost koncentracji. Autorzy maja tutaj drugorzedne znaczenie.

whiler

Koniecznie "treat ur poker like a business". (...)

można prosić? :D

Dzięki hellYeahEnT za tę pozycję, dodałem do naszego spisu interesujących książek w wątku Materiały o mindsecie.

Leszku, a znasz oryginalny tytuł tej książki autorstwa Byron Katie?

lechrumski

hej,

Obecnie 3 ksiazki Byron Katie sa wydane w jezyku polskim:
-Kochaj, co masz! Cztery pytania, które zmienią twoje życie
-Kłamstwa o milosci
-Radosc kazdego dnia
Ta druga czytalem, aczkolwiek najlepsze pod katem wytlumaczenia technologii The Work bedzie imo ta pierwsza "Kochaj, co masz! Cztery pytania, które zmienią twoje życie" - spokojnie mozna dodac do materialow mindsetowych:)

Plus jesli mozesz Dolpha, to na pewno dodaj "Rozmowy. Wolność jest wszystkim a miłość to cała reszta". R. Bandler O.Fritzpatrick - to najlepsza książka z rozwoju osobistego jaką do tej pory przeczytałem, śmiało moge polecic kazdemu.

Pozdrawiam

hellYeahEnT

Napisane przez whiler

pm

Napisane przez lechrumski
Z polskich pozycji najlepsza ksiazka wyjdzie w s tyczniu 2011, troche juz jej czytalem, bedzie genialna, dam znac jak juz sie pojawi na rynku.

Chodzi tu moze o Alpha human Grzesiaka :)? Jesli tak to sa gdzies dostepne darmowe fragmenty ?

Napisane przez whiler

Ja też bym chętnie poczytał _p:

lechrumski

Napisane przez dczajka

Napisane przez lechrumski

Chodzi tu moze o Alpha human Grzesiaka :)? Jesli tak to sa gdzies dostepne darmowe fragmenty ?

Tak, znajdziesz na stronie Mateusza jak zapiszesz się na jego newsletter (jest za free) w listopadowej edycji znajdziesz kilka stron a reszta to juz w styczniu:).