Przejdź do forum
Ustalanie celow prz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ustalanie celow przez osoby grajace zawodowo w pokera

2 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
864 Wyświetlenia
lechrumski

Ostatnio przez dzial mindsetowy bardzo czesto przewija sie temat ustalania celow i planowania. Ze wzgledu na ogromna rozbieznosc zdan pomiedzy uzytkownikami postanowilem poszukac dodatkowych rozwiazan u osob posiadajacych w tym temacie okreslone doswiadczenie i kompetencje.

Stad moje pytanie do osob grajacych zawodowo w pokera i utrzymujacych sie z tego. W jaki sposob ustalacie swoje plany pokerowe? Kto z was stawia na rozwoj, kto na rozegranie okreslonej ilosci rak a kto na konkretny wynik finansowy? Moze niektorzy z was maja jeszcze inne cele, moze uzywacie polaczenia wyzej wymienionych. Jaki zakaldacie horyzont czasowy planowania i jakie sa najczestsze cele jakie sobie ustalacie?

Wasze wypowiedzi moga bardzo przydac sie wielu graczom z forum i pomoc im osiagnac jak najwiecej w pokerze. Zapraszam wiec do dyskusji i podajcie prosze od razu jaka odmiane pokera gracie.
Z gory dzieki za wszystkie wypowiedzi _thumbsup:

1 odpowiedź
toony122

Nie tak dawno ustalałem sobie właśnie takie cele, ogólnie podzieliłem to na 3 części: długo, średnio i krótkoterminowe.

Długo - gdzies na 2012, tutaj wpisałem granie Nl 1000 i rozegranie określonej liczby rozdań przez 2011

Srednio - zadomowienie się na nl400, nl600, dażenie do x€/h, określenie ilość gry + nauki poza stołami na miesiac, to do wakacji.

Krótko - na każdy miesiac, ogólnie rozpisuje to sobie dniami i biorac pod uwagę ilość wolnego czasu pisze ile chciałbym grać każdego dnia i jakie filmiki ogladnac, na czym teoretycznym sie skupic.

Ogólnie przede wszystkim ustalam sobie ilość czasu poświęconego na gre / nauke bo z tym u mnie najgorzej (jeśli wyrobie ta ilość czasu to spokojnie wyrobie ilość zaplanowanych na 2011 rak). Limity i winrate ustalam żeby wiadomo było do czego daże, ale nie jest coś co możemy do końca zaplanować więc podaje sobie tylko orientacyjne wartości które by mnie zadowalały.