Tutaj znajdziecie pełne i aktualne informacje na temat Rakebacku na FTP.
Temat zostawiam otwarty ale można pisać tylko i wyłącznie uwagi na temat : czego brakuje w FAQ / które informacje mogą być nie poprawne lub nieaktualne itd. Posty z konkretnymi pytaniami oraz nie dotyczące tematu FAQ będą usuwane ( pytania zadajemy normalnie w dziale FTP)
- Jak duży rakeback będę otrzymywał ?
Oferujemy rakeback w wysokości 27% z twojego NetRake ( po uwzględnieniu obcięć NetRake - zobacz poniżej )
- Jak mogę obliczyć mój NetRake ?
NetRake = Cash Rake (A) + Tournament Rake (B) - Bonuses (C) - Added Value (D) - Used Points (E) - Fees(F)
(A) Cash Rake : Rake zgromadzony podczas gry na stolikach cashowych ( http://www.fulltiltpoker.com/pl/rake.php )
(B) Tournament Rake : Opłaty przy rejestracji do turnieju lub SnG ( na przykład przy MTT 10$ + 1$ opłata to 1$)
(C) Bonuses : Wszystkie bonusy które aktualnie wyrabiasz : first deposit bouns, mid/end year, Iron Man, Full Tilt Academy, Ad hoc , itd.
(D) Added Value : Jeśli mamy turinej 10k $ Guaranteed a z wpisowych od graczy wyjdzie 9600$ to kwota której brakuje (400$) jest proporcjonalnie odejmowana od rake'u (po uwczesnym podzieleniu na ilość graczy w turnieju)
(E) Used Points : Używanie FullTiltPoints do zakupów w sklepiku (około 0,005$ za 1 FTP) , Medale IronMan (około $0.20 - $0.25 za medal) oraz Academy Credits
(F) Fees : Dodatkowe koszty poniesione przez FTP przy obsłudze twojego konta, na przykład: wpłaty / wypłąty pieniędzy ( Full Tilt Poker nie udostępnia szczegółów ile dokładnie te opłaty wynosza) - opłaty nie obejmują transferów między graczami - Czy używanie FTP Points / Medali IronMan / Academy Credits wpływa na mój rakeback ?
a) Wszystkie zakupy przy użyciu Full Tilt Points WPŁYNĄ na twój rakeback ( około 0,005$ za każdy 1 FTP będzie odjęte od twojego NetRake)
b) Wszystkie zakupy (poza Tokenami turniejowymi - zobacz poniżej) przy użyciu medali IronMan , na przykład: bonusy, ubrania lub inne produkty WPŁYNĄ na twój rakeback (około 0,20$ - 0,25$ będzie odjęte od twojego NetRake za każdy użyty medal)
c) Wszystkie zakupy (poza Tokenami turniejowymi - zobacz poniżej) przy użyciu Academy Credits, na przykład: bonusy, ubrania lub inne produkty WPŁYNĄ na twój rakeback (około 0,005$ za każdy Academy Credit będzie odjęte od twojego NetRake)
d) Zakup Tokenów turniejowych za $26 lub $75 używając medali Iron Man lub Academy Credits NIE WPŁYNIE na twój rakeback dopóki suma Guaranteed będzie osiągnięta (w innym przypadku patrz punkt 2. ADDED VALUE)
e) Zakup Full Tilt Points przy użyciu medali IronMan lub Academy Credits NIE WPŁYNIE na twój rakeback , aczkolwiek późniejsze użycie tych kupionych FTP wpłynie na twój rakeback zgodnie z punktem a).
- Jak otrzymać rakeback ?
Wystarczy że założysz konto na FTP używając naszego kodu bonusowego PS150 (w przypadku kapitału startowego 50$) lub kodu PSVIP ( w przypadku pierwszego depozytu) a rakeback otrzymasz automatycznie.
- Czy po wszystkich tych operacjach może mi wyjść ujemny rakeback ?
Tak, jeśli twój NetRake po obliczeniu ze wzoru w punkcie 2. wyjdzie ujemny to rakeback będzie równierz ujemny. Nie oznacza to jednak że dodatkowe pieniądze zostaną pobrane z twojego konta. Po prostu nadwyżka będzie ucinana z twojego rakeback co tydzień dopóki nie uda Ci się spłacić całości.
- Kiedy otrzymam rakeback ?
Rakeback jest przyznawany w każdy piątek za okres od wtorku do poniedziałku poprzedniego tygodnia. Czasami możesz doświadczyć opóźnień w otrzymaniu rakeback , prosimy abyś poczekał do poniedziałku , jeśli wtedy dalej nie będziesz miał rakeback to skontaktuj się z naszym supportem (ticket).
- Nie otrzymałem żadnego rakeback ,co mam zrobić ?
Prześledź dokładnie ścieżkę na obrazku wrzuconym na górze strony i oblicz to co potrzeba , jeśli dalej się nie zgadza napisz posta z pytaniem w dziale FTP.
- Jak obliczyć jaki Cash Rake (A) lub Tournament Rake (B) wygenerowałem w danym tygodniu ?
Jeżeli używasz PokerTracker 3 to pomocna będzie statystyka "MGR", natomiast jeśli używasz Holdem Managera to statystyka "Rake"