Przejdź do forum
Zanim zapytasz : Fu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zanim zapytasz : Full Tilt Poker Rakeback FAQ

61 Posty
34 Użytkownicy
0 Reakcje
14.1 K Wyświetlenia
RAKEBACK FAQ

Tutaj znajdziecie pełne i aktualne informacje na temat Rakebacku na FTP.

Temat zostawiam otwarty ale można pisać tylko i wyłącznie uwagi na temat : czego brakuje w FAQ / które informacje mogą być nie poprawne lub nieaktualne itd. Posty z konkretnymi pytaniami oraz nie dotyczące tematu FAQ będą usuwane ( pytania zadajemy normalnie w dziale FTP)

RAKEBACK FAQ
  1. Jak duży rakeback będę otrzymywał ?

Oferujemy rakeback w wysokości 27% z twojego NetRake ( po uwzględnieniu obcięć NetRake - zobacz poniżej )

2. Jak mogę obliczyć mój NetRake ?

NetRake = Cash Rake (A) + Tournament Rake (B) - Bonuses (C) - Added Value (D) - Used Points (E) - Fees(F)

(A) Cash Rake : Rake zgromadzony podczas gry na stolikach cashowych ( http://www.fulltiltpoker.com/pl/rake.php )
    (B) Tournament Rake : Opłaty przy rejestracji do turnieju lub SnG ( na przykład przy MTT 10$ + 1$ opłata to 1$)
    (C) Bonuses : Wszystkie bonusy które aktualnie wyrabiasz : first deposit bouns, mid/end year, Iron Man, Full Tilt Academy, Ad hoc , itd.
    (D) Added Value : Jeśli mamy turinej 10k $ Guaranteed a z wpisowych od graczy wyjdzie 9600$ to kwota której brakuje (400$) jest proporcjonalnie odejmowana od rake'u (po uwczesnym podzieleniu na ilość graczy w turnieju)
    (E) Used Points : Używanie FullTiltPoints do zakupów w sklepiku (około 0,005$ za 1 FTP) , Medale IronMan (około $0.20 - $0.25 za medal) oraz Academy Credits
    (F) Fees : Dodatkowe koszty poniesione przez FTP przy obsłudze twojego konta, na przykład: wpłaty / wypłąty pieniędzy ( Full Tilt Poker nie udostępnia szczegółów ile dokładnie te opłaty wynosza) - opłaty nie obejmują transferów między graczami

3. Czy używanie FTP Points / Medali IronMan / Academy Credits wpływa na mój rakeback ?

a) Wszystkie zakupy przy użyciu Full Tilt Points WPŁYNĄ na twój rakeback ( około 0,005$ za każdy 1 FTP będzie odjęte od twojego NetRake)

b) Wszystkie zakupy (poza Tokenami turniejowymi - zobacz poniżej) przy użyciu medali IronMan , na przykład: bonusy, ubrania lub inne produkty WPŁYNĄ na twój rakeback (około 0,20$ - 0,25$ będzie odjęte od twojego NetRake za każdy użyty medal)

c) Wszystkie zakupy (poza Tokenami turniejowymi - zobacz poniżej) przy użyciu Academy Credits, na przykład: bonusy, ubrania lub inne produkty WPŁYNĄ na twój rakeback (około 0,005$ za każdy Academy Credit będzie odjęte od twojego NetRake)

d) Zakup Tokenów turniejowych za $26 lub $75 używając medali Iron Man lub Academy Credits NIE WPŁYNIE na twój rakeback dopóki suma Guaranteed będzie osiągnięta (w innym przypadku patrz punkt 2. ADDED VALUE)

e) Zakup Full Tilt Points przy użyciu medali IronMan lub Academy Credits NIE WPŁYNIE na twój rakeback , aczkolwiek późniejsze użycie tych kupionych FTP wpłynie na twój rakeback zgodnie z punktem a).

4. Jak otrzymać rakeback ?

Wystarczy że założysz konto na FTP używając naszego kodu bonusowego PS150 (w przypadku kapitału startowego 50$) lub kodu PSVIP ( w przypadku pierwszego depozytu) a rakeback otrzymasz automatycznie.

5. Czy po wszystkich tych operacjach może mi wyjść ujemny rakeback ?

Tak, jeśli twój NetRake po obliczeniu ze wzoru w punkcie 2. wyjdzie ujemny to rakeback będzie równierz ujemny. Nie oznacza to jednak że dodatkowe pieniądze zostaną pobrane z twojego konta. Po prostu nadwyżka będzie ucinana z twojego rakeback co tydzień dopóki nie uda Ci się spłacić całości.

6. Kiedy otrzymam rakeback ?

Rakeback jest przyznawany w każdy piątek za okres od wtorku do poniedziałku poprzedniego tygodnia. Czasami możesz doświadczyć opóźnień w otrzymaniu rakeback , prosimy abyś poczekał do poniedziałku , jeśli wtedy dalej nie będziesz miał rakeback to skontaktuj się z naszym supportem (ticket).

7. Nie otrzymałem żadnego rakeback ,co mam zrobić ?

Prześledź dokładnie ścieżkę na obrazku wrzuconym na górze strony i oblicz to co potrzeba , jeśli dalej się nie zgadza napisz posta z pytaniem w dziale FTP.

8. Jak obliczyć jaki Cash Rake (A) lub Tournament Rake (B) wygenerowałem w danym tygodniu ?

Jeżeli używasz PokerTracker 3 to pomocna będzie statystyka "MGR", natomiast jeśli używasz Holdem Managera to statystyka "Rake"

PRZYKŁADY

60 odpowiedzi
musashi87

czy transfer środków na konto innego gracza jest brane pod uwagę tak samo jak wypłata środków?

// Zaktualizowałem punkt 2 (Fees) , dziękuję za uwagę - pyqpyk

Żeby łatwiej policzyć ile rakebacku zabierze nam zakup czegoś ze sklepiku za punkty FTP można użyć wzoru:
FTP * 0,00135
myślę że ten sposób jest dużo czytelniejszy i łatwiejszy w użyciu

ablazer

Należałoby zmienić:

Wszystkie zakupy (poza Tokenami turniejowymi - zobacz poniżej) przy użyciu medali IronMan , na przykład: bonusy, ubrania lub inne produkty WPŁYNĄ na twój rakeback (około 0,20$ - 0,25$ będzie odjęte od twojego NetRake za każdy użyty medal)

Odpowiedź od supportu FTP w tym temacie:
Medale a rakeback ..

Nie wiem na ile prawdziwa, ale support się chyba mylić nie może :>

locoloco5454

''Jak otrzymać rakeback ?

Wystarczy że założysz konto na FTP używając naszego kodu bonusowego PS150 (w przypadku kapitału startowego 50$) lub kodu PSVIP ( w przypadku pierwszego depozytu) a rakeback otrzymasz automatycznie.''

Witam założyłem wczoraj konto na FTP z kodem PS150 tylko ze tam pisało ze w okreslonym przedziale czasu bedzie z tego rakeback a ten czas juz minal wiec teraz nie mam automatycznie rakeback i musze wpłacić kasę z kodem PSVIP aby go otrzymać?
A i jeśli już grałem za pieniądze z kapitału startowego to w niczym to nie przeszkadza aby dostac rakeback z kodem PS VIP ?
Sory troche namieszałem w pytaniu :))

tomsoninter

Mam to samo pytanie co locoloco5454. Jesli dostalem bonus startowy na FTP od Pokerstrategy to czy jak będę chciał wplacić pieniądze na FTP to będę mógł korzystać z Rakeback?

FishTu

tak

Fulltilt to po prostu banda łobuzów robiących co chce bez ochoty tłumaczenia się z czegokolwiek. Za 7000 FTP przy cash stołach powinienem otrzymać 270$ a dostaję 112$. Komunikacja z nimi tylko mailem i trwa tygodniami. Ich oprogramowanie graniczy z groteską. Moim zdaniem chodzi o to żeby pieniądze wciąż krążyły w kółko. Zawsze jak wygram turniej i gram dalej na cash jest o'k, ale gdy próbuję wybrać część wygranych od razu dzieją się dziwne rzeczy przy stołach, moje fule, karety, kolory przegrywają za każdym razem(powtarzam, za każdym razem). Radzę każdemu jak tylko wygra większe pieniądz w turnieju (oni traktują je jak własne) od razu wypłacać.

Pytanie, co zrobić jak się wie że dostało się za mało rakeback ?.

W zeszłych tygodniach ogrywałem około 6$ rake i otrzymywałem około 1$ rakeback. W ostatnim tygodniu ugrałem ponad 10$ i otrzymałem 0,14$ :P.. O co to chodzi ?

johnybravo80

jeszcze taka uwaga. Rake jest naliczane od wtorku do poniedziałku, ale przy podliczaniu rake netto uwzględniane są operacja bonusowe na dzień wypłaty (czyli do piątku do czwartku) - przynajmniej takie odniosłem wrażenie.

Napisane przez Eryk22
Fulltilt to po prostu banda łobuzów robiących co chce bez ochoty tłumaczenia się z czegokolwiek. Za 7000 FTP przy cash stołach powinienem otrzymać 270$ a dostaję 112$. Komunikacja z nimi tylko mailem i trwa tygodniami. Ich oprogramowanie graniczy z groteską. Moim zdaniem chodzi o to żeby pieniądze wciąż krążyły w kółko. Zawsze jak wygram turniej i gram dalej na cash jest o'k, ale gdy próbuję wybrać część wygranych od razu dzieją się dziwne rzeczy przy stołach, moje fule, karety, kolory przegrywają za każdym razem(powtarzam, za każdym razem). Radzę każdemu jak tylko wygra większe pieniądz w turnieju (oni traktują je jak własne) od razu wypłacać.

wplacilem 20$, bez problemu wygralem do 100$, co para w reku to wchodzila trojka, zawsze wyzsza (444vs333) co ktos mial KK to ja AA, jak w boardzie 4 serca to ja full, az minal tydzien i przez kolejny tydzien codziennie -15$, teraz sobie mysle ze powinnienm wtedy wyplacic i wplacic jeszcze raz za tydzien np znowu 20$, a nie grac dalej..

grzesiek

Czy jest jakakolwiek opcja aby sprawdzić ile $rb pozostało nam jeszcze do odrobienia? Jakiś czas temu robiłem zamówienie w ich sklepie, w związku z tym przez jakiś czas nie dostaje rb. Chciałbym się dowiedzieć ile jeszcze $ mi 'przepadnie' i nie wiem jak to sprawdzic.

herekPL

Trzeba obliczyć. Tylko czy ten brak jet pokrywany z rakback czy z rake?
Np: wydaliśmy 10k FTP. Wyrobiliśmy 30$ rake.
Netrake = -20$

I te -20$ pokrywa się z rake wyrabianego grając czy z "otrzymanego rakebacku"?

bandi999

Jeżeli założylem konto bardzo dawno temu ale nigdy na nim nie gralem ani nie wplacalem zadnych pieniedzy to po wplacie i wpisaniu kodu PSVIP teraz bede mial rakeback czy juz mi przepada???

bandi999, już Ci odpowiedziałem na Twoje pytanie w tym wątku. Proszę, abyś na drugi raz nie dublował zapytań.

Dziękuję.

magda25uk

Czyli ze biorac np poker mindset (9k ftp) kosztuje mnie on ok 12$?

[Rake-(9000ftp*0.005$)]*0.27=(RB-45$)*0.27% ?(

Czy tez kosztuje 45$, bo nie mnozymy przez 0.27?

Główny administrator
spinek

Tak, kosztuje Cię około 12$. Mnożysz przez 0,27.

magda25uk

Napisane przez spinek
Tak, kosztuje Cię około 12$. Mnożysz przez 0,27.

Czyli monitor za 100k punktow to tylko 125$ z rb? Jakos trudno mi w to uwierzyc ;)

Urbi23

100'000 * 0,005 *0,27 = 135$, nie mniej nie więcej :)

Pozdrawiam

conradmafer

Jak mogę obliczyć Cash Rake, który wyrabiam?

Czy Cash Rake dodaję od swoich wygranych czy wszystkich przy stole?