Przejdź do forum
Brak stabilizacji p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Brak stabilizacji pokerowej

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
579 Wyświetlenia
Kaczmarol

Siema.

Mindsetem interesuję się od kilku tygodni. Pochłaniam kolejne tematy i treningi. I szukam w swoim postępowaniu błędów itd. Wiem napewno że cały czas źle na mnie wpływają bad beaty, ale to kwestia charakteru a ten najciężej zmienić. Drugi i chyba ważniejszy problem to mój brak stabilizacji. Nudzi mnie po prostu granie jednego rodzaju. Od 1,5 roku gram w pokera i już próbowałem w NL Holdem wszelkich możliwych gier. Od cashówek (SSS >> BSS >> MSS >> BSS) przez SNG (9max >> HU >> 18/45/90 >> 180 >> 9maxy) i wreszcie MTT. Najbardziej zawsze lubiłem turnieje bo to esencja pokera kwestia że mam w nich najgorszy profit. Grając cashe jestem graczem wygrywającym

Po 100k rąk głównie. Z czego ponad połowa to NL5. I nawet jak mi dobrze idzie jak ostatnio po prostu cashe mi się nudzą i szukam rozerwania. Odpalam wtedy STT. I tu również wyniki są do czasu słabej sesji po której mi się "odechciewa" grać

Czy takie "skakanie" po różnych typach gier ma dużo minusów i czy to jest spory problem ? Czy wręcz przeciwnie, dzięki temu rozwinąłem się w kilku kierunkach. Kwestia lepiej być najlepszym w jednej grze czy dobrym w kilku ?

Co robić w przypadku kiedy brakuje motywacji do gry na danym rodzaju NL Holdem ?

Pozdrawiam Kaczmar

1 odpowiedź
lechrumski

Mindsetem interesuję się od kilku tygodni. Pochłaniam kolejne tematy i treningi. I szukam w swoim postępowaniu błędów itd.

Szukaj też rzeczy pozytywnych, tych które działają. Na pewno jest szereg rzeczy z których jesteś zadowolony i o tym też warto pamiętać żeby utrzymać równowagę

Wiem napewno że cały czas źle na mnie wpływają bad beaty, ale to kwestia charakteru a ten najciężej zmienić.

Co jest prawdą dla Ciebie i jednocześnie nie oznacza to, że nie możesz czegoś zmienić jak bardzo będziesz chciał. Jeżeli chcesz pracować nad swoim charakterem to pierwszą rzeczą jest to, żebyś uwierzył że to w ogóle możliwe. Uwierzył w to, że możesz się zmienić.

Drugi i chyba ważniejszy problem to mój brak stabilizacji. Nudzi mnie po prostu granie jednego rodzaju. Od 1,5 roku gram w pokera i już próbowałem w NL Holdem wszelkich możliwych gier. Od cashówek (SSS >> BSS >> MSS >> BSS) przez SNG (9max >> HU >> 18/45/90 >> 180 >> 9maxy) i wreszcie MTT. Najbardziej zawsze lubiłem turnieje bo to esencja pokera kwestia że mam w nich najgorszy profit. Grając cashe jestem graczem wygrywającym

Wiesz co, zagrałeś 100k na niskim limicie, może to jest przyczyną? Podejrzewam też że za mało czasu poświęcałeś na edukację przez co Twoja gra przez większość czasu wyglądała podobnie. Jeśli ciągle uczyłbyś się nowych konceptów i nowych rzeczy to pewnie też wzbudzi to Twoje większe zainteresowanie.

Dodatkowo po części sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

Po 100k rąk głównie. Z czego ponad połowa to NL5. I nawet jak mi dobrze idzie jak ostatnio po prostu cashe mi się nudzą i szukam rozerwania. Odpalam wtedy STT. I tu również wyniki są do czasu słabej sesji po której mi się "odechciewa" grać

j.w. i jeszcze jedno – nie ma magicznego sposobu, magicznego klawisza który sprawi, że zachce Ci się grać, u Ciebie podejrzewam, że sprawa może polegać na braku rozwoju, monotonii i tym, że mózg przyzwyczaił się do powtarzalnego bodźca i tego, że grasz ciągle tak samo. Możesz przeczytać ten post, napisałem tam trochę o motywacji, ale pamiętaj że motywacja jest zawsze nieco „sztuczna” i zupełnie inaczej będziesz grał po prostu z prawdziwej pasji do gry.

Czy takie "skakanie" po różnych typach gier ma dużo minusów i czy to jest spory problem ? Czy wręcz przeciwnie, dzięki temu rozwinąłem się w kilku kierunkach. Kwestia lepiej być najlepszym w jednej grze czy dobrym w kilku ?

Nie, to nie jest problem, po prostu szukasz jaka odmiana będzie dla Ciebie najlepsza żeby upewnić się, że będziesz inwestował swój czas w odpowiedni sposób. Fajnie jednak na coś się zdecydować i zająć się tym na poważnie a nie na pół gwizdka.

Co robić w przypadku kiedy brakuje motywacji do gry na danym rodzaju NL Holdem ?

Tak jak już wyżej pisałem, motywacja jest zawsze sztuczna, nie potrzebujesz motywacji, żeby zjeść swoją ulubioną potrawę, albo deser, jeśli będziesz pracował z pasją to motywacja nie będzie Ci potrzebna.

Pozdro