Przejdź do forum
Nie mam sił...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nie mam sił...

8 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,021 Wyświetlenia

Dostałem 50$ od PS. ładnie grałem zrobiłem z tego 150$. Przyszło parę bad beatów, masa cooler spadłem do 780$ włączył się tilt i przegrałem na wysokich stawkach całą kasę..

Wpłaciłem dwa dni temu 40$. ładnie poszło zrobiłem 140$, jednak po dwóch dniach spadłem do 105$. nie wiem co mam robić. nie chcę popełniać tego błędu z przed tygodnia i stracić całą kasę. nie wiem jak sobie poradzić z tymi bad beatami. Np. przed chwilą. Właczam jedną sesję 4 mtt, w 1 mtt jako cheap leader jestem na 18 graczy i potem parę rozdań i kończę na 16 miejscu. 2 razy złamane aa w ciągu 5 rozdań a potem mając AQs a na flopie AJA - przeciwnik loose pokazuje mi AJ.

Chciałbym pracować aby takie zdarzenia mnie nie obchodziły, że piowininem się cieszyć bo mi wielki long run to odda.. ale nie mam już sił. :(

7 odpowiedzi
pawelas88

Poprostu nie shotuj na wysokich stawkach, graj swoje, przestrzegaj BM i bedzie git;) musi byc git ;)

lechrumski

nie mam już sił.

Te 4 slowa sa wg mnie kluczowe. Nie mam juz sil, bo ... no wlasnie kto nie ma sil? Zastanow sie and tym. Ten kto nie ma sil jest slaby. Za Twoimi dzialaniami kryje sie wieksze przekonanie pt "jestem slaby". To nie jest kwestia ani strategii ani artykulow, ani gry ani robienia czegos innego. Przekonanie z wyzszego poziomu logicznego "jestem slaby" bedzie warunkowalo i sabotowalo wszystkie Twoja dzialania. To co proponuje to pozbycie sie przekonania pt jestem slaby, a wiec zmiana fundamentalnego przekonania ktore wplynie na wszystko co bedziesz robil.

Odpowiedz sobie na pytanie czy jestes w 100% absolutnie i do konca przekonany ze jestes slaby. Jak nie masz 100% to odpowiedz Nie.
Wypisz na kartce wszystkie konsekwencje przekonania "jestem slaby" (emocjonalne, zdrowotne, finansowe, pokerowe)
Oddaj mi na chwile to przekonanie i zastanow sie kim bys byl tej mysli, jakbys sie czul, jakbys sie zachowywal, jak wygladaloby Twoje zycie

Zbuduj przekonanie przeciwne "nie jestem slaby" i znajdz minimum 3 prawdziwe powody dla ktorych to przekonanie jest prawdziwe. Znajdz tyle powodow ktore zrownowaza i wyrownaja przekonanie jestem slaby.

Daj znac jak Ci poszlo

Pozdr

imgoingtomirage

Moim zdaniem przywiązujesz uwagę do krótkoterminowych wyników, a to longrun w pokerze oznacza profit.
Szybko można tylko stracić.

Haonik

Witam pamietam jak u mnie na blogu wytknales mi nie przestrzeganie BM wiem ze to byl blad ale mialem wttedy malo $ i musialem ryzykowac aby odbic sie od dna.Widze ze niestety downswing rowniez Ciebie spotkal :( Gdy ja sobie nie radzilem ogladalem wszystkie dostepne filmy notowalem sobie wazne zdania i przerwe w grze teraz gdy wrocilem w 2 tygodnie z 2$ zrobilem 30$ na malych sitach zycze Ci tego samego abys szybko wrocil na dobre tory i zdobywal wyzsze limity pozdrawiam:)

lechrumski

Napisane przez imgoingtomirage
Moim zdaniem przywiązujesz uwagę do krótkoterminowych wyników, a to longrun w pokerze oznacza profit.
Szybko można tylko stracić.

Po przemysleniu zgadzam sie i nawet powiem wiecej, budujesz gre na bardzo kruchym fundamencie a wlasciwie jego braku. Zadbaj o bardzo solidne fundamenty mindsetowe takie jak akceptacja ryzyka, losowosci, dlugoterminowe podejscie, stawianie na rozwoj i uczenie sie na wnioskach, szukanie sily w tym ze zawsze sobie poradzisz a juz na tym solidnym fundamencie mozesz dokladac kolejne cegielki

mistrzwsadow

Napisane przez Haonik
wiem ze to byl blad ale mialem wttedy malo $ i musialem ryzykowac aby odbic sie od dna.

Ryzykować, aby odbić się od dna... najgorsze co może być dla Twojej głowy! Raz Ci się uda na 10 razy... a pozostałe 9 dostaniesz dola i psycha Ci siądzie.

Budowa stabilności nie polega na ryzyku.