Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 -.-

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
862 Wyświetlenia
Demiurg12

cze

mam problem z przejsciem na wyzszy limit i nie wiem kurde z czym to jest zwiazane , mianowicie 1 stycznia tego roku wplacilem 40$ na PP zeby pograc bo mialem FTP zablokowane w celach weryfikacji , i po 2 tyg cos rozegralem cos 25000 rozdan i ugralem 250$ mam cos tam 21bb/100 , gra mi sie naprawde dobrze , czuje sie jak w piaskownicy, dodam jeszcze ze na nl4 gralem troche luzniej tak 20/19 , i od tygodnia proboje wbic na nl10 tylko ile razy staram sie tam zawsze konczy sie to klapa , nie wiem od czego to zalezy , przeciez poziom nie jest chyba tak kolosalnie rozny, tak oczywiscie nl10 wiecej wymaga bo gracze sa agresywniejsi :) wiecej 3betuja itp, nom nic szukam rozwiazania
moj styl gry ogolnie rozni sie troche od stylu gry jaki gralem na nl4 , ogolnie staram sie grac troche bardziej ABC i bardziej tight , nie wiem czy to jest kwestnia scary money ale moze , poniewaz wlasnie zle sie czuje chyba psychicznie bo jest duza roznica jak gram na nl4 i dziennie tak robilem 20-30$ to bylo z 5-6 BI , a tutaj 1 badbeat i pol sesji na nl4 dzien wczesniej stracone ;/
dlatego grajac czuje sie spiety i nie gram swojej gry ;/ , tak samo tyczy sie grania vs shorty wogole nie wygrywam flipow ;/ , jest to dla mnie ciezkie przejscie moze dlatego iz nigdy nie gralem na nl2 i zawsze gralem na nl4 wiec moze dlatego nie umiem sie przyzyczajac do nowych warunkow , smieszne jest to czasem sobie nawet przeliczam BB z nl4 na nl10 i sie zastanwiam czy tam bym sprawdzil , bo tam gralem juz jak maszyna a tu mam watpliwosci

nie wiem czy wykres ALL IN Ev jest w jakims stopniu miarodajny ;/ moze to jakies pocieszenie , moze nie gralem az tak zle

Uploaded with ImageShack.us

WYKRES Z NL4

Uploaded with ImageShack.us

8 odpowiedzi
imgoingtomirage

Grasz FR czy SH bo ten wykres z NL4 dość dziwny?
NON SD winnings na +, SD winings poniżej winnings o_O.

Z wykresu z NL10 wynika, że byłeś po prostu unlucky.
Sesja na -4BI to raczej norma i nie ma się czym przejmować, a poziom niczym się nie różni od niższych limitów, po za tym, że jest może trochę więcej regularnych graczy. Myślę, że problemem będzie psychika i podejście w stylu "wyższe stawki - mniejsza pewność siebie".

Rozwiązaniem może być większy BRM, no ale na to odpowie Tobie już pewno specjalista z tego działu :P.

Demiurg12

full ringi , 8 stolow 2 monitory:D heh , nom tez tak mysle o bankrolu , mam zamiar wykorzystac na ftp wplate to wplace 600$ i zaczne grac na nl10 , bo chyba sie fajnie robi ten bonus :)

a ten wykres normalny bo patrz winnings to jest NONSD+Showdown

gdy masz nonsd powyzej 0 to wtedy automatycznie showdown winnings jest nizej niz samo winnings

Kustyk90

Z wykresu na NL4 widać że mnie łapałeś bad beatow a nawet soft ci czasami pomagał. Na NL10 zlapales kilka badbeatow co ci sie wczesniej nie zdażało i jest to troche dziwna sytuacja po takim rushu. Musisz do tego przywyknąć i grać dalej :)

vindir

Heh, mam dokladnie to samo za kazdym razem jak na nowy limit wskakuje, na starym 20bb/100 a na kolejnym -5bi na dzien dobry i tez mam wrazenie, ze nie gram swojej A game.

ligabb

Napisane przez imgoingtomirage
Grasz FR czy SH bo ten wykres z NL4 dość dziwny?
NON SD winnings na +, SD winings poniżej winnings o_O.
.

wykres wporzo, przecież SD winnings + NON SD winning = winnings

skoro NON SD ma na plus to SD musi mieć poniżej winnings.

SD jest powyżej winning jeśli NON SD jest na minusie.

lechrumski

Hej,

Wogole zapomnij o porownywaniu limitow i przeliczaniu kasy z jednego limitu na drugi bo sam siebie robisz w bambuko wyolbrzymiajac straty. Spojrz na siebie z boku i zobacz ze to co robisz/zarobisz/tracisz obecnie ma tak naprawde niewielkie znaczenie z perspektywy 5 lat grania w pokera. Mysl dlugoterminowo bo ewidentnie to Ci ucieklo podczas ostatnich sesji.

a tutaj 1 badbeat i pol sesji na nl4 dzien wczesniej stracone ;/

Stracone? Zapomnioj o traceniu, pomysl o tym co zyskales w zamian?
-nowe doswiadczenia
-nowe rozdania do analizy
-doswiadczenie z wyszego limitu
-kolejny krok w swojej pokerowej karierze
-szansa zmiany swojego podejscia na lepsze
-dowiedziales sie wlasnie co mozesz robic lepiej pod katem mindsetu
...

mam wymieniac dalej:) Zapomnij o stracie a przypomnij sobie o nauce i wyciaganiu wnioskow z kazdej sesji.

W razie czego pisz, to bedziemy dzialac dalej ale wydaje mi sie ze te 2 kwestie warunkuja u Ciebie pozostala reszte

ligabb

apropo postu powyżej. włącz na wykresie żeby rysował big blindy a nie kasę. bo Ty nie masz pieniędzy na koncie - masz n BI na dany limit.

Porównujesz wykres z 35k rozdań do wykresu z 5k rozdań. 5k rozdań to jeszcze nie jest próbka...