Przejdź do forum
Problem ze stałości...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem ze stałością

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
591 Wyświetlenia
Miloszpoker2

Witam! :) Chciałbym przedstawić mój problem bo wydaję mi się, że znaczna jego część leży w mindsecie.
Najpierw szybko przedstawię moją historię. W pokera poważniej gram od początku 2010r. Z wygranych 15$ w konkursie na innym portalu rozpocząłem grę na SNG i MTT. Szło naprawdę świetnie i na sitach i na turkach. W lutym mogłem się poszczycić BR ponad 1k$. W marcu przyszedł DS, okropny, teraz z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że był to bad luck + trochę słabsza gra + trochę za dużo stołów. Takie moje zjeżdżanie trwało do czerwca. BR spadł do 400$, głównie dlatego, że za bardzo starałem się odrabiać straty. :)
Jeżeli spojrzę na mój wykres sng od czerwca 2010 do dzisiaj to jestem BE. Kilka razy próbowałem też keszy, najpierw UP potem DOWN i mam dość tej odmiany. Chodzi o to, że nie mogę przy jednej odmianie posiedzieć dłużej, jeżeli nie osiągam na niej wyników. Zawsze się jaram jakąś odmianą, a później to zanika. Dla przykładu: przeczytałem jakiś news, że dajmy na to Shaun Deeb szipnął 100k$ w jakimś MTT i zaraz mam- chcę grać MTT. Przeczytam o wynikach nanonako i chcę multitablingować cash. Przeczytam o boku challenge i chcę tłuc sity. Po jakimś czasie przy braku wyników przychodzi znużenie i zmieniam odmianę- błędne koło.

Dodam tylko, że to co chcę grać w przyszłości to MTT, wiem to na pewno, ale chce na nie zbudować solidny BR grając kesze albo sng. Wydaję mi się, że gdybym się skupił poważnie na jednej odmianę to wyniki jednak by przyszły, ale tu chodzi o motywację. Jeżeli nic nie zaskoczy to w marcu mam zamiar zrobić sobie miesięczną przerwę od pokera. Co myślicie?

4 odpowiedzi
lechrumski

Hej,

Ustawiasz sobie jakąś bardzo warunkową motywację - robisz coś co robią inni. A gdzie tu są Twoje powody? Gdzie tutaj jesteś Ty i to co Ty chcesz osiągnąć? Patrzysz tak bardzo na innych, że trochę chyba zapomniałeś, o kogo chodzi w Twoim życiu. O Ciebie. Jeżeli zabierasz się za cokolwiek bez względu na to czy grasz w pokera czy zbierasz puszki po piwie, zbuduj sobie potężną motywację opartą na Twoich powodach i tym co chcesz osiągnąć, np. gram w pokera bo chcę zarobić kasę to za mało. Tam dla wielu osób będzie za mało motywacji. Zarabiasz kasę a to prowadzi do większych możliwości finansowych. Większe możliwości finansowe prowadzą do uzyskania wolności finansowej. Wolność finansowa jest częścią wolności (dochodzi tam jeszcze wolność duchowa, emocjonalna itd.) a wolność prowadzi do szczęścia. Kiedy widzisz taki łańcuch to nagle łatwiej jest się skupić i zmotywować i tego Ci życzę:)

Zadanie domowe dla Ciebie to znajdź 10 powodów dla których to jakie challenge robią inni nie powinno mieć dla Ciebie żadnego znaczenia. Możesz je zapisać na kartce albo dać znać na forum.

Pozdr

Miloszpoker2

Ok montuje 10 powodów :)

1. Nie mam wystarczająco doświadczenia, żeby robić takie challenge
2. Nie mam wystarczająco czasu, żeby bawić się w takie challenge
3. Grając micro powinienem skupić się na nauce
4. Nie mam dość dobrego sprzętu by robić takie challenge
5. Nie jestem wystaczająco obcykany w multitablingu
6. Osoby wyżej wymienione to pokerowe elity, a do takich jeszcze dużo mi brakuje.
7. Gram za krótko w pokera, żeby móc obiektywnie ocenić mojego skilla
8. Chcę z pokera czerpać radość, a nie być botem
9. To co robi inna osoba nie powinno wpływać na to co ja mam robić
10. Pokera staram się traktować na razie 4fun- nie jest moim źródłem utrzymania.

Uff :) Tyle udało mi się stworzyć :)

lechrumski

Napisane przez Miloszpoker2
Ok montuje 10 powodów :)

1. Nie mam wystarczająco doświadczenia, żeby robić takie challenge
2. Nie mam wystarczająco czasu, żeby bawić się w takie challenge
3. Grając micro powinienem skupić się na nauce
4. Nie mam dość dobrego sprzętu by robić takie challenge
5. Nie jestem wystaczająco obcykany w multitablingu
6. Osoby wyżej wymienione to pokerowe elity, a do takich jeszcze dużo mi brakuje.
7. Gram za krótko w pokera, żeby móc obiektywnie ocenić mojego skilla
8. Chcę z pokera czerpać radość, a nie być botem
9. To co robi inna osoba nie powinno wpływać na to co ja mam robić
10. Pokera staram się traktować na razie 4fun- nie jest moim źródłem utrzymania.

Uff :) Tyle udało mi się stworzyć :)

Świetnie, moje gratulacje:) o to chodziło _thumbsup:

Co teraz zrobisz w momencie kiedy w newsach ukaże się nowy challenge?

deltoos

Jakbym czytał dokładnie o sobie! :) Tez postaram się zrobić taką listę i zamieszcze tutaj!