Moim problemem jest ból brzucha podczas grania
Czy jesteś w stanie dokładnie zlokalizować ten ból. Podaj jego lokalizację w stosunku do pępka – nad pępkiem pod pępkiem. Czy jest to bój kłujący czy pulsujący. W jakim kierunku porusza się w Twoim ciele? Czy po takiej sesji lecisz od razu do kibelka? To naprawdę ważne
spowodowany strachem przed strata pieniedzy.
Strach przed stratą pieniędzy zawsze pojawia się kiedy zagrożone jest Twoje poczucie bezpieczeństwa. Intencja strachu jest zawsze pozytywna. Ma on na celu uchronić Cię przed złymi decyzjami i zapewnić bezpieczeństwo. Ale oczywiście dzieje się odwrotnie i zamiast bronić Cię przed stratą – tak naprawdę tracisz więcej. Warto zdać sobie sprawę, że strach przed stratą pieniędzy jest strachem wyuczonym a nie naturalnym. Każdy człowiek ma tylko 2 naturalne lęki. Strach przed głośnymi dźwiękami i strach przed spadaniem. Tylko te dwa –cała reszta jest wyuczona.
Musisz zadbać o swoje poczucie bezpieczeństwa. Po pierwsze na pewno pomoże Ci odpowiedni BRM, a po drugie wiara w siebie i silne przekonanie, że cokolwiek się nie stanie to Ty i tak sobie poradzisz ze wszystkim co nastąpi.
Nie jestem do konca pewien, ale to co odczuwam to chyba adrenalina.
Adrenalina wydziela się z nadnerczy w wyniki m.in. silnego strachu ale jest to konsekwencja a nie przyczyna.
Serce zaczyna mi bic troche szybciej, czasem czuje jakby mialo zaraz wyskoczyc z klaty.
No to masz motywację, żeby coś zmienić, bo na pewno nie jest to dobre dla Twojego zdrowia.
Czesto z tego powodu podejmuje niepoprawne decyzje, dobieram do drawu z niekorzystnymi oddsami, dopatruje sie caly czas nietrafionych drawow u przeciwnikow...
Jakby mi serce waliło jak młot pewnie też bym podejmował złe decyzje.
Kilka dni temu gralem z kolesiem hu ktory wchodzil allin w kazdej rece. W koncu po ktoryms rozdaniu odkrywam KQ, robie raise z buttona, koles wsuwa stacka, ja snap call on pokazuje AK...
Taki jest poker będziesz tak miał jeszcze wiele razy. Zaakceptuj to, bo to nieodłączna część pokera. Przestań z tym walczyć i po prostu skup się na jak najlepszych decyzjach. Po prostu zaakceptuj bezwarunkowo to co się dzieje. Jakby pokazał K2o to z pewnością nie byłoby sprawy, ale on mógł mieć przecież każdą rękę. HU to odmiana o dużej wariancji w której nie takie rzeczy będą się działy. Nikt z nas nie pomoże Ci wygrywać Flipów, jedyne co możesz zrobić i na co masz wpływ to zmienić swoje nastawienie.
powiedzialem glosno je sk i zaczalem rzucac wszystkim co mialem pod reka po czym odszedlem od stolika.
Stworzyłeś w swojej głowie określone oczekiwania, że na pewno Twoja ręka jest lepsza i zapłaciłeś za to karę. Określaj przeciwnika na range i oceniaj swoją decyzję a nie to co on pokazał
Co do poprawnosci sprawdzenia, to mysle ze zagralem dobrze ale moglem poczekac na lepsza okazje :/ Dlaczego akurat wtedy musial dostac to * AK?
Właśnie po to, żeby dać Ci szansę coś zmienić w Twoim podejściu na lepsze.
Taka sytuacja zdarza mi sie juz nie pierwszy raz a w pokera gram ponad rok.
I będą się zdarzały jeszcze setki razy. Poker wypunktuje wszystkie Twoje najdrobniejsze słabości, dlatego zamiast je ukrywać i wkurzać się na soft, po prostu popracuj nad fundamentami podejścia do pokera, możesz zacząć od „The poker mindset”.
Mam na mysli ten stan w jakim bylem, strach, bol brzucha, wkurzenie zlym wynikiem i fartem donka ;P
Domyślam się, że to nie pierwszy raz, bo osobowości są zawsze przewidywalne. Jeśli działasz wg jakiegoś schematu myślenia to dopóki czegoś nie zmienisz to problem będzie się powtarzał.
Moze jesli przestane o tym myslec to nie bedzie mi to przeszkadzac?
Jeśli coś już się stało to nie ma sensu się tym ciągle zamartwiać. Wyciągnij wnioski i bądź mądrzejszy na przyszłość.
Niedawno dowiedziałem sie ze istnieje cos takiego jak NLP. Da sie to zastosowac w tej sytuacji?
Przekładając pytanie na język pokerowy pytasz czy da się w pokerze zarobić 1k $. No pewnie, że się da, ale nie zrobisz tego samemu po przeczytaniu jednej książki. Wiele technik NLP jest naprawdę prostych i skutecznych i możesz je stosować od razu po przeczytaniu, natomiast do niektórych rzeczy używa się bardziej zaawansowanych technologii. W tym przypadku tak właśnie jest – pracując na żywo z Tobą, zacząłbym od Core Transformations i Six-Step reframing, ale naprawdę to dość złożone techniki i ograniczenie w postaci forum nie pozwala na to, żebym mógł Ci to pokazać. Mam nadzieję, że trochę pomogłem, jak będziesz miał jeszcze pytania to daj znać.
a co do NLP to NLP=Neuro Lingwistyczne Programowanie i jest one związane bardziej ze sposobami komunikacji metodami pozawerbalnymi czy modelowanie tonem głosu aby odpowiednio wpłynąć podświadomie na słuchacza. Tutaj raczej Ci się to nie przyda
A o tym to pewnie nawet twórcy NLP nie mieli pojecia.