Przejdź do forum
coorchuck's MTT blo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

coorchuck's MTT blok

419 Posty
66 Użytkownicy
0 Reakcje
26.8 K Wyświetlenia
coorchuck

Siemka,
Zakładam drugiego bloga tutaj żeby się zmotywować do grania bo ostatnio nie chce mi się grać, głównie za sprawą sytuacji prawnej i niepewnej przyszłości tego „fachu”:/
W skrócie opiszę moją „karierę”: W pokera zacząłem grać równe 3 lata temu, na początku to było SSS, potem BSS SH , głównie NL50-NL-100, rozegrałem jakieś 300- 400k rąk z marnymi wynikami... na nl100 1bb/100 ... + , większość zysków to był takeback a dużo nie grałem. Od września 2010 przerzuciłem się na MTT no i idzie bardzo fajnie. Poniżej mój wykres : pierwsze ~650 turniejów to jak dorzucałem przeważnie 1-2 turki do sesji cashowej. Zielona linia w dół to pokerstars. , przez 500 turków nic nie siadło , pare razy semi-FT i raz chyba 7-me miejsce w 10freezout. ogólnie od września rozegrałem 1000 turków.

Gram głównie na boss medii, microgaming, PKR, + ostatnio ipoker no i szybko zakończona (aczkolwiek bardzo lukratywna) przygoda z pokerstars.fr ze względu na system wypłat.
Moja standardowa sesja to ok 20 turniejów od 2$rebuy czy 10$ freezout do 30e rebuy , staram się unikać dużych turniejów na 1k+ osób , gram tylko pojedyncze na p* czy FTP, głównie gram 150-500 osobowe
Rzadko będę tu wrzucał konkretne rozdania, częściej poruszał jakieś ogólniejsze strategiczne aspekty, mam nadzieje że pomożecie pozbyć się moich leaków , których nie brakuje.

Marzy mi się to auto ale na dobry egzemplarz tak 100k trzeba więc będzie ciężko to osiągnąć, ale czas mnie nie goni, do wakacji chce kupić nowe auto bo moje sie powoli rozpada ale będzie to inna liga niestety. Co do wyznaczania sobie celów finansowych to raz próbowałem to zrobić ale oczywiście wykres poszedł w drugą stronę ,
dlatego takie są moje cele na 2011 rok:

• -minimum 150 sesji turniejowych (narazie 7- sesja na uczelni :/)
  • -minimum 2,5k turniejów, najlepiej 3k+
  • -więcej analizy i nauki gry(filmiki, może jakiś coaching) narazie z filmikami ciężko bo przez niegranie mam srebro
  • -nie grać zmęczony, wkurzony lub jak wiem że muszę się uczyć itd.
  • -rozkręcić jakiś biznes :f_cool: (2ga połowa roku, po praktykach)
  • -zdać inżynierke:P
  • -wrócić do grania live, raz w tygodniu , narazie powinno to być łatwe bo powraca liga którą mam niedaleko od domu;)

Narazie chciałbym odbudować bankroll który mi „ucieło” na p*.fr ze względu na to że z mb mogłem tam przelać ale spowrotem już nie:/ czego nie doczytałem:/
To był taki wstęp , najbliższą sesję zagram prawdopodobnie w niedzielę jak nie będę mieć większego kaca bo jutro mam imprezę.

Odpowiedz
Cytat
418 odpowiedzi
coorchuck

dobra, kaca udało się wyleczyć _biggrin:
zaraz zaczynam sesje, dzisiaj niedziela więc trochę więcej turniejów zagram. dojdzie też pare satelit to live eventów

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

jadnak nie zagram dużej sesji bo jak odpaliłem może z 10 turków to dopiero poczułem sie do bani. więc od 20 już sie nie rejestruje bo gram swoją Z-Game:(
zostało mi z 5 turków w tym 200k gtd z satelitki ale sie zshorciłem.
-- ale jest jeden mały FT na bossie. zobaczymy czy coś pyknie.

Odpowiedz
Cytat
kacper1230

Byłby dobry początek bloga :f_thumbsup:

Powodzenia:)

Odpowiedz
Cytat
ekonom

Napisane przez kacper1230
Byłby dobry początek bloga :f_thumbsup:

Potwierdzam i stawiam kropę :f_thumbsup:
Powodzenia w prowadzeniu bloga, i przy stolikach :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
kamil90

ktory tur grasz?

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

ok 1 7me, jeden win i jeszcze w ostatnim jest nas 3

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

jeszcze 3kgtd 22e freezout na microgaming ale goście są b. dobrzy

Odpowiedz
Cytat
kacper1230

:f_eek:

Pierwszy dzień i od razu od wygranej, świetnie :D :f_thumbsup:

Czekamy na drugą:P

Odpowiedz
Cytat
GregWawelski

Bloga takiego fisha nie wypada nie czytać :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

jest i druga:

Aż mi głupio za ten drugi bo grałem strasznie słabo, jak było top3 to na ipoker miałem hu i się wcale nie skupiałem a w hu jakoś FPS mi się włączyło i strasznie spewy grałem, wygrałem Q9s>AKo :f_cool: ale już miałem 3+ :1
Ogólnie sesja zajebista, ale ogarnąłem się dopiero jak mi te 3-4 stoły zostały, oprócz kaca jeszcze mam gorączkę więc nie było to łatwe.

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

Napisane przez GregWawelski
_tongue: grasz coś dzisiaj grzesiu?:P jutro jest liga w sportspubie, może wpadniesz?

Odpowiedz
Cytat
GregWawelski

Napisane przez coorchuck

Napisane przez GregWawelski
grasz coś dzisiaj grzesiu?:P jutro jest liga w sportspubie, może wpadniesz?

Jutro jest egzamin w 214, zapowiedziałem się już że tam wpadam :P

edit: przech... 2 razy pożarło, nice. Graty!

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

a o której to masz? ja mam jeszcze podstawy robotyki w środe i prawie 2 tyg wolnego

Odpowiedz
Cytat
mazaq

:f_thumbsup: :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

no to jak się wyspałem mogę wrzucić jakieś podsumowanie.

• Pierwsze co mi się nasuwa to jestem miło zaskoczony poziomem na iPoker. Jakoś ten room kojarzył mi się z wysokim poziomem zawsze, może dlatego że jak zaczynałem grać to mi tam nie szło. w tym 10+r poziom był mega słaby, bubble trwał wiecznie... same murki, na FT było to samo, może z 2 w miare agresywnych gości , ale nie powiem że dobrych. Koleś który miał 15k$ profitu po 1k turniejów bet/foldował na mojego reshove'a za 9,5bb !! sick.. ALe ogólnie ze swojej gry w tym turku jestem bardzo zadowolony
  • Struktura za to jest TRAGICZNA... generalnie gram bardzo dużo rebuyi ponieważ są po prostu bardziej deepowe. w tym co urwałem średni stack na FT wahał się 12-18 bb około... zero miejsca na grę. Jedynie w tym 200k gtd to fajniej wyglądało.
  • Zagrałem 200k$ gtd za 215$ z satelitki... i nie mam pojęcia dlaczego ale grałem lekkie scary money, mimo że grywam 75k gtd na bossie z podobnym wpisowym normalnie się wkupując i traktuje to jako zwykły turek to tu jakby mnie coś zablokowało.
  • zagrałem kolejną satelitke do FPS Paris za 300e na p*.fr i znowu nie pykło.. teraz muszę czekać jak pojawią się tam satki do innych fajnych eventów. do EPT nie chcę grać bo wolałbym zdecydowanie zagrać pare turków za 1-2k eur niż jedno ept.
  • na bossie na Tym FT straciłem większość staka po tym jak był bet z utg od 12bb stacka , ja na utg1 wsuwam 20bb z 99 a jakiś koleś na mp cold calluje 66 za swoje 13-14bb.

o turku na Ladbroksie już pisałem wcześniej więc nie będę się powtarzał.
następna sesja pewnie w czwartek bo dziś gram live, jutro się ucze , w środe egzamin który pewnie będę oblewał lub zalewał:P

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz

gdzie studiujesz

Odpowiedz
Cytat

Super wyniki coorchuck, CLS w kolorze czarnym to przepięny cel, także trzymam kciuki.

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

krzysiek: na AGH

Jakub: dzięki, noo to auto nie powinno być nawet produkowane w innym kolorze:P

Odpowiedz
Cytat
Kuubek

Przyjmij zaproszenie jeśli możesz, chcę o coś zapytać na PW :P
Ps: też gram MTT :) , będę zaglądał

Odpowiedz
Cytat