Siemka,
Zakładam drugiego bloga tutaj żeby się zmotywować do grania bo ostatnio nie chce mi się grać, głównie za sprawą sytuacji prawnej i niepewnej przyszłości tego „fachu”:/
W skrócie opiszę moją „karierę”: W pokera zacząłem grać równe 3 lata temu, na początku to było SSS, potem BSS SH , głównie NL50-NL-100, rozegrałem jakieś 300- 400k rąk z marnymi wynikami... na nl100 1bb/100 ... + , większość zysków to był takeback a dużo nie grałem. Od września 2010 przerzuciłem się na MTT no i idzie bardzo fajnie. Poniżej mój wykres : pierwsze ~650 turniejów to jak dorzucałem przeważnie 1-2 turki do sesji cashowej. Zielona linia w dół to pokerstars. , przez 500 turków nic nie siadło , pare razy semi-FT i raz chyba 7-me miejsce w 10freezout. ogólnie od września rozegrałem 1000 turków.
Gram głównie na boss medii, microgaming, PKR, + ostatnio ipoker no i szybko zakończona (aczkolwiek bardzo lukratywna) przygoda z pokerstars.fr ze względu na system wypłat.
Moja standardowa sesja to ok 20 turniejów od 2$rebuy czy 10$ freezout do 30e rebuy , staram się unikać dużych turniejów na 1k+ osób , gram tylko pojedyncze na p* czy FTP, głównie gram 150-500 osobowe
Rzadko będę tu wrzucał konkretne rozdania, częściej poruszał jakieś ogólniejsze strategiczne aspekty, mam nadzieje że pomożecie pozbyć się moich leaków , których nie brakuje.
Marzy mi się to auto ale na dobry egzemplarz tak 100k trzeba więc będzie ciężko to osiągnąć, ale czas mnie nie goni, do wakacji chce kupić nowe auto bo moje sie powoli rozpada ale będzie to inna liga niestety. Co do wyznaczania sobie celów finansowych to raz próbowałem to zrobić ale oczywiście wykres poszedł w drugą stronę ,
dlatego takie są moje cele na 2011 rok:
- -minimum 150 sesji turniejowych (narazie 7- sesja na uczelni :/)
- -minimum 2,5k turniejów, najlepiej 3k+
- -więcej analizy i nauki gry(filmiki, może jakiś coaching) narazie z filmikami ciężko bo przez niegranie mam srebro
- -nie grać zmęczony, wkurzony lub jak wiem że muszę się uczyć itd.
- -rozkręcić jakiś biznes
(2ga połowa roku, po praktykach) - -zdać inżynierke:P
- -wrócić do grania live, raz w tygodniu , narazie powinno to być łatwe bo powraca liga którą mam niedaleko od domu;)
Narazie chciałbym odbudować bankroll który mi „ucieło” na p*.fr ze względu na to że z mb mogłem tam przelać ale spowrotem już nie:/ czego nie doczytałem:/
To był taki wstęp , najbliższą sesję zagram prawdopodobnie w niedzielę jak nie będę mieć większego kaca bo jutro mam imprezę.