Przejdź do forum
mistr' MTT blog // ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

mistr' MTT blog // biuro pokerowe w Krk - ktoś reflektuje ?

455 Posty
81 Użytkownicy
0 Reakcje
29.1 K Wyświetlenia
mistrzwsadow

Elo wszystkim,

Ze względu, że mój znajomy Coorchuck tu pisze bloga, to ja też nie mogę być gorszy od tego fisha :P

W poksa gram od 3 lat, początki były break even, a potem się zaczęło.

z 5$ pożyczonych od znajomego wygrindowałem na starsach swojego pierwszego rolla. Grindowałem NL2 24 stoły FR.

Doprowadziłem wówczas NL2 do perfekcji i udało mi się w long runie uzyskać ponad 17BB / 100. Byłem top 1 wg Pokertableratings, a to już było coś.

Ze względu na fakt, że innego źródła utrzymania nie miałem - musiałem robić cashouty, co w efekcie przekładało się na częste bankructwa =) i niemożność przejścia wyżej.

Po roku gry przesiadłem się na HU, uzyskując po ponad 4k turkach ROI 17%, co uważam za b. dobry wynik ( grałem 4os. HU na PS ).

I tak można by etapować moje pokerowe życie. Później pół roku grałem SNG, z niezłymi rezultatam.

Od lipca 2010 gram tylko i wyłącznie MTT i czasem shotuje na cash, czy też jakiegoś HU.

Gry uczyłem się na własnych błędach, na własnych depresjach i na własnych bankuctwach i te 3 lata dużo zmieniły.

O czym będę tutaj pisał :
- postanowiłem zrobić mały challenge i zobaczyć jak szybko zbuduje rolla na turki ABI 30, zaczynając z 100e w kieszeni. Nie mam się z kim tym dzielić, więc podzielę się tym z Wami.
- będę opisywał moje ligowe potyczki ( Liga Sports Pub Krakowska) - świetni ludzie, świetny klimat.
- komentował newsy z pokerowego świata przez pryzmat mojego spojrzenia na pokerlife w PL.
- jak radzić sobie w życiu grając mikro, wypłacają for life i jeszcze budować rolla.

Tyle :)

GL on tables & bye

Odpowiedz
Cytat
454 odpowiedzi
McBurak

Czesc, fajny blog i podejscie, bede sledzil.

Grywales tez w starej lidze w Sports Pubie (tej studenckiej)? Ja tam przychodzilem w semestrze 2008/2009 na studiach. Jak cos to polecam ligi w Poker Face, we wtorki tez jest swietny klimat i bardzo dobre cashe wieczorami. A w tym tygodniu trwaja mistrzostwa PF, codziennie duze turnieje, piatek-sobota main event za 170pln. Ja sie zasadzam na srodowy turniej HU za 60pln, tez powinna byc dobra zabawa.

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

Grywałem chyba w tej samej lidze. Grywałem też PF i czasem tam zawitam, ale mimo wszystko znacznie bardziej wolę Sportspub :) tam była 1 liga, tam poznałem zajebistych ludzi i przede wszystkim - idę for fun :) piwko, wódeczka, i chill :)

Wiem o Mistrzowstwach od Staka - miałem grać, ale niestety jestem 200 km od Krk i wrócę dopiero pod koniec tygodnia - więc będzie już po wszystkiemu.

Odpowiedz
Cytat
destrukttt

Powodzenia =) oraz wytrwałości.

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

Potwierdzam, liga w sportspubie jest zajebista, moim zdaniem klimat jest dużo lepszy niż w fejsie, większość ludzi przychodzi pograć for fun i się nie burzą jak odpadną z turnieju:P jak ktoś chce pograć na serio to też jest fajnie bo jest dodana pula.

co do samego bloga to będę zaglądał i GL;) wbij sie na wyższe stawki stary, fishy nie brakuje:P

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

:f_o:
ja przy 1k w rollu bym nie powiedzial, ze gram 4livin
gl
bede czytał

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

jak grałem mikro - nigdy nie potrzebowałem mieć na koncie więcej niż 100e :)

Zobaczymy ;) może bez wpłaty uda się wskoczyć na conajmniej 3ke a to wg mnie starczy już na grę ABI 30 - jak się nie uda to też nic się nie dzieje :-D

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

myślę że 100aBI to za mało. ja staram się mieć zawsze z 250minimum aBI , chociaż grając z aBI 5-10 sądzę że 100-150 spokojnie wystarczy

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

Napisane przez coorchuck
myślę że 100aBI to za mało. ja staram się mieć zawsze z 250minimum aBI , chociaż grając z aBI 5-10 sądzę że 100-150 spokojnie wystarczy

uważam, że na turki abi 30 starcza spokojnie 50 BI, więc 3k tutaj to będzie bardzo dobrym rozwiązaniem ( MTT, na bosie, micro, ipoker )

Wolę mimo wszystko na koncie pokerowym trzymać mało kasy z kilku powodów :
- mam mało na koncie - gram lepiej ( mentalna bariera przed wpłatą i poczucie w głowie " już nie wpłacę, bo jestem prosem" - samospełniająca się przepowiednia )
- mam mało na koncie - nie ma ryzyka, że ktoś mi się włamie(miałem taki przypadek)
- mam mało na koncie - lepiej selekcjonuje swoje gry i lepiej je dobieram
- mam mało kasy na koncie - lepiej dostosowuje moje samopoczucie do ilości stolików.

Ot taki system

---

Challenge news :
Właśnie odpadłem z 3ch z 6ciu turniejów na dzisiaj :

Odpowiedz
Cytat
coorchuck

no fakt ma to swoje plusy ale trzymałbym na Twoim miejscu więcej BI na mb/netku żeby jednak tego rolla mieć(a nie poinwestowane długoterminowo jak zwykle:P:P), dzięki czemu nie będziesz musiał zmniejszać stawek tylko zrobisz reloada z netka i jedziesz dalej. sam miałem swinga na ok 150 aBI

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

Napisane przez coorchuck
no fakt ma to swoje plusy ale trzymałbym na Twoim miejscu więcej BI na mb/netku żeby jednak tego rolla mieć(a nie poinwestowane długoterminowo jak zwykle:P:P), dzięki czemu nie będziesz musiał zmniejszać stawek tylko zrobisz reloada z netka i jedziesz dalej. sam miałem swinga na ok 150 aBI

Bo widzisz... cała zabawa z inwestycjami polega na tym, że wolisz zarobić legalnie :-D bo np dostajesz możliwość uzyskania kredytu - chociażby obrotowego, a to jest jeden z moich celów na 2011 - mógłbym całą kasę for investments wrzucić w poksa i bez problemu grałbym co namniej ABI 30, jednakże w moim long runie to jest EV - :)

Czasem się wkurwiam i w natłoku emocji mam ochotę wpłacić, ale wiem, że to EV- dla mnie bardzo - dlatego klucz do pieniędzy trzyma moja druga połówka - mój głos rozsądku :D

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

x

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

Challenge News - koniec dnia nr 1

Od startu challengu rozegrałem tak więc 6 turków. 2 turki ITM.

Stan na dzień nr 1 ze 100e

87e ( -13 e ) cel to +2900 e :-)

Jutro w planach te same gry, aczkolwiek planowane jest również piwo, więc nie wiem czy będę relacjonował, czy też nie :-) ale na 90 % jednak coś zagram.

Odpowiedz
Cytat

Nie grasz micro mtt cap na P* bądź demondów na FTP? Widze że blog zapowiada się ciekawie a i bardo fajny challenge. Też taki chce zrobić niedługo więc musze coś podpatrzeć :D Na razie gram z nieco mniejszymi sukcesami na FTp :S

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen

ten blog to jest jakis level :D

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

Napisane przez jaaan555
Nie grasz micro mtt cap na P* bądź demondów na FTP? Widze że blog zapowiada się ciekawie a i bardo fajny challenge. Też taki chce zrobić niedługo więc musze coś podpatrzeć :D Na razie gram z nieco mniejszymi sukcesami na FTp :S

P* nie dotykam choćby brudnym palcem mojego psa ;) jestem na nich bardzo obrażony :D

Dzisiaj już gram od 15:30, w między czasie usnąłem na godzinę, bo padnięty byłem i gram dalej.

Dzisiaj około 10 turków - po sesji wrzucę resulty, wrzucam wszystkie - bez wyjątków.

Napisane przez Kiersno
ten blog to jest jakis level

Co masz na myśli ? :)

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen

Mówię ogólnie o całej tresci i otoczce
- o byciu "poker pro" mając zabezpieczenie finansowe na dwa-trzy tygodnie downswingu (tak wnioskuję z opisow twojego brm)
- o przekonaniu, że na ABI30 mtt wystarczy ci 50 BI
- o chęci brania kredytu na gre w pokera
- o wrzucaniu screenow z turniejów za 1e ktorych nie udalo ci sie nawet scashowac
- o byciu mtt pro grajac 6 turkow na sesje
- o chęci dawania coachingow z mindsetu bo wygrywales przez trzy lata na micro (link ponizej) pomimo tego, ze sam masz braki i tzw. mentalne bariery
- o lepszym dostosowywaniu liczby stolików do samopoczucia gdy masz malo kasy na koncie
itp
fajny przemyslany żart, propsy, bede wpadał :D

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

_biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin:

w miarę sprostowania :D
- trzymam mało kasy - jak zbankrutuje z tej stówki to wpłacę nową ;)

- 50 BI na ABI30 - zależy co grasz - na PS nie pokusiłbym się grania takich turków nawet mając 200 BI - dość dokładnie przeselekcjonowałem gry i graczy i pod tym kątem patrzę - oboje wiemy, że nigdy nie ma reguły na bankructwo.

- nie biorę kredytu na pokera x-D lol w real life mam sobie firmę, i mam cel na ten rok, aby ją rozruszać. Obracając pieniędzmi w real life - mogę starać się o kredyty dla przedsiębiorstw - tzw. obrotówki ;)

- te screeny wrzucam for fun x-D its true

- nie napisałem ani słowa o byciu MTT pro grając 6 turków - chodzi o mindset - czytanie ze zrozumieniem :)

- Ugrałem ponad 50k $ na mikro w 3 lata.

GL :) :D

_biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin: _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen

screennames or didnt happen

Odpowiedz
Cytat
koval1990

Napisane przez Kiersno

screennames or didnt happen

+1

Doprowadziłem wówczas NL2 do perfekcji i udało mi się w long runie uzyskać ponad 17BB / 100. Byłem top 1 wg Pokertableratings, a to już było coś.

Widze, ze nowa gwiazda sie rodzi ... 50k$ w micro mtt , niszczy nl2.... :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat