Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] no tilt

104 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
3,438 Wyświetlenia

Cześć Wszystkim,

swoja przygode z pokerem rozpoczalem ponad rok temu. Przez ten czas gralem na stawkach nl10-30 sh i kilka razy shootowalemna nl50 z dosc marnym skutkiem;) Przyczyną z reguły bylo moje podejscie do pokera. Traktowalem to niezbyt powaznie, a tak to juz jest, ze jak sie czegos nie robi na 100%, to lepiej nie robić tego wcale. Również teraz nie mogę poświęcić sie w pełni tylko pokerowi, jednak uważam, że można to wszystko pogodzić - stąd ten blog. Mam nadzieję, że będzie on pomocny dla czytelników, że zadziała na Was motywująco, że pokaże Wam iż jeśli się czegoś naprawdę bardzo chce, to można to osiągnąć.

A teraz już bardziej na temat. Gram 3-4 stoly na nl30. Zauważyłem u siebie pewną tendencję do automatyzacji gry, dlatego koniecznie musze zdobywać nową wiedzę oraz odświeżać tą, którą mam. Zdecydowałem się na cykl treningów u jednego z trenerów na PS i dodatkowo zacznę wstawiać ręce do oceny ;) Nie chce sobie zakladac ile czasu bede poswiecal tygodniowo itp bo zalezy mi na poprawieniu gry, a nie na zrobieniu 100k rąk w miesiac. Moim celem jest zajsc tak wysoko, jak to tylko bedzie mozliwe, chce poznac swoje granice, chce pojsc na calosc, dac z siebie wszystko i zobaczyc jak pojdzie ;) Najwazniejsze to nie tiltowac - i to jest moje glowne motto :D

Pzdr ;)

103 odpowiedzi

Bede tu zagladał regularnie i badał postepy.
Powodzenia :D

Powodzenia oraz przekroczenia wszelkich granic ;)

No miejmy nadzieje ze sie uda ;) najlepiej jak bedziecie mnie pilnowac, wtedy na pewno sie uda :D

Miesiac sie konczy, zagralem ok 30k rak na 2 roomach. Co prawda jeszcze sie nie skonczyl, ale w sumie moglby sie nie konczyc wogole...

Ponizej wykres z wczoraj...

Zagralem 5 sesji po 1-1.5h i postanowilem ze od teraz nie bede sprawdzal wynikow podczas trwania sesji. Czas trwania sesji mocno wplywa na gre, dlatego ograniczenie czasu ich trwania i zwiekszenie ich ilosci wydaje mi sie b dobrym pomyslem. Wczesniej bylo zupelnie odwrotnie, gralem dlugie sesje, czasami meczylem na sile i non stop odswiezalem hema. Dopiero jak zagralem wczoraj to zauwazylem ile dodatkowych rzeczy nakladalem sobie na glowe podczas grania, samym sprawdzaniem wynikow. Czlowiek skupia sie nie na tym co powinien, zamiast pomyslec po co betuje w danej puli, mowisz sobie "kurde, musze to odrobic zeby sesja byla na +" albo "ja pier... gdzie ja storbilem tyle kasy, przeciez dopiero co bylem na +2BI, ten hem chyba zle cos liczy" itd...

Z drugiej strony kiedy konczyla sie sesja nie ukrywam ze bylem b ciekaw jak sie cyfry zmienily. Najwazniejsze jednak ze wynik naszej gry nie wplywa na jej jakosc. Jest to rzecz nad ktora bede sie staral pracowac, bo wiadomo ze nie wolno oceniac swojej gry przez wyniki $$$...

Ponizej jedna reka nad ktora mialem dosc duzy problem przy stoliku

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1202265
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $56.26
BB: $34.38
UTG: $44.81
MP: $31.87
Hero (CO): $30.00
BTN: $30.77

Pre Flop: ($0.45) Hero is CO with J :club: J :spade:
UTG raises to $2.40, 1 fold, Hero calls $2.40, 3 folds

Flop: ($5.25) 9 :diamond: J :diamond: Q :diamond: (2 players)
UTG bets $42.41, Hero ...

Staty mial 59/24/flop cbet 31... zastanawialem sie jaka state tutaj wrzucic bo taki cbetAI troche dziwaczny :D

Pzdr ;)

caster5

Ciekawy pomysł z tym blogiem.....
oby zapału starczyło i bedzie git
kiedy regularny wjazd na NL50 ?? ;P :f_wink:

caster5

I tak jak rozmawialiśmy wczesniej, ja tutaj zawsze wrzucam te JJ....dla balansu :D

no wiadomo ze dla balansu :D hehehehe

@caster5
Na NL50 wjade mam nadzieje w marcu, ale caly kurs na ktory sie zapisalem trwa mniej wiecej do 20 marca, chyba ze uwiniemy sie wczesniej. W kazdym razie do tego czasu na pewno nie bede wchodzil na nl50 bo nie widze sensu. Pogram tutaj, moze jescze sie troche nabuduje i jak BRM pozwoli to pod koniec marca zawitam wyzej ;)

Wczorajszy dzien na okragle 0. Gralo mi sie dobrze, ale dostawalem dosc trudne spoty. Zastanawiam sie czy to byl wynik bledow z gry preflop, ale po obejrzeniu na spokojnie chyba nie... po prostu bylo jak bylo. Dzisiaj malo czasu na granie bylo, ale +1BI, wiec i tak nie jest zle. W jednym rozdaniu flopnalem kareta w 4way pocie..

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 1204659

SB: $80.78
BB: $30.00
CO: $32.67
Hero (BTN): $30.30

Pre Flop: ($0.45) Hero is BTN with 8 :club: 8 :spade:
CO calls $0.30, Hero raises to $1.20, SB calls $1.05, BB calls $0.90, CO calls $0.90

Flop: ($4.80) 7 :diamond: 8 :diamond: 8 :heart: (4 players)
SB checks, BB checks, CO checks, Hero checks

Turn: ($4.80) J :spade: (4 players)
SB checks, BB bets $3.60, CO folds, Hero calls $3.60, SB calls $3.60

River: ($15.60) Q :diamond: (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $12.60, SB folds, BB folds

Nie wiem czy wyciagnalem tutaj maks value...
W innej rece chcialem wciagnac fisha w rozdanie i sprawdzilem 3beta z QQ dostalem trudnego spota

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 1204345

SB: $30.15
BB: $32.98
CO: $18.10
Hero (BTN): $37.20

Pre Flop: ($0.45) Hero is BTN with Q :spade: Q :club:
1 fold, Hero raises to $0.90, SB raises to $2.28, 1 fold, Hero calls $1.38

Flop: ($4.86) T :heart: J :spade: T :spade: (2 players)
SB bets $3, Hero calls $3

Turn: ($10.86) 5 :spade: (2 players)
SB bets $7.20, Hero calls $7.20

River: ($25.26) 8 :spade: (2 players)
SB bets $17.67, Hero calls $17.67

i pokazal T8o...

W innej rece slowplayowalem nutsa w 3way pocie i skonczylo sie jak sie skonczylo

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1204668

Hero (UTG): $40.00
MP: $30.00
CO: $62.82
BTN: $41.18
SB: $36.25
BB: $37.37

MP posts a big blind ($0.30)

Pre Flop: ($0.75) Hero is UTG with K :diamond: A :diamond:
Hero raises to $1.35, MP calls $1.05, 2 folds, SB calls $1.20, 1 fold

Flop: ($4.35) 2 :diamond: J :diamond: 9 :diamond: (3 players)
SB checks, Hero checks, MP bets $3, SB calls $3, Hero calls $3

Turn: ($13.35) 6 :heart: (3 players)
SB checks, Hero bets $10.01, MP folds, SB calls $10.01

River: ($33.37) J :club: (2 players)
SB checks, Hero bets $22, SB calls $21.89 all in

Ogolnie jestem zadowolony z gry, nie tiltowalem a takie bylo zalozenie. Wciaz nie sprawdzam wyniku sesji w trakcie gry i widze ze pozytywnie wplywa t ona moja gre, na myslenie. Oby tak dalej ;)

Pzdr

caster5

Co mial ten typ w ostatniej rece?? A J ??

Ja stawiam na J9 :)

Niestety 22 ;)

Dzisiaj wkoncu moglem pograc, wczoraj caly dzien wyjety z kalendarza i nie bylo sensu grac na sile zmeczonym wieczorem. Zagralem z samego rana sesje, -3BI... nic nie siadalo, trudno. Dzisiaj zagralem 700 rak i -2BI. Nie bardzo uklada sie na stolikach, ale trzeba to przetrzymac. Ponizej wykres z ostatnich 2 dni

i kilka rąk

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1208806

Hero (CO): $35.89
BTN: $36.77
SB: $17.64
BB: $30.00
UTG: $53.16
MP: $71.21

Pre Flop: ($0.45) Hero is CO with A :heart: A :spade:
UTG calls $0.30, 1 fold, Hero raises to $1.35, 1 fold, SB calls $1.20, 1 fold, UTG calls $1.05

Flop: ($4.35) 3 :club: 3 :spade: 2 :heart: (3 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets $3.26, SB calls $3.26, UTG folds

Turn: ($10.87) 7 :diamond: (2 players)
SB checks, Hero bets $8.45, SB raises to $13.03, Hero calls $4.58

River: ($36.93) K :club: (2 players)

pokazal 53s.

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1208807

SB: $36.46
BB: $58.83
Hero (UTG): $30.00
CO: $34.07
BTN: $37.14

Pre Flop: ($0.45) Hero is UTG with K :club: Q :club:
Hero raises to $1.05, 1 fold, BTN calls $1.05, 2 folds

Flop: ($2.55) K :diamond: 8 :heart: 3 :spade: (2 players)
Hero bets $1.91, BTN raises to $3.82, Hero calls $1.91

Turn: ($10.19) K :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $4.20, Hero calls $4.20

River: ($18.59) J :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

Troche sie zdziwilem jak przeciwnik pokazal 88, zeby tu nei betowac river... :facepalm:

Nie wiem czy to siedzi w mojej glowie, czy tak po prostu jest, ale zupelnie nic nie da sie zrobic. Czlowiek gra, siedzi i siedzi, robi regularne przerwy, gra swoje, ale i tak jest minus, tak jakby trzebabylo go zrobic, bo wkoncu wiadomo ze bedzie plus... Troche to meczy psyche.

W kazdym razie czuje nowe sily, bo wczoraj przeprowadzilem sie i nowe otoczenie wplywa mobilizujaco. Od marca znow bedzie troche mniej czasu na granie, bo konczy sie przerwa semestralna, a na uczelni mam troche obowiazkow. Wczesniej nie pisalem, ale robie doktorat z matematyki i mam ogromna nadzieje, a w zasadzie przeswiadczenie, ze jedno nie wykluczy drugiego.

Teraz dygresja na temat legalizacji pokera w Polsce :D Zastanawialem sie ostatno na jakiej podstawie uznano pokera jako gre hazardowa... Mialem okazje czytac prace jednego z matematykow, jesl isie nie myle z Danii - ktos na forum (chyba) podawal nawet kiedys linka do niej, ktorej tematem bylo udowodnienie, ze pokre jest grą umiejętności. Nie ma chyba osob wsrod tych ktore tę niesczęsną ustawę tworzyły, ktore moglyby sie wypowiedziec na ten temat, nie tyle na podstawie przeslanek, a na podstawie konkretnej wiedzy. Jak to jest, ze Totalizator sportowy - najwiekszy dystrybutor gier hazardowych - ma prawo istniec na rynku, a poker nie? Granie w totolotka powinno byc zabronione, bo przeciez tam nie potrzeba zadnych umiejetnosci, jest to gra czysto losowa, o ktorej wyniku decyduje jedynie szczescie. Oczywiscie moze sie myle, jesli ktos zna tajemna wiedzę na temat wygrywania w totolotka, to bardzo prosze o info na ten temat ;) Troche to wszystko zalosne :)

Pzdr!

Dzis nie bede za duzo pisal... powiem tylko ze w 2 ostatnie dni wynik -11BI - wiec trzeba sie poprawic :D

Ostatnie dni nie byly za ciekawe, jednak dzisiaj wkoncu pojawila sie zielona sesja...

wiec sa powody do radosci :D ograniczylem gre do 3 stolow. Myslalem wczesniej ze latwiej bedzie mi poradzic sobie z takim czyms, jednak po kilku z rzedu ujemnych sesjach zaczynam sie denerwowac. I nie chodzi mi o to, ze gram i wsuwam bezmyslnie kase na stol, tylko o sam fakt zasiadania do stolow... jak mysle ze ostatnie 7 sesji tracilem po kilka BI, to ochoty do gry wielkiej nei mam. W pewnym momencie zaczalem otwierac stoliki NL20,bo uznalem ze to bedzie ograniczanie strat, nie czulem sie komfortowo na NL30 - nie z powodu BM - leczy z uwagi na ciagle przegrane z tymi samymi graczami. Wplywalo to na mnie bardzo negatywnie, ale staralem sie panowac nad sytuacją. Nie wiem czemu, ale zauwazylem ze znow zaczalem grac automatycznie. Jesli ktos zna rade na to jak temu zapobiegac w przyszlosci, to bylbym bardzo wdzieczny. Niektore sesje jak widac trwaly np. 20 minut, jest to efekt zlego samopoczucia. Zaczynam sesje, czuje ze granie idzie jak krew z nosa to wylaczam. Mam nadzieje ze marzec nie bedzie taki zly jak sie zapowiada...

Wszelkie komentarze mile widziane :)

Pzdr!

Czuko

so sick! jak można tak kase przepuszczać>?

Co do rad to najlepiej jak przeczytasz artkuły o mindsecie + będziesz grał zachowawczo w stylu cokolwiek Cie wkurza i odchodzisz od A-game wychodzisz ze stołów i przerwa. Ograniczaj straty!!

Nie przepuszczalem kasy... to jest efekt normalnej gry... w lutym b duzo siadalo na flopie i turnie, teraz zaczelo raczej nie saidac i przegrywalem b duzo malych pul, po cbet blefie flop itp.

Wsrod tych wszystkich sesji ktore widzisz przegralem 100bb tylko w jednej rece - i to na dodatek w takiej w ktorej bylem faworytem. Pozostalem rece to straty rzedu 10-50bb. Ciezko ograniczyc straty, kiedy naprawde nic nie trafiasz i gra nie idzie.

A o mindsecie b chetnie poczytam:)

Pzdr!

Juz powoli dochodzilem do siebie, i przyszla kolejna sesja na -4BI... przez dluyzszy czas bylem kolo zera, bez wiekszych spotow... i w jednej chwili przegralem 3BI... jeden flip, wiec nie ma o czym mowic, drugi

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1216770

Hero (SB): $40.97
BB: $23.40
UTG: $34.13
MP: $39.30
CO: $63.05
BTN: $34.74

Pre Flop: ($0.45) Hero is SB with A :spade: A :club:
4 folds, Hero raises to $0.90, BB calls $0.60

Flop: ($1.80) K :club: 4 :club: 3 :diamond: (2 players)
Hero bets $1.35, BB calls $1.35

Turn: ($4.50) 7 :diamond: (2 players)
Hero bets $3.67, BB calls $3.67

River: ($11.84) J :heart: (2 players)
Hero bets $8.88, BB raises to $17.48, Hero calls $8.60
pokazal Jc3c
Pozniej bylo

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1216773

SB: $37.11
Hero (BB): $30.00
UTG: $32.09
CO: $44.47
BTN: $17.54

Pre Flop: ($0.45) Hero is BB with 8 :club: 8 :spade:
UTG calls $0.30, 3 folds, Hero raises to $1.05, UTG calls $0.75

Flop: ($2.25) 4 :diamond: 8 :heart: 5 :club: (2 players)
Hero bets $1.68, UTG calls $1.68

Turn: ($5.61) 2 :diamond: (2 players)
Hero bets $4.50, UTG calls $4.50

River: ($14.61) 7 :spade: (2 players)
Hero bets $7, UTG raises to $14, Hero calls $7

on tutaj mial tak malo 6, ze nie potrafilem wyrzucic top seta, tymbardziej e mog ltak grac z nizszymi setami i 2 parami... minraise river latwy call imo...

Poza tym bylo jeszcze kilka spotow w ktorych musalem wyrzucac overpary, i moze nie tlye boli mnie fakt ze sesja skonczyla sie na -4BI, a fakt w jakim stylu... bo rozdania tego typu co wyzej Jc3c po prostu najzwyczajniej w swieceie mnie denerwuja. Nic to, trzeba grac dalej, wkoncu sie splaca ... Poki co ten miesiac -10BI.

Pzdr

Dzis nadszedl pierwszy dzien plusa w tym miesiacu ... ;)

W pewnym momencie myslalem juz tylko o tym, zeby ten miesiac sie juz skonczyl. eraz wrecz przeciwnie, ewidentnie takie momenty dodaja sily. Ostatnio skupilem sie na nieemocjonowaniu sie gra. Brzmi to smiesznie, ale samo w sobie takie glupie nie jest. Zawsze jak wchodzilem all ina to sie toche poruszalem na krzesle, czy tam jakies podekscytowanie - teraz staram sie wogole nie myslec o tym co mi ten all in moze dac lub zabrac. Po sesji nie czuje sie przez to taki wymeczony. Po kazdy przegranym AI pisze na czacie nh i jade dalej. Wszystko przez to ze skupiam sie tlko na tm bardzo oddalon celu, ktor zndue sie na samym horyzoncie - czyli nl400 ;) w reszte wbijam. Wynik jednej sesji nie moze miec wplywu na nasz winrate, tak samo jak emocje nie moga wplywac na gre. Siadamy do stolikow, robimy swoje i odchodzimy. Mimo niskich limitow, staram sie wyuczyc pewnych zachowan, ktore przydadza sie an wyzszych stawkach. Nie myslec o kolesiu ktory siedzi po drugiej stronie ... nie wkurwiac sie ze doszlo mu na river, albo ze trafil 2 pary w kompletnie nierealnym spocie... np tu

Spoiler

Cassava Poker $0.15/$0.30 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1233998

SB: $30.69
BB: $17.99
UTG: $31.91
Hero (MP): $30.00
CO: $20.38
BTN: $10.89

Pre Flop: ($0.45) Hero is MP with A :club: A :spade:
UTG raises to $1.05, Hero raises to $3.60, 4 folds, UTG calls $2.55

Flop: ($7.65) 4 :heart: 2 :heart: 7 :club: (2 players)
UTG checks, Hero bets $5.73, UTG calls $5.73

Turn: ($19.11) 9 :diamond: (2 players)
UTG bets $22.58, Hero calls $20.67 all in

River: ($60.45) T :diamond: (2 players - 1 is all in)

UTG shows 4 :diamond: 2 :diamond:

koles 20% fold to 3bet i 30% fold to cbet... :facepalm: To bylo rozdanie na dobicie, bo bylem -3BI i po tym skonczylem sesje - nie moglem grac dalej ;p Mozna sie ostro zdenerwowac, ale czy jest sens?

Najwazniejsza role w tym calym procesie bez watpienia pelnia treningi z wafflecopem. Zdobywam nowa wiedze, no i moge tez opowiedziec co mi sie nie widzi jak gram. Daje to duzo spokoju i swiadomosc, ze Twoja gra nie jest zla i ze na dluzsza mete bedzie ok. Czasami brakuje mi obiektywizmu i moze sie zdarzyc ze mowie - no kur... dobrze gram i przegrywam - i to jest ok, ale wazne zeby faktycznie spelniony byl pierwszy warunek powyzszej koniunkcji :)

Jestem jeszcze bardziej zmotywowany do gry i mam nadzieje ze druga czesc miesiaca bedzie na ladny plus ;)

Pozdr!

Zagralem w tym miesiacu 20k rak na nowym limicie - nl50 ;) Stawiam sobie zatem nowy challange. Po ciezkim mieisiacu na 888 zdecydowalem przenies rolla na PokerStars. Chce zrobic Supernove. Jest juz praktycznie kwiecien, wiec bedzie troche trudniej. Moze sie udac, jesli do wrzesnia uda mi sie awansowac na nl100. Nie chce grac tylko pod supernove, bo wiadomo ze chodzi o winrate. Jak nie bedzie szlo, to mowi sie trudno, najwazniejsze to utrzymac sie na nl50.

Zostalo 9 miesiecy. Do konca marca bede mial ok 3000VPP (fajnie by bylo zrobic gold, od nast miesiaca punkty FPP naliczaloby juz x2)

Zalozenie: miesieczny rake = 2000$ = 10 000 VPP

Po 9 miesiacach bedzie 90k VPP. Jesli w miedzyczasie uda sie awansowac na nl100 to brakujace 10 000 VPP nie bedzie trudno nadrobic.

Dodatkowo zaczalem liczyc punkty FPP, ktore zdobede do konca grudnia:

Kwiecien (21250FPP): startujac ze statusu gold, od poczatku bede mial liczone FPP x2, zatem pierwsze 7500 VPP punktow zdobytych w kwietniu x2 = 15000 FPP.
Wtedy wskakuje na platinum i tam jest x2.5, czyli pozostale 2500 VPp x2.5 = 6250 FPP. W sumie za kwiecien 21250FPP.

Maj - Grudzien (25000 FPP) Nastepne miesiace startuje juz z ze statusu platinum i mam 10 000VPP x 2.5 = 25 000 FPP.

W sumie 8x 25000 + 21250 = 221 250 FPP.

Jesli dolicze dodatkowe 10 000 VPP, ktore brakuja do zrobienia supernovy to jest 25 000 FPP.

Czyli po roku grania jest ~250k FPP, co mozna wymienic na bonus 4k$.

Teraz pytania:
1. czy wszystko dobrze rozumiem z tymi statusami, w sensie czy dobrze powyzej policzylem?

2. Jesli dostane 4k$ zwrotu, a rake'a zrobie ok. 20k $, to wychodzi jakies 20% rb. Dodatkowo znalazlem jakies stellar points i z nich bedzie 1200$. Czyli w sumie 5200 $, to juz ok. 25%. To caly rb na jaki mozna liczyc, czy moze jest cos jeszcze?

Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Bardzo fajne podejście do pokera. Skupiaj się tylko na dobrych decyzjach, powodzenia. ;-)