Witam,
Zacznę od tego,że z zasadami pokera i próbą pierwszej gry ( texas hold'em ) zapoznałam się ponad 5 lat temu. Czas leciał, ja pogrywałam freerolle nie interesowałam się teorią etc,etc..
W zasadzie od końca roku 2010,zaczęłam myśleć więcej o grze dokonałam pierwszego MINIMALNEGO depozytu (PokerStars) ,otrzymałam darmowy kapitał startowy (Party Poker ),jedno i drugie szybciutko oczywiście przepuściłam. Postanowiłam więc dokonać kolejnego depozytu na kwotę 50$. Tutaj już 'trzymałam' go troszeczkę dłużej przy sobie udało mi się w kluczowym momencie nawet potroić swój 'bankroll' .. Oczywiście nie stosowałam Bankroll management, nie umiałam znaleźć 'swojej gry' , w której bym się czuła dobrze wiec kombinowałam,eksperymentowałam i skończyło się to oczywiście kolejną utrata wszystkiego.Przede wszystkim absolutnie nie radzę sobie z grą cash,każda moja próba gry kończyła się tym,że wychodziłam z niej totalnie 'spłukana' . Postanowiłam sobie za cel,aby nie zasiadać do cash i mam nadzieję,że uda mi się utrzymać to.
Dość dobrze czułam się w satelitach do Sunday 1/4 Milion 2,20$ , co owocowało jeszcze bardziej tym,że gdy udało mi się zdobyć ticket wymieniałam na dolary turniejowe,co było dodatkowym plusem,gdyż z nich nie można zagrać cash.I to chyba na obecną chwilę jedyna gra , w której potrafię coś zdziałać i cierpliwie czekać ..
No właśnie moja CIERPLIWOŚĆ .. I tutaj opiszę to z czym najbardziej nie potrafię sobie poradzić. A mianowicie : Jak tylko ktoś z moich bliskich tudzież przyjaciół obserwuje moją grę potrafię cierpliwie czekać,ostrożnie selekcjonować swoje karty,obserwować grę,prowadzić notatki na graczy,z którymi siedzę stoliku etc.. Natomiast w momencie kiedy tylko jestem sama 'szajba mi odbija' . Zapominam o jakichkolwiek poprawnych taktykach , oglądam niesamowicie dużą ilość flopa, drawuję praktycznie wszystko co możliwe,sprawdzam bety z dziwnymi kartami, nie mam cierpliwości,nudzi mi się itp .. Co oczywistą sprawą jest,że kończy się niepowodzeniem . Dodam,że doskonale znam błędy jakie popełniam,a ciężko mi je wyeliminować.
Pytanie , czy artykuły i filmiki szkoleniowe pomogą mi w polepszeniu swojej gry ? Czy problem tkwi w mojej 'psychice',zważając na to,że wiem jakie błędy robię,a mimo wszystko popełniam je dalej .. Czy metodą prób i utraty kolejnych $ w końcu uda mi się wyeliminować swoje dziwne nawyki,czy może trening by mi tutaj pomógł?
Pozdrawiam,
Karolina